Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 225 
Gyors korcsolya - Liu Shaoang világbajnoki címet kapott
  2021-03-07 11:01:30, vasárnap
 
  Liu Shaoang: Úgy keltem fel szombaton reggel, hogy tudtam, világbajnok leszek
Liu Shaoangot világbajnoki címig vitte előre egy reggeli megérzés, és abban bízik, hogy a dordrechti
vb zárónapja még szebb is lesz, mint volt a szombati volt.
Nagyobb kép Link

...... ...........


,,Úgy keltem fel szombaton reggel, hogy tudtam: világbajnok leszek" - kezdte a szövetség honlapjának az 500-as vb-győztes, akinek szombatig csak a világbajnoki arany hiányzott gyűjteményéből.
Pedig nem úgy kezdődött a szombati döntős program, hogy bejön Ádó megérzése. Az 1500 méteres szám elődöntőjében belekeveredett egy kisebb csetepatéba, kicsúszott, pengéi is megsérültek, igaz utóbb a bírók továbbjuttatták.
,,Jól tették, hiszen tényleg vétlen voltam. Aztán viszont mindössze harminc perc maradt arra, hogy a technikusaink rendbe hozzák a pengéimet. Bármilyen kiváló szakemberek is, ez nagyon rövid idő, így aztán nem voltak a pengéim száz százalékos állapotban, amikor fel kellett mennem a finálére Ennek is köszönhető a döntőbeli kicsúszásom, ráadásul leért a korcsolyacipőm is a jégre, s ha ez történik, általában jön az esés is..." - elevenítette fel a döntőt, ahol bátyjának, Liu Shaolin Sándornak sem jött ki a lépés.
A történtek után érthetően nem ,,ugrált örömében, de továbbra is vitte előre a reggeli érzés", és persze testvére is végig támogatta, ami nagy segítséget jelentett számára az 500-as elődöntőben, majd a fináléban. Nem is volt kérdés, kihez sietett elsőként a vb-győzelem után.
,,Jól jött, hogy amikor a második helyen haladtam az elődöntőben, kiabált, hogy nyugi, nyugi, messze van tőlem a harmadik helyen futó kori, így aztán én nyugodtan elő tudtam készíteni az előzést, és lehagytam a szám idei Európa-bajnokát, az orosz Konstantin Ivlijevet. Azt tudtam, hogy a döntőben mellőlem rajtoló Szemjon Jelisztratov nem jól startol, így az volt a taktikám, hogy minél inkább elhúzzak az orosztól - kellett is vagy három kör, amíg utolért. Aztán Shaolin ekkor is bekiabált, hogy nyugi, nyugi" - mondta.
,,Annyira természetes volt, hogy először hozzá futottam a célba érkezés után! Annyira jó volt, hogy a bátyámat ölelhettem meg először... Az edzőkhöz egyébként nem is tudtam volna odamenni, mert kicsit magasabban voltak, ráadásul egy kerítés is elválasztott tőlük. De az öltözőben mindezt pótoltuk. Lina is megdicsért. És én is úgy érzem, hogy jól koriztam, örülök is az aranyéremnek nagyon, ám még nem akarok ünnepelni, mert vasárnap újabb futamok várnak rám - őszintén remélem, hogy a V.B.-ét záró napja még szebb is lesz, mint volt ez a szombati."
Vasárnap az 1000 méter küzdelmei, a 3000 méteres szuper döntők és a staféták fináléi szerepelnek .

A magyarok programja vasárnap:
10.20: női 60 m, 1. kör (Nguyen Anasztázia)
11.25: férfi magasugrás döntő (Jankovics Dániel)
13.13: férfi 60 gát elődöntő (Baji Balázs)
13.38: női 60 gát elődöntő (Kozák Luca)

Forrás: M4 sport hírek

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Gdanskban zajló rövid pályás-gyors korcsolya 2021 évben
  2021-01-24 17:04:48, vasárnap
 
  Eredmények
férfi 1000 m, Európa-bajnok:
Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 1:24.885 perc
2. Krueger John-Henry 1:25.232 Magyar színekben
3. Itzhak de Laat (Hollandia) 1:25.280
4. Liu Shaoang 1:25.437
...11. Liu Shaolin Sándor

női 1000 m, Európa-bajnok:
Suzanne Schulting (Hollandia) 1:28.573 perc
2. Selma Poutsma (Hollandia) 1:28.873
3. Anna Seidel (Németország) 1:29.357
...8. Sziliczei-Német Rebeka
...15. Kónya Zsófia

férfi összetett, Európa-bajnok:
Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 71 pont
2. Pietro Sighel (Olaszország) 55
3. Itzhak de Laat (Hollandia) 55
4. Krueger John-Henry 42
...7. Liu Shaoang 16
...10. Liu Shaolin Sándor 5

női összetett, Európa-bajnok:
Suzanne Schulting (Hollandia) 102 pont
2. Anna Seidel (Németország) 55
3. Szofija Proszvirnova (Oroszország) 53
...14. Sziliczei-Német Rebeka 1
15. Kónya Zsófia

férfi váltó, Európa-bajnok:
Hollandia 6:56.420 perc
2. Olaszország 6:56.544
3. Oroszország 6:56.653
4. Magyarország

női váltó, Európa-bajnok:
Franciaország 4:17.135 perc
2. Hollandia 4:23.161
3. Olaszország 4:28.234
...8. Magyarország
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
döntős a férfi váltó a rövid pályás-gyors korcsolya Eb-n 2
  2021-01-24 11:46:30, vasárnap
 
