Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ferenc pápa szerdai beszéde:
  2019-05-09 17:15:09, csütörtök
 
  Vidám és ne besavanyodott szeretettel tegyünk jót!
2019. május 8., szerda | 19:58
Május 8-án délelőtt, a szerdai általános kihallgatás keretében a Szentatya a háromnapos bulgáriai és észak-macedóniai látogatására tekintett vissza, azt ismertette a Szent Péter téren egybegyűlt hívőknek.
...... ........


Ferenc pápa magyarra fordított beszédét teljes egészében közreadjuk.
Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
Tegnap késő este érkeztem vissza háromnapos bulgáriai és észak-macedóniai apostoli utamról. Hálát adok Istennek, amiért megadta nekem e látogatások lehetőségét, és ismételten kifejezem hálámat a két ország állami vezetőinek, akik szívélyesen és nyitottan fogadtak. A püspököknek és az egyházi közösségek vezetőinek pedig nagyon köszönöm azt a meleg szeretetet és áhítatot, amellyel zarándoklatomat kísérték.
Bulgáriában Szent XXIII. János élő emlékezete vezetett, akit 1925-ben apostoli vizitátorként, majd pápai delegátusként küldtek abba az országba. Jóakaratának és lelkipásztori szeretetének példáját követve találkoztam azzal a néppel, és arra hívtam, hogy legyen híd Közép-, Kelet- és Dél-Európa között; a ,,Pacem in terris" mottóval mindenkit arra hívtam, hogy a testvériség útján járjon; és ezen az úton örömömre szolgált, hogy egy újabb lépést tehettem előre azáltal, hogy találkoztam a bolgár ortodox egyház pátriárkájával, Neofittal, és a szent szinódus tagjaival. Nekünk, keresztényeknek ugyanis az a hivatásunk és küldetésünk, hogy az egység jele és eszköze legyünk, és akkor tudunk ilyen eszköz lenni, ha a Szentlélek segítségével azt, ami összeköt bennünket, eléje helyezzük annak, ami elválasztott vagy még ma is elválaszt bennünket.
A mostani Bulgária egyike a Szent Cirill és Metód által evangelizált földeknek. Szent II. János Pál Szent Benedek mellé Európa társvédőszentjeinek nevezte ki őket. Szófiában, a patriarkális Szent Alexandr Nyevszkij-székesegyházban imádkoztam a szent testvérpár ikonja előtt. Ők, akik a görög Szalonikiből származtak, kreatívan használták fel kultúrájukat arra, hogy a keresztény üzenetet a szláv népek felé közvetítsék; új ábécét alkottak, mellyel szláv nyelvre fordították le a Bibliát és a liturgikus szövegeket. Ma is szenvedélyes és kreatív evangelizálókra van szükség, hogy eljusson az evangélium azokhoz, akik még nem ismerik, és hogy az újból megöntözze a földeket, ahol az ősi keresztény gyökerek már elszáradtak. Ebben a perspektívában ünnepeltem kétszer az eucharisztiát a Bulgáriában élő katolikus közösséggel, és bátorítottam őket, hogy reményben éljenek és fakadjon élet belőlük. Még egyszer köszönetet mondok Isten ottani népéért, mely mélységes hitről és nagy szeretetről tett tanúságot.
Bulgáriai utam utolsó programján a többi vallás képviselőivel együtt vettem részt: a béke ajándékáért imádkoztunk Istenhez, miközben gyerekek egy csoportja égő lámpást tartott a kezében, a hit és a remény jelképeként.
Észak-Macedóniában Kalkuttai Szent Teréz anya erős spirituális jelenléte kísért, aki Szkopjéban született 1910-ben, az ottani plébánián kapta meg a keresztény beavatás szentségeit és tanulta meg szeretni Jézust. Ebben a kicsiny, de a benne működő Szentléleknek köszönhetően erőteljes asszonyban azon ország egyházának és a világ egyéb perifériáin található egyháznak a képét látjuk: kicsiny közösség, mely Krisztus kegyelmével befogadó otthonná válik, ahol sokan találnak felfrissülést életük számára. Imádkoztam Teréz anya emlékművénél, ahol más vallási vezetők és szegény emberek is jelen voltak, majd megáldottam a neki szentelt kegyhely alapkövét.
