Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Egy igazi ünnep idősekkel és hajléktalanokkal
  2019-06-25 21:03:43, kedd
 
  Egy igazi ünnep idősekkel és hajléktalanokkal Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Bemutatkoznak a Győri Egyházmegye újmisései
  2019-06-25 21:02:03, kedd
 
  Gyakran csak úgy rám talál az ima szövege. Ha szomorú vagyok, megvigasztal, ha öröm van a szívemben, Isten csatlakozik hozzá. A zsoltár sokszor arra rímel, ami éppen betölt engem..."
Both Zoltán, Varga Gábor és Méry László már gyermek-, illetve ifjúkorától papnak készült. A vágy egyre erősödött bennük, és az érettségi után elköteleződéssé vált. Június 15-én Győrben szentelte őket pappá Veres András megyéspüspök.
,,Hittanórán fellángolt a szívem" - fogalmaz Zoltán arra az időre emlékezve, amikor plébánosa az elsőáldozásra készítette fel őket. Maráz Sándor atya megragadó személyiség volt a gyerekek számára. ,,Értett a fiatalokhoz, nagyon szerettük a hittanóráit. Jó volt látni őt a szószéken, vonzó volt, ahogy ki tud állni az emberek elé, és csodáltuk, hogy milyen szépen végzi a liturgiát. Gyerekként örömmel közreműködtünk ebben." Zoltán már akkor a papságra készült, amikor jelentkezett a győri bencésekhez, és érettségi után rögtön felvételét kérte a szemináriumba.
Az ott töltött hat év intenzív készület volt a papságra. Sokat tanult, barátokat szerzett, a 2013-as árvízi fenyegetettség idején pedig ráérzett az összefogás ízére és erejére is. Úgy véli, a pap legfontosabb tulajdonsága, hogy szeretetet sugározzon maga körül. ,,Nagy szükségük van az embereknek a szeretetre, a figyelemre. A lelkipásztor ott lehet velük a mindennapjaikban: a boltban, az utcán, a kórházban. Krisztus szeretetével kell közöttük járnunk. Nem vagyunk csak a templomhoz kötve" - fogalmaz Both Zoltán. A gyakorlati évet diakónusként Mosonmagyaróváron, a Szent Gotthárd-plébánián töltötte, ahol rengeteg feladat várt rá. Heti tizenhárom hittanóra az általános iskola felső tagozatán, kórház látogatások, temetések, bekapcsolódás az egyházmegyei óvoda életébe, házszentelések. Mindezek mellett igyekezett odafigyelni lelki életének karbantartására is. Zoltán szerint nagyon fontos, hogy az ember rendszeresen időt szánjon az imára, mert ez állandóságot ad és fogódzót a hétköznapokban.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
47 országból csatlakoztak a mai szentségimádási lánchoz!
  2019-06-25 20:58:06, kedd
 
  Minden korábbi alkalmat meghaladva, 47 országból csatlakoztak a mai szentségimádási lánchoz! Istennek hála!
Kontinenseken átívelő összefogás született, hogy közös imádsággal hordozzuk a testi és lelki éhezőket. Többek között Thaiföld, Japán, Tajvan, Etiópia, Paraguay, Chile, Szingapúr, India, az USA és számos európai ország is csatlakozott a szentségimádási lánchoz, közel 700 helyszínen imádkoztunk együtt, sok-sok településen jelenleg is zajlik az imádság.
...... ......


