Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Érlelni a jót
  2019-07-26 17:22:38, péntek
 
  Sokszor hallott, idézett, mondás :" Ki mint vet, úgy arat ". Az ember sok mindent elképzel magáról, vagy inkább jóindulatúan fogalmazva, sok értéket beleálmoddik az életébe, ábrándozik arról, hogy hogyan legyen jó és értékes ember. De ha a tetteiben nem gyakorolja be napról napra a jót, vagy olyan dolgokkal foglalkozik, amelyek nem épitik, inkább rombolják, akkor sajnos az álmaiból nem sok minden lesz.
Amikor hirtelen döntési helyzetbe kerül, ilyen peddig sokszor van az életben, nem a megálmodottt jó szerint cselekszik, hanem a begyakorolt rossz szerint. Ezért nagyon nem mindegy, hogy hogyan cselekszünk, hogyan állunk hozzá a feladatainkhoz és embertársainkhoz a mindennapokban. Ahogyan vetünk úgy aratunk. Vagyis a befektetett munkánk, erőfeszitéseink térülnek meg-vagy nem.
Most a nyár elején mindannyian mérleget kell, hogy készitsünk az elmúlt időről, ami nem tér vissza : vajon épültem-e, gazdagodtam-e, az év elején megálmodott elképzeléseimet teljesitettem-e, a magammal szembeni elvárásokat-ha ugyan voltak-megvalositottam-e vagy sem ? Ha igenlő, vagy legalábbis inkább igenlő választ adhatunk magunknak erre a kérdésre, akkor itt az idő, hogy megköszönjük Istennek.
Ne gondoljuk, hogy nincs felelőségünk a jövőnkkel kapcsolatban. Azok a képességeink, lehetőségeink, amelyeknek kibontakozásán nem dolgozunk, el fognak veszni ! A nyár során arra is szánjunk időt, hogy a bennünk meglevő, de kellőképp nem gondozott képességeinket formálgassuk : a szorgalmat, a mások elfogadását, a türelmet, a kitartást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krisztus panaszai
  2019-07-22 17:45:11, hétfő
 
  Máriabesnyéi Nagyboldogasszony templomban olvasható.

"Mesternek neveztek
és meg sem kérdeztek engem.
Villágosságnak hivtok és nem láttok engem.
Igazságnak hivtok és nem hisztek nekem.
Útnak neveztek
és mégsem jártok ezen az úton.
Életnek hivtok és nem vágyodtok utánam.
Azt mondjátok, hogy bölcs vagyok
és nem követtek engem.
Azt mondjátok, hogy szép vagyok
és nem szerettek engem.
Azt mondjátok, hogy gazdag vagyok
és nem kértek tőlem.
Azt mondjátok, hogy irgalmas vagyok
és nem biztok bennem.
Azt mondjátok, hogy hatalmas vagyok
és nem féltek tőlem.
Ha mindezekért örökre elvesztek egykor,
Ne vádoljatok engem.
Jézus "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életünk értelme
  2019-07-19 15:14:17, péntek
 
  Van-e erre időnk ?. Sok mai ember számára az élet egy gyorsforgalmi út, a bölcső és a sir között. Rohannak, sietnek a kisiklásig... Nincs idejük feltenni a kérdést : honnan, hová és miért ez az élet. Pedig ezek számunkra a legfontosabb kérdések. Kutatnunk, keresnünk kell az életünk értelmét, célját.
A gyermek első oktatója a szülő. A teremtő Isten a szülők kezébe helyezte a gyermekeket, hogy azok növekedjenek bölcsességben és kedvességben Isten és emberek előtt.
A gyermek lelke az a tiszta lap, ahol az első benyomások kitörölhetetlen nyomot hagynak. Amit a családban lát és hall, azt magába szivja és személyét alakitja. Ezért nagyon lényeges a család légkörének lényege.
Manapság sok család széthullik. Miért ? Azért, mert nincs meg a megygőződéses vallásos háttér. Töröljük ki a szemünket és lássunk tisztán !
Kedves Szülők, Nagyszülők ! ti felelősek vagytok ! Feleljetek egy kérdésre: amikor este lefeküsztők, tudod-e, hogy hol van a Te gyermeked ? Unokád ? Sokszor fogalmad sincs erről, mert ez manapság igy megy. Ez a baj !
Az a fiatal, akinek kényelem és szórakozás kell, leginkább azok között van, akik a tizparancsolat kőtábláit földhöz vágják, összetörik. Az erkölcstelenség járma alatt nyögnek, " lassú méreg, lassú halál " emészti őket.
Berzsenyei Dániel " A magyarokhoz " c. versében kiált fel :
" Igy minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, mely ha megvész :
Róma ledűl, s rabigába görbed."
Rabok vagyunk. Bilincsek vesznek körül.
Nincs erőnk összetörni a bilincseket.
Tisztelet a kivételnek.
Az Édesapa keveset beszél, de az élete, cselekedete nagyon formálja a gyermek lelkét. Ha a keresztény Édesapa nem káromolja az istent, hanem rendszeresen imádkozik, akkor az mélyen bevésődik a gyermeke lelkébe. Ő is igy fog cselekedni majd.
Kedves Nagymamák és Nagypapák ! Ti is szülők vagytok. Most már nagyszülők. Az élet iskoláját kijárva most már bölcsebbek lettetek....Drága unokáitoknak ne csak testi, hanem lelki fejlődéséért is aggodjatok ! Tegyetek meg mindent, hogy unokáitok legyenek boldogok. Tanitsátok meg őket arra, hogy olyan kincseket is kell gyűjteni, a földi életben, amit a rozsda nem emészt meg és tolvaj nem tud ellopni. Figyelmüket irányitsátok ne csak a látható, hanem a láthatatlan dolgokra is. A látható elmúlik, a láthatatlan örök ! Ne feledjük el ezt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változásokról 6/6
  2019-07-18 17:35:30, csütörtök
 
