Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A püspökökről, akiket Ferenc pápa ma boldoggá avatott Balázs
  2019-06-02 23:55:34, vasárnap
 
  A püspökökről, akiket Ferenc pápa ma boldoggá avatott Balázsfalván.
2019. június 2., vasárnap | 15:33
A Szentatya hét görögkatolikus vértanú püspököt avatott boldoggá Balázsfalván június 2-án. A hét, immár boldogként tisztelt püspök rövid életútját ismertetjük az alábbiakban.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa búcsúja Romániától
  2019-06-02 23:53:38, vasárnap
 
  Egy mind igazságosabb, harmonikusabb és testvériesebb hazát építsetek!
2019. június 2., vasárnap |
Június 2-án, vasárnap délben a Szentatya a Balázsfalván vezetett görög katolikus isteni liturgia végén imádkozta el a húsvéti időben szokásos Regina Caeli imádságot. Ferenc pápának a Regina Caeli elimádkozása előtti szavait, melyekkel elbúcsúzott Romániától, az alábbiakban közöljük.

Kedves testvéreim!
Mielőtt befejezzük ezt az isteni liturgiát, szeretnélek még egyszer üdvözölni benneteket, akik jelen vagytok, és akikkel ezekben a napokban találkoztam, és szeretnék köszönetet mondani mindnyájatoknak a szívélyes fogadtatásért. Megkülönböztetett tisztelettel üdvözlöm a köztársasági elnök urat és a többi hatóságot, és őszintén köszönöm a látogatásom előkészítésében és lebonyolításában tanúsított gyümölcsöző együttműködést. Hálás vagyok Őszentségének, Dániel pátriárkának, a szent szinódusnak, a romániai ortodox egyház papságának és híveinek, akik testvériesen fogadtak engem.
Az Úr áldja meg ezt az ősi és kiváló egyházat, és támogassa küldetésének végzésében! [Tapsolnak.] Testvéri tapsot mindnyájuknak!
Szeretettel és nagyrabecsüléssel üdvözlöm Őszentségét, Lucian Mureşan bíborost. Üdvözlöm a katolikus egyház híveit, a püspököket, a papokat, a szerzeteseket, a bukaresti és jászvásári világi híveket, valamint a sok csíksomlyói zarándokot. Köszönetet mondok az Úrnak, amiért megadta nekem a lehetőséget, hogy együtt imádkozzam veletek, és bátorítsam evangelizáló munkátokat és a tevékeny szeretetről tett tanúságotokat. Itt, Balázsfalván, a vértanúság, a szabadság és az irgalom földjén, kifejezem tiszteletemet irántatok, görögkatolikus egyház gyermekei, akik három évszázad óta apostoli buzgósággal tesztek tanúságot hitetekről.
Szűz Mária terjessze ki anyai oltalmát Románia összes lakosára, akik a történelem folyamán szüntelenül bíztak az ő közbenjárásában! Őrá bízlak mindnyájatokat, és kérem őt, hogy vezessen benneteket a hit útján, hogy a hiteles fejlődés és béke jövője felé haladjatok, és hozzájáruljatok egy mind igazságosabb, harmonikusabb és testvériesebb haza építéséhez.

Regina Caeli...
Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Erdő Péter bíboros meghívta a Szentatyát 2020 évi ....
  2019-06-02 23:44:58, vasárnap
 
  Az időjárás ellenére a hívek nagy elhatározottsággal jöttek. Esernyők alatt felvonultak, megtöltötték a hegyoldalt, s amikor a szentmise elkezdődött, elállt az eső, a végére pedig még a nap is előbújt. Csodálatos találkozásban volt részünk.
Megköszöntem a pápának, hogy eljött - Erdő Péter a Szentatya erdélyi látogatásáról

Megkértem a Szentatyát, hogy fogadja el a meghívásunkat a jövő évi eucharisztikus kongresszusra...

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
A Csíksomlyói Szűzanya aranyrózsája
  2019-06-02 23:39:11, vasárnap
 
  A Kárpát-medencében jelenleg ez az egyetlen pápai aranyrózsa!
2019. június 1., szombat | 19:33
Ferenc pápa a mai, számunkra különlegesen szép szentmise végén aranyrózsát helyezett a csíksomlyói kegyszobor lábához, ezzel is kifejezve Mária és a vidék hívő népe iránti tiszteletét.
A Ferenc pápa által a csíksomlyói Szűzanyának ajándékozott rózsa ezüstből készült, szára 24 karátos arany bevonatú. Körülbelül 84 cm magas, súlya 1200 gramm.
A Kárpát-medencében jelenleg ez az egyetlen pápai aranyrózsa.
...... ........... .........


