Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szőnyeg takarítása percek alatt, könnyedén
  2018-11-04 13:56:59, vasárnap
 
 

Szőnyeg takarítása percek alatt, könnyedén



Beindult az ünnepek előtti nagytakarítás! A szőnyeg egy rendkívül érzékeny része a takarításnak, ellenben ha ismered ezt a módszert, akkor gyerekjáték lesz a szőnyeg tisztítása ;)
Szőnyeg takarítása, kárpit tisztítása





Bár sokan tavasszal és ősszel is szoktunk nagytakarítást végezni, de így ünnepek előtt szinte mindenki beindul és képesek vagyunk még kárpittisztító gépet is bérelni a nagyobb szőnyegek kitisztításához. Bár az ünnepi időszakban ezen kívül is elég sok dolgunk van, főzni, ajándékot vásárolni, ablakot pucolni és a többi, így a vége az lesz, hogy egy nagy rohanással telik a készülődési időszak.



Hogy megkönnyítsük a dolgodat és neked se kelljen kapkodnod, most elárulunk egy rendkívül egyszerű, ám annál hatékonyabb módszert a szőnyegek kitakarítására, amit az év bármelyik másik szakában is nyugodtan felhasználhatsz. Ez egy természetes módszer, így rendkívül olcsó is, nincs szükség hozzá erős, drága, bolti vegyszerekre. A következő oldalon el is mondom ezt a hatékony módszert.





Hozzávalók a szőnyeg takarításához:

- Szórófejes flakon

- 1 evőkanál mosószer

- 1 evőkanál szódabikarbóna

- 1/3-ad csészényi ecet és a flakont olyan 3/4-ig töltsd meg felforralt vízzel.


Így alkalmazd a házi szőnyeg takarításhoz:



Keverd össze a hozzávalókat, töltsd bele a flakonba és jól rázd össze. Spricceld be vele az egész szőnyeget, majd hagyd állni 5-10 percig kb. Egy kefével dörzsöld szépen át az egész felületet. A foltok, illetve régi elszineződések szabad szemmel láthatóan tűnnek majd el a szőnyegről. Az pedig szebb lesz, mint valaha! :)
Link
 
 
0 komment , kategória:  ÁLMAIM OTTHONA  
10 szobanövény, amikkel pozitív energiákat vihetsz ...
  2018-11-04 13:51:19, vasárnap
 
  10 szobanövény, amikkel pozitív energiákat vihetsz otthonodba

A szobanövényeket mindenki szereti. Nem csak szép és felfrissítő látványt nyújtanak, de pozitív energiákkal is képesek feltölteni az otthont, garantálva ezzel hogy jobban és egészségesebbnek érezd magad.





Ha még nem veszed körül magad ezekkel a természetes szépségekkel, akkor számos előnyös dologról maradsz le. Íme 10 szobanövény, amivel orvosolhatod ezt a problémát!


1. Levendula

A levendula gyönyörű színét senkinek sem kell bemutatni, de különleges illata az, ami miatt igazán fontos dísze lehet otthonodnak. A levendula illata ugyanis nyugtató tulajdonságokkal bír. Éppen ezért tökéletes szobanövény a nappaliba vagy a fürdőbe, hiszen ezek azok a helyek, ahol az ember általában ellazulhat (az ágyán kívül).






2. Aloé

Ez a csinos szobanövény az egyik legnépszerűbb választás a minimalista stílusú skandináv otthonokban, de a Feng Shuiban is előszeretettel ajánlják. Valójában bárhová elhelyezheted, ahol szükséged van a pozitív energiákra, csak ügyelj rá, hogy a helység elegendő természetes napfényt kapjon.






3. Jázmin

A jázmin az olyan trópusi vidékeken számít nemzeti növénynek, mint Hawaii vagy Indonézia. Első sorban gyönyörű színe miatt kedvelik, ami bármilyen otthoni színösszeállításban elfér, de kellemes, nyugtató illata sem elhanyagolható tulajdonság. Állítólag képes pozitivitást vinni a kapcsolatokba is és romantikus érzelmeket kelt azokban, akik elhelyezik a hálószobában!