Ez volt a negyedik szentségimádási lánc, korábban még egyszer sem csatlakoztak ilyen sok országból
Kontinenseket átívelően fogtak össze, hogy közös imádsággal hordozzák a testi és lelki éhezőket. Többek között Thaiföld, Tajvan, Etiópia, Paraguay, Chile, Szingapúr, India, az USA és számos európai ország csatlakozott a szentségimádási lánchoz, közel 700 helyszínen imádkoztak. Ez volt a negyedik ilyen imalánc, az első alkalommal 18 ország vett részt, most minden korábbit meghaladva, 47 ország csatlakozott.
Az Oltáriszentség előtt eltöltött és odaajándékozott egy óra - azon túl, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés újabb állomását adta - olyan kegyelmeket hordoz, amely túlmutat emberi szándékainkon. Weöres Sándor szavaival élve, az együttes ima ereje a létrát nemcsak bennünk, hanem körülöttünk is létrehozta. Összeköttetést biztosított ég és föld között, Isten és ember munkálkodását segítve egy jobb és figyelmesebb világért. ,,Ahol ugyanis ketten, vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük." (Mt 18,20)
Tajvanon a hetente megjelenő katolikus lap hívó szavára 35 plébánia és közösség csatlakozott a szentségimádáshoz, Mexikó egyik városából a következő üzenet érkezett: ,,Együtt imádkozunk veletek! Ott leszünk a Kongresszuson is!" Az egyik magyarországi résztvevő úgy fogalmazott, már évtizedek óta jár templomba, de egészen újfajta imamódot talált most a szentségimádással, amit innentől sokkal gyakrabban fog alkalmazni. Egy másik beszámolóban azt írják, hogy bár csak hárman tudtak összejönni a szentségimádásra, de hatalmas erőt adott nekik a tudat, hogy ezekben az órákban szerte a világon több tízezren ugyanúgy imádkoznak az Oltáriszentség előtt, mint ők.
- Erdő Péter bíboros így buzdított a szentségimádáson való részvételre: "Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz minden nap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül."

- Már ennyi helyszín csatlakozott a világméretű szentségimádáshoz: 690
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Útravaló – 2019. június 25.
  2019-06-25 20:51:43, kedd
 
  A Teremtés könyvének mai részlete Ábrahám életének korai szakaszáról szól. Észszerűen egyeznek meg rokonával, Lóttal, és a késői olvasó választ kap arról, miért is váltak külön, és hogyan gyarapodott a nép az ősi időkben. A szép múlt sokszor visszatér a Szentírásban: reményt adhat a szomorú helyzetekben, jó fölidézni, hogy mégiscsak velünk van az Úr. Nehéz pillanatainkban nekünk is segíthet, ha emlékezünk Istentől kapott szép napjainkra, életfordulóink maradandó perceire. Reményt meríthetünk belőlük, kilendíthetnek a mélységből, mosolyt csalhatnak arcunkra. Szűk kapu ez - mert egyszerűbb sokszor a reménytelenségbe, a tétlenségbe süllyedni, de Jézus éppen ezt ajánlja, a nem egyértelműt, a küzdelmesebbet.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Milyen szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre visz,.
  2019-06-25 20:50:47, kedd
 
  Milyen szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják!
...... ......


Hogy örömmel induljon minden nap... Mt 7,6.12-14
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Ne vessétek oda a szent dolgokat a kutyáknak, és ne szórjátok gyöngyeiteket a sertések elé, hogy lábukkal el ne tapossák azokat, és megfordulva, szét ne tépjenek titeket is.
Mindazt, amit akartok, hogy megtegyenek nektek az emberek, ti is tegyétek meg nekik! Ez ugyanis a Törvény és a próféták tanítása.
A szűk kapun menjetek be, mert széles a kapu és tágas az út, amely a romlásba visz, és sokan mennek be rajta. De milyen szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják!
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
rszágok, melyeknek Lionel Messi gólt lőtt.
  2019-06-25 20:47:07, kedd
 
  ...... .......


Lionel Messi mindig gyengébb volt a válogatottban, mint a Barcelonában, de azért akadt pár válogatott, amely ellen betalált. Ti mennyit tudtok közülük?
2019. 06. 25 four four two
Lionel Messi hétfőn ünnepelte a 32. születésnapját, ami ugyanakkor azt is jól mutatja, mennyire repül az idő. A FourFourTwo legutóbbi számában őt választottuk minden idők legjobb futballistájának, akivel magazinunk interjút készíthetett.
Persze azzal az állítással sokan vitatkoznának, hogy ő a valaha volt legjobb, és legfőbb érvként azt hozzák fel ellene, hogy még semmilyen nagy tornát nem nyert Argentínával, és nem teljesít olyan jól a válogatottban, mint klubjában, a Barcelonában.
Sosem fog tudni világbajnokot csinálni egy közepes képességű játékosokból álló Argentínából" - mondják. De azért nézzük meg Messi számait a válogatottban.
Tizennyolc évesen mutatkozott be először a nemzeti csapatban, és 2005 óta (a Magyarország elleni dicstelen, kétperces debütálása óta) 133 meccsen 68 gólt szerzett az argentin válogatottban, amivel vezeti az ország örök ranglistáját.
Ezt a 68 gólt 30 ország ellen szerezte.
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Kegyhely látogatás - Máriapócs 2019.06.22.
  2019-06-25 20:27:39, kedd
 
