Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Adakozás áldása!
  2015-02-11 10:13:35, szerda
 
  Miért kell adakozni? A Biblia nagyon sokszor hivja fel figyelmünket az adakozás fontosságára ,miért ,mert Isten előbb adott és azt kéri tőlünk legyünk az Ő utánzó mindenben ,igy az adakozásban is .Kölcsönadsz az Örökkévalónak, ha a szegényeken segítesz,
Ő pedig visszafizeti neked Példabesz.19,17
Amikor adakozunk szegénynek,kölcsönadunk az Úrnak ,ugye elhisszük az Ő szavát ,hogy vissza fizeti azt nekünk?
Hogyan adakozzunk ? szivből ,jókedvvel mintha azt az Úrnak adnánk ,mert minden amit teszünk azt Neki tesszük .
Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert ,,a jókedvű adakozót szereti Isten". Péld 22,9
Vetés -aratás törvénye örök,amit vet az ember annak a termését aratja,(harminc,hatvan ,százszorosát,Márk 4,20 ) .Ha nem vetek ,nem lesz honnan aratnom,ha bőséges a vetésem ,bőséges lesz az aratásom is.Sokszor várjuk az aratást ,de tettünk e magot a földbe ?az Úr ránk bizta ennek a működtetését itt a földön .
Vessünk ,adakozzunk örömmel ,ki-ki lehetősége és szive szerint,hiszen az Úr nem a mennyiséget nézi, hanem a sziveket vizsgálja és Ő megsokszorozza vetésünket ,bőséges aratásunk lesz..Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Atyai emlékeztetés.
  2015-02-11 09:56:46, szerda
 
  A bölcsesség a legfontosabb a világon,
tehát igyekezz, hogy megszerezd!
Szerezd meg, bármibe kerül!
Emeld magasra a bölcsességet, s ő is felemel téged,
öleld magadhoz, és dicsőséget szerez neked,
tisztességgel koszorúzza fejed,
dicsőséggel koronáz meg!"
Fiam, hallgass rám, fogadd meg szavam,
hogy hosszú életet élhess!
A bölcsesség útjára tanítalak,
egyenes ösvényen vezetlek.
Ha ezen jársz, semmi sem gátol,
ha ezen futsz, nem botlasz meg soha.
Ragadd meg tanácsomat, ki ne engedd kezedből,
szorítsd magadhoz, mert az életed függ tőle!
Ne lépj a gonoszok útjára,
ne kövesd a gonosztevők példáját!
Messze kerüld őket, közelükbe se menj,
fordíts hátat nekik, s menj tovább!
Mert a gonoszok nem nyughatnak,
amíg rosszat nem tehetnek,
még aludni sem tudnak,
ha valakit el nem gáncsolhatnak,
gonoszság a kenyerük,
erőszak az italuk.
Az igazak ösvénye,
mint a hajnali világosság:
minél tovább haladnak rajta,
annál jobban ragyog,
egészen a déli verőfényig.
De a gonoszok útja sűrű sötétségbe vezet,
ahol nem látják, miben botlanak meg.
Fiam, hallgass a szavamra,
gondosan figyeld, amit mondok!
Tartsd a szemed előtt,
vésd a szíved mélyébe szavaimat,
mert életet adnak, ha megragadod őket,
egészséget és gyógyulást egész testednek.
Mindennél jobban őrizd a szívedet,
mert abból fakad az élet forrása!
Távol legyen tőled, hogy hamisan beszélj,
az igazság elferdítését messze kerüld!
Szemed előre nézzen, figyelj az útra,
tekinteted tartsd a célodon!
Gondosan ügyelj minden lépésedre,
és biztonságosan járhatsz utadon!
Se jobbra, se balra ne térj le,
s maradj távol a gonosztól! Péld.4,7-27
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Éljetek szeretetben !
  2015-02-11 09:54:34, szerda
 
  Rendeljétek alá magatokat egymásnak a Krisztus iránti tiszteletből!

