|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2018-11-12 12:04:35, hétfő
|
|
|
Pecsenyeburgonya
Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a hús mellett már kevés a hely. Ebben a receptemben ugyanolyan ízletes burgonyát készíthetünk, mintha hús mellett sülne, csak éppen nagyobb mennyiségben.
hozzávalók / 4 adag
1.5 kg rózsaburgonya
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
Sütőzsiradék
500 g pecsenyezsír
Általában akkor készítem ezt a fajta burgonyaköretet, amikor tepsis húsételt is bő zsiradékkal. Azonban ha rendelkezünk pecsenyezsírral otthon, amit egy korábbi sütés alkalmával eltettünk, akkor önmagában is elkészíthető, és semmit nem veszít a megfelelő ízvilágból.
elkészítés
A burgonyákat hámozzuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk félbe.
Sózzuk, borsozzuk alaposan.
Sütőtepsiben osszuk el egyenletesen a pecsenyezsírt, majd erre tegyük a felezett burgonyákat.
Tegyük a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Félóra elteltével a burgonyákat forgassuk meg, és süssük további 30 percet. A sütés végeztével a burgonyákat szedjük egy külön tálra, így nem lesznek zsírosak.
Tetszés szerinti húsételhez adhatjuk köretként.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-11-12 12:00:22, hétfő
|
|
|
22 izgalmas krumpliköret a vasárnapi sült mellé
Túl a sült krumplin, viszont a burgonya halmazán belül maradva mutatunk olyan recepteket, amiktől szem nem marad szárazon.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-11-09 19:13:39, péntek
|
|
|
Sütőben sült vajas - fűszeres burgonya
Nem hiszem hogy sok ember van aki ne szeretné a sült burgonyát :)
Dobjuk fel egy kicsit a hagyományos változatot :)
Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/
vaj
só, bors, rozmaring, cayenne bors /de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük/
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.
Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-10-24 18:41:17, szerda
|
|
|
Túrókrémmel töltött krumpli
Hozzávalók
8 db burgonya (közepes)
15 dkg márvány sajt
10 dkg félzsíros túró
1 db vöröshagyma
2 ek vaj
1 csokor snidling
só
zsiradék (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük.
A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-es perem maradjon a héjánál.
A kivájt, villával összetört krumplit alaposan összekeverjük a vajjal, a márványsajt tal és túróval, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felaprított snidlinget és egy csipet sót.
A kivájt burgonyákat megtöltjük az elkészült masszával, és egy kizsírozott tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-10-22 15:57:49, hétfő
|
|
|
Ropogós baconös sült krumpli
Hozzávalók
2-3 ek olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk só
őrölt fekete bors
1 tk őrölt kömény
5 db burgonya (hosszúkás)
12 szelet bacon
rozmaring
Elkészítés
Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olajba.
A burgonyát alaposan megtisztítjuk és éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
A bacont kisebb szeletekre vágjuk. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük és a bevagdosott részekben elhelyezzük a bacon szeleteket, majd kenőecsettel megkenjük mindegyiket a fűszeres olajjal, és megszórjuk rozmaringgal.
A tepsit behelyezzük a sütőbe, a hőmérsékletet 200 fokra növeljük és nagyjából 55-60 percig sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-10-22 15:41:30, hétfő
|
|
|
A tökéletes hercegnő burgonya - ISTENI KÖRET
Hozzávalók
80 dkg burgonya
4 ek vaj
1/2 tk szerecsendió
1 tk fehérbors
1/2 dl tejszín
só
3 db tojássárgája
Elkészítés
Egy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük.
Ha a krumplit leszűrjük, majd visszarakjuk a lábasba. Hozzáadjuk a maradék vajat, a reszelt szerecsendiót, a fehérborsot és a tejszínt, majd egy krumplinyomóval alaposan összedolgozzuk a masszát.
Ha elértük a krémes állagot, ízlés szerint megsózzuk és hozzáadjuk a tojássárgáját, majd tovább keverjük.
Egy habzsákba kanalazzuk a masszát, majd egy csillag alakú nyomóformával dió nagyságú halmokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A krumplik tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, majd 170 fokos sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna árnyalatot nem kap. (kb. 20 perc)
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-10-22 14:36:51, hétfő
|
|
|
Hercegnő burgonya
Elkészítése:
1 kg burgonyát megpucolva, felkockázva, sós vízben puhára főzök. Ha kész, 10 dkg margarinnal együtt, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és 3 tojás sárgájával krémesre töröm. A tojásfehérjékből kemény habot verek, és hozzákeverem azt is. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, és csillagcsöves nyomózsákkal bármilyen formákat nyomok, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Kívül ropogós, belül krémes burgonyát kapunk, amit a szerecsendió is megbolondít még egy kicsit.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-10-20 00:01:58, szombat
|
|
|
A család már unta a megszokott sült burgonyát, ezért kitalált valami sokkal finomabbat!
A sült krumplit mindenki szereti és különböző módon készíti el. Ma egy olyan sütőben sült burgonya receptjét hoztuk el nektek, amely rövid idő alatt elkészül és nagyon finom.
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
3 kanál olaj,
só,
fél teáskanál pirospaprika,
bors,
apróra vágott zöldpetrezselyem vagy kapor,
fokhagyma granulátum.
Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel. Keverjük össze az olajat a fűszerekkel, öntsük a burgonyára és keverjük össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, 180 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 30 percig. Amikor megsült, szórjuk meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel vagy kaporral, majd tálaljuk tejfölös szósszal vagy salátával. Jó étvágyat!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-07-04 17:56:04, szerda
|
|
|
Fenséges fokhagymás, fűszeres burgonya! Készíts egy óra alatt fenséges köretet bármilyen hús mellé!
Könnyen elkészíthető és az íze egyszerűen csodás. Mikor valami finomságot készítenél, próbáld ki ezt a receptet. A csodás ízével biztosan nem tud majd betelni a család!
Hozzávalók:
1 kg burgonya
70 ml olaj
fél teáskanál őrölt kömény
6 gerezd fokhagyma
só
negyed teáskanál őrölt bors
újhagyma szára, petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Tetszés szerint meg is lehet hámozni. Egy konyharuhára tesszük, hagyjuk megszáradni. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, a burgonyára öntjük. Összekeverjük, hogy mindenhol érje és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük. Tetszés szerinti szósszal kínáljuk.
Jó étvágyat! |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2019. Május
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
188 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 379
- e Hét: 3693
- e Hónap: 7726
- e Év: 66979
|
|
|