Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Amerikai pitbull terrier - FCI által nem elismert fajta
  2016-09-30 03:09:05, péntek
 
  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából



Link
Amerikai pitbull terrier (American Pit Bull Terrier)
American Pit Bull Terrier - Seated.jpg
Fajtagazda ország: Amerikai Egyesült Államok
Osztályozás:
Az amerikai pitbull terrier (pitbull, pit, APBT) közepes testű, rövid szőrű, atletikus testalkatú bull típusú terrier. Több országban tiltott a tartása és/vagy tenyésztése, az FCI nem ismeri el önálló fajtának.

Magyarországon 2010. szeptember 30-ától legálisan tartható és tenyészthető.

Tartalomjegyzék [elrejtés]
1Eredete
2Leírása
3Tulajdonságai
4Forrás

Eredete[szerkesztés]
Kifejezetten kutyaviadalokon való részvételre tenyésztették ki az 1830-as években. A terrierek mozgékonyságát és harci kedvét ötvözték a bulldogok fizikai erejével; az így létrejött fajta pedig egy végletekig elszánt, magas fájdalomküszöbű, ideális harci kutya lett. Fontos szempont volt a tenyésztéskor az emberek feltétlen szeretete, hiszen a harcoltatott kutyák szétválasztásakor nem fordulhatott elő, hogy emberre támadjanak.

A harcoltatás illegálissá tétele sem szakította meg a "game" vérvonalakat, sok helyen (Magyarországon is) a mai napig rendeznek kutyaviadalokat, bár a "pitbulltörvény" eltörlése óta sokkal népszerűbbek családi kutyaként.

Sokan már kitenyésztésének korai szakaszában felismerték a fajtában rejlő egyéb lehetőségeket, ezért a harci vonaltól elkülönítve folytatták a tenyésztést, így jött létre az amerikai staffordshire terrier, a pitbull eredetileg is családi kutyának szánt változata.

Leírása[szerkesztés]
Marmagasság 46-56 centiméter, a szukák testtömege 14-23 kg, a kanoké 16-27 kg. Testalkata izmos, de atletikus, szőre mindig fényes, sima és rövid. A merle kivételével minden színváltozat elfogadott.

Tulajdonságai[szerkesztés]
A fajta kiváló adottságait ma már inkább családi- és sportkutyaként használják ki, hiszen a fejlett vadászösztönből fakadó motiválhatóságuk, hatalmas mozgásigényük, intelligenciájuk és az embernek való megfelelni akarásuk ideális társsá teszik őket szinte bármilyen sport űzéséhez, legyen az akár súlyhúzás, obedience, dog dancing, agility, stb.

Kifejezetten igénylik a gazdával töltött minőségi időt, a fizikai és a szellemi megterhelést, nehezen viselik azonban a csak kerti tartást és a mozgásszegény életmódot. Kevés foglalkozás esetén könnyen viselkedési zavaraik lehetnek - temperamentumukból fakadóan főleg agresszió, de a szökés, rombolás sem ritka.

Ideális tartási körülmények mellett a gazdával és családjával végtelenül jóindulatú és odaadó, a gyerekekkel, idősekkel óvatos és türelmes. Házőrzésre általában alkalmatlan, mert az embereket nem tekinti veszélyforrásnak, de ha a családját fenyegetik, az élete árán is megvédi őket.



Link



És beírom, amit a képtár albumba fogalmaztam. Tudom, nem én fogom megváltani a világot, én semmi vagyok. Sok órányi videót néztem, olyanokat, amikre eddig soha nem voltam képes.
Írtam is pár nap múlva az érzéseimről - velük kapcsolatosan is - /Érzéseim kategória/, tehát bemásolom, ahogy megfogalmaztam, mert őszinte szívemből így érzem:
Az amerikai pitbull terrier (pitbull, pit, APBT) közepes testű, rövid szőrű, atletikus testalkatú bull típusú terrier. Több országban tiltott a tartása és/vagy tenyésztése, az FCI nem ismeri el önálló fajtának.[AZ EMBER A BŰNÖS, AKI KÉNYSZERÍTI,DICSÉRETTEL, EGYÉB MÓDON EZT A FAJTÁT A FOGÁSRA, BOSSZANTJA, ÉHEZTETI STB. AZOK ÍRJÁK ALÁ EZEN KUTYÁK HALÁLOS ÍTÉLETÉT! A VIADALOKON VALÓ RÉSZVÉTELEKEN SOK KUTYA NEM AKAR KÜZDENI, A "xy" ÉRZÉKETLENÜL ÁRAMMAL KÜLDI MÁSVILÁGRA!- no comment! Saját vélemény. Rengeteg tény, videó támasztja ezt alá. Minden jóérzésű ember meglátja, érti mi az igazság!.]Kövezzetek meg, de nem gyűlölöm, (sajnálom) ezt a fajtát ! Ha engem támadna meg akkor is így gondolom. Mert ha meg is ölne, azért tenné, mert erre szoktatták, ezért kapott ételt, egy-két simogatást, ami neki a szeretet.
TISZTELET A KIVÉTELEKNEK, AKIK MÉLTÓ MÓDON TARJÁK, VALAMINT AZ ÁLLATMENTŐKNEK!Hiába álmodozunk békéről a világban, ha saját embertársainkat elnyomjuk, kiszorítjuk az állatokat élőhelyeikről, szennyezzük a környezetet. És ember-ember ellen, ahogy a Biblia előre prófétálta. Az ember pedig hatalmaskodik minden felett, mert úgy hiszi, megtehet mindent büntetlenül!
M.A.2016.09.30.




Forrás[szerkesztés]
Kutya-tar.hu
A veszélyes ebekkel kapcsolatos szabályok 2012. augusztus 1-től
Kategória: Amerikai kutyafajtákFCI III. Terrierek

Link
 
 
0 komment , kategória:  k American Pit Bull terrier   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 71 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 1812
  • e Hónap: 3425
  • e Év: 41915
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.