Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Június
  2019-08-26 21:31:13, hétfő
 
  Június

Tarkavirágos kötényét
széjjel terítette a Nyár,
csipognak a fészekaljak,
aranysárgán ring a határ...

Küszöbön a vakáció,
vizsgáznak az iskolások,
júniusi nap melegen
mosolyogva néz le rájok.

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Május
  2019-08-26 21:20:17, hétfő
 
  Május

Szél szórta szét a szép szirmokat,
a gyümölcsfák menyasszonyi fátylát;
szárba szökkent vetések ígérik
a kalászok isteni áldását.

A napsugaras kéklő ég alatt
mindenben lüktet az élet-parancs:
imádkozz, dolgozz, szeress,
és arass!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Április
  2019-08-26 21:17:53, hétfő
 
  Április

Egyik szeméből ver a zápor,
a másikból a Nap nevet;
a határban kinn szorgoskodnak
a gépek és az emberek.

Ünnepet is hoz, sok virággal,
és nagyapánk úgy tudta még:
bő termés lesz, jó aratás, ha
Szentgyörgy nap előtt zeng az ég!

Bár előfordul, hogy még látszik
a lehelet hajnal felé,
a madárfüttyös víg legényke:
Április - fut a Nyár elé!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Március
  2019-08-26 21:13:53, hétfő
 
  Március

Félénken jön, óvatosan,
ahová lép, ott még hó van.
Hideg napok hajnalán
fagyos földön lába fázik,
szitáló ködben megázik
az aranyhajú leány.

Lépte nyomán mégis - látod:
kinyílnak a hóvirágok!
És rügy fakad szerteszét!
Megható, hű konoksággal
kikönyörgött napsugárral
hívja őt a Nyitnikék!

Ott egy ösvény: jól figyeld meg!
Arra már fut, mint a gyermek,
te is a nyomába jutsz!
Barkát visz, nézd, egész öllel!
Szövetségre lép a földdel...

Isten hozott, Március!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten irgalmasságában bízzunk!
  2019-08-26 19:52:17, hétfő
 
  "Mert semmit sem tudok magamra, de nem ebben vagyok megigazulva, aki ugyanis engem megítél, az Úr az." (1Kor 4,4)

Legyen a te ügyed bármilyen igaz, szent, ártatlan és Istentől való, mégis szükséges, hogy azt félelemmel és alázattal kezeld, Isten ítéletét mindenkor féljed, magadban ne, hanem egyedül Isten irgalmasságában bízzál. Makkabeus Júdást egy nagyon is igaz ügyért vívott háborúban ütötték agyon, és hozzá hasonlóan sokan haltak meg nagyon jó, dicséretes ügyekben és összetűzésekben, ahogy Izrael fiairól a Bírák könyve 20. fejezetében írva van, csak azért, mert ők nem [isten]félelemben, nem Isten irgalmasságában, hanem saját ügyük igaz voltában bízva cselekedtek. Pál apostol ezt mondja 1Kor 4-ben: Mert semmit sem tudok magamra, de nem ebben vagyok megigazulva." Ezért ne ítéljetek idő előtt, míg az Úr vissza nem jön, aki napvilágra fogja hozni, ami a sötétségben el van rejtve, és nyilvánvalóvá teszi a szívek tanácsát. Akkor majd mindenki Istentől nyer dicsőséget.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Aggódás vagy bizalom
  2019-08-26 19:36:35, hétfő
 
  ,,Ezt mondja az ÚR: hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma - így szól az Úr -, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről!" Jeremiás 31,16

István egy missziós állomáson nőtt fel. Már kisgyerek korában vallást tett az Úr Jézusba vetett hitéről, és voltak, akiket ő vezetett az Úrhoz. Mikor az Egyesült Államokba került, hogy ott járjon főiskolára, eleinte jó bizonyságot tett hitéről. Később azonban kezdett távolodni az Úrtól. Hideg és közönyös lett. Játszadozott a bűnnel, és hamarosan keleti vallásokkal kezdett foglalkozni.

Amikor szülei szabadságra hazajöttek, majd megszakadt a szívük érte. Könyörögtek és érveltek, de István kemény maradt. Végül meglátogatták otthonában, ahol három más társával együtt lakott. Amit ott tapasztaltak, az megrendítette őket. Hazatértek és keservesen sírtak.

Mikor este lefeküdtek, megpróbáltak elaludni, de hasztalan. Így hajnali négy órakor elhatározták, hogy fölkelnek, és megtartják reggeli csöndességüket. Azon a napon Jeremiás 31 lett volna soron, de a férj azt mondta: ,,Ne olvassuk most Jeremiást", mert úgy vélte, hogy a síró próféta nem tudja megvigasztalni őket. De azután mégis Jeremiás 31-et olvasták. Amikor a 16. vershez értek, ezt olvasták: ,,Hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma - így szól az Úr -, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről."

