Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Judo - Magyar aranyérem
  2019-09-20 17:38:48, péntek
 
  Karakas Hedvig 57 kg-os Grampli versenyen ARANYÉRMET szerzett.
Ezzel 700 pontot kapott az éremért.. Előzőleg 1700 pontot gyűjtött a versenyein.

A jó hírt a Sport1 TV adásából tudom.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Birkózás V.B 2019 évben
  2019-09-20 17:21:04, péntek
 
  - Muszukajev Iszmail Magyar színekben versenyző az olimpiai kvóta mellé a világbajnoki bronzérmet is megszerezte a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában.
Az FTC versenyzője most mutatkozott be magyar színekben világversenyen, s már csütörtöki teljesítményével letette névjegyét emlékezetes produkciójával. Az előcsatározások során palaui, georgiai, San Marinó-i és török rivális legyőzésével jutott elődöntőbe és szerzett olimpiai kvótát, majd az elődöntőben nagy csatában kapott ki 3-2-re a későbbi győztes, orosz Gadzsimurad Rasidovtól.
Muszukajev egészen egyedi stílust képvisel, villámgyors mozdulatai még a szakembereket is lenyűgözik, kiválóan támad, s egészen parádésan jön ki a nehéz helyzetekből. Mindezen képességeit pedig a japánok büszkesége, Otoguro Takutóval szemben is megcsillogtatta.
"Köszönöm Istennek, hogy idáig eljutottam. Már tegnap biztos voltam benne, hogy Otoguro lesz a vigaszágról az ellenfelem, így ma egész nap készültem ellene, videóztunk, a taktikán gondolkodtunk" - mondta mosolyogva a meccs után Muszukajev, aki a közönségszórakoztató stílusával kapcsolatos kérdésre is reagált. - "Gyerekkoromtól nagyon gyors vagyok, és ez a fegyverem a mai napig, ezzel tudom legyőzni az ellenfeleimet. Hálás vagyok Magyarországnak, örülök, hogy lehetőséget adtak a versenyzésre és befogadtak."- mondta Imáel.
Videó a mérkőzéséről Link
........



További eredmények
A kötöttfogású csapatból Lőrincz Tamás (77 kg) győzött, aranyérmes , Lőrincz Viktor (87 kg) ezüstérem második lett, Korpási Bálint (72 kg) pedig bronzérem a harmadik helyen végzett.
Sastin Marianna 5. lett a 62 kilogrammos kategóriájában
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Aranyérmes a Majthényi, Domokos páros a repülőhollandi Eb-n
  2019-09-20 10:50:15, péntek
 
  Aranyérmes a Majthényi, Domokos páros a repülőhollandi Eb-n.
Az utolsó, tervezett egyetlen pénteki futam eredményétől függetlenül aranyérmes lett a 13-szoros világbajnok Majthényi Szabolcs, Domokos András páros a balatonföldvári vitorlázó Repülőhollandi Európa-bajnokságon.
A szervezők csütörtök esti tájékoztatása szerint az eddig megrendezett nyolc futam esetén már a két legrosszabb futameredmény kiejthető, így, bár pénteken megfelelő idő esetén még lesz egy utolsó, kilencedik futam, ennek eredményétől függetlenül Majthényi Szabolcs és Domokos András már zsebében érezheti az Európa-bajnoki aranyat, sorrendben a hatodikat.
Majthényiék a Balatonon, azaz hazai vízen először nyertek világversenyt.
A Spartacus Vitorlás Egylet kettőse csütörtökön, a hatodik futamban a hatodik helyen ért célba, de ez az eredmény később kiesett az összesítésből. A jó szélben a versenynapon további két futamot bonyolítottak le, s ezekben egyformán elsőként intették le a hatszoros Európa-bajnok magyarokat.
Majthényiéknek 10 pontjuk - behozhatatlan előnyük - van, őket a német Jörn Borowski, Bodo Borowski páros követi 16 ponttal, a dán Jörgen Bojsen-Möller, Jens Bojsen-Möller duó 19 pontos az Eb honlapja szerint.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Ferenc pápa: A püspöki és papi szolgálat nem munkaszerződés
  2019-09-20 10:41:18, péntek
 
  Ferenc pápa: A püspöki és papi szolgálat nem munkaszerződés.
A püspökké szentelésének 25. évfordulóját ünneplő Edoardo Menichelli bíboros is koncelebrált szeptember 19-én reggel a Ferenc pápa által a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. A Szentatya ezért a püspöki szolgálat ajándékáról elmélkedett.

