Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
Spenót fasírttal
  2024-04-11 10:05:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Sajtos tócsni
  2024-03-18 05:03:14, hétfő
 
  A krumplit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk,
borsozzuk, és pár percre félretesszük, hogy kieressze a levét.
Addig felaprítjuk a hagymát, összenyomjuk a fokhagymát és lereszeljük a sajtot.
Miután kinyomkodtuk a vizet a krumpliból, gyúrjuk össze a hagymával,
fokhagymával, reszelt sajttal és a tojással. Annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit
felvesz. Miután jól összedolgoztuk, formázzunk kis lepényeket a masszából,
majd olajban oldalanként kb 2-3 perc alatt süssük őket ropogósra. Tálaláskor
megszórhatjuk friss petrezselyemmel, extra reszelt sajttal vagy kanalazhatunk
rá fokhagymás tejfölt.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Paprika pasta
  2024-03-01 08:57:12, péntek
 
  Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 evőkanál olívaolaj
0,5 tk chili pehely (ízlés szerint)
425 g pirított paprika
120 ml tej alternatíva (pl. mandulatej)
Friss bazsalikom, petrezselyem (tálaláshoz)
200-300 g tészta

Elkészítés

Egy serpenyőben a fokhagymákat és a hagymákat
egy kis chilivel és olívaolajjal leöntve és megszórva
pirítsd meg, míg kissé aranybarna lesz.
Közben főzzük meg a tésztát, majd 240 ml-t tegyünk
el a főzővízből.
A főzővizet, a tejalternatívát, a pirított hagymát és
a pirított paprikát mixeljük össze.
Ebbe a keverékbe tegyük bele a tésztát,
és serpenyőben forraljuk össze vele.
Díszítsük bazsalikommal, vagy petrezselyemmel
és már kész is!





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Csirke Sztroganov módra
  2024-02-20 09:13:43, kedd
 
  Hozzávalók:

40 dkg csirkecombfilé
30 dkg gomba
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál paradicsompüré
1 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 dl tejszín
kevés olaj
só, bors

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, vagy ha kisebbek, negyedeljük.
A csirkecombfiléket lebőrözzük és a húst felcsíkozzuk.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk.

Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat öntünk, felforrósítjuk, és a csirkét beledobjuk,
elősütjük, minden oldalán kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Kevés olajon ugyanígy lepirítjuk a gombát is, majd félretesszük.

A serpenyőbe még egy kevés olajat öntünk, a hagymát és a fokhagymát illatosra
dinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét, elkeverjük,
felöntjük a fehérborral, majd a tejszínnel és a tejföllel, simára keverjük, majd
beletesszük az elősütött csirkehúst és a gombát, és takarékra véve a hőt kb.
10 perc alatt összeforraljuk.

Párolt rizzsel - vagy ízlés szerint más körettel - tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Ananászos tepsis csirke
  2024-02-10 05:22:42, szombat
 
  Hozzávalók:

4 csirkemellfilé
80 dkg krumpli
2 közepes fej hagyma
1 citrom
2 paradicsom
1 konzerv ananász
15 dkg reszelt sajt
sültcsirke-fűszersó
kevés olaj
só, bors

Elkészítés:

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, a krumplit felkarikázzuk, a hagymát
először félbe, majd szálasra vágjuk. Egy nagyobb tepsi aljába egy kis olajat
öntünk, elterítjük benne a szeletelt krumplit, majd megszórjuk a hagymával,
kissé sózzuk, borsozzuk. A csirkemellfiléket lapjában szeletekre vágjuk,
megszórjuk fűszersóval, majd egyenletesen a hagymás krumplira pakoljuk.
A citromot vékony cikkekre, a paradicsomot vékony karikákra vágjuk, és
elrendezzük a hús tetején. A konzerv ananászkarikákat a húsokra tesszük,
1-1,5 dl vízzel kicsit felhígított kompótlevet adunk hozzá (az ananász levéből),
fóliával gondosan lezárjuk.

A tepsit 185 fokosra melegített sütőbe toljuk, és 45 percig sütjük, majd a fóliát
levesszük, és egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal. Grillfokozatra állítjuk
a sütőt, és még 10-15 percig sütjük, amíg szépen megpirul.

Azonnal tálaljuk, ízlés szerint salátát kínálhatunk mellé.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Fincsi
  2024-02-06 10:28:46, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Tejfölös krumplileves
  2024-01-30 10:43:36, kedd
 
  Hozzávalók

1 kg krumpli
10 dkg bacon
2 dl tejföl
2 db babérlevél
2 szál újhagyma
1 evőkanál liszt

bors
sajt

Elkészítés:

A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy lábosban.
Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon süsd meg a
felkockázott hagymát, kicsit később dobd hozzá a fok
hagymát. Rakd hozzá a meghámozott, karikákra vágott
krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Önts rá
valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, majd fűszerezd
ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a
krumplit körülbelül 20 perc alatt.

Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel.

A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd
adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a
forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a
tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot
is szórhatsz bele, és a baconnel együtt tálald.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Krumpli leves
  2024-01-30 01:35:19, kedd
 
  Hozzávalók:

700 g burgonya
6 gerezd fokhagyma
fél teáskanál édes pirospaprika
negyed teáskanál kurkuma
fél teáskanál rozmaring (kihagyható)

bors
olaj

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük.
A zúzott fokhagymát és a fűszereket 10 evőkanál olajhoz
keverjük. A burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük és megkenjük a fűszeres olajjal. 190 fokos
sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Paprikás csirkeszárny
  2024-01-27 07:56:20, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Tepertő
  2024-01-26 11:35:06, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 199 db bejegyzés
e év: 4376 db bejegyzés
Összes: 34572 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 578
  • e Hét: 1924
  • e Hónap: 11308
  • e Év: 143862
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.