Minden feleség úgy rendelje alá magát a férjének, mint az Úrnak! Mert az asszony ,,feje" a férje, ahogyan az Eklézsia ,,feje" Krisztus. Az Eklézsia Krisztus ,,Teste" — és Krisztus ennek a ,,Testnek" az Üdvözítője. Ahogy az Eklézsia alárendeli magát Krisztusnak, ugyanúgy a feleség is minden dologban rendelje alá magát a férjének!

Férjek, ti pedig úgy szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus szerette az Eklézsiát. Odaadta érte a saját életét, hogy szentté tegye, és szellemileg megtisztítsa, mintegy megfürdetve az Isten beszédében. Így készíti fel az Eklézsiát a maga számára, hogy ne maradjon azon szennyfolt, vagy ránc, vagy bármi efféle, hanem hogy szent és tökéletes menyasszonya legyen.

Ugyanígy szeresse minden férj is a saját feleségét! Ahogyan a saját testét szereti, úgy szeresse a feleségét is! Mert aki a feleségét szereti, az egyúttal önmagát szereti. A saját testét senki sem gyűlöli, hanem táplálja és gondozza. Ugyanígy táplálja és gondozza Krisztus is az Eklézsiát. Hiszen mi a Krisztus ,,Testének" részei vagyunk. Ahogy meg van írva: ,,Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik a feleségéhez, és a kettő eggyé lesz." Mélységes titok ez, de én most Krisztusról és az Eklézsiáról beszélek.

Ugyanakkor viszont minden férfi úgy szeresse a feleségét, mint saját magát! A feleség pedig tisztelje a férjét! Ámen !
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Hogyan szeressünk ? Házasság hete alkalmából
  2015-02-11 09:53:02, szerda
 
  Hogyan szeressünk ?
Házasság hete alkalmából ,hogy jobbá tegyük kapcsolatunkat .