Észak-Macedónia 1991 óta független ország. A Szentszék kezdettől fogva támogatta útját, és látogatásommal főként hagyományos vendégbarátságát akartam megerősíteni, amellyel képes befogadni más nemzetiségű és vallási embereket. Elkötelezetten befogadott és támogatott sok bevándorlót és menekültet a 2015-ös, 2016-os kritikus időszakban. Jelentős mértékű ott a befogadás, nagyon nyitott a szívük. A bevándorlók nehézségeket jelentenek számukra, mégis befogadják és szeretik őket, a nehézségeket pedig megoldják. Nagy jótette ez annak a népnek. Tapsoljuk meg őket!
Intézményi szempontból Észak-Macedónia egy fiatal és kisméretű ország, amelynek széles távlatokban kell gondolkodnia, anélkül, hogy elveszítené gyökereit. Ezért jelentős dolog volt, hogy éppen ott került sor a találkozóra a fiatalokkal. különböző keresztény felekezetekhez tartozó fiúk és lányok, és másvallásúak is, például muszlimok, és valamennyiüket az a közös vágy hajtja, hogy valami szépet hozzanak ki életükből. Bátorítottam őket, hogy merjenek nagyot álmodni és vásárra vinni a bőrüket, hogy mint a fiatal Ágnes, a későbbi Teréz anya, hallják meg Isten hangját, aki az imában és rászoruló testvéreink testében szól hozzánk. Mélyen megérintett, amikor meglátogattam Teréz anya nővéreit: együtt voltak a szegényekkel, és szíven ütött ezeknek a nőknek az evangéliumi gyengédsége. Ez a gyengédség az imából és a szentségimádásból fakad. Ők mindenkit befogadnak, mindenki nővérének, mindenki anyjának érzik magukat, és mindent gyöngédséggel tesznek. Sokszor előfordul, hogy mi, keresztények elveszítjük a gyöngédségnek ezt a dimenzióját, és amikor nincs gyöngédség, túlságosan komollyá válunk, besavanyodunk. Ezek a nővérek édesek a gyöngédségben, és szeretettel cselekszenek, hamisítatlan és nem képmutató szeretettel. Ellenben amikor gyengédség nélkül, szeretet nélkül jótékonykodunk, az olyan, mintha egy pohár ecetet öntöttünk volna jótettünkre. Nem, a szeretet vidám, nem besavanyodott! Erre kiváló példát adnak ezek a nővérek. Isten áldja meg valamennyiüket!
A fiatalok tanúságtételén kívül Szkopjéban meghallgattam a papok és a megszentelt személyek tanúságtételét is. Olyan férfiak és nők ők, akik odaadták életüket Krisztusnak. Előbb-utóbb megkísérti majd őket a gondolat: ,,Uram, mi az én kicsiny odaadásom az Egyház és a világ problémáihoz képest?" Ezért emlékeztettem őket, hogy egy kicsinyke élesztő meg tudja keleszteni az egész tésztát, és egy kis tiszta, jól elkészített illatszer az egész környezetét be tudja illatosítani.
Ez a Jézus-Eucharisztia misztériuma, aki új élet magja az egész emberiségért. A Szkopje téren bemutatott misén - a mai Európa egyik félreeső helyén - ismét végbevittük Isten csodáját, aki kevés kenyérrel és hallal, ha megtörjük és szétosztjuk azokat, egész népsokaság éhségét csillapítja. Az ő kimeríthetetlenül szerető gondviselésébe ajánljuk azoknak a népeknek a jelenét és jövőjét, akiket ezen az úton meglátogattam. És most arra hívlak mindnyájatokat, hogy kérjük a Szűzanyát, áldja meg ezt a két országot: Bulgáriát és Észak-Macedóniát.
[Üdvöz légy, Mária...]


Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ászja Bibi Kanadába érkezett
  2019-05-09 17:00:40, csütörtök
 
  2019. május 8., szerda | 18:27
A négygyermekes keresztény édesanya végre elhagyhatta Pakisztánt, ahol nyolc évet töltött a halálsoron, miután blaszfémiával (Istenkáromlás, kegyeletsértés.´ Szentnek tartott dolog gúnyolása. Erkölcsileg nagy becsben tartott személy vagy eszmei érték meggyalázása, kigúnyolása, megsértése) vádolták meg.
Ászja Bibi újra családjával lehet. Gyermekei hónapokkal ezelőtt elhagyták Pakisztánt, miután Kanada jelezte, hogy befogadja a súlyos fenyegetettségben élő családot.
A pakisztáni hatóságok nem tagadták és nem is erősítették meg sem azt, hogy Ászja Bibi elutazott, sem a befogadó országot, azonban Bibi ügyvédje, Szaif al-Maluk megerősítette, hogy az asszony megérkezett Kanadába, ahol két gyermeke várta.
A pakisztáni legfelsőbb bíróság január 29-én elutasította a felmentő ítélet elleni fellebbezést. Ászja Bibit védett, titkos helyen rejtették el az ítélethozatalig, illetve az ország elhagyásának pillanatáig; mindvégig vele volt férje, Asik Mászih is. A tavaly októberi tárgyaláson a legfelsőbb bíróság többek között Shakespeare Lear királyát idézte; szerintük többet vétkeztek Bibi ellen, mint amennyit ő maga vétkezett (,,more sinned against than sinning"), valamint rámutattak, hogy a tanúk vallomásai ellentmondanak egymásnak.
Januári hírek szerint a család egy kanadai kisvárosban telepedhet le. Már karácsony előtt Kanadába érkezett Ászja Bibi két tizenéves lánya és az a baráti család, akik támogatták és oltalmazták a lányokat Lahorban, amíg édesanyjuk a börtönben várta az újabb és újabb fellebbezésekről való döntéseket. Tartózkodási helyüket biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra.
1990 óta óvatos becslések szerint is legalább 65 embert végeztek ki Pakisztánban blaszfémia vádjával - Ászja Bibi volt az első ezzel megvádolt és halálbüntetésre ítélt nő.


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Idén is meghirdeti a világméretű Segítő Szűz Mária.......
  2019-05-09 16:52:43, csütörtök
 
  Idén is meghirdeti a világméretű Segítő Szűz Mária-kilencedet a Szalézi Család.
019. május 8., szerda | 9:00
Tekintettel a tavalyi sikerre, a Szalézi Család 2019-ben megismétli a felhívást a Segítő Szűz Mária-kilenced imádkozására, meghívva mindenkit, aki Don Bosco szerzetesi családjához tartozik, hogy május 15-től kapcsolódjon bele a közös imádságba.
A Szalézi Család először 2018 májusában, a torinói Mária, a keresztények segítsége bazilika, a szaléziak főtemploma megnyitásának és felszentelésének 150. évfordulója alkalmából hirdette meg a nemzetközi kilencedet. Idén a Segítő Szűz Mária Egyesület (ADMA) megalapításának 150. évfordulóját ünnepelve ismétlik meg a felhívást.
Míg tavaly Don Bosco álmai voltak a kilenced témái, az idei elmélkedések a Szalézi Család boldogmondásait mélyítik el, melyeket Ángel Fernández Artime rendfőnök mutatott be a rendi közösség lelkiségi napjain. Ily módon a kilenced Mária, a keresztények segítsége tiszteletén kívül az elköteleződés és az egység egyik eszköze a Szalézi Család összes csoportja között, és felveti a 2019-es strenna központi témáját, a mindennapi életszentséget.
A kilenced során mindennap egy-egy videót mutatnak be, mely a következő módon épül fel: egy szalézi boldogmondás; egy mottó Mária Magnificatjával kapcsolatban; egy tanúságtétel a Szalézi Család egyik tagjától a szalézi szentség alakjával kapcsolatban; a rendfőnök kommentárja; záróima.
A kilencedhez kapcsolódó videók hat - olasz, angol, spanyol, francia, portugál és lengyel - nyelven lesznek elérhetők különböző csatornákon: az sdb.org weboldalon, az ANS szalézi hírügynökség YouTube-csatornáján és az ANS Facebook-oldalán. Az első rész május 15-én várható.
A Segítő Szűz Mária-kilencedet a rendfőnök vezeti, a vatikáni Kommunikációs Dikasztérium támogatásával, együttműködve az ANS hírügynökséggel és az IME Comunicazionéval. A szövegeket Bruno Ferrero szalézi atya, az olasz Bollettino Salesiano szerkesztője, Carlo Cassatella atya és Antonella Colucci együtt írták.
A kilenced videói, valamint az ANS honlapján megosztott szövegek is felhasználhatók imádságra és animációra a közösségekben, a plébániákon és a Szalézi Család központjaiban a világ minden táján.

Az ANS YouTube-csatornáján már megtekinthető a kilenced olasz és spanyol nyelvű bemutató videója. Link


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Csíkszentléleken varrják a pápai szentmise miseruháit
  2019-05-09 16:44:21, csütörtök
 
  Egy erdélyi varrodában készítik a miseruhákat és stólákat a június 1-jei csíksomlyói pápai misére.
A Csíkszentléleki varrodában hatvan miseruha készül a június elsejei csíksomlyói pápai szentmisén koncelebráló püspököknek, a papoknak pedig négyszáz stóla.
...... .......



