2019-07-10 06:10:03, szerda
|
|
|
Hozzávalók
1 db hagyma (kisebb)
60 dkg darált hús
1 bögre rizs
1 db tojás
só
bors
1 db leveskocka
20 dkg paradicsompüré
1-2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
Elkészítés
A megtisztított, felaprított hagymát a darált hús hoz keverjük.
Hozzáadjuk a rizst és a tojást, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk.
Egy nagyobb lábasban 2 liter sós vizet forralunk, és beledobjuk
a leveskockát. Azután hozzáadjuk a paradicsompürét. A darált
húsos masszából kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat
formázunk, és a lábasba tesszük őket. Közepes lángon, lefedve
1 órán keresztül főzzük. Szükség szerint a főzőlevet pótoljuk egy
kevés vízzel, mert a gombócok szépen megdagadnak.
Végül kivesszük őket, és félretesszük.
Az olajon a liszttel rántást készítünk, és a főzőlébe öntjük.
Felfőzzük, majd a cukorral, valamint ízlés szerint sóval ízesítjük.
Visszahelyezzük a gombócokat, és további 2 percig főzzük.
Sós vízben főtt burgonyával kínálhatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|