Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Erdő Péter bíboros, prímás, a kassai vértanúk emlékére
  2019-09-07 16:31:46, szombat
 
  A kassai vértanúk emlékére mutat be vasárnap szentmisét Erdő Péter bíboros mártírhaláluk helyszínén
Szeptember 7-8-án Kőrösi Márk, Grodecz Menyhért és Pongrácz István katolikus papok mártírhalálának 400. évfordulójára emlékeznek Kassán. A megemlékezéseken részt vesz Erdő Péter bíboros, prímás, aki szeptember 8-án, vasárnap a vértanúság helyszínén, a kassai premontrei templomban mutat be szentmisét.
Erdő Péter bíboros szeptember 7-én, szombaton részt vesz a kassai Szent Erzsébet -f ő székesegyházban délelőtt 10 órakor kezdődő jubileumi szentmisén is. Az Esztergom-budapesti érsek másnap, szeptember 8-án délelőtt 10 órakor ünnepi szentmisét celebrál az 1619-ben kivégzett szerzetesek emlékére vértanúságuk helyszínén, a kassai Szentháromság premontrei templomban, majd délután 3 órakor emléktáblát avat a közeli Kassabélán a településen született Scitovszky János bíboros, esztergomi érsek emlékére, aki szintén nagy tisztelője volt a kassai vértanúknak.
- A kassai vértanúk halálának 400. évfordulója alkalmából, ,,Megújulni a hűségben" mottóval meghirdetett emlékévet tavaly december 1-jén nyitotta meg Bernard Bober kassai érsek-metropolita az Árpád-házi Szent Erzsébet-főszékesegyházban. A jubileum alkalmából a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia november 13-án, szerdán nemzetközi zarándoknapot szervez, amelynek helyszíne Esztergom lesz.
A reformációt követő vallásháborúk idején, 1619 szeptemberében Bethlen Gábor erdélyi fejedelem hajdúi Kassát vették célba. Ide menekült korábban három fiatal pap, Kőrösi Márk, Grodecz Menyhért és Pongrácz István is. Amikor a Rákóczi György vezette sereg Kassához közeledett, a katolikusok nagy része igyekezett elmenekülni a városból, a három pap azonban Kassán maradt, hogy jelenlétükkel támogassák a híveket helytállásukban. A helyben maradás bátorságát a város protestáns vezetői provokációnak tartották, ezért a városi tanács peren kívül halálra ítélte a három papot. A katonák két nappal letartóztatásuk után, szeptember 6-án éjszaka kegyetlenül megkínozták a lelkipásztorokat, hogy hittagadásra bírják őket. Az első sikertelen kísérlet után szeptember 7-én újabb kínzások után Márkot és Menyhértet lefejezték, Istvánt pedig halottnak vélve egy közeli pöcegödörbe vetették, s mellédobták a másik két vértanú testét is.
A három vértanú boldoggá avatási eljárását még 1628-ban elindította Pázmány Péter bíboros, esztergomi érsek. Azonban sokáig kellett várni az eredményre: 1905. január 15-én Szent X. Piusz pápa népes magyar küldöttség jelenlétében engedélyezte nyilvános tiszteletüket. II. János Pál pápa szlovákiai látogatása alkalmával, 1995. július 2-án avatta szentté a vértanúkat. Az esztergomi bazilikában tiszteletükre szentelt oltárban őrzik ereklyéiket.

Szöveg: Gábor Bertalan szepsi esperes
Fotó: Wikimedia Commons
...... .....


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mit NEM mondott Teréz anya?
  2019-09-07 16:26:52, szombat
 
  Teréz anya inspiráló személyének köszönhető valószínűleg, hogy számtalan inspiráló mondatot köt hozzá az internet népe - ennek azonban a ,,fele sem igaz".
Híres idézetek, amiket Teréz anyának tulajdonítanak, de ő soha nem mondott.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Eucharisztikus csoda Portugáliában
  2019-09-07 16:23:28, szombat
 
  Ha féltékeny vagy, ne jósnőhöz fordulj!
A jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve cikksorozatot indítunk, melyben eucharisztikus csodákat mutatunk be. Elsőként Portugáliába ,,látogatunk".

