Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jakubinyi György köszönetnyilvánítása Ferenc pápa .....
  2019-06-13 23:11:22, csütörtök
 
  ,,Számunkra Táborhegy volt a pápalátogatás napja, mert együtt örülhettünk a csíksomlyói Szűzanya jelenlétében Szent Péter utódjával. Az apostolokhoz hasonlóan lejöttünk a hegyről, de szívünkben őrizzük az ott megtapasztalt örömöt és békét, a túláradó kegyelmekkel együtt.
Jakubinyi György köszönetnyilvánítása Ferenc pápa csíksomlyói látogatása után
...... .......


Jakubinyi György gyulafehérvári érsek levélben fejezte ki háláját a pápalátogatás után. A főpásztor szavait tesszük közzé az alábbiakban.
Szentatyánk csíksomlyói látogatása után örömmel és hálával a szívemben köszönetem szeretném kifejezni. Őszinte hálával tartozunk a minket szerető Mennyei Atyának, hogy megadta azt a kegyet, hogy Krisztus földi helytartója, Ferenc pápa személyében hozzánk látogathatott. Gyermeki köszönetünk szóljon Ferenc Szentatyának, hogy vállalta ezt a nem kis áldozattal járó zarándoklatot. A jó Isten áldása kísérje péteri szolgálatában, hogy minél több keresztényt tudjon megerősíteni a krisztusi hitben. Minden elismerés és köszönet a szervezésben részt vevő fő egyházmegyei koordinátoroknak és munkatársaiknak, az önkénteseknek és minden jóakaratú embernek, élükön lelkipásztorainkkal és híveinkkel, akik munkával és imádsággal járultak hozzá, hogy ez a történelmi esemény örök emlékként megmaradjon székely népünk történetében. Testvéri köszönetemet szeretném tolmácsolni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hozzánk zarándokoló tagjainak, a több ezer anyaországi zarándoknak, akik jelen voltak az ünnepi szentmisén. Köszönet az ünnepi szentmisén részt vevő közjogi méltóságoknak, politikusoknak, különféle szervezetek képviselőinek, akik eljöttek, hogy a rossz idő ellenére is velünk együtt ünnepeljenek. Megköszönve valamennyi jelenlévő áldozatát, fegyelmezett részvételét, kérem a csíksomlyói Segítő Szűzanya anyai oltalmát és közbenjárását az elkövetkező időre is.
Számunkra Tábor-hegy volt a pápalátogatás napja, mert együtt örülhettünk a csíksomlyói Szűzanya jelenlétében Szent Péter utódával. Az apostolokhoz hasonlóan lejöttünk a hegyről, de szívünkben őrizzük az ott megtapasztalt örömöt és békét, a túláradó kegyelmekkel együtt.
Arra kérlek titeket, testvéreim, hogy a hétköznapi életbe visszatérve, megerősödve őseink hitében és erényeiben folytassuk a mindennapi küzdelmet és helytállást. Erősítsen ebben az elhatározásunkban a pünkösdkor kiáradó Szentlélek hét ajándéka.

Forrás: Romkat.ro
Fotó: MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító
  2019-06-13 23:01:27, csütörtök
 