Bővebben Link

*
- Ferenc pápa: A püspök legyen közel Istenhez, papjaihoz és Isten népéhez Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Rómában köszönte meg a csíksomlyói látogatást a pápának ....
  2019-09-20 10:36:21, péntek
 
  Rómában köszönte meg a csíksomlyói látogatást a pápának Tamás József püspök.
,,Nem volt olyan egyszerű a Szentatyának eljönni hozzánk, mert nem szívesen engedték a katolikus magyarokhoz. Szent II. János Pál pápát Bukaresten kívül nem engedték annak idején, de most Ferenc pápa minden nehézség ellenére eljöhetett hozzánk, kisebbségiekhez.
Szeptember 18-án egy gyulafehérvári zarándokcsoport is részt vett a szerda délelőtti általános kihallgatáson. A gyulafehérvári fő egyházmegyei delegációval Rómába érkezett Tamás József segédpüspökkel a Vatikáni Rádió magyar adása készített interjút
...... .....


A szeptember 18-i általános kihallgatás után Ferenc pápa a személyes köszöntések során találkozott a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyéből érkezett tizenhárom fős küldöttséggel, akik csíksomlyói látogatását köszönték meg neki. A delegáció tagja volt Tamás József segédpüspök, a csíksomlyói pápalátogatást előkészítő erdélyi bizottság vezetője és Oláh Zoltán teológiai tanár, a csíksomlyói pápalátogatás médiafelelőse.
Az audiencia után a delegáció tagjai a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségében számoltak be az eseményről.
Tamás József segédpüspök a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elmondta: ,,Nagy öröm volt számunkra az audiencia. Azokkal jöttünk köszönetet mondani a pápának, akik részt vettek a csíksomlyói látogatás előkészítésében: megköszönni azt, hogy eljött hozzánk, kisebbségiekhez Romániába.
Nem volt olyan egyszerű a Szentatyának eljönni hozzánk, mert nem szívesen engedték a katolikus magyarokhoz. Szent II. János Pál pápát Bukaresten kívül nem engedték annak idején, de most Ferenc pápa minden nehézség ellenére eljöhetett hozzánk, kisebbségiekhez. Ez nagy dolog romániai vonatkozásban."
Nagyon sok megnyilatkozással riogatták az embereket, ezért a biztonsági szervek nagyon szigorúan vizsgáltak át mindent: ebből kiérződött a félelmük - hangzott el az interjúban. Miként az is, hogy a hegyre igyekvő embereket korán reggel nagy erőkkel ellenőrizték, de aztán belátták, hogy imádságos, nyugodt, békés szívű hívek érkeznek Csíksomlyóra, így engedték őket akadály nélkül továbbhaladni. A pápa miseruháján lévő feliratba is belekötöttek, eltüntették róla a magyar szöveget. Ez is egy jele volt annak, hogy nem szívesen vették, hogy a pápa ellátogatott a magyarokhoz. A gyulafehérvári delegáció a szeptember 18-i találkozáskor megköszönte Ferenc pápának, hogy megörvendeztette őket azzal, hogy a magyar kisebbséget is megtisztelte jelenlétével.
A gyulafehérvári segédpüspök az interjúban elmondta, hogy amit talán a somlyói látogatás alkalmával hiányoltak, most megtette a Szentatya: ,,Isten hozott!" - e szavakkal, anyanyelvükön köszöntötte a csoport tagjait. Amikor belelapozott a neki ajándékozott albumba, ami a csíksomlyói látogatásról szól, és meglátta a székely polgármestert a gyermekeivel, akik az ajándékokat vitték a szentmiséhez, felismerte őket, és elmondta, hogy emlékszik rájuk. A pápa kifejezte, hogy szép emlék számára az erdélyi út. Amikor az időjárási körülmények miatt autóval kellett jönnie Marosvásárhelyről Csíksomlyóra, megjegyezte: ,,Megcsodáltam Erdély szépségét."
Tamás József püspök azért fohászkodott Istenhez, hogy ez a látogatás sok lelki gyümölcsöt teremjen. Így fogalmazott: ,,Azok, akik eljöttek a szentmisére, a médiában és máshol folyó riogatás ellenére, az időjárás dacára nem keserű szájízzel, hanem szép lelki élménnyel távoztak a pápalátogatás után, ami biztosan kihatással lesz egész életükre. Kitüntetettnek érezzük magunkat, amiért Péter utóda a történelemben először Erdély földjére lépett. Adja a Jóisten, hogy máskor is és más pápák is ellátogassanak erre a vidékre, mert szeretnénk megmaradni katolikusnak, és kisebbségiként magyarnak és székelynek is."