4. Bazsalikom

A bazsalikomot sokan népszerű fűszernövényként ismerik, de kevesen tudják, hogy más fontos haszna is van. Ez az apró növény képes feljavítani a szoba hangulatát, ráadásul a depresszió elleni küzdelemben is szerepet játszik. A ,,szenvedély virágaként" garantáltan érezni majd a szeretetet főztjeidben, ha magad mellett tartasz egyet a konyhában. Ha mindez nem lenne elég, a szúnyogok utálják az illatát!






4. Bazsalikom

A bazsalikomot sokan népszerű fűszernövényként ismerik, de kevesen tudják, hogy más fontos haszna is van. Ez az apró növény képes feljavítani a szoba hangulatát, ráadásul a depresszió elleni küzdelemben is szerepet játszik. A ,,szenvedély virágaként" garantáltan érezni majd a szeretetet főztjeidben, ha magad mellett tartasz egyet a konyhában. Ha mindez nem lenne elég, a szúnyogok utálják az illatát!


5. Pénzlevelű pilea

A pénzlevelű pileának már a neve is pozitív hangzatú. Ez a növény segít a szorongás és feszültség enyhítésében, ezért érdemes otthonod sarkaiban elhelyezni, például a nappaliban, a hálóban vagy az előszobában. Kifejezetten hatékony az otthon oxigénszintjének fokozásában, ami csak egy plusz pozitívum.






6. Borostyán

Ennek a szépséges szobanövénynek ott a helye irodádban és hálószobádban is, ugyanis remek légtisztító és szűrő tulajdonságokkal rendelkezik. A borostyán segít a baktériumok és szennyeződések kiszűrésében, tisztán tartva ezzel szobád levegőjét. Állítólag ha otthonod falain kívül tartod, akkor segít a balszerencse elkerülésében is.





Folytatás :Link
 
 
0 komment , kategória:  ÁLMAIM OTTHONA  
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!
  2018-10-27 17:54:41, szombat
 
  Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!

Ez lett a kedvenc őszi süteményem! Hogy miért? 1. Mert nincs benne liszt, 2. Mert ínycsiklandó sütőtököt tartalmaz! 3. Egy nagyon egyszerű recept, imádom!







A sütőtök hatalmas kedvencünk, ezért a süteményekhez is felhasználjuk. Eddig csak egyszerű pitéket készítettem belőle, de mióta ezt megkóstoltuk, másra nem is vágyik a család! Káprázatos íze van és nem kell piskótát sütni hozzá!



Hozzávalók a túrókrémhez:

500 g tehéntúró

2 tojás

100 g cukor (tetszés szerint több)

1 evőkanál kukoricakeményítő

25 g mák


A sütőtök krémhez:

500 g főtt sütőtök pürésítve

2 tojás

70 g cukor (tetszés szerint több)

1 teáskanál reszelt citromhéj

1 evőkanál kukoricakeményítő


A szószhoz:

100 g tejföl

100 g főtt sütőtök pürésítve

30 g cukor

1 tojás

A liszt nélküli, sütőtökös túrótorta elkészítése:

A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.
A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.





Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig.





Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva. 170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.

A szósz hozzávalóit összekeverjük.





Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe. Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.





Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  ÁLMAIM OTTHONA  
Így készítsd el a legfinomabban a krumplit!
  2018-10-27 17:42:26, szombat
 
  Így készítsd el a legfinomabban a krumplit!


Ideje túllépni már a rizs, burgonyapüré köreten és elkészíteni ezt a mennyei sült krumplit! Isteni íze van és elkészíteni se nehéz. Pár perces előkészület után már sütheted is!

A magyarok egyik legfontosabb élelmiszere a krumpli, elképzelni nem tudnánk nélküle az életünk. Azonban néha nem árt túllépni a sült krumpli-krumplipüré pároson. Te még milyen formában szoktad készíteni a krumplit?

Most mutatunk egy olyan receptet, mely igazán különleges, de egyben nagyon ízletes is. Könnyű elkészíteni, próbáld ki!





Hozzávalók:


1 kg krumpli

40 ml szójaszósz

40 ml növényi olaj

2-3 cikk fokhagyma

1 csokor zöldpetrezselyem

só, bors



Hozzávalók a szószhoz:

100 gramm tejföl

2 evőkanál majonéz

1 teáskanál bazsalikom

só, bors







Sült krumpli köret

Elkészítés:

1.Tisztítsd meg, és vágd négybe a krumplikat. Tedd egy edénybe, öntsd fel vízzel, és főzd 5-7 percet. A vízbe ne tegyél sót.

