|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2018-12-03 19:58:19, hétfő
|
|
|
8 kiváló pohárkrém, amivel biztos nagy sikert arat!
Igazi gyors finomságok különösebb fáradozás és előkészület nélkül. Keksz, gyümölcs, csokoládé, puding, édes krémek... Mindezekből a hozzávalókból fantasztikus és látványos desszertek kerülhetnek az asztalra, amivel a családot és a vendégeket is el tudjuk kápráztatni.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-11-09 18:26:19, péntek
|
|
|
Kinder Bueno pohárkrém
Hozzávalók 6 darab, 2 dl-es pohárhoz
25 dkg háztartási keksz
1 dl tej
1 kis üveg Nutella
A krémhez
3 dl tej
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 dkg étcsokoládé
A tetejére
2 dl tejszín
2 dkg cukor
csokoládéreszelék
durvára tört mogyoró
Elkészítés
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott, és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A Nutellát gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vaníliakrém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk.
Megszórjuk csokireszelékkel és tört mogyoróval díszítjük.
3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz. |
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-11-04 16:26:23, vasárnap
|
|
|
Citromkrémes-birsalmás pohárkrém
Hozzávalók:
A birsalmapüréhez:
50 dkg birsalma
5 dkg cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
A citromkrémhez:
4 darab tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 citrom héja és leve
A tetejére:
1 dl 30%-os hab tejszín
A poharak aljába:
2 db vaníliás keksz
Elkészítés: A birsalma magházát kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket, és puhára főzzük. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, majd a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és lassú tűznél, állandó keverés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás. Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük.
A tejszínt jó keményre felverjük, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk.
A poharakba belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejét tejszín habbal díszítjük, aminek a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal vagy pisztáciával. 3 nagyobb kehelyben, vagy 4 adag kisebb tálkában tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-11-03 19:23:07, szombat
|
|
|
Ez a desszert nem hizlal! Hűsítő meggyes-tejszínes pohárkrém
Gyönyör három rétegben, ez itt a lényeg! Ráadásul miközben ezt a finomságot kanalazod, lelkiismeret-furdalást sem kell érezned. Nem tettünk bele cukrot, így biztosan nem hizlal!
Három réteg gyönyör - így lehetne tömören megfogalmazni ennek a fantasztikus finomságnak a lényegét.
1. Kekszes réteg: 2 cs kímélő csokis keksz (pl. Update)
3 ek pirított mandula szelet 5 dkg étbevonó 2. Krémes réteg: 250 g mascarpone édesítőszer ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy 3/4 kupak Update Lowely Sweet)
1 dl tejszín 1/2 mk vanília őrlemény 3. Meggyes réteg: 250 g kimagozott meggy 1,5 dl kevés víz édesítőszer, ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy Update)
Így készítsd: Törd össze a kekszet, keverd a morzsába a pirított mandula szeleteket és a lereszelt csokit. A keveréket oszd szét a poharakba.
Eközben a címlapon
A behűtött tejszínből verj habot, és forgasd bele az édesítővel és vaníliával felturbózott mascarponéba. Ebből a krémből kanalazz egy réteget a kekszmorzsalékra, majd a poharakat tedd be a hűtőbe.
Közben magozd ki a meggyet, majd a gyümölcsöt kevés víz hozzáadásával főzd össze az édesítővel. Ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá 1 tk. tápiókakeményítőt is. Amint sűrűsödni kezd a meggyragu, húzd le az edényt a tűzről, hagyd hűlni.
Ne kapkodj! Óvatosan, lassan rétegezz, mert csak így fognak a rétegek szépen elkülönülni!
Ne kapkodj! Óvatosan, lassan rétegezz, mert csak így fognak a rétegek szépen elkülönülni!
A meggyragut kanalazd a sajtkrémes rétegre, és a pohárkrémet még legalább egy órára tedd vissza a hűtőbe. Tálaláskor egy-egy szem meggyel díszítsd.