Forrás és fotó: MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Erdő Péter bíboros, prímás is köszöntötte
  2019-05-09 13:08:04, csütörtök
 
  "Amikor 2016-ban, Cebu City-ben, azt ottani Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje után meghallgattuk Ferenc pápa videóüzenetét, olyanok voltunk, mint akik álmodnak. Hiszen régi álom volt, hogy az 1938-as Eucharisztikus Világkongresszus után újra Budapesten találkozhasson a katolikus világ és együtt fejezhesse ki tiszteletét és imádását az Oltáriszentségben jelenlévő Krisztus iránt. Úgy éreztük azonban akkor, hogy nagyon messze még a 2020-as év, hogy hosszú időnk van még az előkészületre. Azt azonban már tudtuk, hogy nem kevés imádság és munka szükséges ahhoz, hogy hasonló sikerrel és lelkipásztori örömmel zárhassuk le a budapesti eseményt, mint amilyen örömet annak idején Palma érsek úrnak, a cebui kongresszus házigazdájának szemében láttunk...."
Erdő Péter bíboros, prímás is köszöntötte ma délelőtt Budapesten a NEK Pápai Tanácsának tagjait és nemzeti delegáltjait, akik szerte a világból, 75 országból érkeztek hozzánk.
*
- Bízom benne, hogy a hátralévő egy év előkészületei során és jövőre, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményei idején minden idelátogató vendégünk azt látja majd, Magyarország nem felejtette el a vitathatatlan igazságokat. Sík Sándor egykor azt mondta: << Magyarnak lenni Szent István tanítása szerint erkölcsi fogalom... Magyarnak lenni: hit. Hit a magyarság hivatásában.>>
Ez a hivatástudat ezer év óta a miénk. A küldetés, hogy hitünket megtartva gazdagítsuk a világot. Kultúránkkal, értékőrző helytállásunkkal, a mások iránti tiszteletünkkel, vendégváró barátságunkkal. Ezt hoztuk magunkkal a 21. századba, és ezt akarjuk megmutatni jövőre is. Mert Magyarország születése óta nemcsak kapni, sokkal inkább adni akar."
Áder János köztársasági elnök ma délelőtt Budapesten köszöntötte a NEK Pápai tanácsának tagjait és nemzeti delegáltjait, akik szerte a világból, 75 országból érkeztek hozzánk.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ingyenesen elérhető a Róma magyar ....
  2019-05-09 11:00:11, csütörtök
 
  Ingyenesen elérhető a Róma magyar emlékhelyeit bemutató Hungarian Memories mobilapplikáció
2019. május 7., kedd | 18:41
Ingyenesen letölthető a Róma magyar emlékhelyeit bemutató Hungarian Memories (HuM) okos telefonos applikáció. Az Android és IOS rendszeren is elérhető, háromnyelvű mobilalkalmazás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére és finanszírozásában valósult meg.
A digitális alkalmazás első változata ötven helyszín bemutatásával nyújt alapvető információkat a magyar kultúra és történelem Rómában fellelhető emlékeiről, és segít megtalálni a helyszíneket.
A program a városba látogató turisták számára nemcsak láthatóvá, kereshetővé és könnyen megtalálhatóvá teszi a magyar emlékeket, hanem segít tudatosítani a magyar kultúra európai beágyazottságát, sok évszázados európai jelenlétét. Róma szimbolikus helyszín, hiszen a keresztény Európa központjában különleges fontossággal bír a magyar művészet, a magyar kultúra, a magyar történelem megjelenítése - tájékoztatta a minisztérium közleményben az MTI-t.
Az alkalmazás a tervek szerint további helyszínekkel és új tartalmakkal bővül, így a későbbiekben lehetséges lesz a magyar kulturális emlékhelyek virtuális megtekintése, felfedezése, virtuális gyűjtemények összeállítása. Az applikáció jelenleg háromnyelvű: magyar, angol és olasz. A későbbiekben a nyelvek száma korlátlanul bővíthető.
A designt két fiatal magyar grafikusművész, Lénárt Ivett és Imre Réka készítette. A projekt ötletgazdája a római magyar kulturális intézet, a Római Magyar Akadémia, a megvalósításhoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújtott finanszírozást.