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Hajdúdorogi Bizánci Katolikus püspökségben lévő kegyhely
Máriapócsi Szent Mihály templom híres Mária kegyhely, ismertté 1686-ban vált, amikor is az akkori régi fatemplomban a hívek arra figyeltek fel, hogy Szűz Mária képe könnyezik. A könnyezés a november 4-i vasárnapi mise alatt kezdődött és kisebb megszakításokkal egészen december 8-ig tartott.
A feljegyzések szerint a könnyezés utolsó napján a kelyhekben megfagyott a víz, de Mária könnye ekkor is bőségesen folyt. A csodás esemény híre gyorsan elterjedt, s az akkori uralkodó I. Lipót császár és magyar király elrendelte, hogy a könnyező képet Bécsbe szállítsák. Az eredeti kép a mai napig Bécsben található. A képről számos másolat készült, amelyek a birodalom városaiba és német, olasz és svájci földre is eljutottak.
Az eredeti kép Bécsben már soha nem könnyezett, nem így a Pócson maradt másolat. A második könnyezést 1715. augusztus 1-jén jegyezték fel, ami másnap, majd öt nap múlva is megismétlődött, amit több tanú is megerősített. A második könnyezés után Pócsot Szűz Mária kegyhellyé nyilvánították, ekkor vette fel Mária nevét is. A kép harmadik könnyezése 1905. december 3-án kezdődött. Gávris Kelem atya, a kegykép őre vette észre és rózsaszínű kendővel fogta fel a könnycseppeket. A könnyezés december 19-ig folyamatosan, majd december utolsó két napján is tartott, összesen 18 napig. Egyházi és világi személyek bevonásával hallgatták ki a tanúkat, az egyik vallomását hangfelvétel is őrzi.
- Ereklye: Az első könnyezés helyszíne, a Pócsi fatemplom a 17. században már rendkívül rossz állapotban volt, ezért új kőtemplomot kezdtek építeni a régi helyén. Az építkezés 1731-ben kezdődött és 1749-ben fejeződött be. A régi fatemplomot lebontották és manapság állították eredeti formájában helyre az új templom melletti kis réten.
- Eredeti kegykép - Az ikon a Kárpát-vidéki ikonfestészet késő reneszánsz időszakának példája, Hodigitria-típusú Istenszülő a gyermekkel ábrázolás. A gyermek Jézus kezében virág látható, hasonlóan több, ebbe az ikonfestészeti körbe tartozó előképhez. Az ábrázolást fent félköríves keretmező veszi körül, sarkaiban egy-egy kerubfejjel. A szegélyeket reneszánsz ornamensek, a keretet és a dicsfényeket alapozásból mintázott mustra díszíti. A keretsávon lent szokásos ószláv adományozási felirat olvasható: “Ezt a képet Isten szolgája... állította bűnei bocsánatára." A megrendelő neve olvashatatlan.

- Szent II. János Pál pápa. 25 éve látogatott Máriapócsra
1991.augusztus 18.-án II. János Pál pápa bizánci szertartású Szent Liturgiát végzett a kegykép előtt, magyar nyelven. 2016. júl. 25 Videó Link 24 percben.

- Könnyezni kezdett a Máriapócsi szentkép kárpátaljai változata
Videó Link
Kislány meséli el a csodát BNF Máriapócs (A könnyező Szűz Mária)
Videó Link


- A csodatévő kegykép - MÁRIAPÓCS videó Link
Tóth István hangja a videón, aki szemtanúja volt a könnyezésnek.

