Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mustár és gyógyhatásai
  2019-06-07 20:38:12, péntek
 
 



A mustár egy nagyon értékes növény, melynek magjait sok féle képpen hasznosíthatjuk.
Égési sérülésekre: Az égett felületet kenjük be egy jó vastag réteg mustárral, ez szinte azonnal megfogja szüntetni a fájdalmat.
Hűlésre, mandulagyulladásra: nyeljünk le egy evőkanál mustárt
Fejfájásra: Kenjük be mustárral homlokunkat és halántékunkat.
Forrás : Link

Megjegyzés : azért vigyázat ! igen erős bőrpirosodást okozhat ! ( CzI)

A mustár 6 gyógyhatása :
Azt már hosszú ideje tudományosan is bizonyították, hogy a mustár a nyálkahártyát kiválóan oldja, a tavaszi megfázásos időszak idején pedig nagy segítség lehet. Ez a fűszer azonban sokkal sokoldalúbb, mint gondolnák! Olyan különféle vegyületeket tartalmaz ugyanis, amely gyógyító tulajdonságokkal koronázza meg.

1. Megfázás enyhítése
Hagyományos, orrdugulás elleni gyógymódként alkalmazhatjuk, ha néhány evőkanálnyi mustármagot összezúzunk egy pohár liszt hozzáadásával és megfelelő mennyiségű vízzel pedig masszát keverünk belőle. Ezt az orvosságot a mellkasra kenve alkalmazzuk 15 percig. Ennek köszönhetően javul a vérkeringés, és az eldugult orrjáratok szabaddá válnak. A mustáros krém felhelyezése előtt kenjünk vastag vazelin réteget a bőrre, hogy elkerüljük az esetleges bőrirritációt. Használat után alaposan mossunk kezet. Az eldugult légutaktól úgy is megszabadulhatunk, ha kevés mustármagos lábáztató vizet készítünk.

2. Vérkeringés javítása a testben
A mustár a bőrön enyhe irritációt okoz, ami serkenti a helyi vérellátásokat, meleg, bizsergő érzést idéz elő, ezért tökéletes csodaszer az ujjak időnkénti elfehéredésével és fájdalmával járó keringési zavarok esetén. Keverjünk össze 10 dkg őrölt mustármagot forró, de nem forrásban lévő vízzel, amíg sűrű krémet nem kapunk. Kanállal tegyünk gézdarabra belőle, és helyezzünk fel kötést, ami 1 percnél ne maradjon a felületen. Ha kipirulna a bőr olívaolajjal vagy vazelinnel enyhíthetjük a bőrpírt.

3. Étvágytalanság ellen
Az ételbe kevert mustár serkenti a nyál és emésztőnedvek működését, így fokozható az étvágy. Sok ember szenved ugyanis étvágytalanságban és az ezzel járó megbetegedésekben

4. Lábgombásodás ellen
Mustármagos vagy mustárporos lábfürdő által megszabadulhatunk a kellemetlen lábgombától olcsón, természetes módon

5. Hátfájás, ízületi fájdalom
Vérpezsdítő hatása révén kiüríti az idegsejtekből a P-anyagot, ami az a vegyület, amely a fájdalomjeleket továbbítja az agyba. Készíthetünk mustáros tapaszt (lásd. fent) vagy főzetet. Ez utóbbihoz öntsünk egy pohár forrásban lévő vizet 1 teáskanálnyi őrölt mustármagra, hagyjuk 5 percig állni, majd áztassunk bele egy rongyot. Ezzel borogassuk a beteg felületet.

6. Fejfájás, láz enyhítése
A mustármagos lábfürdő serkenti a lábfej keringését, és mivel a lábban, pontosabban a talpban sokféle idegvégződés található, így nem csak a végtagokra vannak jótékony hatással, hanem az egész testre. Segít levinni a lázat, csillapítani a fejfájást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Izületekre - házi kence- elég hatékony
  2019-06-07 20:28:52, péntek
 
 




Könnyen elkészíthető orosz házi kence, ízületi gyulladásra :
Pozitív hatását már az első alkalmazás után lehet érzékelni, hosszútávon pedig gyógyulást ígér.
A kence előnye az, hogy a hozzávalók meglelhetők minden háztartásban.