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Rezsi támogatás: 9 ezer forint értékű támogatás
  2019-09-07 16:15:09, szombat
 
  Az újbudai nyugdíjasok számára is nagy segítség az a 9 ezer forint értékű támogatás, amellyel a rezsiköltségeiket csökkenthetik. A postai úton érkező utalványok a földgáz- és villanyszámla kifizetésére fordíthatók.
.........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Huszonkét éve iktatták be a Veszprémi Márfi Gyula érseket
  2019-09-07 16:10:44, szombat
 
  Huszonkét éve iktatták be a Veszprémi Főegyházmegye második érsekét
Isten éltesse Márfi Gyula nyugalmazott érseket!
Éppen huszonkét évvel ezelőtt, 1997. szeptember 6-án iktatták be a Veszprémi Főegyházmegye múlt héten nyugalomba vonult főpásztorát. Márfi Gyulának akkor Szendi József érsek adta át az érsekség kormányzását.Veszprémben alig egy hete ünnepelték Udvardy György beiktatását, aki a főegyházmegye százkettedik püspöke és harmadik érseke.
Ma az évforduló kapcsán megemlékeztek az előző főpásztor beiktatásáról. A Veszprémi
A Veszprémi Főegyházmegye az ország egyik legrégibb egyházmegyéje, ugyanakkor Veszprém a legfiatalabb az érseki székhelyek sorában, hiszen csak 1993. május 30-án emelte metropolitai székhellyé II. János Pál pápa Hungarorum Gens (A magyarok nemzete) kezdetű apostoli konstitúciójával.

Forrás Veszprémi Főegyházmegye
Magyar Kurírl.

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Keresztút rózsafüzér
  2019-09-07 16:02:29, szombat
 
  ...... ........... ..............


A rózsafüzér gyöngyeinek száma
A gyöngyök sorrendje: 13 x 3 + 5 = 44 gyöngy és 15 érem.

Részletesen itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Isteni Irgalmasság rózsafüzére
  2019-09-07 15:43:10, szombat
 
  FELÉPÍTÉSE:
Bevezetés
5 tized (5-ször 1+10 szem)
A RÓZSAFÜZÉR ELMONDÁSA: (naponta, 15 órakor)
Keresztvetés
Bevezetés:
1 Miatyánk
+ 1 Üdvözlégy
+ 1 Hiszekegy
Tizedekre (5):
Nagy (önálló) szemre:
Örök Atya! Felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak
Testét és Vérét, Lelkét és Istenségét, - engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.
Kis szemekre (10):
Jézus fájdalmas szenvedéséért - irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Záró ima (3x):
Szent Isten, Szent erős Isten, Szent halhatatlan Isten, - irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Ámen. Keresztvetés
Fatima kép_Szűz Mária .........


TÖRTÉNETE:
Ezt a rózsafüzér imádságot Jézus diktálta le Szent Fausztina nővérnek.
Jézus ezeket mondta:
"Bárki, aki legalább egyszer elimádkozza ezt, halála óráján tapasztalni fogja nagy irgalmamat...
Ez az ima a vihart is lecsendesítheti...
Fontos ezt az imát haldoklók mellett imádkozni!
Megbékélést hoz a halál perceiben!"

Az Irgalmasság órája (15:00) .....


Jézus ezt mondta:
"Délután három órakor könyörögj irgalmamért, főleg a bűnösök részére.
Mélyülj el, ha csak rövid időre is, szenvedéseimben, főleg elhagyatottságomban halálom óráján.
Ez a nagy irgalom órája a világ számára.
Megengedem, hogy behatolj halálos szomorúságomba.
Ebben az órában nem tagadok meg semmit a lelkektől, akik szenvedéseimre hivatkozva kérnek tőlem valamit."

