Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Politika és a szeretet hatalma
  2019-08-22 03:43:10, csütörtök
 
  (Részlet a VENDÉGKÖNYV c. történetből))
,,"A Magyar Nők Világfórumát még egy-két alkalommal megrendezték, de hogy még a helyi emdésefesek sem voltak kíváncsiak az ott történtekre, azon gondolkoztam, hogy kilépek a helyi szervezetből.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278298&kid=1030778&sort=

Azután, hogy a lakiteleki ,,Kistelepülések tanítóinak országos találkozója"-ra minden évben kaptam meghívót, letettem erről a szándékomról.
Az ott elhangzottak és tapasztaltak visszaadták azt a hitemet, hogy: ,,még élnek e hazában olyan emberek, akik hisznek Istenben, hazában és a család megtartó erejében! Hisznek abban, hogy kitartó munkával okos fiakat, leányokat nevelhetnek önmaguk- családjuk örömére, boldogságára és a haza javára!"

Ezeket a tapasztalataimat sem tudtam megbeszélni helyi párttársaimmal. Sőt, semmilyen lehetőséget nem kaptam, hogy bármit is tegyek azért, hogy Pesterzsébeten is megváltozzanak a dolgok. Ezért, elhatároztam: kilépek a helyi szervezetből.

Erre, a Millenniumi Országzászló átadásának ünnepsége után szántam rá magamat végleg. Dávid Ibolya hozta el Pesterzsébetre az országzászlót.
Az emeszpés polgármester ebből az alkalomból vendégül látta az emdéef helyi szervezetét a városházán. Nekem, pedig azt mondták, hogy a Szent Erzsébet templom előtt találkozunk. Ott tolongtam az emberek között és látnom kellett, amint az első sorokban már ott ülnek párttársaim és azok, akik mindenkor éppen abban a helyi szervezetben tűnnek föl, ahol én is... Ilyen, egyén ő is, aki Dávid Ibolya mellett ül... Odamentem hozzájuk, de közölték velem, hogy csak a névre szóló székekre szabad leülni. Az én nevemre nem találtunk névkártyát. (Csatolva a korabeli Tátra-tér és Környéke c. helyi MDF-es folyóirat tudósítása a fotóval: Dávid Ibolyáról és a mellette ülő - mindenhol felbukkanó és vezetői helyzetben lévő KDNP-s, Kolping-os, MDF-es, MIÉP-es, TIP-es, Jobbik-os... stb -Takács Istvánról.)
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=637744&aid=268641

Elballagtam hátra, és ott hallgattam volna meg a polgármester és Dávid Ibolya beszédét, ha eljutott volna a hang hozzám és a körülöttünk állókhoz!
Azt lehetett hallani, amikor az MSZP-s polgármester átvette a szót és elcsukló hangon kijelentette:
- ,,...meghatódom attól, hogy megadatott nekem az a megtiszteltetés, hogy a Millenniumi Országzászlót én vehetem át, mint polgármester..."
*
Itt, azután elveszítettem a fonalat. Eszembe jutott, hogy milyen is az élet?! Hiszen évekkel korábban - az 1980-as években - ő volt az a tanárember, akit ,,megörökítettem" a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL c. könyvemben, az ,,Akit az Isten is pedagógusnak teremtett" című fejezet végén.
Ő az, aki példát adott - ha közvetve is - a gyerekeknek abból, hogyan lehet egészen lazán is viselkedni, amikor kimutatjuk a szeretetünket. Azért írtam meg, mert a mai rohanó életben sem a szülők, sem a pedagógusok nem fordítanak figyelmet a szeretet gesztusaira!
Az a két ember - az én akkori kollégáim - teljesen belefeledkeztek egymásba, amire a gyerekek nagyon egészséges ösztönnel reagáltak!
Idézem: ,,És akkor megtörtént a csoda! A gyerekek átölelték őket és úgy táncoltak együtt, mint egy nagy család: anya-apa és fürtökben a gyerekek!"
Akkor, azon az iskolakarácsonyon még senki nem gondolt arra, hogy hamarosan történelmi- a rendszerváltozásnak nevezett esemény fog lezajlani Magyarországon és annak egyik, helyi vezéralakja lesz az a tanárember!
És arra sem, hogy el fog válni a feleségétől és egy harmadik nőt vesz majd feleségül...""
*
https://hvg.hu/itthon/20190701_Exszocialista_polgarmester_moge_allhat_be_a_Fidesz
_Pesterzsebeten
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 282
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 9723
  • e Év: 45664
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.