Az izületi fájdalmak életünk bármelyik szakaszában megtudják keseríteni az életünket. 40 év fölött ezek a tünetek egyre csak fokozódnak, viszont manapság már a fiatalok körében is igen gyakran hallani reumás jellegű bántalmakról, vagy törések utáni fájdalmakról. A mai alopata gyógyászat ebben az esetben is segítségünkre jön jobbnál-jobb megoldásokkal...fájdalomcsillapítókkal és gyulladásgátlókkal, amikkel igen gyors hatást érhetünk el, viszont ezekkel csak az a baj, hogy rengeteg mellékhatásuk van, ami viszont nem szolgál előnyükre.
A régen ismert népgyógyászati praktikák itt is a segítségünkre jönnek és felfedik számunkra azokat a régen használt recepteket, melyekkel jó eredményt tudunk elérni mellékhatások nélkül.

Itt most egy régi jól bevált orosz receptet fogok közzé tenni, melyet nagy sikerrel használtak Oroszország területén, s aminek a pozitív hatását már az első alkalmazás után lehet érzékelni, hosszútávon pedig gyógyulást ígér.
A kence előnye az, hogy a hozzávalók meglelhetők minden háztartásban.

Hozzávalók:
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál keserűsó (Epsomsó)
- 1 kiskanál reszelt gyömbér ( a kicsi reszelőn)
- 1 kiskanál kurkuma por

Elkészítés:
Ha lehet, ehhez a recepthez használjunk mustármagból otthoni készítésű mustárt, vagy bio mustárt.
Keverjük össze az összetevőket míg egy homogén állagú pasztát kapunk, majd a kenőcsöt tegyük egy csavaros fedelű üveg tégelybe és tároljuk a hűtőszekrényben.

Használati utasítás:
A kenőccsel naponta többször kenjük be a fájó testrészt, kicsit masszírozzuk be a bőrbe, majd göngyöljük be egy darab csomagolófóliával, hogy ne kenjük össze kenőccsel a ruhánkat és az egészet kössük át egy meleg gyapjú sállal. A kenőcsöt legalább 2 órán át hagyjuk állni a fájó testrészen, vagy ha lehet alkalmazzuk este lefekvés előtt és hagyjuk hatni reggelig. Reggel mossuk meg a testrészt meleg vízzel. A kezelést legalább 4-5 napig végezzük. Már az első alkalmazás után érezni fogjuk a terápia áldásos hatását, hosszú távon pedig nagyon jó eredményeket lehet elérni komoly izületi gyulladások esetében is.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kocsonya-zselatin-kollagén
  2019-06-07 18:35:46, péntek
 
 



A kocsonyát, vagy zselatintartalmú készítményeket már elég régóta alkalmazza az emberiség eledelnek és gyógyszernek egyaránt. Hildegard Bingen, a XII században úgy írta le a borjúbőrből és porcokból készült főzőlét (a kocsonyát), mint egy olyan gyógyszert ami alkalmas lehet az ízületi betegségek és fájdalmak kezelésében. A latin országokban pedig évszázadok óta, haj és köröm növesztésére használták.

A kocsonya, a téli menűk egyik legegészségesebb étele, mivel fehérjékben, aminósavakban igen gazdag, és kevés kalóriát tartalmaz. A kocsonyában könnyen felszívódó fontos tápanyagok vannak, mint például az aminósavak amik a porcokban, kötőszövetekben, bőrben és csontokban lelhetők kollagén rostok formájában. A kollagén rostok részt vesznek az inak, a bőr, a csontok és az izületek újjáépítésében. Azok a személyek, akik csak színtiszta húst fogyasztanak, porcokat, inakat, kocsonyát pedig nem, megfosztják szervezetüket azoktól az értékes aminósavaktól, amelyek a porcok és kötőszövetek fontos építőanyagai.