  Bár idén június 13-a éppen a pünkösd utáni csütörtök, ezért Jézus Krisztus, az örök főpap ünnepét üljük, nem feledkezünk el Szent Antalról sem
A Szentírás szekrénye és hathatós közbenjáró - Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító
KULTÚRA - 2018. június 13., szerda
Az Egyház egyik legnépszerűbb szentjére, Páduai Szent Antalra emlékezünk június 13-án.
Antal 1195-ben született Lisszabonban előkelő, vallásos szülők gyermekeként. Fernando névre keresztelték. Tizenöt évesen ágostonos kanonokrendi kolostorba lépett, amely azonban a világi és egyházi elöljárók közti viszály kereszttüzébe került. Ez a tény, valamint a kolostor gazdagsága más út felé vitte Fernandót: a szegények közössége felé.
1220 nyarán csatlakozott a Santo Antonio dos Olivais nevű kis rendház közösségéhez, a testvérekhez, akik a kolostor ajtajánál koldultak. Fölvette kopott ruhájukat, keresztnevét pedig templomuk védőszentje, Remete Szent Antal nevére cserélte. Vértanú akart lenni, ezért engedélyt kért, hogy Marokkóban hirdethesse az evangéliumot. El is jutott az észak-afrikai országba, ott azonban súlyosan megbetegedett, ezért 1221 tavaszán vissza kellett térnie Európába. Isten a hajóját egy viharban Szicília partjaihoz sodorta. Kilenc hónapot töltött a szigeten. Később csatlakozott a ferences rend egyetemes káptalanjához az Assisi melletti Porciunkulában. Találkozott magával Szent Ferenccel is. Az észak-itáliai tartományfőnök Montepaolo remeteségébe küldte, hogy szemlélődő életet folytasson.
Egy év múlva, pappá szentelésén váratlanul prédikálnia kellett. Minél tovább beszélt a csendes, mindaddig rejtettségben élő és figyelemre alig méltatott Antal, szavai annál élénkebbek lettek, láthatóan teljesen eltöltötte a Szentlélek tüze. Hallgatói lélegzetüket visszafojtva figyelték. Nem tudós értekezést hallottak a papság mivoltáról, hanem a legszebb hasonlatokat és a legtalálóbb szentírási idézeteket, valamint a mélységes megtapasztalások szavait.
Képen: Benozzo Gozzoli: Páduai Szent Antal (Santa Maria d'Aracoeli, Róma, 1450 körül)
...... .............



Bővebben Link

Mindenható, örök Isten, te néped számára Páduai Szent Antalt kiváló igehirdetővé és gondjaiban hathatós közbenjáróvá tetted. Add, hogy segítségével mi is a krisztusi élet útján járjunk, és minden nehézségben érezzük támogatásodat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.
Képen: Carlo Francesco Nuvolone: Páduai Szent Antal a gyermek Jézussal (17. század)
...... ............



*
- A talált tárgyak szentje - Ezért fordulunk Páduai Szent Antalhoz, ha elvesztünk valamit.
2019. június 14., péntek
...... ..........


Sok katolikus kéri Páduai Szent Antal közbenjárását, amikor elveszít egy értékes tárgyat - a hagyomány hátterében egy régi történet áll, amely egy ferences rendházban esett meg a szenttel.
Egy időben Szent Antal Montpellier-ben tartózkodott, a ferences kolostorban, ahol tanította rendtársait, és beszédeket mondott nekik. Volt nála egy Zsoltárok könyve, melyet saját kezűleg másolt le, és teletűzdelte jegyzetekkel, megjegyzésekkel, kommentárokkal - ezekre szüksége volt, amikor diákjait teológiára oktatta.
Mindez még a 13. században történt, amikor jóval nehezebb volt könyveket sokszorosítani, mint napjainkban, és sokkal nehezebb volt könyvekhez hozzájutni - így az értékük is sokszorosa volt a mainak. Ezért aztán Szent Antal se tudta volna könnyen pótolni ezt a kincset.
Egyszer csak egyik tanítványa úgy döntött, hogy otthagyja a ferenceseket - és vele együtt valahogy eltűnt Antal zsoltároskönyve is. A fiatal novícius magával vitte az értékes kötetet, Szent Antal pedig nem tudta, mihez kezd majd nélküle. Nem tudta, hova ment a fiatalember, és nagyjából reménytelennek tűnt, hogy valaha nyomára bukkanjon.
Istenbe vetette bizalmát, és imádkozott, hogy a novícius gondolja meg magát, és legalább a könyvet hozza vissza. Nem sokkal később a fiatalember vissza is tért, visszaadta Antalnak a zsoltároskönyvet, és bocsánatáért esedezett. A ferences rendbe is visszafogadták, Antal is megbocsátott neki, ám intette, hogy soha többet ne tegyen semmi hasonlót.
Állítólag ezt a könyvet máig őrzik a bolognai ferences rendházban.
Szent Antal halála után ez a történet futótűzként terjedt, a legendárium részévé vált. Messze földön híre ment, hogy Páduai Szent Antal közbenjárását érdemes kérni elveszett tárgyak ügyében - és hathatós segítségének a híre csak erősödött az azóta eltelt évszázadok során.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Wikimedia Commons

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A megújulás missziója.
  2019-06-13 22:37:46, csütörtök
 