......


Az aranyrózsa (Rosa d'Oro) a pápák különleges adománya, amelyet Mária-kegyhelyeknek ajándékoznak; aranyból készült, illatszerekkel megtöltött rózsa.

Eredetileg az Egyházat szolgálva nagy érdemeket szerzett személyeknek adományozták a pápák. A szokást 1049-ben említik először, mégpedig olyan kontextusban, hogy a pápa kiváló hivatalnokának adományozta a rózsát. Később királyok kapták a kitüntetést, majd testületek is, illetve a 13-14. században már templomoknak is adták. Az első nő, aki átvehette, I. Johanna nápolyi királynő volt 1368-ban; a 17. századtól pedig túlnyomórészt királyi családok nőtagjainak adományozta a kitüntetést a pápa, erényeikért és egyházszolgálatukért.

A 20. század közepe óta a Mennyek Királynőjét, Szűz Máriát tiszteli meg vele a pápa a legfontosabb Mária-kegyhelyeken. Szent VI. Pál pápa 1963-ban a betlehemi Születés templomának, 1965-ben a fatimai, 1966-ban pedig a guadalupei kegyhelynek adományozott aranyrózsa kitüntetést. II. János Pál többek között a częstochowai, a loretói és a lourdes-i Mária-kegyhelyet tüntette ki aranyrózsával. XVI. Benedek pápa a legtöbb Mária-kegyhelyet megtisztelte a kitüntetéssel, amikor felkereste őket (köztük volt Aparecida és Mariazell, a washingtoni Szeplőtelen Fogantatás-kegytemplom, a cagliari Nostra Signora di Bonaria-kegyhely, a pompeji Rózsafüzér Királynője-bazilika és Altötting). Ferenc pápa a fatimai, a torinói, a guadalupei és a częstochowai Mária-kegyhelyeknek is adományozott aranyrózsát.
Az aranyrózsa az öröm és a szeretet szimbóluma, a régi szertartáskönyvek szerint Krisztus-szimbólum, ily módon adományozása nemcsak egyszerű elismerés, hanem küldetés is: a megadományozottnak Krisztust kell elvinnie a világba.

Még többet olvashatnak az aranyrózsáról ITT. Link

Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Egy nap a Szentatyával
  2019-06-02 23:34:23, vasárnap
 
  Képek a NEK2020 oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Véget ért a pápa romániai apostoli útja
  2019-06-02 23:30:42, vasárnap
 
  2019. június 2., vasárnap
Zuhogó esőben búcsúztak a nagyszebeni reptéren összegyűltek Ferenc pápától június 2-án, vasárnap kora este.
Mire megérkezett a Szentatya, az eső elállt, s szivárvány jelent meg Nagyszeben egén.
Az időjárási viszonyok újból arra késztették a szervezőket, hogy az eredeti terveken változtassanak, így Balázsfalváról autóval érkezett a Szentatya Nagyszebenbe. Mielőtt elindult volna, találkozott a balázsfalvi helyi roma közösség tagjaival, s beszédet intézett hozzájuk, elítélve a negatív megkülönböztetést. Ugyanakkor történelmi értékű gesztust is tett a közösség felé Ferenc pápa: bocsánatot kért a romáktól az Egyház nevében - amiért ,,nem tudtunk elismerni, értékelni és megvédeni benneteket". A találkozó végén a Szentatya köszönetet mondott a találkozásokért, elmondta, hogy úgy jött, mint testvér és zarándok, s a tőle megszokott módon arra kért mindenkit, hogy imádkozzanak érte.
Mire megérkezett a Szentatya, az eső elállt, s szivárvány jelent meg Nagyszeben egén. Ferenc pápát a román nemzeti légtársaság gépe (TAROM) várta, felkészülve, hogy hazavigye Rómába. A reptéren a Szentatya nem tartott hivatalos beszédet, Klaus Iohannis államfő és felesége jelenlétében érkezett, s rövid búcsúzás után pontosan 17:37 perckor gépe felemelkedett a kifutópályáról.
Rómában Ferenc pápa első útja a Szűzanyához vezetett, a Santa Maria Maggiore-bazilikába, ahol a Salus Populi Romani Mária-ikon előtt hálát adott romániai apostoli útjáért.
...... ........... ........



Forrás: Romkat.ro
Fotó: Romkat.ro; Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Úszás Nordic Swim Tour elnevezésű sorozat - Stockholm
  2019-06-02 23:24:13, vasárnap
 
  Hosszú Katinka
Ezüstérmet nyert a svéd főváros nemzetközi úszóversenyén 200 m gyorsúszás 1:57.18 idővel.

