Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Roma Holokauszt megemlékezés Szombathelyen
  2019-08-06 14:01:32, kedd
 
  Roma Holokauszt megemlékezés Szombathelyen. Székely János megyéspüspök is beszédet mondott.
1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka végezték ki az auschwitz-birkenaui cigánytábor mintegy háromezer lakóját. A Cigány Világszövetség döntése alapján ez a nap Roma Holokauszt Világnapja, amelyről az idén is megemlékeztek Szombathelyen, a Jászai Mari utcában.l.
- Koczka Tibor alpolgármester
Úgy gondolom, hogy az elmúlt öt esztendőben erre jó példát adtunk mutattunk akár a városunkban, akár az egész országban. Hiszen büszkék lehetünk a romáinkra, a roma nemzetiségi önkormányzat munkájára, nagyban hozzásegítenek bennünket szombathelyieket, Szombathelyt, hogy továbbra is jól fejlődjön városunk.

- Székely János megyéspüspök
Nagyon hálás vagyok azért, hogy olyan korban élhetek amikor ez már mögöttünk van. A társadalom lassanként megtanulja, hogy a szegény, a gyönge nem egy teher, hanem érték. A cigányságnak rengeteg kincse van, például a családszeretet, az idősek tisztelete, a vallásos érzés, zenei képességek, tánctehetség, életöröm, ezért sokat adhatna a magyar társadalomnak is. A cigányság elleni gyűlölet és kirekesztés sajnos évszázados az emberiség történetében, mutatott rá a megyéspüspök.
.....



- Márkus Sándor elnök, Szombathelyi Zsidó Hitközség
Ami fontos a mai megemlékezésben, hogy cigány testvéreimmel együtt a zsidóság szenvedett a legtöbbet a háborúban, úgyhogy ez az ünnep valahol a miénk is. Mind ahogy a mi ünnepünk megemlékezésünk a cigányoké is. Nagyon fontos a megemlékezés, nagyon fontos, hogy ne felejtsük el ami történt, mert a múltra emlékezni kell. Ha nincs múltunk, jövőnk sincs. Már szakadó esőben, Radnóti Miklós Hetedik ecloga versének előadásával ért véget a megemlékezés.

Videó, mely Adásban volt: 2019. augusztus 2
Videó itt a lap tetején megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Útravaló – 2019. augusztus 6.
  2019-08-06 13:47:59, kedd
 
  A Tábor-hegyi jelenés és Mózes Sínai-hegyi istenélménye - ragyogni kezdett az arca úgy, hogy nem tudtak ránézni, és ezért el kellett takarnia, amikor beszélt a néphez - előkép és beteljesülés az apostolok számára. A felhő és az álom itt is a megmenekülés lehetősége. Miként az altatásban végzett műtét nemcsak a fájdalom csillapítására van, hanem arra, hogy ne kelljen az értelemnek követni azt, ami történik. Egyedül ő nem alszik. Mint azon az éjszakán sem, amikor kiválasztja a tizenkettőt. Akkor sem, amikor a legmagányosabb, a Getszemáni-kertben. A tanítványokat (minket) itt is, ott is, akkor is, most is, elnyomja az álom. Blaise Pascal szerint: ,,és amíg aludtak, megváltotta őket".
...... ..............



Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Urunk színeváltozása 08.06 - II. rész
  2019-08-06 13:46:42, kedd
 
  OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
Ruhája fehér volt, mint a hó.
Én, Dániel az éjjeli látomásban láttam, hogy egyszer csak trónokat állítottak fel, és az Ősöreg leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, fején a haj tiszta, mint a gyapjú. Trónja lobogó lángból volt, kerekei meg izzó parázsból. Tűzfolyó eredt belőle és folyt tovább. Ezerszer ezren szolgáltak neki, és tízezerszer tízezren álltak előtte. Ítéletet tartottak és felnyitották a könyveket.
Láttam az éjjeli látomásban, hogy íme, az ég felhőin valaki közeledik. Olyan volt, mint az Emberfia. Amikor az Ősöreghez ért, színe elé vezették. Hatalmat, méltóságot és királyságot adott neki. Minden népnek, nemzetnek és nyelvnek neki kellett szolgálnia. Hatalma örök hatalom volt, amely nem enyészik el soha, és királysága nem megy veszendőbe.
Ez az Isten igéje. Dán 7,9-10.13-14

