Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jézus Krisztus
  2019-08-10 20:14:59, szombat
 
  "Az angyal Isten irgalmas 'megtestesülése', 'leereszkedése', ami lehetővé teszi,, hogy jelen legyen a bűnös emberek között, hiszen ha ő maga jelenne meg köztük, felemésztené őket.... Az istenségnek olyan formája ő, amelyben a szent Isten együtt lehet a bűnösökkel. Egyetlen személy van a Bibliában, aki egy az Úrral, mégis különbözik tőle. Aki anélkül, hogy lemondana az istenség esszenciájáról és előjogairól... képes megmaradni a bűnösök társaságában... Jézus Krisztus."

Alec Motyer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hárman a kemencében
  2019-08-10 19:54:33, szombat
 
  Sokaktól hallom: "Isten csak akkor fog megáldani bennünket, ha kételkedés nélkül, teljes szívvel hisszük, hogy megáld. Teljes bizonyossággal kell elkérnünk tőle az áldást." Ám sem Dániel könyvében, sem máshol a Bibliában nem találkozunk ezzel a gondolkodással. Isten legnagyobb szolgái, Ábrahámtól Józsefig, Dávidtól Jézusig gyakran nem kapták meg, amiért imádkoztak. Ha úgy szólítjuk meg Istent: "Tudom, hogy megadod a kérésem, Isten. Lehetetlen, hogy ne add meg!", akkor nem Isten bölcsességében, hanem a sajátunkban bízunk. Hányszor hallottam már lelkészi szolgálatom során: "Bíztam Istenben, és rengeteget imádkoztam ezért, de nem adta meg, amit kértem. Csalódtam benne!" Aki így gondolkodik, elsősorban a saját tervében bízik és reménykedik, Isten pedig csak eszköz, akit felhasznál a cél érdekében. A legjobb esetben is Isten és a saját terve kombinációjában bízik. Ám a három fiatalember Dániel könyvében egyedül Istenbe vetette bizalmát.
"Tudom, hogy meg fog menteni" - talán első hallásra erős meggyőződést tükröz ez a kijelentés, de valójában szorongást és bizonytalanságot takar. Attól félünk, hogy Isten esetleg mégsem válaszolja meg kérésünket. Sadrak, Mésak és Abédnegó viszont őszintén, minden fenntartás nélkül hitt Istenben, ezért eszükbe sem jutott aggódni. A lelkük tűzbiztos volt, a szabadulásra és a halálra egyformán fel voltak készülve. Tudták, hogy mindkettő Istent dicsőíti, s vele lehetnek. A haláltól, de a halál által is megszabadultak volna.
Abban lelték örömüket, ha Istent dicsőíthetik, ezért eszükbe sem jutott, hogy felhasználják őt céljaik eléréséhez. Ennek köszönhetően nem ismertek félelmet. Nem volt, ami legyőzhette volna őket.

Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tied a hegy!
  2019-08-10 08:21:28, szombat
 
  Tied a hegy!

Imára hunyt szemmel úgy látom,
hegy van előttem. Meg kell másznom,
sőt szurdok is, sötét, kietlen,
mégis bele kell ereszkednem...
- Hol a kezed?
Fogd az enyémet!
Ha nem érezlek, iszonyúan félek!
Veled nem.

Veled már a hegyet sem bánom,
s akármi van a láthatáron,
amit Te szántál nekem mára,
- holnapra vagy holnaputánra -
útvesztő ösvényt, bármerre fut,
hiszen
Tied a hegy és Te vagy az Út!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tépelődés
  2019-08-10 08:12:09, szombat
 
  Tépelődés

...jobb elől állni, mint a sor végén,
úgy érzem én is,
szeretnék több lenni a tucatnál
kevéssel, - mégis
eszembe villan, ha megkívánom:
nagyítólencse
irányul ám az első sorokra!
Ott lennék benne,
és kibírná-e velem együtt
sok hibám is,
ha
nagyobb lenne...?

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tévedés
  2019-08-10 08:06:57, szombat
 
  Tévedés

Érzékeim úgy hitegettek,
hogy téged fölszívott az ősz,
amikor elbúcsúztál tőlem,
azért lett minden ismerős:
a földre hullt vadgesztenye,
a száraz, zizegő avar,
a lombjavesztett kopár erdő
valahol téged rejt, takar...

Télen, a hópihék táncában,
ropogós szánkó-utakon
kis csengők hancúrozásában
veled gyönyörködtem - vakon.