A szerelmes ember a fellegekben jár, és rózsaszínben látja a világot. De ez a fennkölt lelkiállapot - ami átlagosan két év - egyszer véget ér. A fiatal házasoknak még a szerelem elmúlása előtt szükséges lenne megismerni egymás szeretet-nyelvét. A szerelem elmúltával ugyanis a szeretetnek kell lépni annak helyébe. Ez azt jelenti, hogy az isteni szeretet nem önző, hanem mások érdekeit a sajátja elé helyezi. A szeretet azon munkálkodik, hogy mit tehet a másikért. Szeretni csak a társunk szeretet-nyelvén lehet! Azért fontos a házastársunk szeretet-nyelvén beszélni, hogy az 'edénye' - Pál edénynek nevezi a testünket -, érzelmi tankja telve legyen szeretettel a házasság teljes időtartama alatt. A szeretet kifejezésének öt területe ismert, s ezen belül a szeretet-nyelv többféle 'tájszólása' használatos.
. 1 .Elismerő szavak: a dicséret csodákra képes. Az elismerés emberi szükséglet, amely a szeretet viszonzására ösztönöz. Bátorító szavakkal megerősíthetjük társunk önbizalmát. Kedves szavakkal szeretetünket fejezhetjük ki elismerő hangon. A szeretet szelíd szavakkal kér, és soha nem követel. A szeretetteljes kérés választási lehetőséget ad a másiknak, aki annak teljesítésével a szeretetét mutathatja ki felénk.
2. Odaszentelt idő: Nagyon fontos az egység a házaspárok között ,az egységet erősiti ,ha időt forditunk egymásra.Zavartalan meghitt beszélgetésekkel. Ilyenkor a teljes figyelmünket egymás felé fordítjuk, s átéljük azt a felemelő érzést, hogy ,,törődik velem"A másik iránt érzett szeretetből elkísérhetjük társunkat az ő kedvenc programjára.
3. Ajándékozás: Az ajándékozás minden kultúrában része a párkapcsolatnak Ez a legkönnyebben elsajátítható szeretet-nyelv.
Az ajándék a szeretet látható jelképe, értékét nem az ára jelenti, hanem a szeretet, amit jelképez.Önmagunk odaajándékozása többet nyújt, mint egy kézben tartható ajándék. Szükség idején házastársunk jelenléte mindennél többet ér. Megerősít bennünket az, ha nehéz időkben a házastársunkat magunk mellett tudhatjuk.
4. Szívességek: Ahhoz, hogy szívességet tegyünk a társunknak, csak figyelmességre, tervezésre, időre, igyekezetre és pozitív hozzáállásra van szükség. Így a szolgálatkészség a szeretet kifejezése lesz. . Naponta el kell köteleznünk magunkat: - Én ma is szeretetben járok!A szeretet senkivel - még a házastárssal szemben sem - követ el gonoszságot. Ha engednénk a kihasználásnak, zsarolásnak, akkor árulást követnénk el a társunkkal szemben, mert így hozzájárulnánk a személyiségének eltorzulásához.
5. Testi érintés: Testünk szeretetteljes érintésre vágyik. Az ölelés, a megérintés, a simogatás - ez mind a szeretet érintéssel kifejezhető módja. A házasságban is fontos a testi érintés: ölelés, csók, szexuális érintkezés. A kézfogás nyitottságot, kapcsolatteremtő készséget jelent. Mivel a tapintásérzékelő idegvégződések halmazokban a test minden részén megtalálhatók, ezért a testi érintés több lehetőséget nyújt a szeretet kifejezésére, mint az előbbi négy. A házasságban a szex Istentől rendelt, jó és tiszta dolog, ami egy egészséges élet fizikailag, lelkileg és szellemileg egyaránt. Ha a párok kölcsönösen kielégítik egymás szeretetvágyát, akkor a házas- és szexuális életük is csodálatosan működik. A szexuális zavarokat a legtöbb esetben nem szervi elváltozások, hanem a betöltetlen érzelmi szükségletek okozzák.
Akinek a testi érintés a szeretet-nyelve, az ennek hiányában nem biztos társa szeretetében.Sajátítsd el a társad szeretet-nyelvét, hogy azon a módon fejezhesd ki a szeretetedet. A legjobb tanítód a párod, csak figyeld a visszajelzéseit. Az érzelmi szükségleteket az elsődleges szeretet-nyelv tölti be
Újjászülehet -e a szeretet a házasságban? De még mennyire! Csak döntés kérdése! Ehhez viszont azt kell tudni, hogy szeretni csak a társunk szeretet-nyelvén lehet.
Legyen áldásotokra !
-Részletek Gary Chapman, Egymásra hangolva cimü könyvéből.-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Hogyan szeressünk?
  2015-02-11 09:47:45, szerda
 
  Hogyan szeressünk?

Újjászülethet-e a szeretet a házasságban? De még mennyire! Csak döntés kérdése!
Soha nincs késő ujrakezdeni!Egy kapcsolat lehet sokkal jobb ,mind előtte volt ,rajtunk múlik!

Az isteni fajta szeretet csodákra képes. A szeretet egy érzelmi szükségletünk, amely biztonságérzetet, önbecsülést ad, és általa fontosnak érezzük magunkat hitvesünk mellett.
Amikor az ember szeretettankja kezd ürülni, az élete olyan nehezen és döcögve halad, mint egy defektes kerék. A válások nagy száma arra vezethető vissza, hogy a házasfelek tankjából kifogyott a szeretet. Ahol hiányzik a szeretet, ott a hibák felnagyítódnak. Ilyenkor az akadályt látják egymásban, és az otthon könnyen csatatér, veszekedés, bántalmazás színterévé válhat. A házastársak szeretet nélkül üresen, érzéketlenül, 'lakótársként' élnek egymás mellett. A belső űr gyakran a házasságon kívüli kalandozásra késztet, amely még jobban aláássa az amúgy is megrendült frigy alapjait.