Aranyérmet nyert
200 m hátúszás 2:09.63 idővel
200 m vegyes úszás 2:09.76 idővel
400 m vegyes úszás
100 m hátúszás
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Férfi kézilabda B.L. ezüstérmes a Telekom Veszprém férfi
  2019-06-02 23:10:21, vasárnap
 
  Hősies küzdelemben Bajnokok Ligája-ezüstérmes a Telekom Veszprém férfi csapata.
A Telekom Veszprém 27-24-re kikapott a Vardar Szkopje ellen a kölni négyes döntő fináléjában, így az ezüstérmet szerezte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjában.
Eredmény,
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája-döntő:
Vardar Szkopje (észak-macedón) - Telekom Veszprém 27-24 (16-11)
gólszerzők: Ferreira Moraes 6, Cupic 5, Kristopans 4, Karacic, Skube, Gyibirov 3-3, Sztoilov 2, Siskarjov 1, illetve Mahé 6, Tönnesen 4, Nenadic 3, Mackovsek, Lékai, Nilsson 2-2, Nagy L., Ilic, Gajic, Terzic, Blagotinsek 1-1
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 6/6
kiállítások: 4, illetve 10 perc

szombaton játszották, elődöntők:
Vardar Szkopje-Barcelona 29-27 (9-16)
Telekom Veszprém-PGE Vive Kielce 33-30 (13-13)

korábban, a harmadik helyért:
Barcelona (spanyol)-PGE Vive Kielce (lengyel) 40-35 (20-16)

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig film
  2019-06-02 23:02:54, vasárnap
 
  Olasz - Argentin - Spanyol film

Amikor egy Buenos Aires-i orvostan hallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya - azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa - azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

Invidea videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Teréz anya a szegények szolgája Olasz életrajzi film
  2019-06-02 22:50:27, vasárnap
 
  Videa Videó Link

Videa Videó 2. rész Link

olasz-spanyol-angol életrajzi dráma, 180 perc, 2003
Gyártási év: 2000
Rendező: Fabrizio Costa
Szereplők: Olivia Hussey, Sebastiano Somma, Michael Mendl

Extrák: Interaktív menü, Közvetlen jelenetválasztás, Képgaléria, Filmbemutatók
Az aktuális rész ismertetője: Telnek az évek és Teréz Anya folytatja áldásos tevékenységét, melyről immár a média is beszámol. Adományok érkeznek a világ minden tájáról, de a botrányhajhász újságírók csalással vádolják. Ő azonban nem törődik ezzel, figyelmét továbbra is a Kalkutta utcáin élő leprásokra, az árva gyerekekre és hitvesztettekre fordítja. Kijárja a pápánál, hogy a Vatikánon belül létrehozzanak egy otthont a hajléktalanok és fogyatékosok számára. Példamutató életéért Teréz Anya 1979-ben elnyeri a Nobel békedíjat.
A modern kor egyik legnépszerűbb szerzetesének - Teréz anyának, akit a Szegények Anyjának is neveznek - áldozatos életét mutatja be ez a megindító és fordulatokban bővelkedő film. Fabrizio Costa filmje egyszerre tanulságos és példaértékű történet fiataloknak, és elgondolkodtató mű minden ember számára. Teréz anya erős hite és csodálatos élete fontos üzenetet hordoz az önfeláldozásról, a kitartásról, a hit erejéről és az élet értelméről.
A történet 1950-ben kezdődik, amikor Serrano atya Perier érsek hívására Kalkuttába jön, hogy megvitassák egyik rendtársuk, Teréz Anya kérését egy önálló rend alapításáról. Az atya meg akarja ismerni a döntés hátterét, ezért a város nyomornegyedeibe megy, ahol Teréz Anya él és tevékenykedik. A film visszatekintés Teréz Anya gyerekkorára és a Kalkuttában eltöltött első négy évére: az odaadó tanítói tevékenységre, a rendfőnökkel folytatott vitáira, a nagy döntésre, amikor elhatározza, hogy a szegények között akar élni és segíteni fogja őket mindenben. Serrano atya, látva Teréz Anya önfeláldozását ,nemcsak teljesíti a kívánságát, hanem elhatározza, hogy követi őt.

- Magyar kurír oldalon Link
Teréz anya - a szegények szolgálója I-II.
Az Etalon Film Kft kiadványaiból
Fabrizio Costa filmje a különböző idősíkok váltogatásával kisgyermekkorától kezdve mutatja be az albán származású Agnes Gonxha Bojanxhiu, vagy ahogy az egész világ ismeri és tiszteli, Kalkuttai Teréz anya életét, akit II. János Pál pápa 2003-ban boldoggá avatott.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.