Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Dolhai Lajos a szentmiséről és a szentségimádásról
  2019-06-27 21:45:23, csütörtök
 
  Krisztus jelenléte az Eucharisztiában nem a húsvét előtti Krisztusé, hanem a meghalt és feltámadt Üdvözítőé... Isten mindenütt jelen van, de aki letérdel az Eucharisztia előtt, az a szentségi színek alatt jelenlévő Jézus Krisztust, megváltásunk misztériumát imádja, vele találkozik."
...... ...........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész .....
  2019-06-27 21:43:17, csütörtök
 
  Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek.
Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Magát az Istenembert ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte.
...... ........


Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Magát az Istenembert ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte.
Jézus szíve Isten emberré lett Fiának szíve, a megváltó isteni szeretet jelképe. Tiszteletének alapja az, hogy Jézus egész embersége, így Szíve is az Isteni Személy kifejezője. A Szentírásban a szív az ember erkölcsi és vallási személyiségének foglalata, nem lélektani, hanem egész-emberi fogalom, ősfogalom, mely egyszerre fejezi ki a testi és a lelki valóságot.
Jézus szívének átszúrása és oldalának megnyitása jelképezte a szeretet végtelenségét, a Szentlélek elküldését és a szentségek forrását, erejét.
Képen: Fra Angelico: Jézus oldalának átszúrása a kereszten (1440 körül)
...... ..........


Az egyházatyák a Jn 7,37-38-ra hivatkozva (,,Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyon mindenki, aki hisz bennem. Amint az Írás mondja: élő víz folyói fakadnak majd belőle.") Jézus szívét az élő víz forrásaként jelölték meg.
A középkorban már kimutatható bizonyos körökben, különösen a 13-14. század német misztikusainál a Jézus Szíve-tisztelet. Ezt követően a 16. században főként a jezsuiták és a karthauziak terjesztették a tiszteletet, aminek teljes kibontakozása a 17. században élt Alacoque Szent Margit látomásaihoz kapcsolódik, melyek során Jézus különösen az emberi hálátlanságot fájlalta, s a Szív tisztelőitől engesztelést, valamint gyónást és áldozást kért a hónap első péntekjén.
IX. Piusz pápa 1856-ban Jézus Szíve ünnepét az egész Egyházra kiterjesztette. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot követő péntek. Ezenkívül Jézus Szívét ünnepeljük minden elsőpénteken és június havában.
- Alacoque Szent Margit látomásai nyomán terjedt el Jézus szívének következő ábrázolása: megnyitott, lángoló szív, melyből kereszt nő ki a szeretetből vállalt halál jelképeként.
- Egy másik népszerű ábrázolás pedig Szent Fausztina nővér látomásaiból született: az Irgalmas Jézus képén fénysugarakként árad az irgalmasság és a szeretet Jézus szívéből.
Istenünk, te szent Fiadnak bűneink miatt megsebzett Szívében nagy irgalmassággal megnyitottad szereteted végtelen kincstárát; add, kérünk, hogy amikor hűséges szeretetünk hódolatát bemutatjuk neki, a méltó elégtétel köteles adóját is lerójuk iránta. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Magyar katolikus lexikon

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egyedülálló virágszőnyeggel ünnepelték úrnapját Csömörön
  2019-06-27 21:32:03, csütörtök
 
  A hagyományokhoz híven ismét egyedülálló virágszőnyeget készítettek az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus tiszteletére a Pest megyei Csömör lakói június 23-án. Az ünnepi szentmisét Bokros Levente mesterkanonok, a település plébánosa mutatta be, aki a körmenetet is vezette.
Csömörön idén is közel két kilométeres virágszőnyeget készítettek a falu lakói az úrnapi körmenetre. A készülődés már hét közepén elkezdődött: szerdán és csütörtökön sokan indultak a virágszőnyeg keretét képező növényt, kutyatejet gyűjteni. A készítők szorgalmasan gyűjtögették a virágszirmokat, természetesen a virágpiacra is ellátogattak.
Június 22-én, szombaton délután kezdődött a butka-, azaz sátorépítés és a négy sátor helyszínén a koszorúkötés. A hagyományok szerint egy-egy butka belső oldalát több mint ötszáz virágkoszorú díszíti. Idén nagyon sok fiatal és gyermek is bekapcsolódott a munkálatokba.
...... .........


