Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ne oltsd ki!
  2019-07-05 13:59:08, péntek
 
  ,,A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg." 1Tesszalonika 5,19-20

A kioltásnál általában a tűzre gondolunk. Kioltjuk a tüzet, ha vizet öntünk rá. Ezáltal egészen kialszik, vagy legalábbis nem terjed tovább.

A Szentírás azonban a Szentlélekről beszél. Ha emberek Őáltala vezetni engedik magukat, azok buzgók, lángolnak az Úrért, és örömmel szolgálnak Neki. Viszont kioltják a Szentlelket, ha elnyomják kijelentését Isten népének gyülekezeteiben.

Pál ezt mondja: ,,A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg." Abból, hogy a Lélek kioltását a prófétálás megvetésével köti össze, arra következtethetünk, hogy a kioltás főként a helyi gyülekezet összejöveteleivel kapcsolatos.

Kioltjuk a Lelket, ha megszégyenítjük azt, aki bizonyságot tett Krisztusról, akár imádságban, akár az Ige szolgálatában. Más dolog az építő kritika, és más, ha valakit kritizálunk pusztán a szavak megválasztása vagy lényegtelen részletek miatt, mivel ekkor az a veszély fenyeget, hogy az illetőt elbátortalanítjuk a további nyilvános szolgálattól.

Kioltjuk a Lelket akkor is, ha az istentiszteleteinket annyira beszorítjuk egy meghatározott keretbe, hogy ezzel szinte kényszerzubbonyt húzunk rá. Ha bizonyos dolgokat imádsággal és a Szentlélek vezetésével szabályozunk, akkor senki sem tehet észrevételt ellene. De azok a rendelkezések, amelyek pusztán emberi megfontolás eredményei, a Szentlelket a néző szerepére ítélik vezetés helyett.

Isten számos kegyelmi ajándékot adott a gyülekezetnek. Különböző időkben különböző ajándékokat használ fel. Az egyik testvérnek talán intő szava van a gyülekezethez. De ha minden nyilvános szolgálat néhány meghatározott testvér kezében összpontosul, akkor a Szentléleknek nincs meg az a szabadsága, hogy a szükséges üzenetet a kellő időben közölje. Ilyen módon is ki lehet oltani a Lelket.

Végül kioltjuk a Lelket akkor, ha személyes életünkben ellenszegülünk vezetésének és sürgető parancsának. Talán arra indít minket, hogy bizonyos szolgálatot végezzünk el, mi azonban emberektől való félelmünk miatt visszariadunk tőle. Vagy szívünkre helyezi, hogy nyilvánosan imádkozzunk, de félénkségünk miatt csöndben maradunk. Eszünkbe jut egy ének, amely az alkalomhoz nagyon illő lenne, de nincs bennünk bátorság, hogy ajánljuk.

A végeredmény az, hogy a Lélek tüze kialszik; gyülekezeteink elveszítik közvetlenségüket és erejüket, és Krisztus Teste azon a helyen elszegényedik.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szolgálóleány
  2019-07-05 13:53:02, péntek
 
  ,,Marada pedig Mária Erzsébettel mintegy három hónapig; azután haza tére." (Lk 1,56)


Mária eltelt Szentlélekkel, testében pedig Isten Fiát hordja. És mégis egy fiatal szolgálóleány alakját ölti magára. Az ilyen [egyszerű] hajadonoknak dicsekedniük kellene azzal, hogy Mária hozzájuk hasonló volt. Vajha minden rendű ember gondolkodásába bevésődne ez! Ma még a szolgálóleányok és a cseledség is gőgös. Vajha meglátnák, amit Isten saját magán, és a legmagasztosabb embereken megmutat! A legnemesebb asszony egy szolgálóleány állapotát ölti magára. Ennek láttán minden asszonynak pirulnia kell szégyenében. Mert ez azért íratott meg, hogy minden asszony és hajadon számára példaképek legyenek, legyenek alázatosak, szolgálatkészek, nem csökönyösek, nem durvák stb.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 191 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 116
  • e Hét: 3018
  • e Hónap: 64687
  • e Év: 183779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.