A kocsonya tulajdonképpen zselatin, a zselatin pedig kollagént tartalmaz. Ha a kocsonyáról leszedjük a zsírt, akkor egy nagyon értékes, fehérjékben, aminósavakban gazdag, szénhidrát, zsír és kalória szegény élelmet fogunk kapni. Régebben az volt a felfogás, hogy ezek a fehérjék rossz minőségű fehérjék, mivel a benne található aminósavak nem voltak egyensúlyban egymással (túl sok volt bennük a prolin, hidroxi-prolin és a glicin). Azonban időközben kiderült, hogy pont ezeknek az aminósavaknak a magas értéke teszi a zselatint igazán értékessé.

A szakirodalom szerint a zselatin haj- és körömnövesztő serkentő hatását az elmúlt évtizedekben számos állatokon és emberen végzett kísérlet igazolta, a közelmúltig nem vizsgálták a zselatinnak az arthritiszra gyakorolt hatását. Ennek ellenére a zselatin sportszakemberek és az ortopéd orvosok körében mindig is kedvelt szer volt. A hozzáértők legtöbb esetben kúraszerű, huzamosabb ideig tartó alkalmazását javasolták. Véleményük szerint jótékony hatása mintegy 8 hét után kezd jelentkezni, csökkentve az ízületi fájdalmakat, s egyúttal javítva a páciens mozgását, ill. általános kondícióját.

A kozmetikai ipar nagy előszeretettel használja a zselatin, jobbanmondva a kollagén áldásos és egyben bőrregeneráló tulajdonságait, krémekbe, arcpakolásokba keverve. Regeneráló tulajdonsága miatt nagyon jól alkalmazzák a striák, narancsbőr és ráncok kezelésében. A legjobb terápia viszont mégis az, ha a kezelést belülről végezzük el, azaz ha a kollagént, zselatin, vagy kocsonya formájába juttatjuk be a szervezetbe.

A kocsonyában lizin és arginin is található, melyek olyan aminósavak amik az izomépítésben/növelésben és immunerősítésben játszanak fontos szerepet.

Ahhoz hogy a kocsonyából ezek az aminósavak igazán hasznosulni tudjanak, fontos a C Vitamin, ezért a kocsonya tetejét jó meglocsolni citromlével, vagy együnk mellé petrezselyem levelet, ha pedig zselatint szedünk, akkor mindenképpen szedjünk mellé C Vitamint is. A C Vitamin segíti a kollagén felszívódását és serkenti a termelődését. A kocsonyában található kollagén segíti a haj és köröm növekedését, a porcok és kötőszövetek regenerálódását, valamint, visszaadja a bőr rugalmasságát és feszességét

De lássuk csak mit is tartalmaz 100gr. kocsonya
- 239 kalóriát
- 1.00 g szénhidrátot
- 7.00 g zsírt (ha leszedjük a tetejéről a zsírt)
- 43.00 g Fehérjét
- Aminósavakat: Prolin, hidroxi-prolin, glicin, lizin, arginin

A tiszta zselatin (kocsonya), nem tartalmaz ásványianyagokat és vitaminokat sem

Mindezek fényében bátran állítható, hogy mindazok, akik ízületi fájdalom miatt szenvednek, ezentúl egy rég-új szerrel is számolhatnak, a zselatinnal. Szerrel, de nem gyógyszerrel, hiszen a zselatin tulajdonképpen nem is gyógyszer, hanem élelmiszer. Az emésztése tökéletesen biztonságos, mellékhatásokkal nem kell számolnunk, ráadásul a szaküzletekben is kapható zselatintartalmú termékek könnyen felszívódnak, bevitelük egyszerű és általában a zselatin mellett további, az ízületek egészséges fejlődését elősegítő vitaminokat illetve ásványi anyagokat tartalmaznak.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Körömvirág kenőcs készítése
  2019-06-07 18:28:46, péntek
 
 



A körömvirág tartalmú kenőcs gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást elősegítő, bőrfiatalító hatású. Alkalmazható: sebgyógyulás elősegítésére, nehezen gyógyuló sebek, kisfokú (I. fokú) égési sérülések és hosszantartó ágyhoz kötöttség során kialakuló felfekvések, kisebb bőrgyulladás, zúzódás, kelések kezelésére, valamint kiszáradt, repedezett bőr ápolására, viszeres panaszok, érgyulladás kezelésére.

