Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
Ha sas vagy.................
  2019-08-24 18:50:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
Nem láttam még sast azon aggódni............................
  2019-03-29 15:06:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
A sas hosszú életű
  2015-12-02 10:16:33, szerda
 
 



Szirti sas vs. tátrai zerge: brutális birkózás a hegyoldalban : Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
TANULJ A SAStól ! ! !
  2015-12-02 10:13:34, szerda
 
 































 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
Mongóliában farkasok ellen hasznáják védelemre a sast !
  2015-10-04 10:58:50, vasárnap
 
  Link.....





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
Saslovas
  2014-10-06 07:36:02, hétfő
 
 



A varacskos disznó soha nem fog sasként szárnyalni.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
Nagy Lajos : A sas
  2014-09-15 18:39:06, hétfő
 
 
A sas ragadozó madár, ami azt jelenti, hogy ha egy sast csirizzel bekenünk, és a falhoz vágjuk, hát odaragad. Ettől a tulajdonságától teljesen függetlenül, a sas kisebb élő állatokkal táplálkozik.

A sasnak sokféle fajtája van, amelyek színre és nagyságra különböznek egymástól, legkisebb a mezei sas vagy kánya, legnagyobb a kőszáli sas, bár van kis kőszáli sas is, amelyik csak évek múltán, ha már megnőtt, lesz nagy kőszáli sassá.






A sast sasok nemzik, és ez mindaddig így is lesz, amíg Núbia párduca nem fog szülni egy gyáva nyulat.

A sas igen bátor madár, a nálánál gyengébb állatokat, amelyek védekezni képtelenek, halálukat megvető bátorsággal végzi ki, és eszi meg, amiért is a madarak királyának nevezik.

Száraz, napos időben látni, amint a sas szép szabályos köröket ír le a levegőben, és mind magasabbra és magasabbra emelkedik, aztán siklórepüléssel zuhan le csaknem a földig, amiért is a sast a repülőgépfélék családjához sorozzuk. (Linné mgfrdl. sírjbn.)






A sast nagy előszeretettel vadásszák, ami úgy történik, hogy a fészke közelében lesbe áll a vadász, megvárja, míg a sas repülni kezd, akkor golyót ereszt bele, s a sas, ha a golyó talált, motorhiba miatt kénytelen leereszkedni. Akkor a vadász odamegy hozzá, és európai módszer szerint foglyul ejti, azaz agyonüti.

A sas igen okos állat, a repülésben kiváló, technikai kísérletekkel is foglalkozik. Föl van jegyezve róla, hogy egyszer egy kis gyereket akart a repülésre megtanítani, amiért is karmai közé kapta, fölvitte a magasba, és eleresztette. A kísérlet nem sikerült.

A sas a fészkét csaknem hozzáférhetetlen helyeken, igen magas fákra rakja, ahová, anélkül, hogy a fa törzsét még külön beszappanozná, nem mászhatnak föl a fészekrabló suhancok. Ide rakja a nősténysas a tojásait, nehogy a rossz emberek rántottát csinálhassanak belőlük.






A sas hangját vijjogásnak nevezik, mert hasonlít a civakodó öregasszonyok hangjához.

A sasnak olyan éles szeme van, mint a sasnak. Rendkívül messzire lát, s mikor a magasban kering, a legkisebb állatot is meglátja, és lecsap rá. Ez ellen az állatok úgy védekeznek, hogy sokan vannak, s mivel a sas közülük csak egyre csaphat le, a többiek ezáltal kinn maradnak a vízből, sőt még jól is mulatnak az úgynevezett áldozat pechjén.

A sassal közeli rokon a keselyű, ami tulajdonképpen nem más, mint egy olyan sas, amelyik döglött állatokat eszik, ami nagy ízléstelenségre, de kitűnő gyomorra vall. A keselyűk még nagyobbra is megnőnek, mint a sasok, legnagyobb köztük a kondorkeselyű, amely az Andesek vagy Andok hegyláncaiban tanyázik, amit ezért Undok hegyláncnak is szoktak nevezni.






Úgy a sasnak, mint a keselyűnek élettartama igen hosszú, néha száz év is, ami azonban e madarak kellő időben való lelövésével redukálható.