*
- Ima a Kegykép előtt
Könnyező Szűzanyám, bűnösök menedéke, könnyeidre kérlek, eszközöld ki Jézusnál bűneim bocsánatát; nyerd meg számomra és enyéimre
Szent Fiad áldását!
Enyhítsd szenvedéseinket, gyógyítsd meg betegségeinket, vigasztalj szomorúságunkban, segíts az erényes életre, vezess végül a boldog mennyországba! Ámen.
Ó, könnyező Szűz, ó, drága Istenanya, emlékezzél meg rólam Jézusnál, most és halálom óráján! Ámen.

- Ima a könnyező Pócsi Szűzanyához
Töredelmes és alázatos szívvel borulok legszentebb lábaidhoz, ó Mária, ki értem, nyomorult bűnösért könnyeztél. Te az irgalomnak és kegyelmeknek anyja vagy, mert anyai szemeidnek mi másért kellett annyi keserű és bőséges könnyet hullatniuk, mint az én megszámlálhatatlan és igen megvetendő bűneimért. Irántam, méltatlan iránt való anyai szereteted csalta szemedbe a könnyek árját. Te láttad, hogy szörnyű vétkeim miatt örökre elveszek, és előre láttad, hogy az örök pokol büntetésére juthatok. Azért akartál nekem, aki már-már elvesztem, segítségemre jönni. Ártatlan könnyeiddel akartad az isteni igazságosságnak ellenem felgerjedt haragját csillapítani, és az örök tűz megérdemelt büntetését eltörölni.
Azért is, ó Jézus Krisztus, az irgalom Anyjának legirgalmasabb Fia, tekintsd Anyád drága könnyeit, és könyörülj rajtam! Tekintsd, ó legszelídebb Jézus, az értem keservesen síró, igen szeretett Anyádnak könnyes szemeit, és könyörülj rajtam, nyomorult bűnösön! Ó, mennyire fáj nekem, mennyire szégyellem, hogy téged, az én legfőbb jómat, az én Istenemet, annyiszor és oly súlyosan megbántottalak. De irgalmazz, mivel szívem minden érzésével megvetem a múltat, s a jövőben kegyelmeddel jobb akarok lenni.
Most pedig, te is, kegyelmek Anyja, csodatevő Mária, tekints az én bánatos könnyeimre! Sírok, mert súlyos bűneimet megvetem és utálom, hogy szeretetedet kiérdemeljem. Én viszont szeretni akarlak Téged és kedves Fiadat, a mi Urunk Jézus Krisztust. Fogd fel, Anyám, méltatlan és sok bűnnel szennyezett könnyeimet, s legszentebb könnyeiddel egyesítve mutasd be azokat szent Fiadnak, hogy közbenjárásoddal, szent Fiad kegyelmével és irgalmával, bűneimtől megtisztultan halálom után veled az ő boldogító látására eljuthassak, s abban örökké élhessek és örvendhessek.
Ó, könnyező Szűz, ó drága Istenanya, emlékezzél meg rólam Jézusnál most és halálom óráján! Ámen.
Videó Link

Képtáram, melyben a képek láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Úrnapi szentmise és körmenet Szombathely, Székesegyház
  2019-06-25 08:26:44, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Lukáts Márta: A pipacs imája - vallásos
  2019-06-25 08:24:43, kedd
 
  Videó Link

Szabadtérí oltárodon
tűz pirosan égek,
mintha reám csöppent volna
keresztről a véred.

Örülök,
hogy a szeretet színében
ott ringhatok
a búzakalászok mellett,
vagy ha egy-egy
magányos ösvényt díszíthetek.

Boldog vagyok,
ha olykor a munkásarcokra
mosolyt varázsolhatok.

Szirmaimban gyógyító
erő rejlik,
de manapság ezt már
kevesen igénylik.

Köszönöm, hogy gyakran
Te is rajtam felejted szemed.
Csak azt kérem, hogy odafönn is
országodat szépítsem.