SZENTLECKE Szent Péter apostol második leveléből
Mi hallottuk az égből jövő szózatot, amikor vele voltunk a szent hegyen.
Szeretteim!
Nem ravaszul kieszelt mesék nyomán adtuk nektek hírül Urunk Jézus Krisztus csodálatos erejét, hanem mint megdicsőülésének szemtanúi. Amikor az Atyaisten megtisztelte és megdicsőítette, ez a szózat hangzott el hozzá a magasztos dicsőségből: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!" Mi hallottuk ezt az égből jövő szózatot, amikor vele voltunk a szent hegyen. Így még jobban hiszünk a prófétai jövendölésekben, és ti is jól teszitek, ha figyeltek rájuk, mint sötétben világító lámpásra, amíg a nappal fel nem virrad, és a hajnalcsillag föl nem kél a szívetekben.
Ez az Isten igéje. 2Pét 1,16-19

C" évben:
EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Míg Jézus imádkozott, arca teljesen átváltozott.
Abban az időben Jézus kiválasztotta Pétert, Jánost és Jakabot, és fölment velük a hegyre imádkozni. Míg imádkozott, arca teljesen átváltozott, ruhája pedig hófehéren ragyogott. S íme, két férfi beszélgetett vele: Mózes és Illés. Megdicsőülten jelentek meg, és haláláról beszélgettek, amelyet Jeruzsálemben kell majd elszenvednie. Pétert és társait elnyomta az álom. Amikor fölébredtek, látták dicsőségét és a mellette álló két férfit.
...... .....


Azok már épp menni készültek. Péter akkor így szólt Jézushoz: ,,Mester, jó nekünk itt lennünk! Hadd csináljunk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet." Nem tudta ugyanis, hogy mit mondjon. Közben felhő támadt és beborította őket. A felhőben félelem szállta meg őket. A felhőből szózat hallatszott: ,,Ez az én választott Fiam, őt hallgassátok!" Miközben a szózat hangzott, Jézus ismét egyedül volt.
Ők pedig hallgattak, és senkinek sem árultak el semmit abból, amit láttak.
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,28b-36 ,,C" évben

Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

A történetet olvasva késztetést érzünk arra, hogy a három kiválasztott apostollal együtt mi is felmenjünk erre a hegyre, erre a lelki magaslatra. Mi is szeretnénk bepillantást nyerni Jézus isteni dicsőségébe és megpillantani legalább egy kis időre azt a dicsőséget, amely ránk vár a mennyországban, ahol teljes boldogságban élhetünk együtt majd Istennel. Hiába is próbálnánk ezt a lelki magaslatot egyedül elérni, az Úr vezetése, segítsége, felemelő kegyelme nélkül nem lehetséges. Jézus az, aki elvezet minket oda, ahol Isten-élményben lehet részünk, ahol megtapasztalhatjuk a mennyei Atya jelenlétét. És azt is jó tudnunk, hogy az élmény elmúltával, a hétköznapok gondjai között is velünk marad, velünk van Jézus. Lejön velünk a hegyről, hogy ne csak az ünnepi pillanatokban érezhessük közelségét, hanem a küzdelmes hétköznapokban is.
Az élményt viszont őrizzük meg szívünkben! Gondoljunk arra, hogy ugyanez a dicsőség vár Jézusra a feltámadás után, és mindannyiunkra, akik hiszünk abban, hogy Isten minket is feltámaszt az örök életre. Krisztus dicsőségében akkor részesedhetünk, ha kitartunk vele a szenvedésekben is. Ha kész vagyok vele együtt meghalni, akkor vele együtt fogok feltámadni is.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Uborka saláta télire
  2019-08-06 13:30:15, kedd
 
  .....


...... .....


Hozzá valók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító
*
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.
Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk. Már mehet is a polcra.

*
Uborkasaláta : 2.5 kg uborka megpucolva és legyalulva, 2-3 teáskanál só ezt összekeverem és egy órát állni hagyom.
Felöntölé: 2.5 liter viz , másfél dl ecet 10 %-os, Eredeti recept szerint 3-4 kanál cukor (én ezt kihagytam igy diabetikus) és egy teáskanál tartósitó. Az uborkát a sós vizből kinyomkodom,nem nagyon lazán. Ezután üvegekbe rakom és felöntöm a felöntő lével amiben a tartósitó már feloldódott. Felhasználáskor adok hozzá cukrot vagy édesitőt. Tél folyamán ugy készitem el mint nyáron.

Még több recept a savanyúságok eltevésére Link

Faluvégi oldalon Link

Juci konyha receptje Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
A Notre Dami tűzvész
  2019-08-06 13:25:09, kedd
 
  - Katolikus ma oldalon Link

A videókon a beszéd francia nyelven történnek.
L'Englise renaîtra autrement . Youtube videó Link

Jésus - Satan : un duel de géants ... Youtube videó Link

La vie de saint Jean-Marie Vianney, le curé d'Ars, modèle des prêtres de paroisse
Youtube videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 400 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 8035
  • e Hónap: 41189
  • e Év: 274936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.