Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Büszke mama.....
  2019-08-16 17:49:15, péntek
 
  ... és szép család :)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fecskék......
  2019-08-16 16:27:55, péntek
 
 



Aranyosi Ervin: Ne verd le a fecskefészket!

Tudod, minden fecskét meg kellene védned,
sok szúnyogot eszik, ami szívná véred!
Ne verd le otthonát, védd a fecskefészket!
Hadd dolgozzon érted az óvó természet!

Bár egy fecske sosem tud csinálni nyarat,
de vérszívót pusztít. Védd hát e madarat.
Akár egy kilót is megeszik naponta!
Ne a vegyszert zúdíts tehát a habokba.

Mert a vegyszer szórás tereád is káros,
természet ellenes, néha már halálos.
Csupán pár embernek, hoz a dolog hasznot,
vegyszerrel az élőt sorban megfullasztod.

Ha a természetet nem óvod meg, félő,
nem lesz világodban semmi, ami élő!

Aranyosi Ervin © 2017-05-18.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Palicsi tónál.......
  2019-08-16 16:22:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmoniakártya után...Lila ruhás nő.........
  2019-08-16 16:10:13, péntek
 
  Számtalanszor csodáltuk már meg a Lilaruhás nőt, az egyik leghíresebb magyar festményt. Szinyei Merse Pál munkája elsőre elbűvöli a nézőt színeivel, szépségével és az olyan finom részletekkel, mint szereplőjének arca vagy ölében nyugvó kezei, amelyek alól kikandikál pár szál virág.

Azt azonban nem sokan tudják, mennyi keserűség rejtőzik a kép mögött, milyen családi tragédiák, szakmai kudarcok, kemény kritikák kísérték a festő és modellje életét. Azt is csak kevesen tudják, mi lett később a halhatatlan festmény halandó modelljével és festőjével, Probstner Zsófiával és Szinyei Merse Pállal.

Szinyei Merse Pál régi nemesi család sarja volt. Földbirtokaikból éltek, gazdálkodással foglalkoztak. A későbbi festő 1845-ben született, 1864-ben iratkozott be a müncheni festőakadémiára. Több éves tanulás, gyakorlás következett, a szüneteket pedig a családi birtokon, Jernyén töltötte. (Ez a mai Szlovákia területén fekvő ötezres lélekszámú község.) A Faun és nimfa, az Ruhaszárítás, az Anya és gyermekei című képe ebből a korszakból származik. 1869 végén hazatért, hogy a család földbirtokát igazgassa, mivel apja megbetegedett. Szinyei Merse Pál többször próbálkozott azzal, hogy önálló egzisztenciát teremtsen, ám mindig visszatért a családi birtokra.

Az 1873-as év fordulópont volt a 28 éves Szinyei Merse Pál életében. Befejezte a saját maga által is fő művének tartott festményét, a Majálist, és beleszeretett barátja gyámleányába, Probstner Zsófiába.

Mindez Münchenben történt, ahová Jernyéről, a családi birtokról érkezett 1872-ben. Zsófia nővéréhez hasonlóan vonzódott a művészetekhez és a művészekhez. Sokat látogatta a fiatal festőt műtermében, és végigkísérte a Majális születését, amelynek egyik modellje éppen nővére, Mária volt. A kép 1873 elején készült el, márciusban már ki is állították a müncheni Kunstvereinben

A festmény óriási sikert aratott, nem is annyira a közönség, mint inkább a festők körében. Szinyei úgy érezte, festő lett, ebből fog megélni, és nem megy vissza Jernyére gazdálkodni. Elküldte képét a bécsi világkiállításra, és megkérte Zsófia kezét.

Probstner Zsófia és Szinyei Merse Pál 1873-ban kötött házasságot. A következő évben az ifjú feleség saját készítésű ruhájában ült modellt a festőnek. Így készült a Lilaruhás nő.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-08-16 14:47:25, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-08-16)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kettősség hatja át.

Lila - Misztika

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A lila a misztikus dolgokra való fogékonyság, az ösztönösség, de az elfojtások, a prüdéria színe is. A déli országokban a fiatal özvegyek színe volt, így a szexuálisan kielégítetlen nők viseletének tartják - ott nem is hord senki lila holmikat. Erős hit jellemzi a lila szín által áthatott időszakot, ugyanakkor ha valakire leszáll a ,,lila köd", az illető elveszti éleslátását, lila gőze sem lesz a dolgokról. A haradik szem csakrájának színe is az ibolyalila.

Szerelmi üzenete: Lehet, hogy párod nem mindig megfelelően tolerálja a spiritualitás iránti igényedet? Esetleg éppen az ezoterikus érdeklődésed miatt néznek néha kicsit lilának? Nem baj, ha ma kicsit elszálltabb vagy az átlagosnál. Látogass el egy ezoterikus előadásra, ahol a szerelemről beszélnek! Jól fogsz szórakozni.

Ezt mondja neked:
Figyelj a megérzéseidre, hallgass az ösztöneidre!
Az elfojtott szexualitásra vagy a szexuális kielégületlenségre is figyelmeztethet, tedd tisztába a szexualitáshoz való viszonyodat!
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A lila ruhás nő - Szinyei Merse Pál festménye. A homlok vagy más néven a harmadik szem csakra mandalája. A Halak csilagjegy.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-08-16 14:15:16, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-08-15)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Bizonyítás hatja át.

Tavasz - Megújulás, öröm, vidámság

Vidám napok, jönnek. Megújul körülöttünk minden, napfényesebbnek látjuk a világot, sőt az apróbb záporok is csak tisztaságot hoznak. Szeszélyesen, mégis biztosan ébred az élet minden sejtünkben. A szélsőségek kiegyenlítődnek, a szerelem, a vágy, az érzékek felébrednek. A gyermek- és a kamaszkort jelöli - ha már túl vagy rajta, emlékezz vissza rá! Kellemes meglepetés is várható. Alkalmas az idő a fejlődésre, nincsenek előtted akadályok. Ha megteheted, dekoráld környezetedet virággal, hogy a kártya energiája erősödjön! Tavasszal élő virággal erősítsd. A lapot a tavasz kezdetén kapni különleges szerencse. Bőséget, pénzügyi és családi gyarapodást hoz.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek könnyed, derűs, friss, szerelmes viszonyt jelez, esetleg forrón izzó lepedőket. Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat megújulása, friss erők, a gátlások levetkőzése.

Ezt mondja neked:
Ha tavasszal kapod a kártyát, menj a szabadba, figyeld a madarak hangjait, meditálj a természetben. Máskor hallgass madárcsicsergést felvételről. Idézd fel ifjúságodat.
Vegyél új, színes ruhákat, hogy aki csak meglát, mosolyogni kezdjen - légy magad is üde, friss és reményteljes, mint tavasz!
Ne félj a váratlan találkozásoktól, változásoktól.

Erre is gondolj: Kapcsolatban van minden tavaszi csillagjeggyel. Olvasd Benjámin László, Béke című versét: "Tavasz van, milyen szép tavasz van, de jó futkosni a szabadban, a fű magas, sűrű a lomb, csíz búvik ott és vadgalamb,száll a gyermekek nevetése. Tavasz, vidámság - ez a béke!" A magyar kártya minden évszakot megjelenít.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 855
  • e Hónap: 5815
  • e Év: 51022
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.