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Egy film csodálatos fogadtatása
  2019-06-25 08:20:07, kedd
 
  Mivel magyarázható a Lordes óriási sikere?
Itt olvasható Link

Bemutató videó - Lourdes - Bande-annonce Link

Bemutató videó - Bernadett - Lourdes legendája I-II. Link

*

- Teljes film - Bernadette Soubirous von Lourdes I. rész Link
Lejátszási idő 2 óra
Szent Bernadett - Lourdes - Franciaország
Élettörténet nyomtatható formában:
Megható, tanulságos történeti film, amelyből példát vehetünk a tisztességre, a családszeretetre, a becsületre, a kitartásra, hitre, önzetlen szeretetre!
A mai fiatal generációknak, a média által sugárzott show műsorok, sorozatok, és értéktelen "sablon filmek" semmiféle példát nem állítanak a fentiekre. Inkább olyat sugallnak hogy a földi karrier hajszolása, az irigység, a gőg, a gyűlölet, a mások eltaposása magunk előrelépése érdekében, a boldogulás záloga. De milyen boldogulásé? Egy olyan lété, amely véges, emberi és ingatag, és sokszor csak tisztességtelen áron tartható fent, de maximum a földi létezés elmúlásának napjáig. A lélek pedig, a pogány erkölcstelen világ által, egy elfeledtetni kívánt, folyton megtagadott és letagadott, elhessegetett gondolat csupán, melyről a világ azt állítja, hogy egyházak, Istenfélők bolond szüleménye csupán.
A jó ízlésű emberek pozitívan értékelik ezt a fimet.
Akik nem, azoknak pedig jobb, ha negatív vélemény nyilvánítás helyett elgondolkodnak, kicsit elcsendesedve magukban, értékelve színtelen, demagóg és ateista világukat jellemző életvitelüket. Valóban boldog vagy? Nem lehet, hogy csak ezzel etet a világ, és csak bábú vagy a kapitalista, politikától részeg, karrier és pénz éhes világ gépezetében? Ó dehogynem. Csak még nem mered beismerni magad előtt sem. Nem is létezel mint egyéniség, mint ember, akinek VAN lelke és érzelem világa, aki KÉPES volna a jóra, a szeretetre, az önzetlenségre, és ÉRDEMES volna egy szebb életre.
Báb vagy csupán, míg fel nem nyitja valaki a szemed!
A lelkedet és Istent soha nem vehetik el tőled, és minden élethelyzetben reményt ad! Ezt sugallja immáron Szent Bernadett élete is számodra! Nem ez a sárból és vízből lévő világ az, amely kulcsa a boldogságodnak, légy bármilyen körülmények között!
Csak átutazóban vagy e világon, és gondolom, nem egy vonaton, hanem a célállomáson várod inkább a boldogságot. A kérdés, hogy az átutazás során felkészülsz-e egy olyan találkozásra, amelyben még sosem volt részed, vagy csak a sötét semmi felé dübörög az életed, a céltalan megsemmisülés felé.

- Rövid film - Bernadette Soubirous von Lourdes II. rész Link
1879. április 16-án, 35 éves korában tért meg teremtőjéhez Soubirous Szent Bernadett, a nevers-i kolostorban. Akik halálos ágyát körülállták, azt mondták, agóniája Krisztus kereszthalálára emlékeztetett. Bernadett tizennégy éves volt, amikor Lourdes-ben megjelent neki a Szűzanya. A jelenések utáni években sokat szenvedett, zaklatták, vádolták, vallatták, sokszor ellenséges szándékkal. Legnagyobb vágya az volt, hogy eltűnhessen a világ szeme elől. 1866-ban felvételt nyert a nevers-i iskola- és szeretet-nővérek Saint-Gilgard-kolostorába, s haláláig itt volt.
Felvételünk egy zarándoklat során készült: képek a nevers-i kolostorból, Tóth Andrea idegenvezetésével. Ha tetszett a videónk, kérjük, ossza meg barátaival, ismerőseivel
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9255
  • e Hét: 20885
  • e Hónap: 54039
  • e Év: 287786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.