Ezúttal az Erzsébet utca - Erzsébet köz - Kossuth utca útvonalon haladt a hagyományos virágszőnyeges körmenet. Vasárnap reggel hat órakor szorgos kezek jelölték ki a szőnyeg alapját, és megalkották a szebbnél szebb hagyományos és liturgikus kompozíciókat.
Délelőtt tíz órakor kezdődött a helyi Szentháromság-templomban az ünnepi szentmise, melyet Bokros Levente mesterkanonok, a település plébánosa celebrált. A szertartást körmenet követte, mely során a plébános baldachin alatt, kezében a monstranciába helyezett Oltáriszentséggel a négy égtáj felé felállított, lombokkal, virágokkal ékesített sátrakhoz vonult. Minden oltárnál felolvasott egy-egy szentírási részt, majd ünnepélyes áldást adott. A pap által hordozott Oltáriszentség előtt Mária-lányok vonultak, az elsőáldozáshoz járuló gyerekek pedig virágszirmot hintettek lábai elé.
Az íráshoz exkluzív KÉPGALÉRIA is társul, melyet Mudrák Attila, az esztergomi Keresztény Múzeum fotóművésze készített.
...... ......



Forrás: Bándiné Tóth Klára/Váci Egyházmegye
Fotó: Mudrák Attila/Keresztény Múzeum
Magyar Kurír

Még több kép látható, ha az oldalon képre klikkelsz !Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Sajgó Szabolcs szentmisét mutat be a SZABIHÍD-on
  2019-06-27 21:27:21, csütörtök
 
  Sajgó Szabolcs szentmisét mutat be a SZABIHÍD-on Szabolcs-napon
...... .......


,,Vettél már részt szentmisén a szabadban? És a Szabadság hídon?" Július 28-án Sajgó Szabolcs SJ mutat be szentmisét Budapest szívében.
,,Pontos időpontot még nem tudunk - írják a szervezők az egyedülállónak ígérkező program Facebook-eseményének leírásában -, a 10 órát csak azért tüntettük fel, mert csak időpont megjelölésével lehet programot feltölteni. Kövesd figyelemmel az esemény leírását!"
A Jezsuita portál megkereste Sajgó Szabolcsot, hogy meséljen a részletekről, akitől a következőket tudták meg:
,,Valamennyi júliusi hétvégén a Szabadság híd forgalommentes köztér lesz péntek éjféltől vasárnap éjfélig a Valyo [város és folyó] Egyesület kezdeményezésére, Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.
A SZABIHÍD az Élhető közterek legyenek Budapesten célkitűzés jelképe. A híd déli járdáját a biciklisek foglalják majd el, a többi részén sok szabadon és központilag szervezett program valósulhat meg. A szervezők az utolsó vasárnapra szentmisét álmodtak a hídra. A SZABIHÍD névnek tehát nincs köze ahhoz, hogy július 28-a éppen Szabolcs-nap, ez puszta véletlen - ha vannak véletlenek..."

Forrás: Jezsuita.hu
Fotó: Valyo.hu
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Harminc éve Szentiván éj Gazdagréten
  2019-06-27 21:23:24, csütörtök
 
  A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka a Szentiván éj, ami azon túl, hogy az év legrövidebb éjszakája, a hiedelem szerint egy varázslatokkal teli időszak is, amikor bármi megtörténhet. Gazdagréten immár harmincadik alkalommal gyűltek össze a lakók, hogy ünnepeljenek.
zent Iván éjszakája a június 23-áról 24-ére virradó éjszaka. Az egyik legpogányabb ünnep, az év legrövidebb éjszakája, amikor a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bír. A sötétség az elmúlást, a fény a megújulást jelenti, ezért ezen a napon nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget.
Az idei Szentiván éji programot a Gazdagréti Közösségi Ház melletti területen is megrendezték júnuis 21-én. A Napvirág zenekar, majd Rolandó bűvész és illuzionista produkciója után fellépett a Bagi-Nacsa duó, majd Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket és segített az ünnepi torta felvágásában is. A nap folyamán a gyerekeket kis vonat, ugrálóvár és arcfestés várta, az eseményt Charlie koncertje zárta.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
"A jövő ma kezdődik. Nem holnap" - II. János Pál
  2019-06-27 21:21:10, csütörtök
 