  ,,Ne késsél megtérni az Úrhoz ... igen veszedelmes a lelki halálban a harmadnapot meghaladni."
Erdő Péter mutatott be szentmisét a kaplonyi Szent Antal-búcsún.
Háromszáz éve nyílt meg a Szatmár megyei Kaplonyban a ferences rendház és a templom - erre is emlékezve ünnepelték június 13-án, csütörtökön a Szent Antal-plébániatemplom búcsúját. A szentmise fő celebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek volt.
A kaplonyi Szent Antal-búcsú ünnepi szentmiséjén Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök köszöntötte Erdő Péter bíborost. Kiemelte: a Szatmári Egyházmegye régről szoros kapcsolatot ápol az Esztergom-Budapesti Fő egyházmegyével.
........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Fel kell fedeznünk a Feltámadottról való tanúságtétel ....
  2019-06-13 22:32:58, csütörtök
 
  Ferenc pápa: Fel kell fedeznünk a Feltámadottról való tanúságtétel szépségét!
FERENC PÁPA - 2019. június 12.
Június 12-én a Szentatya folytatta az Apostolok cselekedeteiről megkezdett katekézissorozatát. Annak jelentőségéről elmélkedett, hogy az apostolok új tagot választottak a Júdás miatt megüresedett helyre, hogy a tizenkettes szám újra teljes legyen. Ferenc pápa katekézisét, magyarra fordítva, teljes egészében közöljük.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa tízparancsolatot adott a nunciusoknak
  2019-06-13 22:28:51, csütörtök
 
  Legyetek a néphez közel. Június 12-től 15-ig tartják a Vatikánban a szentszéki külképviseletek vezetőinek háromévenként esedékes találkozóját. A szerdán kezdődött rendezvényt Pietro Parolin bíboros államtitkár nyitotta meg szentmisével, június 13-án pedig Ferenc pápa fogadta a 103 szentszéki képviselőt, köztük Pintér Gábort, a Belarusz Köztársaság és Michael August Blume-ot, Magyarország nunciusát.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
10. évközi hét péntek 06.14
  2019-06-13 22:18:07, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Isten, aki Jézust feltámasztotta, minket is feltámaszt Jézussal együtt.
Testvéreim!
A hit és a kegyelem kincsét törékeny cserépedényben őrizzük, hogy a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne önmagunknak. Mindenfelől szorongatnak minket, de agyon nem nyomnak; bizonytalanságban vagyunk, de nem esünk kétségbe; üldözést szenvedünk, de elhagyatottak nem vagyunk; földre terítenek, de el nem veszünk; állandóan hordozzuk testünkben Jézus halálát, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen testünkben. Mert minket, akik élünk, szüntelenül halálra adnak Jézusért, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen halandó testünkön. Bennünk tehát a halál munkálkodik, bennetek pedig az élet.
Mivel azonban a hitnek ugyanaz a lelke van bennünk, mint amelyről írva van: ,,Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és ezért beszélünk. Hiszen tudjuk, hogy aki az Úr Jézust feltámasztotta, Jézussal együtt minket is feltámaszt majd, és veletek együtt elébe állít. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem bőséges kiáradásáért egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,7-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítása a házastársi hűségről.
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz:
Hallottátok a parancsot: ,,Ne törj házasságot!" Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. Jobb neked, ha elvész egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. Ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson.
És ezt is mondták: ,,Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet." Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét - kivéve hűtlenség esetét -, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi feleségül, házasságtörést követ el.
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,27-32
...... ..........


Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te arra bátorítottad tanítványaidat és buzdítasz minket is, hogy szüntelenül imádkozzunk. Szükségünk van bátorításodra, hiszen sokszor kételkedünk az ima erejében. Ha Isten nem azonnal teljesíti kéréseinket, vagy nem egészen úgy, ahogyan mi szerettük volna, könnyen elbizonytalanodunk. Pedig kitartóan kell imádkoznunk, mindig azzal a bizalommal, hogy Isten mindent megad nekünk, ami a lelkünk üdvösségét szolgálja. Segíts minket a hit próbatételei idején, hogy szívünkben megőrizzük a jóságos Isten arcát!.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Tanévzáró szentmise 06.13
  2019-06-13 22:03:18, csütörtök
 
  Videó Link

Páduai Szent Antal a tanuló ifjúság védőszentje! Ezért is az ő ünnepén június 13-án megáldjuk imádságos szeretettel a gyerekeket és a tisztaság szimbólumát a liliomokat!! Déván ezen a szép napon 18.00 órától tartjuk a tanévzáró szentmisénket is, melyre nagy szeretettel várunk! Gyertek imádkozzunk együtt gyermekeinkért, hálát adva a tanév minden kegyelméért, Isten áldását kérve a most kezdődő nyári vakációra!! Szentmisénkben nem csak a gyermekekért imádkozunk, hanem a tanárokért, nevelőkért is, nó meg az érettségi forgatagában küzdő nagyokért is!! A szentmisében szeretnénk hálát adni mindazoknak, akik adományaikkal ebben a tanévben a segítségünkre voltak...
Hálatelt szívvel, Csaba t.