Forrás: MTI

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Folyamatosan bővül a Mátraverebély-szentkúti Szűzanya .....
  2019-05-09 10:49:26, csütörtök
 
  Folyamatosan bővül a Mátraverebély-szentkúti Szűzanya ruhatára - Kiállítás nyílt a kegyhelyen
2019. május 6., hétfő | 16:23
Húsz év alatt húsz viselet készült a Mátraverebély-szentkúti kegyhely Mária-szobrának. Május 5-én a kegyszobor ruháiból állandó kiállítás nyílt, amely a zarándokhely fogadó épületében tekinthető meg.
Már készül a Mátraverebély-szentkúti Szűzanya huszonegyedik ruhadarabja; a kegyszobor viseleteit az egyházi év szakaszainak és ünnepeinek megfelelően cseréli az öltöztetője és ruhakészítője, Varga Ottóné Magdolna. A Szentkúti Szűzanya öltözetei című kiállításon bemutatják azt a húsz ruhadarabot, amelyet pontosan húsz év alatt tervezett és készített az alkotó.
A szentkúti Szűzanya szobrának öltöztetése régi, ma is élő hagyomány, amely a felajánlás és a hálaajándék jelentéstartalmát hordozza. A kegyszobor ruháját régebben évente cserélték, ma már a liturgia színeinek megfelelően öltöztetik.
A kiállítást a néhány éve felújított kegyhely fogadó épületében nyitották meg; a Szentkútra érkezők ettől kezdve bármikor megtekinthetik az alkotásokat.
*
A képen lévő kegyszobor a Nógrád megyében, a Mátraverebély-szentkúti bazilikában látható, a kegyoltáron.
...... ........... ..........


Szűz Máriát ábrázolja, jobb oldalán a kis Jézussal, bal kezében jogarral. Hársfából faragott, barokk alkotás, a 17. század végén készült. Öltöztethető jellegét bizonyítja, hogy jobb karja kivehető, mert az öltöztetést másképpen nem lehetne megoldani.
Mária és Jézus fejét is korona ékesíti. A kifogástalan állapotban lévő kegyszobrot az elmúlt évszázadok alatt rovarkárosodás nem érte. Talapzatának alsó felületén latin felirat olvasható: ,,STATUA MIR. VERA." Jelentése: ,,Ez valóban csodatévő szobor." Zarándokok tízezrei keresik fel minden évben a kegyhelyet, és a szobor előtt imádkozva kérik a szentkúti Szűzanya közbenjárását mindenféle bajban, betegségben. Sokan hálaadásuk jeleként zarándokolnak ide, hogy megköszönjék a gyógyulásukat, imájuk meghallgatását.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely
Magyar Kurír

*
- Varga Ottóné Magdolna. a Szűzanya varrónője.
Varga Ottóné immár húsz esztendeje készíti a Mátraverebély-szentkúti csodatévő kegyszobor ruháit. A közelmúlt Mária-ünnepeihez kapcsolódva kérdezte őt a Nógrád Megyei Hírlap munkatársa.
Ahogy a kegyhely Egészen szép vagy Mária - A szentkúti kegyszobor Mária-ruhái című kiadványban is olvashatjuk, Isten anyjának tisztaságára utalnak a fehér színű ruhák, a piros alapszínűek arra, hogy az Üdvözítő az Ő testéből-véréből született közénk a Szentlélek által. A lila Mária-viselet velünk, bűnösökkel való együttérzésének a jele, a kék pedig azé az asszonyé, akinek alakja ott ragyog a történelem egén, hogy fenntartsa gyermekeiben a Krisztusban való megdicsőülés reményét. Ezeken a ruhákon pedig motívumok vannak, amelyek arra sugallják: a Szent Szűz nem csak megőrizte, hanem ki is bontakoztatta tisztaságát, igenje és Jézus világra hozatala által - írja a Nógrád megyei lap.
A Mária-tisztelet megjelenítése a nemzeti kegyhelyen egyre gazdagabban bontakozott ki az idők folyamán. S ebben közreműködik Varga Ottóné Zsély Magdolna ipolytarnóci szabómester is, akit legtöbben menyasszonyi ruhák készítőjeként ismernek.
Képek és bővebb cikk a művésznő alkotásairól Link
Többi kép megnézhető ha a cikkben lévő képre kattintasz!
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Nyolcszáz éve járnak Jézus léptei nyomában a szentföldi ....
  2019-05-09 10:32:12, csütörtök
 
  Nyolcszáz éve járnak Jézus léptei nyomában a szentföldi ferencesek
Képen: Francesco Patton a nagypénteki szertartáson.
...... .......