Legalább egy órára hűtsd be, hogy összeérjenek az ízek
Knap Daniella receptje |
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-09-30 16:24:27, vasárnap
|
|
|
Fahéjas-szilvás joghurtital
Hozzávalók
40 dkg görög joghurt
4-5 szem szilva (magozott)
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
Elkészítés
A joghurtot, a szilvát, a mézet és a fahéjat turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk. Poharakba töltjük és azonnal vagy hűtve fogyasztjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-08-09 19:15:53, csütörtök
|
|
|
Villámgyors fagyitorta 15 perc alatt: elronthatatlan desszert a nyárra
Ha a kánikulában semmi kedved sütni, mégis ennél valami finomságot, ami még hűsít is, készítsd el ezt a villámgyors fagyitortát. Elronthatatlan, abbahagyhatatlan, ráadásul jóval olcsóbb is, mintha cukrászdában vennéd.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-08-09 14:16:04, csütörtök
|
|
|
Uborkás-kivis smoothie
Hozzávalók
1 db kígyóuborka (kb. 40 dkg)
2 db kivi
4 szál tárkony
6 db narancs
2 ek citromlé
2 tk méz
Elkészítés
Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a húsát kockákra vágjuk. A kivit meghámozzuk, négy szeletet levágunk belőle, ezt félretesszük a díszítéshez, a többit kockákra aprítjuk.
A tárkonyt megmossuk, minden szár hegyén hagyunk néhány levelet a díszítéshez, a többit letépkedjük, és apróra vágjuk. A narancsok levét kicsavarjuk.
Az uborkát, a kivit, a tárkonyt, a narancslevet, a citromlevet, a mézet és egy csipet sót a turmixgépbe tesszük, és leturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, kiviszeletekkel díszítjük, és szívószállal kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-08-09 14:10:57, csütörtök
|
|
|
Kiwis reggeli turmix
Hozzávalók:
2 érett kiwi
2 evőkanál natúr vagy vaníliás joghurt
2 evőkanál méz
1 dl ananászlé
1/2 teáskanál apróra vágott friss tárkony
Elkészítés:
Először a megmosott meghámozott kiwiket beledarabolom a turmixgépbe.
Hozzáadom a joghurtot, a mézet és az ananászlevet. Utoljára beleteszem a friss tárkonyt, és összeturmixolom.
Tanácsok:
Ha kész, az üdezöld italt kitöltöm egy tetszetős pohárba, és elkortyolgatom...
Igazi regggeli vitaminbomba!
Elkészítési idő: 4 perc |
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-07-22 15:45:56, vasárnap
|
|
|
Gyümölcsös joghurttál
Hozzávalók
30 dkg cseresznye
15 dkg málna
15 dkg áfonya
1/2 dl fehérbor vagy rosé
2 szem szegfűszeg
2 szem csillagánizs
1 rúd fahéj
1 csomag zselatin fix
2 dl habtejszín
60 dkg joghurt
1 db biocitrom (reszelt héja)
Elkészítés
Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, a cseresznyét felezzük és kimagozzuk. A bort egy közepes méretű lábasba töltjük, hozzáadjuk a fűszereket és a gyümölcsöket, és közepes lángon felforraljuk. A lángot mérsékelve 10-15 percig főzzük. A gyümölcsmártást lehűtjük, leszűrjük, és félretesszük a gyümölcsöket.
A visszamaradt szirupba folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a zselatin fixet, majd visszatesszük a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom lereszelt héját. Egy 10×25 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elosztva belesimítjuk a tejszínes joghurtkrémet és a lehűtött gyümölcsszószt. A fagyasztóba tesszük egy éjszakára.
Tálalás előtt legalább 30 perccel kivesszük a fagyasztóból. Kiborítjuk a formából, és felszeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-07-17 19:08:19, kedd
|
|
|
Málnás pohárkrém
Hozzávalók
30-40 dkg málna
3-4 ek porcukor
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10-15 dkg tejföl
2 csomag vaníliás cukor
porcukor
A díszítéshez:
1/2 tábla csokoládé
Elkészítés
A málnát egy szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Ezután óvatosan, vigyázva, hogy a málnaszemek ne törtjenek össze teljesen, összekeverjük a porcukorral, a csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Legalább fél órát állni hagyjuk, és közben néha óvatosan átkeverjük.
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.
A málnát a levével együtt elosztjuk 4 db pohárban. Rákanalazzuk a mascarponekrémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a hűtőből, és csokoládéforgáccsal díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2019. Május
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
188 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 239
- e Hét: 892
- e Hónap: 11245
- e Év: 70498
|
|
|