  "A jövő ma kezdődik. Nem holnap" - II. János Pál  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Miért Szent László Erdély fő védőszentje?
  2019-06-27 20:29:27, csütörtök
 
  Miért Szent László Erdély fő védőszentje? Itt olvasható Link

- Szent László király - Erdély védőszentje - Itt olvasható Link

- Szent László király, Európa határainak védőszentje Itt olvasható Link

- Könyvbemutató
Szent László király - Erdély védőszentje Itt olvasható Link

- Szent László király, új források támasztója, Könyörögj érettünk!
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
- Minszkben a II. Európa Játékok érmeseink, pontszerzőink
  2019-06-27 14:57:11, csütörtök
 
  ARANYÉREM:
- Kopasz Bálint K1 1000 m 3:30.936 p idővel
Videó Link
...... .....



- Kopasz Bálint K1 5000 m idővel 21.45.255
...... ..........


...... .............


...... ......


...... ......



- Női Kenu 2-es 500 m 1:11.129 idővel
Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső
...... .....


...... .....


.........



- Női kajak 4-es 500 m 1:41.526 idővel
Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika
Videó Link
A női kajakosok dacból győzték le a fehéroroszokat
Videó Link
...... ......


...... .....


...... .....


Csoport kép
...... .....







*

EZÜSTÉRMES:
- Kárász Anna, Kozák Danuta K2 500 . idővel 1:42.526
...... ........


...... .....


- Kozák Danuta K1 500 m. 2:04.176 idővel
...... ......


- Kozák Danuta 200 m K1 42.160 idővel
Videó Link
........




- Birkás Balázs 200 m C1 idővel 39.149
Videó Link

- Bodonyi Dóra K1 5000 m 24:53.003 idővel
...... ......


........


...... .....



- Torba Erik 60 kg-os kötött fogású birkózás
A BHSE sportolója pénteken svéd, román, majd az elődöntőben georgiai riválist győzött le, a szombati fináléban pedig az oroszok világ- és Európa-bajnoki címvédőjével, Sztyepan Marjanyannal csapott össze..
...... .....



*

BRONZÉREM
- Kerekes Gréta 100 m gátfutás 13.16 idővel
- Ungvári Attila 81 kilogrammba cselgáncs
...... ........... .....


Európa Játékokon, és egyben a magyar cselgáncssport 47. Eb-bronzát is.
,,Szerintem tökéletes volt ez a mai nap, attól az egy meccstől eltekintve, amikor a bolgártól vereséget szenvedtem" - értékelte a napot az MTI-nek Ungvári. ,,Nem érzem magam vesztesnek, hiszen aki ismeri a dzsúdós pályafutásomat, az tudja, hogy rengeteg hullámvölgy volt ebben a 22 évben, most pedig iszonyatosan boldog vagyok, hogy újra sikerült Európa-bajnokságon érmet szereznem. Ráadásul egy olyanon, amely egyben Európa Játékok is."- mondta Ungvári Attila

- Péni István kisöbű szabad puska 3 x 40 lövés - a minszki Európa Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.
...... ..............


.........