A Vatikáni Rádió magyar adásának összefoglalója nyomán ismertetjük a L'Osservatore Romano vatikáni napilap hasábjain közzétett beszélgetést Francesco Patton szentföldi ferences Kusztossal.
A jeruzsálemi húsvét illatai, színei és hangjai megtöltik a Szent Megváltó-kolostor épületegyüttese, a Szentföldi Kusztódia helyiségeit. Az 55 éves olasz ferences atya, Francesco Patton tömegkommunikációs szakértő csaknem három éve áll a rendi körzet élén, vagyis ő hangolja össze a ferencesek tevékenységét a názáreti Jézus földi életének helyszínein. A kusztódia joghatósága kiterjed a Szentföld (ma Izrael és Palesztina) határain túlra, magában foglalja Jordániát, Egyiptomot, Ciprust, Rodosz szigetét, Libanont és a meggyötört Szíriát: a misszió rendkívül nagy területre terjed ki - olvasható a cikk bevezetőjében. Patton atya a kusztódia különleges elkötelezettségéről szólva a beszélgetésben megállapítja: ,,Valóban óriási a felelősségünk, egyrészt e térség keresztény lakossága és az itt tevékenykedő szerzetesek iránt, de mindenekelőtt az egyetemes Egyház iránt, amely ránk bízta ezt a megtisztelő felelősséget. Bevallom, hogy amikor 2016-ban közölték velem ezt a váratlan megbízatást, nem aludtam egy pár éjszakán át."
2017-ben ünnepeltük a ferencesek szentföldi megtelepedésének 800. évfordulóját, 2019-ben pedig Assisi Szent Ferenc és al-Malik al-Kámil szultán Damietta (Dimját) melletti híres találkozásának nyolcadik centenáriumáról emlékeztünk meg - olvassuk a cikkben.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Böjte Csaba kérése Ferenc pápához:
  2019-05-09 10:26:05, csütörtök
 
  Június elseje legyen a Gyermek Jézus ünnepe
2019. május 8., szerda | 21:00
A május 8-i általános kihallgatáson részt vett Böjte Csaba OFM a gyerekkórussal együtt, amelyben az otthonaiban élő gyerekek énekelnek.
...... .......


A katekézis után Ferenc pápa köszöntötte a különféle zarándokcsoportokat. Megemlékezett a múlt szombaton Mexikóvárosban boldoggá avatott Beta Conchita új boldogról. Köszöntötte a Krisztus Légiója közösség újmisés papjait és az Apostolok Királynője római egyetem tanárait és diákjait, az intézmény alapításának negyedszázados évfordulója alkalmából. Üdvözölte a Pompeji Segítő Szűzanya-kegyhely zarándokcsoportját, majd mindenki imádságát kérte hazájáért, Argentínáért, mert ma tartják ott a Lujáni Miasszonyunk ünnepét.
Ferenc pápa ezután a kihallgatáson részt vevő bíborosok és püspökök személyes köszöntését fogadta, majd a kiemelt vendégek csoportjában találkozott Böjte Csaba testvérrel és azzal a kórussal, melynek tagjai Csaba testvér otthonaiban élő gyermekek. A gyermekkórus énekkel köszöntötte a Szentatyát, majd átadták neki ajándékukat. Csaba testvér pedig arra kérte Ferenc pápát, hogy tegye június elsejét a Gyermek Jézus szép ünnepnapjává.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Szentszéki Magyar Nagykövetség
Magyar Kurír

Kirándulásról Böjte Csaba beszéde facebook oldali videó Link

- Mindszenty emlékmise Rómában Csaba testvér gyermekeivel és magyar zarándokokkal:
Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. május 9.
  2019-05-09 10:18:58, csütörtök
 
  Az etiópiai kincstárnok megkeresztelkedésének távirati stílusú leírása a mai szentleckében a lényeget foglalja össze, ami az e napokban folyamatosan olvasott János-evangéliumhoz kapcsolódik. Jézus Krisztus az élet forrása, aki valóságosan van jelen az Eucharisztiában. Ám jelenléte semmilyen tapasztalati elemzéssel föl nem ismerhető, egyedül csak a hittel. Egy náci tiszt a letartóztatott papnál talált szentostyát az ujjával morzsolta szét, mondván: ,,Ez a maguk Istene." Az örök élet erőforrása hit nélkül nem ad erőt, sőt, akadálya lesz boldogulásunknak és üdvösségünknek. Az Eucharisztia elutasítása lehet vétlen tévedés vagy ateizmus, de mindenképpen a katolikus hit hiányát jelzi.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.