  Nem az a fontos , hány fajta orvoságot használunk és mennyibe kerültek azok, hanem az a nagyon fontos, hogy érzem magad utánuk és menyire állitnak talpra azok !
Nem az a fontos hány éves vagy, hanem milyen az egészséged és mennyire tudod megovni azt. Végezetül nem az a fontos mit teszel nap mint nap, hanem milyen szándékal és eredményel, valamint mennyire lelkiismeretesen végzed dolgaidat. Ha szolgálatot teszel valakinek ne várj hálát azért, hanem ted szeretetből iránta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változásokról 5/6
  2019-07-15 16:56:16, hétfő
 
  Nem az a fontos hogy elfelejtünk néha egyes dolgokat, tenivalóinkat, hanem,hogy felébredtünk, mozgunk, ellátjuk magunkat, egyszóval, hogy élünk a magunk módja szerint, ha mindjárt nem egyezzik ebbe bele minden fiatal, vagyis az ők generációjának egy része.
Nem az a fontos milyen gyorsan közlekedünk jármüveinkel, vagy gyalogosan, hanem az, hogy el jutunk mindig mi is oda ahova akarunk. Nem sietünk mert van idönk böven, csak végezzük dolgainkat biztonságosan.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változásokról 4/6
  2019-07-12 14:23:20, péntek
 
  Nem az a fontos mennyire vagyunk felháborodva egyes alkalmakkor, talán jogosan is, hanem az a fontos, hogy milyen hangosan szól a zene, milyen hangosan orditoznak a fiatalok mondván ez a szokásuk, vagy mennyire lökdösödnek és taposnak le a tömegközlekedési ezsközökön, peddig mi nincs is hova leüljünk, mert mind elfoglalták ők ezeket. Jeligéjük : aki erősebb az marja !! a tisztelet az már csak másodlagos náluk.
Nem az a fontos hány éves vagy , szerintük, hanem hogy tudod elérni AZT AMIRE NEVELTEK OTHON SZÜLEID !! AZ A BIZONYOS 7 ÉV HAZULRÓL !!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változásokról 3/6
  2019-07-10 14:53:12, szerda
 
  Nem az a fontos hányadik élettársad vagy feleséged volt, hanem, hogy hány éve vagytok már együtt a jelenlegivel. Ne űz sportot ebből, hanem tanulj meg te is alkalmazkodni, ne csak a párod.
Nem az a fontos milyen trágárúl tudunk beszélni egymás közt, meg másokkal, egyesek még a családjukban is megengedik maguknak, hanem, hogy milyen kulturáltan tudunk viselkedni mindenkivel szenben és milyen felelőség érzetünk van.
Nem az a fontos mennyire forditod ki a szavakat beszédedben, menyire veted meg a valási elveket és ünnepeket, hanem , hogy milyen mélyre tudsz visszamenni a dolgok és események gyökerei felé.
Mindennek a hitét kell átélni áhitatosan és felelőségérzésel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változásokról 2/6
  2019-07-08 16:30:01, hétfő
 
  Nem az a fontos mi történik velünk, hanem, hogy milyen szépen ruházzuk át az események eredetét az égiekre és sugalatukra. Nekünk nem olyan fontos mind a fiataloknak az alkalmazkodás a modern világhoz, mi elvagyunk a magunk kis körében. Azt is tudjuk mit miért tettünk életünkben, nem ruházuk át a felelőséget. De hát a mai ifjak nem értenek egyet evel sem.
Számunkra nem fontos milyen hosszú az a haj, vagy milyen kopasz a fej, hanem : mit tartalmaz ott belül !,és milyen tettekre irányitja hordozoját. !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változásokról 1/6
  2019-07-06 14:33:17, szombat
 
  Nem az a fontos mit mondanak az öregek, hanem,hogy legyen aki meghalgassa, mindazokat mit mondanak. Minden apró hibájukat, tévedésüket nagy szeretettel meg is tudják magyarázni, csak legyen ki el is higye ezeket.
Nagy előszeretettel mutatjuk meg ha valaki vissz a kocsival, milyen nagy közlekedési szakértők vagyunk, nem számit, hogy esetleg untatjuk vagy zavarjuk komentálásunkal a gépkocsi vezetőt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változásokról
  2019-07-04 18:06:04, csütörtök
 
  Változik a világ, a gyerekeink öröksége lényegesen más amilyen az elődeinké volt. A kulturának nagyon erős és behatárolt szabályai vannak, ahoz, hogy 2-3 évtizednél tovább kibirják fenállásukat.
Változik a világ, ébrednünk kellene,mert nem tudjuk, hogy gyerekeink, vagy unokáink, dédunokáink milyen világba fognak élni ? a passzivitásunkból kifolyolag. De baj, hogy nem gondolkozunk egyformán mind. Nem tudjuk elképzelni, hogy milyen is és modon jön el a világváge ! Ki fogja uralni majd akkor a világot, és ez nem faji előitélet, de a jelenlegi népvándorlás ilyeneket mutat nekünk.
Csak egyetlen szám: Európában a kimutatások szerint, már több mint 50 millió musztulmán él jelenleg, akik uralni akarják e földrészt, harc és fegyver nélkül, csak a muszulmán többségének veszedelmével !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 108
  • e Hónap: 717
  • e Év: 10623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.