A verseny során Péni szinte végig stabilan jól lőtt és már az első sorozattól a legjobb háromban állt. A 3x5-ös térdelő sorozat után 153,1 körrel a harmadik volt, majd a fekvő részt követően 310,1-del a második. Az álló rész előtt a magyar az orosz Szergej Kamenszkijjel és a fehérorosz Jurij Scserbacseviccsel kiemelkedett a mezőnyből, több mint három körrel álltak a negyedik előtt. Az álló részben ugyanakkor nem ritka, hogy komoly különbségek alakulnak ki a puskások között és a nagy előny elveszik, ezúttal viszont erre nem került sor. A folytatásban is tartotta előnyét az első három, Péni biztosan lőtte a tízeseket, a kilencedik álló lövését viszont elrontotta, csak 8,6-ot talált, ami, mint később kiderült, a még fényesebb érmébe került. Az izgalmas végjátékban aztán a 44. lövés után a - most kvótát szerző - fehérorosztól két tizeddel lemaradva, 450,6 körös eredménnyel a harmadik helyen zárta a versenyt. A győzelmet Kamenszkij szerezte meg. Péni a magyar sportlövők első érmét nyerte a fehérorosz fővárosban, egyúttal ez a magyar küldöttség ötödik dobogós helyezése. Péni István az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, nagyon boldog a bronzéremmel, mivel nagyon erős döntő volt, akár olimpiai finálénak is beillett volna. ,,Ezekkel az eredményekkel általában aranyérmet szoktunk tudni nyerni. Minimális volt a különbség, nagyon izgalmas döntő volt. Valószínűleg jövőre is ezekkel a versenyzőkkel kell majd megküzdeni az érmekért." Kérdésre válaszolva elárulta, bár a csarnokban iszonyú meleg van, még mindig könnyebb fedett pályán lőni, mint a szabadban. ,,Iszonyatosan nehéz, főleg nyáron, hiszen ebben a közel 40 fokos hőségben, ami a teremben volt, még fel kell vennünk ezt a speciális lövészruhát, ami nagyon nem enged szellőzni. Kint is elég meleg volt, viszont ott a szél miatt minden egyes lövésnél plusz energiát kellett belefektetni abba, hogy pontos lövést tudjak leadni, hiszen hol balról, hol jobbról, hol szemből fújt. Ez a lövészetnél különösen megnehezíti a helyzetet, hiszen elviszi a lövedéket. Ebből a szempontból könnyebb a fedett pályán lőni, hiszen itt laboratóriumi körülmények vannak, nem változik sem a szél, sem a fény."

- Lőrinc Tamás kötöttfogásúak 77 kilogrammos csoportjában legyőzte a a moldovai birkózót. A folytatásban jelentős előnyének megőrzésére törekedett a magyar, aki biztosan állt a lábán, a második menet közepén pedig intése után (1-5) szépen védekezett, így összességében fölényes győzelmet aratott. - A meccs korai szakasza a kötöttfogású mérkőzések szokott forgatókönyvét hozta, alig egy perc állóbirkózás után intés következett. A büntetett ezúttal a moldovai volt (1-0), akit lentről Lőrincz nehezen "szedett össze", hosszú másodpercekig küzdött mire a megfelelő fogásból indítani tudott, akkor viszont kétszer is pörgetett (5-1).

- Tadissi Martial, Karaté 67 kilogrammosok között csoportja második helyezettjeként jutott a finálé kapujába, ám ott 2-0-ra kikapott az olasz Luca Marescától.

- Hárspataki Gábor karaté 75 kilogrammban 2:3-ra kapott ki ellenfelétől.

- Lőrinc Viktor kötöttfogású birkózás 87 kg. - a Horváth ellenfelét 7:1 arányban győzte le.
...... .........


,,Nagyon sokat kivett belőlem, mert ilyen még nem volt, hogy birkóztam vigaszágon, aztán 15-20 perc múlva mehettem bronzmeccsre - nyilatkozta az M4 Sportnak Lőrincz. - A lényeg, hogy megvan. Nagyon örülök neki. Végre 2014 után két érmet vihetünk haza a tesómmal és persze nagyon örültem Torba Erik érmének is, úgy gondolom, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel."
...... ......



- Péter Sára torna 17. születésnapi
.........


Szertorna - Az első ugrása a leérkezést leszámítva remekül sikerült, erre 14,333 pontot kapott, a második viszont a bírák szerint csupán 13,800 pontot ért, így az átlag és ezzel együtt a végső pontszám 14,066 lett. A fiatal tornász Draskóczy Imre tanítványa.