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Családok Angyala díjat kapott Böjte Csaba és Pál Feri
  2019-09-20 10:24:53, péntek
 
  Családok Angyala (Angelus Familiarum) díjat kapott mások mellett Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke és Pál Ferenc Esztergom-budapesti egyházmegyés pap, mentálhigiénés szakember szeptember 18-án a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól .
A megalakulásának tizedik évfordulóját Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban ünneplő civil szervezet rendezvényén azok vehették át az Angelus Familiarum díjat, akik ,,tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát" képviselték a nyilvánosság előtt.
Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyermekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése. Ehhez az kell, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit és ezáltal megszülethessenek a kívánt gyermekek. Szeretnék, hogy a következő években több ezer önállóan működő, helyi szervezete legyen a mozgalomnak - tette hozzá.
Családok Angyala díjat ítéltek oda Bagdy Emőke klinikai szakpszichológusnak; Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt vezetőjének; Böjte Csaba ferences szerzetesnek; Csehi Mariannának, a Hungaropharma kommunikációs és marketingvezetőjének; Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónak; Lovasi András előadóművésznek; Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárnak; Oberfrank Pál színész-rendezőnek; Odor Andrea országos vezető védőnőnek; Pál Ferenc katolikus papnak, mentálhigiénés szakembernek; Révész Bálintnak, a K&H Bank HR-fő osztályvezetőjének; Szabó Zoltánnak, a British Telecommunications ügyvezető igazgatójának; Szűcs Édua grafikusnak és Velkey Györgynek, a Bethesda Gyermekórház főigazgatójának.
A mozgalom vezetői a tízévente odaítélendő díjakon túl okleveleket adtak át a szervezet számos egykori és jelenlegi munkatársának, támogatóinak, jótevőinek.
A rendezvényen és a díjátadón részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.
Az ünnepségen mutatták be Borsody István dokumentumfilmjét, amelyben a mozgalom mellé álló meghatározó személyiségek mondják el gondolataikat családalapításról, gyermeknevelésről, az alapítvány munkájáról.
Az MTVA archív felvételeit is felhasználó filmben megszólal Kopp Mária, a mozgalom létrehozója, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori igazgatóhelyettese, akinek az a megállapítása, hogy ,,a magyar családok több gyermeket szeretnének, mint amennyi aztán megszületik", a mozgalom jelmondata lett.

Forrás: MTI
Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvér székelyhídi tanévnyitó elmélkedése
  2019-09-20 10:06:54, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentmise a VI. Bátai Gyalogos Zarándoklaton
  2019-09-20 09:40:41, péntek
 
  Több százan zarándokoltak gyalogosan Mohácsról és Bátaszékről Bátára, Magyarország egyetlen Szent Vér kegyhelyére, hogy együtt ünnepeljék a templom felújítását, valamint a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét.
A hatodik alkalommal megszervezett egyházmegyei zarándoklaton a gyalogos zarándokok mellett kerékpárral és motorkerékpárral is érkeztek hívők Pécsről, Mohácsról és a környező vidékről.
A szentmisét bemutatta Dr. Erdő Péter bíboros, Esztergomi érsek
....



Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
250 éves a gyirmóti Szent László-templom
  2019-09-20 09:36:17, péntek
 
  Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a Győr-Gyirmóti Szent László-templom felszentelésének 250. évfordulója alkalmából június 22-én. A főpásztorral koncelebrált Balázs Tamás plébános és Benkó Attila győri kórházlelkész. Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Kara Ákos országgyűlési képviselő és Szabó Jenő, Győr-Gyirmót önkormányzati képviselője.
Videó Link

Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál
  2019-09-20 09:30:15, péntek
 
  Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik vértanúk
...... ........... ...........



...... ........... ...........



- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
Százhárom koreai vértanúra - papokra, világiakra, felnőttekre, gyerekekre - emlékezik Egyházunk szeptember 20-án. Az üldözések több hullámban, 1839-ben, 1846-ban és 1866-ban sújtották a keresztény közösségeket. Szeptember 20-án 103 vértanút ünnepel az Egyház.
Istenünk, minden nemzet teremtője és üdvössége! Te csodálatos módon gyermekeid sorába fogadtál egy népet Korea földjén, meghívtad a katolikus hitre, és vértanúid: Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik dicsőséges tanúságtétele által gyarapítottad. Az ő példájukra és közbenjárásukra tégy minket is mindhalálig állhatatossá parancsaid teljesítésében. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.