Csaba testvér egy kis babát meg keresztelt.
...... ..........



...



.

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Osztapenkó szobor_ ami ma már történelem
  2019-06-13 08:00:36, csütörtök
 
  A szobor 1951-től 1992-ig állt Budapest határában, a Balatonra vezető út szélénél, és egy külföldi számára bizonyára nehéz volt eldönteni, hogy autóversenyt int le, tajcsigyakorlatot végez, táncol, forgalmat irányít, vagy mit csinál. Amúgy súlyos katonaköpenye, akárha könnyű selyemből volna, szép hullámokat vetve lobog a szélben, tekintete a messzeségbe fúródik, leginkább amolyan - a szocreál művészi vegykonyhájában kikevert - magasztos figuraként értelmezhető. Nem véletlenül.
...... .............



...... ........



- Ilja Afanaszjevics Osztapenko wikipedia oldalon Link
1904 - Budapest, 1944. december 29. Budapest ostrománál elesett szovjet katonatiszt. Hadi követként 1944. december 29-én Rogyion Jakovlevics Malinovszkij marsall és Fjodor Ivanovics Tolbuhin marsall közösen aláírt, a megadásra felszólító ultimátumát vitte a német parancsnokságra. Nevét gyakran helytelenül ,,Osztyapenkó" szóalakban írják, ejtik.
*
- Osztapenko kapitány hosszú évtizedekig volt hivatott üzenni, hogy ilyen egy háborús hős, ilyen a mi egyik felszabadítónk; amúgy persze tényleg az volt. Mint azt jól a fejünkbe vésték annak idején az iskolában, 1944 decemberében (néhány hónap híján 70 éve) Malinovszkij marsall parancsára parlamenterként indult a frontvonal túlsó oldalára, a német csapatokhoz, egy a német hadsereget megadásra felszólító ultimátummal. (Zárójelben: az ultimátumot a budai oldalon Osztapenkónak, a pesti oldalon Steinmetz Miklós századosnak kellett átadnia, és mindkét követ útja tragikusan végződött.) Osztapenkót a küldetés teljesítése után, amikor visszaindult a szovjet oldalra, fehér zászló ide vagy oda, lelőtték. Az elvtársi magyarázat szerint hátulról a németek, valójában inkább tévedésből a saját bajtársai. Mindazonáltal a mítosza köré farigcsálható legenda arra ösztönözte a politikai vezetőket, hogy szoborral tisztelegjenek előtte. Osztapenko, a szovjet hadsereg egykori századosa ettől kezdve lényegében Budapest nyugati kapujának emblematikus figurája lett, a Balatonra indulók találkozási és tájékozódási pontja.
Aki végignézte Magyarország első autópályájának, az M7-esnek az átadását, az autóforgalom növekedését, a magyar tengerre és a nyugatra igyekvők boldogságát, később, a rendszerváltozás környékén a Bécsből műszaki cikkeket fuvarozók örömét, a tetőcsomag tartókon tornyosuló hűtő- és mosógépeket.

- Tréfás megjegyzések:
két tréfásnak szánt szófordulatot is generált, az egyikkel a lehetetlennek tartott, soha be nem következő eseményeket jellemezték: ,,Majd ha Osztapenko lépést vált!" A másik a kínos pesti szóviccek családjából származik, és arra utal, hol találkozik a régi Balatoni út és az M7-es autópálya: ,,ott, ahol az utat ketté osztja-penkó"... Elnézést.