- Vecsernyés Dávid szerenkénti versenyén a nyújtó gyakorlattal 14,066 pontszámot ért el.
Budapesti Honvéd 28 éves tornásza.
...... .......





*
4. hely Magyar csapat asztali tenisz - a bronzmérkőzésen több órás igen szoros küzdelemben 3-2-re alulmaradt a lengyelekkel szemben.
Képen: Póta Geirgina
...... .....


Képen: Madarász Dóra és Pergel Szandra
...... .......



6. hely: Kiss Tamás C1 1000 m. idővel 4:07.343

7- Férfi Kajak 4-es 500 m.
7. lett Nagy Bianka Cenu 1-es 200 m 53.151-es idővel
...... ......



9. hely Kiss Balázs, C2 1000 m Dóri Bence idővel 3:48.027
9. lett a Női kajak 2-es 200 m 47.351 idővel
Lucz Anna és Kiss Blanka

*

2019.06.27-én A magyar kajak-kenu csapat jelenleg hét éremmel, három arannyal és négy ezüsttel áll, míg az egész Európa Játékok-küldöttségnek tíz dobogós helyezése, közte három elsősége van.

2019.06.27 Eredmények - Európa Játékok, csütörtök
Férfi K-4 500 m:
1. Oroszország 1:32.376
2. Németország 1:32.541
3. Szlovákia 1:33.721
...7. Magyarország (Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István)1:36.341

Női K-1 500 m:
1. Volha Hudzenka (fehérorosz) 2:03.929 p
2. Kozák Danuta 2:04.176
3. Emma Jörgensen (dán) 2:04.989

női K-4 500 m:
1. Magyarország (Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika) 1:41.526
2. Fehéroroszország 1:41.654
3. Lengyelország 1:42.851

női C-2 500 m:
1. Balla Birág, Devecseriné Takács Kincső 2:11.129
2. Nadzseja Makarcsanka, Volha Klimava (fehérorosz) 2:12.924
3. Kszenyija Kuracs, Oleszja Romasenko (orosz) 2:14.194

Magyarok érem táblázata 209.06.27
...... .......



Európai játékok M4 sport videós összefoglalója /2019.06.27 Link

2019.06.29 A magyar küldöttség 14 érem (4 arany, 6 ezüst, 4 bronz).
2019.06.30 A magyar küldöttség 19 érem (4 arany, 6 ezüst, 9 bronz) Az érem táblázaton 13. helyen végzett országunk.

- Vasárnap este hivatalosan is lezárult a Minszkben zajlott II. Európa Játékok, amelynek záróceremóniáját az m4sport.hu-n élőben néztem meg..
Képeket a TV adásról készítettem
.......



.......


Lőrincz Tamás birkózó vitte a magyar zászlót a ceremónián (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
........


.........



...... ......



...... .......



...... ........



...... ......



...... .....



...... ......



...... ......



...... ......


Vasárnap este kialudt a ,,béke lángja" a minszki Dinamo Stadionban,
...... ......



Csodálatosan szép volt a záró ünnepség. Sportolók felvonulása után Show műsor volt, majd záró beszédek hangzottak el.
Say Good Bye c. dal előadása közben kialudt a láng.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Kovácsné Tóth Klára: Szent László
  2019-06-27 09:58:04, csütörtök
 
  Kimagaslott Magyarország királyainak fényes nemzetségéből.
Édesapja I. Béla, ki a megvakított Vazul egyik fia.
László már hercegként is feltűnt vitézségével,
Hatalmas testében, hatalmas lélek lakozott.
A tömegből vállal kimagaslott.
Erős volt a keze, óriás a termete, tetszetős a külseje.
Nemcsak saját népe, idegen nemzetek is fejet hajtottak előtte.