  "A" -döntős a férfi váltó a rövid pályás-gyors korcsolya Eb-n 2021 évben
A szombati program vége felé a magyarok - ezúttal Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba, Varnyú Alex összeállításban - hamar az élre álltak és az 5000 méteres táv során végig őrizték pozíciójukat. Mögöttük az oroszok haladtak, a másik két csapat - a francia és a lett - a hajrára leszakadt.
Az érmekért az olimpiai bajnok magyarok és az oroszok mellett még a hollandok és az olaszok harcolnak majd vasárnap.
A magyar női váltónak pár perccel korábban nem sikerült a legjobbak közé kerülés, sőt, a németek akadályozása miatt ki is zárták a - Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca, Somogyi Barbara - négyest. Az élen sokáig a franciák és az oroszok, haladtak, majd utóbbiak előztek, a magyarok pedig a harmadik-negyedik helyen korcsolyáztak, amíg egy előzési helyzetben ki nem csúszott a német váltó egyik tagja. A magyar csapat bejött harmadiknak, jelentős hátránnyal, végül azonban kizárták, így számára befejeződött a verseny.
Az "A"-döntőbe az oroszok és a franciák mellett a hollandok és az olaszok jutottak be.
Krueger John-Henry az ötödik, Liu Shaoang pedig a hatodik helyen végzett 500 méteren, miután az elődöntőben Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is elesett, utóbbi időeredmény nélkül zárt.
Két magyar a B-döntőben volt érdekelt , és jól összedolgozva végzett ott az első és második helyen. A rajt után Krueger az élre állt, mögé zárkózott az összetettben címvédő Liu Shaoang, aki végig taktikusan őrizte pozícióját. Az A fináléban az orosz Konsztantyin Ivlijev volt a leggyorsabb.

A nőknél az 1500 méteren aratott győzelme után 500-on is a holland Suzanne Schulting bizonyult a legjobbnak. Magyar versenyző nem jutott A, illetve B döntőbe.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmeit, a staféták fináléit és nyolc-nyolc résztvevővel a 3000 méteres szuper döntőt rendezik. Az összetettben a férfiaknál három magyar van az első tízben, Krueger John-Henry hetedik, Liu Shaolin Sándor a kilencedik, Liu Shaoang a tizedik.

- Rövid pályás gyors korcsolya Európa-bajnokság 1. rész Link
Lejátszási idő: 4 óra 15 perc
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Műkorcsolya Grand Prix Gála 2020.11.22. - Moszkva
  2020-11-23 17:02:09, hétfő
 
  Media klikk M4 sport videó Link

Lejátszási idő 2 óra 40 perc
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Műkorcsolya E.B.Női szabad program 2020 Január 26. képekben
  2020-01-26 11:10:21, vasárnap
 
  Tóth Ivett a 21. helyen végzett a grazi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.
A Vasas 21 éves versenyzője, aki hatodik kontinensviadalán szerepelt, a pénteki rövid programban 22. lett, majd a szombati kűrben 17., összpontszámával pedig egyet tudott javítani előző napi
pozícióján.
...... ........... ......


Forrás:M4 sport oldal
Tóth Ivettről képek
...... ..........



...... .....






Rész eredmény
...... .....



...... ......


*
További rész eredmények
...... .....



...... .....


Négy fordulatost ugrott az Orosz versenyző




Végeredmény
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Gyors korcsolya 01.25
  2020-01-25 19:47:05, szombat
 
  Kettős magyar győzelem 500 méteren - Liu Shaolin arany-, Shaoang ezüstérmes.
Liu Shaolin Sándor arany-, öccse, Liu Shaoang pedig ezüstérmet nyert 500 méteren a rövid pályás gyors korcsolya Európa-bajnokság szombati versenynapján, a debreceni Főnix Csarnokban.
...... ........... .....


