2019-04-30 14:18:26, kedd
|
|
|
Ha diétázol sem kell lemondanod a szuper fogásokról, gondolj csak
az ízletes karfiolfasírtra! Üde, könnyű, és semmi bonyolult nincs benne.
Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni belőle, mert a masszát
lefagyaszthatod, rohanós napokon pedig csak előveszed a hűtőből.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg karfiol
5 dkg sajt
2 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, majd alaposan mosd meg. Rakd forrásban
lévő vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Szűrd le, csepegtesd le. Késes
robotgéppel aprítsd fel, vagy törd össze villával, esetleg krumpli
nyomón törd át. Add hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, ízesítsd sóval,
borssal, zúzott fokhagymával, majd alaposan dolgozd össze a masszát.
Ha nem áll össze, rakj hozzá egy-két evőkanál zsemlemorzsát.
Formázz belőle gombócokat, és forgasd zsemlemorzsába. Rendezd a
karfiolgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapogasd el. Spricceld
meg kevés olajjal, majd mehet az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon
aranybarnára 25 perc alatt.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|