S ahogy viharos szelek szárnyán
ismét úrrá lett a tavasz,
valami különös módon
megéreztem, hogy - te vagy az!
És furcsa apró döbbenettel
megláttam tévedésemet:
hogy te lényeddel bennem voltál,
míg én - kívül kerestelek!

Most már esztendők távolából
nézek vissza arra a korra,
hogy azért tudtam mosolyogni,
amikor sírnom kellett volna!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csodák
  2019-08-10 07:25:59, szombat
 
  ,,A sokaság... azt mondta, hogy mennydörgés volt;" János 12,29

Isten az égből szólt világosan érthető nyelven. Egyesek azt mondták erre, hogy mennydörgött. Készen állt a természetes magyarázat arra, ami isteni és természetfölötti volt.

Napjainkban is ilyen lehet a magatartásunk a csodákkal szemben. Megpróbáljuk azokat pusztán természetes jelenségnek feltüntetni.

Vagy egyszerűen azt mondjuk, hogy a csodák ideje lejárt. És elraktározzuk őket egy üdvtörténeti fiókba.

A harmadik magatartás az a szélsőség, amikor azt állítjuk, hogy csoda történt velünk, pedig valójában nem volt az más, mint élénk képzeletünk terméke.

A helyes magatartás az, ha elismerjük, hogy Isten ma is tehet és tesz is csodákat. Mint szuverén Úr, azt teszi, amit jónak lát.

Csoda történik mindannyiszor, amikor valaki újonnan születik. Az isteni hatalom óriási megnyilvánulása az, amely által egy ember megszabadul a sötétség hatalmából, és átvitetik Isten szeretett Fiának országába.

Léteznek gyógyulási csodák, amikor az orvostudomány már csődöt mondott, és minden emberi reménység szertefoszlott. Olykor úgy tetszik Istennek, hogy a hívő imádság nyomán megérinti a beteg testét, és visszaadja egészségét.

Léteznek csodái az isteni gondviselésnek, amikor teljesen üres a pénztárca. És vannak csodái Isten vezetésének, amikor válaszútnál állunk, és nem tudjuk, melyik irányba menjünk.

Lehet csodás az isteni megőrzés, amikor valaki egyetlen karcolás nélkül mászik ki a bádog és üvegcseréphalmaz alól, amely valaha az autója volt.

Igen, Isten ma is tesz csodákat, de az Ő akarata szerint. Sohasem ismételte meg pl. a tíz csapást, amelyekkel egykor Egyiptomot sújtotta. Noha Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz, ebből nem következik az, hogy módszerei szükségszerűen mindig ugyanazok. Az a tény, hogy amikor a földön volt, halottakat támasztott fel, nem jelenti azt, hogy ma is feltámaszt halottakat.

És még egyet! Nem minden csoda isteni eredetű. Az ördög és szolgái is tudnak csodákat tenni. Valamikor a közeljövőben a Jelenések 13. második fenevada az általa tett csodákkal félrevezeti majd azokat, akik a földön laknak. Ma is meg kell vizsgálnunk minden állítólagos csodát Isten Igéje alapján, és aszerint, hogy milyen irányba vezetik azok az embereket.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ördög
  2019-08-10 07:25:18, szombat
 
  ,,Hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek felett." (Mt 10,1)

Az ördög valóban hol így, hol úgy mutatkozik és hallat magáról. De hívd segítségül Istent, és imádkozzál, aztán hagyd, hogy kaparjon és dörömböljön, ameddig csak akar, te biztonságban vagy tőle. Mondd bátran a szemébe: - Te ördög vagy és az is maradsz. De én keresztyén vagyok, és az én Uram erősebb, mint te vagy. Így hát hagyj engem békén! - Velem gyakran megtörtént, hogy dörömbölést csapott a házban, és meg akart engem rettenteni. De hivatásomra mutattam, és ezt mondtam: - Tudom, hogy engem Isten helyezett e házba, hogy annak ura legyek. Ha a te megbizatásod feljebb való, mint az enyém, és úr vagy ebben a házban, akkor maradj itt. De én jól tudom, hogy itt nem vagy úr, te máshová tartozol: a pokol mélyére. - Visszaaludtam hát ezek után, hagytam, hogy gonoszkodjék, mert tudtam, hogy nekem semmit sem árthat.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1113
  • e Hét: 9825
  • e Hónap: 21700
  • e Év: 209502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.