A körömvirág (Calendula officinalis) az egyik legelterjedtebb és legsokoldalúbb gyógynövény. Jótékony hatóanyagainak döntő többsége, sárga virágában összpontosul, nem véletlen, hogy a szirmok számos gyógyhatású készítményben megtalálhatók. Ilyen a körömvirág krém, amely kiváló sebgyógyító és gyulladásgátló, valamint bőrfiatalító tulajdonságokkal rendelkezik. Lényeges a sebgyógyulás szempontjából, a körömvirág antiszeptikus hatása, ami meggátolja a fertőzések kialakulását, valamint az is, hogy stimulálja a kollagén (kötőszöveti fehérje) képződését.

Az alábbi disznózsír alapanyagú kenőcs egy régi népgyógyászati recept alapján készült.

Körömvirágos disznózsír
Hozzávalók:
- 25dkg jó minőségű disznózsír
- 1 nagy marék szárított körömvirág (levele, virágja és szára)

Elkészítése:
A disznózsírt zománcozott edénybe tesszük, lassú tűzön felmelegítjük, majd beletesszük a körömvirágot, hagyjuk egy kicsit sercegni, megkeverjük, ezután levesszük a tűzről és lefedve egy napig állni hagyjuk. Másnap egy kicsit felmelegítjük, átszűrjük, és tiszta, száraz tégelybe öntjük.

Körömvirágos sheavaj

Ennek a kenőcsnek az összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzióhoz, vitamintartalma pedig tökéletes bőrápolóvá teszi, és felszívódva hosszan tartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A hozzáadott mandulaolaj E vitamin és telítetlen zsírsav tartalma védőréteget képez a bőrön, nyugtatja és puhává varázsolja azt.

Hozzávalók:
- 50gr finomítatlan sheavaj
- 1 marék szárított körömvirág
- 10ml mandulaolaj

Elkészítés:
- A sheavajat kozmetikai keverőtálba vagy üvegtálba tesszük, és vízfürdőbe állítva megolvasztjuk.
- A szárított körömvirág szirmait leszedjük a virágfejről
- A szirmokat beletesszük a megolvadt sheavajba és 1 órán át pároljuk vigyázva, hogy a vaj ne forrjon fel.
- Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap újból felmelegítjük, átszűrjük.
- Hozzáadjuk a mandulaolajat, összekeverjük, majd tiszta, száraz tégelybe öntjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni.
- A szűrés után visszamaradt vajas szirmokat ne dobjuk ki, szintén tégelybe téve tárolhatjuk. Sebek bekötözésére használhatjuk.

Figyelem!
A körömvirágos kenőcsöket ajánlatos előbb kis felületen kipróbálni az allergiás reakciók veszélye miatt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A spárga gyógyító hatásai
  2019-06-07 18:19:40, péntek
 
 



A spárgát mindenekelőtt vese és hólyagpanaszok esetén javasolják. Hat a vesékre és a mirigyekre, ezáltal serkenti az anyagcserét. Felszámolja a húgyúti betegségeket. Legújabban aszparaginsav tartalmánál fogva fogyókúrázóknak is ajánlják.

Lúgos tartalma miatt fogyasztása ajánlatos mindenki számára, mert helyreálltja a vér sav-lúg egyensúlyát. Ezt a tulajdonságát az asparagine nevű lúgnak köszönheti, amiből nagy mennyiséget tartalmaz. Megfőzve azonban sokat veszít értékéből.

A spárga vízhajtó, jótékony hatással van többek között a szívműködésre, májra, lépre, tüdőre és a bőrre. A vesegyulladás biztos jele, amikor vért találnak a vizeletben. Természetesen ilyen esetekben a leghatásosabb gyógyszer a nyers spárga-lé, vagyis a vesében levő húgysavkő kioldása. Ne feledjük azonban, hogy a spárga-lé erős szer, naponta háromszor fél dl-nél többet nem fogyaszthatunk, azt is keverve más lével. S magától értetődik, hogy ilyen esetekben jobban oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra és a kellő mennyiségű folyadék bevitelre. Naponta legalább két liter folyadékot kell ilyenkor fogyasztanunk.