2.Készítsd el a páclevet! Egy edényben keverd el a szójaszószt az olajjal, és az apróra vágott fokhagymával. Ízlés szerint sózd, és borsozd meg, majd keverd jól össze.

3.Szűrd le az előfőzött krumplit, hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd bele a páclébe. Egyenletes érje mindenütt a krumplit a páclé.

4.Olajozd be a sütőpapírt, majd oszlasd el rajta a krumplikat.

5.A 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig, közben kicsit forgasd meg, hogy minden oldala szépen piruljon. A végén szórd meg az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Készítsd el a szószt! Keverd el a majonézt a tejföllel, és az apróra vágott bazsalikommal. Fűszerezd ízlés szerint, majd tálald a frissen sült krumplival.

 
 
0 komment , kategória:  ÁLMAIM OTTHONA  
5 növény, amely elűzi a rossz szagokat
  2018-10-26 18:24:13, péntek
 
  5 növény, amely elűzi a rossz szagokat


A rossz szagok állandó problémát jelentenek a legtöbb házban. Ha nem bolti vegyszerekkel akarsz illatosítani, vesd be a növényeket! Íme, 5 növény, amely elűzi a szagokat!



Szinte minden házban folyamatos problémát jelentenek a rossz szagok. Ugye te is tudod mire gondolok? Van, ahol a régi bútorok, a már ki nem tisztítható szőnyegek, de van, ahol a nedves falak vagy a nem jó szigetelés miatt van. Ha te sem akarod bolti vegyszeres illatokkal beborítani a lakásodat, akkor használd ezeket a szagűző növényeket. Tartsd ezeket a lakásodban, és meglátod, a rossz szagoknak szinte azonnal nyoma vész! :)







1. A levendulát nem csak kint, hanem a szobában, cserépben is tarthatod. Mivel szereti a sok napfényt, érdemes az ablakban tartani. Öntözni csak ritkán kell, kicsi a vízigénye. A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. A kellemes illata mellett molylepke riasztó hatású is.







2. A kávécserjét szobanövényként is tarthatod. Ideális növény kezdő kertészkedők számára is, mivel jól viseli az egyszerűbb körülményeket is, mint kevés fény, vagy száraz levegő. Nyáron öntözd bőven a növényt, de télen kissé mérsékeld a locsolást. Nyáron permetezd a leveleket rendszeresen.
Kétévente egyszer ültesd át a kávécserjét egy nagyobb cserépbe, laza virágföldbe. Tavasztól őszig tápoldatozd kéthetente egyszer, levéldísznövény tápoldattal. Érdemes a növényt tavasszal és ősszel visszametszeni, de csak a friss hajtásokat.







3. A citromfát szobanövényként is tarthatod. Szereti a fényes és meleg helyiségeket, nyáron kint is tarthatod, télen viszont bent minél melegebb helyet igényel. Fontos a megfelelő páratartalom is, ha túl száraz a levegő, a citromfa lehullajtja a leveleit. Öntözd bőségesen!







4. A jázmint, ha megfelelően gondozod, csodálatos illattal árasztja majd el a lakást. Népszerű és igen könnyen termeszthető növény, tavasszal és kora nyáron jellegzetesen édes illatú, fehér, csillag alakú virágok lepik el.
Szereti a sok fényt, viszont a közvetlen, tűző napfénytől védeni kell. Átlagos a hőigénye, a vízigényére azonban mindig figyelj, ugyanis az intenzív növekedéshez sok vízre van szüksége.







5. A viaszvirág édes, bódító illatáról jellegzetes, ezért nevezik mézvirágnak is. A viaszvirág a legszebb szobanövények közé tartozik, gyorsan növő, kúszó fajta, lombozata virág nélkül is dekoratív. Télen és nyáron egyaránt nagy a fényigénye, sötét helyen nem fog virágozni. Trópusi származása miatt szereti az egyenletes meleget, a 18-25 Celsius-fokot, de ennél magasabb hőmérsékleten is jól érzi magát.
Link
 
 
0 komment , kategória:  ÁLMAIM OTTHONA  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 840
  • e Hét: 3037
  • e Hónap: 7070
  • e Év: 66323
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.