Keresztyén szülők ezrei élnek ma megtört szívvel, és gyászolnak lázadó fiaik és leányaik miatt. Mikor imádkoznak, az ég kemény ércnek tűnik előttük. És kérdezgetik maguktól, vajon Isten helyreállítja-e valaha azt, aki visszaesett.

Pedig arra kellene gondolniuk, hogy az Úr számára egyetlen eset sem túl nehéz, és hogy állhatatosaknak kell lenniük az imádságban, vigyázván abban hálaadással. Támaszkodniuk kellene az Úr Igéjének ígéreteire.

Amikor a fent említett édesanya megkérdezte önmagától, van-e joga a Jeremiás 31,16-ban foglalt ígéretet önmagára is vonatkoztatni, ezt olvasta az Ézsaiás 49,25-ben: ,,Perlőiddel én fogok perelni, fiaidat én szabadítom meg."

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Soha meg nem szomjazni
  2019-08-26 19:33:54, hétfő
 
  ,,Mert kétszeres rosszat cselekedett népem: engem, a folyóvíz forrását elhagytak, hogy víztartókat vájjanak, repedezett falú víztartókat, amelyek nem tartják a vizet." Jeremiás 2,13

Rosszat csinál az, aki a forrást víztartókra cseréli, főleg, ha repedezett falú a ciszterna. A forráson keresztül a földből hűvös, tiszta, üdítő víz bugyog elő. A ciszterna pedig mesterséges tartály a víz tárolására. A víz meglangyosodhat és megposhad benne. És ha a fala repedezni kezd, a víz elszivárog, és szennyeződések szűrődnek be.

Az Úr élő vizek forrása. Az övéi szüntelenül olthatják szomjukat Nála. A világ pedig víztartó, mégpedig repedezett falú ciszterna. A gyönyörűség és boldogság reményét ébreszti az emberben, de aki abban keresi kielégülését, hamarosan mélyen csalódik.

Marika keresztyén otthonban nőtt fel, ahol rendszeresen olvasták a Bibliát, és kívülről tanulták meg egyes részeit. Ő azonban fellázadt szülei életmódja ellen, és eltávozott hazulról azzal a szilárd elhatározással, hogy kiélvezi az életet. Nagy szenvedélye a tánc volt. Megpróbálta keresztyén neveltetésének minden emlékét elnyomni, egyik táncos összejöveteltől a másikig élt.

Amikor egy este partnerével a táncparketten suhant, hirtelen eszébe jutott a Szentírás egyik verse, amit kislánykorában megtanult: ,,Mert kétszeres rosszat cselekedett népem: engem, a folyóvíz forrását elhagytak, hogy víztartókat vájjanak, repedezett falú víztartókat, amelyek nem tartják a vizet." Ott, a tánc közben győzte meg őt Isten bűneiről. Tudatára ébredt, mennyire üres az élete, és szívből megtért az Úrhoz. Elnézést kért partnerétől, hogy nem tud tovább táncolni, elhagyta a tánchelyiséget, és soha többé nem tért oda vissza.

Ettől a pillanattól kezdve azonosíthatta magát a költővel, aki így írt:

,,Repedezett ciszternákkal kísérleteztem, Uram, de jaj, nem volt bennük víz. Abban a pillanatban, amikor lehajoltam, hogy igyam, eltűnt a víz, és kigúnyolt engem, miközben sírtam. Most már senki más nem elégíthet meg, csak Krisztus. Nem létezik más név az Övén kívül számomra; benned, Úr Jézus, szeretetet, életet, és soha el nem múló örömöt lehet találni."

Marika megtapasztalta Urunk szavainak igazságát: ,,Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrása lesz benne" (Jn 4,13-14).

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr neve
  2019-08-26 19:30:41, hétfő
 
  "Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust." (2Kor 4,5)

A jámbor embereknek nincs nagyobb kincsük a földön, mint az Úr neve, amelyet minden ember előtt magasztalnak, prédikálnak és megvallanak, mint egyedül hatalmas, bölcs, szent, jó, kegyes és igaz nevet; a maguk nevét azonban egyáltalán nem dicsérik, nem magasztalják. Megbékélnek azzal, hogy mindenki számára elviselhetetlenek, csak hogy Isten neve dicsőíttessék és magasztaltassék, és hogy neki földön és mennyben hálát adjanak. De amilyen könnyű ezt mondani, olyan nehéz megtenni. Mert nagyon nehéz, hogy valaki hírnevétől megfossza magát mind ebben, mind az eljövendő világban, semmivé válván mind Isten, mind az emberek előtt. Mindamellett, ha ez nem történik meg, akkor az Úr neve itt a földön nem lesz dicső, ugyanígy a mennyben sem tudunk majd hálát adni neki.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4435
  • e Hét: 10681
  • e Hónap: 39993
  • e Év: 227795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.