Aki azonban hajlamos a vesekőre, mégis inkább jobb, ha lemond a finom spárgáról, mert esetükben fájdalmas köszvényes rohamok léphetnek fel. Ez esetben legjobb, ha orvosunkat megkérdezzük, milyen gyakran fogyaszthatunk spárgát.

Folyamatos használata csökkentheti, de meg is szüntetheti a reumatikus fájdalmakat, valamint a köszvényt és a vértisztítás következtében a bőr is megtisztul. A túlzottan savas vér a bőrön különféle rendellenességet idéz elő. A vér semlegesítésével, többek között spárga-lével gyógyíthatjuk ezeket a rendellenességeket is.

Miben rejlik igazi gyógyhatása?
A növény szárát jól emészthető rostok alkotják. Miután a hajtások nagy része, 93-95% víz, a maradék szárazanyag kevés kalóriát képvisel. 100 gramm spárgába mindössze 20 kalória szorult. Kifejezetten kevés benne a cukor, 100 grammban összesen 2 gramm szénhidrát van. Rendkívül gazdag ásványokban és vitaminokban. A provitamin, B-vitamincsoport, C-vitamin- és biotintartalma kiemelkedő. Az ásványi anyagok közül káliumban bővelkedik, éppen ezért vízhajtó és lúgosító hatású!

Folsavban világrekorder

Amiben a spárga világrekordernek számít, az a folsavtartalma. Minden grammjában 1 mikrogramm van, ami azt jelenti, hogy 10 deka spárga fedezi az egész napi folsav-szükségletünket. A folsav egyike a testünk működéséhez szükséges legsokoldalúbb vitaminoknak és a vízben oldódó B-vitaminok közé tartozik. Szervezetünk működése szempontjából létfontosságú, hiszen a sejten belüli anyagcsere-folyamatokhoz van rá szükség. Jelenléte hozzájárul a száj nyálkahártyájának és az emésztőrendszer épségének megőrzéséhez. A folsav a B12-vitaminnal együttműködve a sejtek szaporodása, növekedése mellett a vérképzésben is fontos szerepet játszik. Felelős a vörösvértestek ép formájáért, a fehérvértestek és a vérlemezkék képzéséért. Segít legyőzni a vérkeringésben a hemociszteint, így hozzájárul az érelmeszesedés megelőzéséhez. Antioxidáns, ezért segíthet az ízületi problémákon is. A legújabb kutatások szerint a rák egyes fajtáinak kialakulását is képes gátolni. A folsav javítja az agy teljesítményét, a memória, az emlékezet működését.

A folsavhiány a leggyakoribb vitaminhiány, jelei a fáradékonyság, ideges nyugtalanság, csökkent koncentrálóképesség, korai őszülés. Hiánya ugyanakkor összefüggésbe hozható néhány daganatféleség, például az emlő- és bélrák kialakulásával, mivel nem megfelelő szintje esetén gyakoribb a DNS-molekulák (így a kromoszómák) károsodásának halmozódása.A spárga gyógyszer a stresszben élők számára, de a magzatok egészséges fejlődésében is szerepet játszik, ezért rendeli az orvos minden kismamának.

Cinktartalma a legmagasabb a zöldségfélék között. A cink 300 enzim működéséhez szükséges, erősíti a kötőszöveteket és az erek falait, serkenti az agy működését, és jó hatással van a libidóra, valamint az orgazmus képességére is.

Tartalmaz még kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, a nyomelemek közül ónt, szilíciumot, molibdént.

A zöld spárga klorofillban gazdag, több benne a C-vitamin és a karotin, mint világos változatában, ezért táplálékként is értékesebb. Gyógynövényként több évszázada számon tartják, vízhajtóként áttételesen a szívet tehermentesítve a keringésre is jótékony hatással van. Ugyancsak vízhajtó tulajdonságával van összefüggésben, hogy segíti a szervezet méregtelenítését. Szárított porát fogfájás kezelésére is használták. Kedvezően hat a belső elválasztású mirigyek működésére, és enyhe hashajtó hatású.