A madarak e családjához tartozik még a griffmadár, amely található a mesekönyvekben, és amely táplálkozik a mesekedvelő emberek butaságából, tehát élettartama örök. Életük a törvények védelme alatt áll, amennyiben vadászásukat, azaz a buta emberek agyonütését mindenütt szigorúan tiltják.

Igen szimpatikus a sasok közt a kétfejű sas, amely csak döglött állapotban látható, s hajdan címereken tanyázott.

1920






Van bennem egy sas, mely szárnyalni vágyik
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
3D Sas
  2013-12-04 08:14:45, szerda
 
 



Az égi hírvivő : a sas

A prérilakó törzsek hiedelemvilágának egyik legszentebb állata a sas, amely fontos szerepet töltött be naptáncukban is. Fészke szimbolikusan helyet kapott az indián kunyhók villás tetején, illetve néhány törzs valódi aranysast kötözött a bejárat fölötti gerendához. Az egyébként a nyárfán fészkelő sasokat csodálták szépségükért, bátorságukért, gyorsaságukért és erejükért. Mivel a sasok híresek éleslátásukról, ezért elképzeléseik szerint jövőbe látó képességekkel is föl voltak vértezve, mindent tudtak, bennük testesült meg a világ összes bölcsessége.

Különleges tisztelettel adóztak magas röptük előtt, miáltal, akár az Isten, fentről szemlélhetik a földet. A sast a szárnya, minden élőlénynél közelebb repíti a Naphoz, valamint a szomszédságában lévő Nagy Rejtélyhez. A levegő teremtményeinek uraként a Nap elsődleges szolgálója, a meleg és a fény adományozója, a természet felébresztője.

A sas a szellem, a lélek és az ember közötti hírvivő, a Teremtő üzenetét hordozza, gondviselőként megmentheti az embereket a rossztól, sőt a dakoták az emberiség atyjának tekintik. A sas a bekövetkező áldásokat is szimbolizálja: sikert, boldogulást, gazdagságot hozhat. Spirituális megtestesülésében a viharmadár, a fenséges Manitu, a Nagy Szellem alakját ölti magára.

A naptáncot járó a sámán a totemoszlop csúcsán lévő sasra összpontosítva megjelenítette azt, ami csatlakozott az addigra eksztázisban táncolóhoz, miközben segítette a természetfeletti erőkkel történő kommunikációt, illetve eligazgatta a varázslás és orvoslás elsajátításában. A madártoll szintén nagy jelentőséggel bírt az indián törzseknél: minél több tollból állt a Napot szimbolizáló tolldísz, annál magasabb rangú volt a viselője, annál nagyobb volt a tudása, annál
több energiát tudott megmozgatni. A sámán által pedig először a központi totemoszlophoz, majd a beteghez érintve gyógyulást hozhatott. Az ég felé nyújtott tollak elérték a sast, hogy közvetíthessék a beteg gyógyulását a Teremtőnek mondott imáit.








 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
Ha futunk a félelem elől.
  2013-11-05 06:24:05, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
Repülj velem - fantasztikus látvány !
  2013-11-04 06:12:02, hétfő
 
  Link...








Sas

Föntről figyelek rád, mint őrző sas madár
Megóvlak minden bajtól ha sodor az ár
Mikor hited elhagy, tudd, hogy én ott vagyok
Követlek téged, s szeretetet adok

Ha fejed felett összecsapnak, a hullámok
Isten küldötteként, a tenyeredre szállok
Az égből lehozom a hitet és a békét
Hogy lelkeddel Te is lásd, az alagút végét

Csendben húzódok meg, mint szívednek hű társa
Hisz belőled lettem én, lelked hasonmása
A sas szabad, mint a lélek, mi most én vagyok
Felhők közül nézlek, mint egyetlen angyalod

Onnan óvlak s védlek, ha gyötör az élet
Madárként hozom el néked az örök létet
Selymes arcodat ha keserű könnycsepp mossa
Tudd hogy a sas szabad, ki lelked hordozója

Engedd hát szabadon, szárnyaljon az égen
Mártózzon meg újra, az Isteni fényben
Engedd, hogy eljusson az égi mennyországba
Hogy valóra válhasson, minden ember álma...


ifj. Árvai Attila 2013-01-20




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 139 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 1074
  • e Hónap: 5480
  • e Év: 61413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.