Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Krumplis pogácsa
  2019-09-04 10:32:11, szerda
 
  :1 kg finom liszt, 4 kiskanál só, 2 tojás, 1,5 dl tej kb 6 dl tej, 5 dkg élesztő felfuttatva 1,5 dl langyos tejben pici cukorral. 4 drb főtt krumpli és 25 dkg margarin. A krumpli és a margarinon kívül az alapanyagokat bedagasztjuk és nagyon jól kidolgozzuk a tésztát.. Gyurodeszkan kinyujtjuk amekkorara csak lehet, és ra reszeljük a krumplit és a margarint.. Feltekerjuk, mint a beiglit és még félbe hajtjuk. Pihentetjük jó 20 percig, majd fordítunk rajta 90 fokot és újra kinyujtjuk és tekerjük. Ezt 3x kell elvegezni, de mindig fordítottunk is rajta. Majd 3 cm vastagra kinyujtjuk, tetejét lekockazzuk és nagyobb szaggatoval kiszaggatjuk. Tepsire rakni és 20 perc kelésztes, addig a sütő is bemelegszik. Majd a tetejét lekenni sárgájával amibe pici tejet teszünk. 180 fokon sütjük szép pirosra. Mivel maradnak leeso darabok, azokat egybe rakom egymás tetejére és újra feltekerem és úgy járok el vele, mint a másik tésztával. De sokszor készíttem úgy, hogy pizza metelovel kockákra metelem, így nem lesz maradék és előtte az egész tésztát lelehet kenni.





Másik

Tejfölös - sajtos pogácsa
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg liszt (én most sima durumlisztet használtam, de tökéletes a Bl55-ös liszt is)
25 dkg vaj
4 dl tejföl
2 egész tojás
3 tk. só
3 dkg élesztő

A kenéshez:
1 egész tojás
1 nagy csipet pirospaprika

Elkészítés:
A tejfölből kb. egy dl-nyit meglangyosítunk és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben a vajat elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt egynemű tésztává dagasztjuk. 10 percet pihentetjük, majd 3 x 20 perces időközönként meghajtogatjuk a tésztát. (Ez tulajdonképpen nem egy kifejezetten leveles pogácsa lesz, hanem inkább omlós-puha, a hajtogatás azért kell, hogy könnyű legyen a tésztája.) Az utolsó hajtogatás után 10 perc pihenő, majd 2-3 cm-re nyújtva a tésztát tetejét berácsozva, kiszaggatjuk, és tepsibe rakjuk. Itt is pihentetjük még legalább 20 percet, majd a ,,kenéshez" valókat összekeverve lekenjük a pogácsákat. 185 fokon, alsó-felső sütéssel készre sütjük
Edit Szendy



 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Természetes gyógymódok Prosztatagyulladásra
  2019-09-04 08:54:04, szerda
 
  A fájdalmas, égető érzés csökkenthető. Lássuk, mire kell ügyelni az otthoni kezelés során!
A heveny prosztatagyulladást főként a húgycsövön keresztül feljutó kórokozók váltják ki, de előfordul, hogy a betegség a vizeletből nem mutatható ki.
Általános tudnivalók
A dülmirigy “férfi ivarmirigy" gesztenye nagyságú szerv, amely a medencefenék és a hólyag között helyezkedik el. Híg, tejes váladékot termel, amely többek között a spermiumok mozgékonyságát és megtermékenyítő képességét hivatott biztosítani. A váladék kivezető nyílása a húgycsőbe torkollik, amely átvezet a prosztatán. A vizeletvizsgálat során legtöbbször Escherichia coli baktériumok sokaságát találják.



Gyulladt állapotban a prosztata rendszerint megduzzad. Mivel közvetlenül a hólyag alatt helyezkedik el, duzzadtsága miatt az nem tud teljesen kiürülni. A húgycsövet a gyulladás egyébként is beszűkíti, és a duzzanattal együtt ez vizeletpangást eredményez a hólyagban. A bakteriális fertőzés mellett létezik olyan kórfolyamata is, amikor a vizeletből nem mutatható ki kórokozó. Az ok tisztázása fontos, természetes gyógymódok alkalmazása mellett is, mert a tünetek egyaránt utalhatnak jó- és rosszindulatú folyamatokra, daganatképződésre is.

Tünetek
Gyakori vizeletürítés kevés vizelettel, fájó és égető érzés, véres vizelet, feszülés és nyomás a gát, illetve a lágyék területén, fájdalmas székletürítés, fájdalmas magömlés, nagyon heveny kórnál láz, hidegrázás. Orvoshoz kell fordulni a természetes gyógymódok alkalmazása mellett, ha vizeletpangás, erős fájdalom, véres vizelet esetén, és ha egy hét után sem tapasztalható javulás.



Lehetséges szövődmények: Prosztatatályog, hólyag-, vesemedence-, mellékhere-gyulladás, ritkán szívbelhártya- vagy ízületi gyulladás. A prosztatagyulladás szakszerű kezelés hiányában idültté és ezzel együtt gyakran időről időre visszatérő húgyúti fertőzésekké válhat!



Természetes gyógymódok:
Kisvirágú füzike teakeverék:

Elkészítése: egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.

Tökmag, a tökmagolaj és az ezt tartalmazó szerek. Mogyoró, dió, és telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajak (például olíva, szezám).

A keresztesvirágúak (brokkoli, kelbimbó, kelkáposzta) védőanyaga a diindolmetán, a szójáé pedig a genisztein. Ezek az anyagok olyan fehérjék termelődését gátolják, amelyeknek kémiai kölcsönhatása hozzájárul a prosztatarákot okozó sejtek terjedéséhez.

Tengeri alga, tengeri halolaj, magas jód és szeléntartalmuk miatt. Kisvirágú füzike. A gyógynövényből lehet teát főzni (1/4 liter forró vízhez 1 púpozott teáskanál füzike, amiből egy csészét éhgyomorra, egy csészét vacsora előtt fogyasztunk), de kapható tabletta formájában is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 3706
  • e Hónap: 5601
  • e Év: 56392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.