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
A magyar férfi kézilabda-válogatott ki jutott a 2020-as E.B
  2019-06-13 07:38:23, csütörtök
 
  Szlovákiában biztosította Eb-részvételét a férfi kézilabda-válogatott.
A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán 21-20-ra győzött Szlovákia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat 5. fordulójában. A magyar csapat ezzel csoportelsőként biztosította helyét a jövő januári osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Eb-re.
Nem kezdtek rosszul a vendégek, de 4-3-as vezetésük után 14 perc alatt csupán egyszer voltak eredményesek, így az alacsony színvonalú első félidőben a házigazdák - jobb kapusteljesítményüknek is köszönhetően - fordítani tudtak. Mivel a szünet előtt a magyarok sorozatban háromszor is betaláltak, az első harminc perc után 9-8-ra vezettek.
A nagy hőség a második felvonásban is rányomta bélyegét a játékra, ám a tartalékos összeállításban szereplő magyarok pontosabb támadójátékuknak köszönhetően fokozatosan elléptek. A lelkes szlovák csapat egy 4-0-s sorozattal egyenlített, de a vendégeknek a szoros hajrában sikerült kicsikarniuk a vártnál sokkal kisebb különbségű győzelmet.
A hazaiak kapusai 19 védéssel segítették csapatukat, a magyaroknál ez a szám mindössze hat volt.
A két csapat 33. alkalommal találkozott egymással, az örök mérleg magyar szempontból négy döntetlen, hat vereség és immár 23 győzelem. Tavaly októberi selejtezőjüket Érden 30-22-re nyerték a magyarok, akik később Olaszországban és Oroszországban is győztek, majd az oroszokkal házigazdaként döntetlent játszottak.
Az Európa-bajnokság csoportbeosztását június 28-án sorsolják ki Bécsben.
,,Nagyon gyakran játszottak passzívig a szlovákok, így nem tudtuk pörgetni a játékot, pedig akkor hamarabb eldőlhetett volna a meccs. Izgalmas lett a végjáték, de nagyot küzdött a csapat" - nyilatkozta a szövetségi kapitány páros egyik tagja, Csoknyai István.
Hozzátette, a győzelem volt a céljuk, vasárnap pedig hasonló meccsre számít az olaszok ellen, hiszen a fiatal magyar csapatra még sok munka vár.
Kollégája, Vladan Matics úgy fogalmazott, támadásban nagyon szenvedtek, a védekezésük jobb volt, mindezek ellenére hamarabb is eldönthették volna a meccset.
A magyarok öt meccs után is veretlenek a kvalifikációs sorozatban, a vasárnapi utolsó körben az olaszokat fogadják Kecskeméten, de az eredménytől függetlenül már biztos, hogy csoportelsőként jutnak ki a kontinenstornára, mert az oroszokkal szemben kedvezőbbek az egymás elleni eredményeik.
Eredmény,
Férfi kézilabda-Eb-selejtező:
Szlovákia-Magyarország 20-21 (8-9)
kiállítások: 8, ill 6 perc
hétméteresek: 6/4, ill. 9/5
- Magyarország: Székely, Borbély (kapusok), Ancsin 4, Balogh 1 (1), Bodó 2, Bóka 1, Hornyák 2, Juhász 3, Kemény, Ligetvári 1, Máthé 4 (4), Rosta 1, Sipos 1, Szita, Szöllősi B. 1, Tóth Á.
Szövetségi kapitány: Csoknyai István, Vladan Matic
...... .....



A csoport állása:
1. Magyarország 9 pont/5 mérkőzés,
2. Oroszország 5/4,
3. Olaszország 4/4,
4. Szlovákia 0/5
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Útravaló – 2019. június 13.
  2019-06-13 07:27:39, csütörtök
 
  A mai ünnepet néhány éve vezették be a magyar egyházban is. Jézus Krisztus papi szolgálatára figyelünk ma, és azért imádkozunk, hogy a papok egyre jobban hasonlóvá váljanak Krisztushoz, akinek szolgálatára szentelték életüket. Jézus azonban nemcsak egy példa, nemcsak egy minta, hanem ő az élete a papnak. Jézus életében Isten és ember szolgálata csodálatos egységben mutatkozik meg. Identitásunkat az erősíti meg, ha azt tesszük, amit ő, amire ő tanít. Csendben készülni a szolgálatra, emberek közé menni, nem félni a kétkezi munkától sem, még többet imádkozni, gyógyítani, tanúskodni Istenről, a Mennyei Atyáról, és még többet imádkozni. Örök Főpapunk, engedd, hogy szent életű papok legyenek Egyházadban, akik Téged mutatnak meg a világnak!  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.