A nyers spárgalé is egészséges, 4-5 hajtásból zöldségcentrifugával félcsészényi nyerhető. Rendszeres fogyasztása megelőzheti a daganatos megbetegedések kialakulását. Rákellenes hatóanyaga az E-vitamin, mely nemcsak antioxidáns hatású, hanem ingerli az immunrendszert is, ezzel serkenti a daganatos sejtek elpusztítását. Egy másik védőanyaga a szelénium. Ha az E-vitamint a szeléniummal együtt vizsgáljuk, akkor antioxidáns hatása kifejezettebb. Csökkenti a vetélési és koraszülési hajlamot. Szedése a szoptatás alatt is ajánlott, ilyenkor akár még a várandósság alatt ajánlott 0,6 mg másfélszeresére is szüksége lehet a szervezetnek!

A folsav a férfiaknál az egészséges spermiumok képződésében játszik kulcsszerepet, olyannyira, hogy még a nemzőképességre is hatással van. A folsavval jól ellátott férfiaknál kisebb az esélye az abnormális spermiumok termelődésének. A folátok csökkentik egy kromoszómahiba, az ún. aneuploidia előfordulását a spermiumokban. Ez az emberben kisebb-nagyobb fejlődési rendellenességeket okoz, illetve az életképesség csökkenésével is járhat. A születendő kisgyermek egészségének szempontjából tehát nemcsak az anya, de az apa étkezési szokásai is szerepet játszhatnak. A jelenlegi ajánlott folát mennyiség 19 éven felüli férfiaknak napi 400 mikrogramm, azonban gyermekvállaláskor ennél többre is szükség lehet.

A megoldást és a magzat védelmét ebben az esetben is a biológiailag aktív folsav pótlása jelentheti.

Természetes formában tartalmazza a tojássárgája, szója, banán. Megtalálható a citrusfélékben: a citromban, a narancsban; ezenkívűl sok zöldségben (általában a zöld levelesekben): a zöldbabban, a karfiolban, a brokkoliban, a bimbóskelben, a parajban, a spárgában; a hüvelyesekben: a lencsében, a babban, a borsóban; valamint a csonthéjasokban (mogyoróban, dióban, mandulában) és a teljes kiőrlésű termékekben is. Jelentős mennyiség van az élesztőben, a búzacsírában, zabpehelyben és a friss gyümölcsökben.

A húsfélék közül egyedül a máj rendelkezik jelentős folsav tartalommal.

Mivel azonban ez a molekula hőérzékeny, a melegítés során elbomlik, így a főtt ételek nem, vagy alig tartalmazzák. Emiatt is nagyon fontos naponta gondoskodni a megfelelő folsav bevitelről. A nők többsége az egészséges étkezés során kb. 0,2 mg-ot visz naponta szervezetébe. Ez az ajánlott adagnak csupán a fele. Felszívódását elősegíti a többi B-vitamin.

Az aszparaginsav
Az aszparaginsav a legfontosabb aminosavak egyike. Szerepe a központi idegrendszer védelmében van, fontos neurotranszmitter (ingerületátvivő) az agyban. Segíti a hangulatingadozások elkerülését, így mind az extrém idegesség, mind az extrém nyugalom kialakulását megtudja előzi. Az urea és a Krebs-ciklus közti elemet képezi, mely méregtelenítő hatású aminosavat képez és részt vesz az ammónia eltávolításában. Az állati szervezet nélkülözheti. Az aszparagin az aszparaginsav félamidja számos növényben (spárgahajtás, hüvelyesek csírázó magvai, burgonya és cukorrépában) nagy mennyiségben fordul elő. A glutaminsavval együtt a gerincesek központi idegrendszerében a szinapszisok több mint 50%-ában neurotranszmitterként (ingerületátadás) működik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 697
  • e Hét: 5938
  • e Hónap: 25800
  • e Év: 201675
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.