Egy éve a dordrechti kontinensviadalon a sprinttávon szintén kettős sikert arattak a Liu fivérek, de akkor fordított sorrendben. A 24 éves Liu Shaolin pályafutása ötödik Európa-bajnoki címét gyűjtötte be. A mögötte ezüstérmes öccse, aki 1500 méteren diadalmaskodott, második helyével megtartotta első helyét összetettben. A bronzérmet az orosz Szemjon Jelisztratov szerezte meg, aki a nyári edzőtáborban a magyarokkal együtt készült.
A fináléban Itzhak de Laat indulhatott a legjobb, belső pályáról, közvetlenül mellette pedig Liu Shaolin és Liu Shaoang állt fel a starthoz. Az idősebbik Liu fivér kapta el legjobban a rajtot, így azonnal megelőzte holland riválisát. Innentől senki és semmi nem fenyegette a győzelmét, mert csak mögötte bontakozott ki komoly harc - az ezüstéremért. Ebből éppen 21 esztendős öccse jött ki a legjobban. Az FTC gyorskorcsolyázója már az első kör végén megelőzte egy pillanatra De Laatot, aki azonban ekkor még vissza tudta szerezni a második pozíciót. Liu Shaoang ezt követően türelmesen versenyzett, és csak az utolsó körben próbálkozott ismét manőverrel, akkor viszont nemcsak elment De Laat mellett, hanem a visszaelőzést is megakadályozta. De Laatot az utolsó kanyarban még Jelisztratov is maga mögé utasította, így az a ritkaság fordult elő, hogy a legjobb pályán rajtoló versenyző még csak dobogóra sem állt a legrövidebb számban.
A nők kisdöntőjében Lockett Deanna volt érdekelt. A legrosszabb, külső pályáról rajtolt, és nem is tudott a negyedik helyről előrelépni az ausztrál születésű versenyző, aki így összesítésben nyolcadikként zárt.
A fináléban Suzanne Schulting rajt-cél győzelmet aratott, 1500 után 500 méteren is diadalmaskodott. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok holland versenyző hatodszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára kontinensviadalon, a sprinttávon viszont először nyert aranyérmet világversenyen. Mögötte az előző két Eb 500-as győztese, a 2018-ban aranyérmes olasz Martina Valcepina és a tavalyi első lengyel Natalia Maliszewska lett a második és a harmadik.
Szombaton még a váltók elődöntőit rendezik, vasárnap pedig az 1000 méter végcsatározásaira, a 3000 méteres szuper döntőre és a staféták fináléira kerül sor.

Eredmények:
férfi 500 m, Európa-bajnok:
1. Liu Shaolin Sándor (Magyarország) 41.244 mp
2. Liu Shaoang (Magyarország) 41.517

3. Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 41.686
...21. Krueger Cole (Magyarország)

női 500 m, Európa-bajnok:
1.Suzanne Schulting (Hollandia) 43.442 mp
2. Martina Valcepina (Olaszország) 43.568
3. Natalia Maliszewska (Lengyelország) 43.709
...8. Lockett Deanna (Magyarország)
...19. Jászapáti Petra (Magyarország)
...27. Bácskai Sára Luca (Magyarország)
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Műkorcsolya E.B. Jégtánc szabad program 2020 Január 25.
  2020-01-25 16:23:55, szombat
 
  Műkorcsolya E.B. Jégtánc szabad program 2020 Január 25. képekben
...... .....







...... .....



...... .....



...



...... .....



.....



...... .............



...... ........



...... ............


Végeredmény
...... ......



Jégtánc, Európa-bajnok:
1.Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (orosz) 220,42 pont
2. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 220,28
3. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 211,29
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Rövid pályás gyors korcsolya E.B. képekben
  2020-01-25 15:31:27, szombat
 
  ...... .........


Rajt lista
...... ......


Győztes 1500 m-en
...... ......



...... ........


Pontok a helyezések alapján
...... ..........



...... ........



...... .......



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Műkorcsolya E.B. Női rövid program 2020 Január 24.
  2020-01-25 12:02:34, szombat
 
  37 versenyzőből 24 versenyző kerül a kűr bemutatására.
Tóth Ivett is jégre lépett.
...... ........... ........


Tóth Ivett a 22. helyen áll a pénteki rövid program után a grazi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.
A Vasas 21 éves, hatodik kontinensviadalán szereplő versenyzője 52,69 pontot kapott gyakorlatára, ezzel bekerült a 37 versenyzőt felvonultató mezőnyből továbblépő 24 műkorcsolyázó közé. Az élről három orosz versenyző várja a szombat esti kűrt.

Állás a női rövidprogram után (a nemzetközi szövetség honlapja szerint):
1. Aljona Kosztornaja (Oroszország) 84,92 pont
2. Anna Scserbakova (Oroszország) 77,95
3. Alekszandra Truszova (Oroszország) 74,95
...22. Tóth Ivett 52,69

A verseny itt látható
Első rész Media kilkk videó Link
Sajnos a program második feléről nincs videó, melyben Ivett is korcsolyázott.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Műkorcsolya Európa-bajnokság Páros szabadprogram 2020
  2020-01-24 22:08:19, péntek
 
  A magyar páros 10. helyen végeztek
...... ........... ..........


Orosz páros
...... ........... ........... .......



...... ..........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 225 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.