1077-ben került az ország élére.
Szükség volt egy bölcs elméjű, fennkölt lelkű, erőskezű, szigorú királyra.
Nagy gondja volt a vallásosságra, az erkölcsi élet tisztaságára.
Istent szolgálni igyekezett. Követte a Jézuson alapuló igaz hitet.
Európai nagyhatalmak sorába emelkedett.
Bőkezű volt az ínségben, nagy türelmű a tűrésben, következetes a büntetésben, derűs a kegyességben.
Az igazság gondozója, a gyötrődők vigasza, a gyöngék erősítője.
A nyomorultak, nincstelenek segítője.
A német fejedelmek is uralkodójuknak hívták, de ő nem fogadta el a meghívást.
Szíve, lelke a magyaroké.
Lelke mélyén mindig a jóra gondolt, arra vágyott.
Megőrizte a királyi méltóságot. Hűséges és odaadó volt.
Jóakaratú az emberekkel, bőkezű a néppel.
Jóságos az indulatában, megfontolt a tanácsaiban.
Igazmondó a beszédben, állhatatos az ígéretben,
Derűs a korholásban, igazságos az ítéletben.
Alattvalói inkább szerették, mint félték.
Kegyes királynak nevezték.
Sokat imádkozott népéért.
Alázatosság jellemezte életét.
Az egyházat és a kolostorokat adományokkal gazdagította.

Csodatevőnek tartották, ezért születtek róla regék, mondák.
Alakját csodás fénnyel övezik a legendák.
Jeruzsálembe ment zarándokútra,
Mert a helyet, ahol Jézus urunkat halálra kínozták, látni akarta.
Neki is, mint minden földi halandónak eljött földi halála.
Leszállt hozzá a halál angyala, Jézushoz vitte a mennyországba.
1095-ben gyász borult az országra.
Siratta az egyetemes magyarság, gazdag és szegény egyaránt.
Az országban három éves gyász következett.
A sírjához mentek, özönlöttek az emberek.
Egészségesek, betegek, sánták, siketek és némák,
Kik régóta nyögték különféle szenvedések kínját.
Sírjához járultak, segítségért könyörögtek, fohászkodtak és meggyógyultak.

1192-ben III. Béla parancsára romlatlan testét ezüst koporsóba tették.
A testet ékes síremlékbe helyezték.
Szentté avatták,
Emléke csillagként ragyogja be országát.

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. június 27., Szent László király
  2019-06-27 09:31:18, csütörtök
 
  ...... .......


Egy győrinek Szent László igazi ünnepe Link Gyönyörű hermáját itt őrzik a püspöki székesegyházban, és amikor elé áll a gótikus Héderváry-kápolnában, beleborzong a fenséges tekintetbe, és hálát ad azért, hogy ilyen uralkodót adott nekünk Isten. A lovagkirály élete és eszménye korához igazodik, de ma is szükség lenne a bátor kiállásra, a férfias viselkedésre, a lovagiasságra. Szükség lenne igazi és szent férfiakra, igazi és szent nőkre, akik vállalják magukat, küldetésüket, akik nemcsak magukra gondolnak, nemcsak egy-két évre terveznek, hanem már unokáikra is gondolnak. Este körmenetben viszik a hermát a győri belváros utcáin: milyen jó lenne, ha sokakat elgondolkodtatna e szent helytállása és példája, közbenjárása pedig megújítaná a magyar emberek lelki és szellemi életét igazi ünnep. Gyönyörű hermáját itt őrzik a püspöki székesegyházban, és amikor elé áll a gótikus Héderváry-kápolnában, beleborzong a fenséges tekintetbe, és hálát ad azért, hogy ilyen uralkodót adott nekünk Isten. A lovagkirály élete és eszménye korához igazodik, de ma is szükség lenne a bátor kiállásra, a férfias viselkedésre, a lovagiasságra. Szükség lenne igazi és szent férfiakra, igazi és szent nőkre, akik vállalják magukat, küldetésüket, akik nemcsak magukra gondolnak, nemcsak egy-két évre terveznek, hanem már unokáikra is gondolnak. Este körmenetben viszik a hermát a győri belváros utcáin: milyen jó lenne, ha sokakat elgondolkodtatna e szent helytállása és példája, közbenjárása pedig megújítaná a magyar emberek lelki és szellemi életét!
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1431
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 36766
  • e Év: 270513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.