Újjászülethet-e a szeretet a házasságban? De még mennyire! Csak döntés kérdése! Ehhez viszont azt kell tudni, hogy szeretni csak a társunk szeretet-nyelvén lehet. Ha igazán szeretjük őt, akkor a kedvéért hozhatunk olyan áldozatot, ami számunkra nem nyújt nagy örömöt (pl: meccs-, színházlátogatás). Amikor társunk tankja megtelik szeretettel, akkor ő viszonozni fogja azt a mi szeretet-nyelvünkön. Ha mindkét fél érzelmi igényei ki vannak elégítve, akkor új távlatok nyílnak a házasság előtt. Egyszerűbb a dolog azokban a családokban, ahol mindketten akarják a pozitív változásokat. De azok se adják fel, ahol a társ nem partner ebben. Kitartóan vesd a szeretetmagot, és az előbb-utóbb gyümölcsözni fog!
A házasságok minden problémáját képes megoldani a szeretet. Ha mindketten az isteni fajta szeretetben járnak, akkor az otthonuk légköre olyan pozitív lesz, hogy egyikőjük sem akar onnan kilépni. Ezért mondja a bővített bibliafordítás: ,,Buzgón törekedjetek megszerezni [az isteni fajta] szeretetet - tegyétek célotokká, mindenek előtt ezt keressétek". (1Kor. 14,1) Istennek bennünk levő szeretete békeszerző. (1Pét. 4,8) Az isteni fajta szeretet kedvességgel és gyengédséggel teljes, ezért mindig kész gyorsan megbocsátani és elfelejteni. A meg nem bocsátás a hitünket és az egészségünket ássa alá. (Gal. 5,6) ,,A szeretet képmutatás nélkül való legyen. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz. Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek." (Róm. 12,9-10) Nagyon hiszem, hogy a szeretet kifejezésének módjairól nyert felismerés a házasságod épülését fogja szolgálni.Ámen!
Legyen áldásotokra!
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Az isteni szeretet
  2015-02-11 09:45:03, szerda
 
  Az isteni szeretet
,,Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.

Ez a szeretet soha nem fogy el. ,, 1 Kor.13, 4-8
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Ég és Föld
  2013-05-31 10:30:10, péntek
 
  MÁRAI SÁNDOR: ÉG ÉS FÖLD (RÉSZLET)

"Alkosd és ápold lelkedet, mint egy kertet, vigyázz az élet évszakaira, mikor a gyomlálás,
a gazszedés, a trágyázás ideje van, s a másikra, mikor minden kivirul lelkedben, s illatos és buja lesz, s megint a másikra, mikor minden elhervad, s ez így van rendjén, s megint a másikra, mikor letakar és betemet fehér lepleivel mindent a halál. Virágozz és pusztulj, mint a kert: mert minden benned van. Tudjad ezt: te vagy a kert és a kertész egyszerre."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Dalai Láma
  2013-05-25 18:00:00, szombat
 
 
"Ha szeretsz valakit, adj neki szárnyakat, hogy szárnyalhasson, gyökereket, hogy visszatérjen, és okot, hogy maradjon." (Dalai Láma)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
Szeretetről gondolatok
  2013-05-01 21:28:17, szerda
 
 
,,Szeretni jó: mert a szeretet nehéz. Szeretet ember és ember közt: talán a legnehezebb feladatunk, a végső, legnagyobb próbatétel, vizsga, munka, amelyre minden más munka csak előkészület."
/Rilke/

,,A szeretet olyan szentség, melyet térdepelve kell befogadnunk."
/Wilde/

" legkiválóbb is tartson nyitva egy ajtót a barátságnak, a segítség fog belépni rajta."
/Grancián/

,,Az emberi élet szebb és teljesebb ezáltal, hogy a különböző temperamentumok kiegészítik egymást, és hatással vannak egymásra."
/Ole Hallesby/

,, A szeretet értéke nem csak abban van, amit ad, hanem abban is, ahogyan adja."
/Dr. Sarkadi Nagy Pál/

,,A világ összes anyagai között a szeretetnek van legerősebb kötőképessége és a legnagyobb teherbíró ereje."
/Spurgeon/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek,szép mondások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 140
  • e Hét: 692
  • e Hónap: 12079
  • e Év: 49827
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.