- Jézus szavai Fausztina nővérhez Videó Link

- Isteni Irgalmasság Rózsafüzére videó Link

- Irgalmasság rózsafüzére - Ferences Szegény gondozó Nővérek Videó Link

- Péter Pál oldalon Link

- Rózsafüzér oldalon Link

- Az isteni irgalmasság rózsafüzérének magyar nyelvű szövegéhez Kovács Szilárd, a pécsi székesegyház zenei igazgatója komponált könnyen elsajátítható, a tartalomhoz tökéletesen illeszkedő dallamot.
- Videó Link
A 20. század történelmének tragikus eseményei közepette mintegy isteni válaszként emelkedett ki az isteni irgalmasság üzenete Szent Fausztina nővér és Szent II. János Pál pápa személyén keresztül. A nagyböjt elején felhangzó ,,Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban" jézusi mondat (Mk 1,14) valóra váltására, bűnbánatra és megtérésre hív bennünket ez az üzenet, amelynek többféle megjelenési formája ismert. Az irgalmas Jézus képének tisztelete, az isteni irgalmasság rózsafüzérének imádkozása, az irgalmasság órájának megtartása, a nagypéntektől kezdődő isteni irgalmasság kilencedének imádkozása és az isteni irgalmasság vasárnapja is segít bennünket, hogy válaszolni tudjunk a végtelenül irgalmas Isten felénk fordulására. Nemcsak elfogadjuk, megtapasztaljuk az isteni irgalmat, hanem mi magunknak is élnünk kell azt, irgalmassá kell válnunk: ,,Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek" (Mt 5,7).
Szent II. János Pál pápa az isteni irgalmasságról szóló körlevelében arra hív minket, hogy könyörögve imádkozzunk Isten irgalmáért a rossz sok fajtája ellen, amelyek szorongatják és fenyegetik az egész emberiséget. Mi már szilárd bizonyosságot kaptunk az irgalomról a keresztre szegezett és a halálból föltámasztott Krisztusban. Ebben a titokban az irgalom teljes kinyilatkoztatása benne van, hiszen kinyilatkoztatja nekünk azt a szeretetet, amely erősebb a halálnál és hatalmasabb a bűnnél és mindenfajta rossznál, amely fölemel bennünket a legnagyobb bukásokból, és kiszabadít a legnagyobb veszedelmekből is (vö. 96. pont).
A szent pápa kérésének az isteni irgalmasság rózsafüzérének imádkozásával is megfelelhetünk, amelynek szövege Szent Fausztina nővér lelkinaplójából (476) származik. Ez az egyszerű imádság a visszatérő ismétléseivel megtisztítja a szívünket, irgalmasságért esedezik nemcsak a magunk, hanem az egész világ számára, amellyel már az irgalmasság cselekedetét gyakoroljuk. Külön öröm, és az imádkozónak nagy segítség, hogy az irgalmasság rendkívüli szentévében megfogant gondolat nyomán megszületett a rózsafüzér énekelhető formája is, amelyet Kovács Szilárd zeneszerző, a pécsi székesegyház zenei igazgatója ajánl az olvasó figyelmébe.
,,Bis orat, qui cantat, azaz aki énekel, kétszeresen imádkozik. Ez a mondat tulajdonképpen összefoglalja az egyházzenész hivatás lényegét, a fő feladat, hogy a híveket éneklésre, énekelt imádkozásra tanítsuk, buzdítsuk.
Szép Attila atya hívta fel a figyelmemet, hogy az isteni irgalmasság rózsafüzérét más nemzetek énekelve imádkozzák, erre mutatott is egy olasz példát. Egyből tudtam, ha hozzányúlok a szöveghez, egy olyan zenét szeretnék létrehozni, amely egyszerre a sajátunk (semmiképp nem zenei import), mégis az Egyház egyetemes dallama is visszacseng általa.
Világossá vált, hogy az értékes szöveget csakis nemes zenével szabad társítani, olyannal, amely nem vonja el a figyelmet a tartalomról, nem külsőséges, hanem segíti az imádságban való elmélyülést.
Tehát a gregorián szolgált mintául, mert ez a Római Katolikus Egyház zenei anyanyelve. Ráadásul a recitatív műfajok tekintetében párhuzamosan rendelkezésre áll egy, a gregorián dallamkinccsel egyívású saját magyar népzenei réteg is. Részben ezért is ihlette az első előimádkozó szakasz dallamát a »mi« tonus peregrinusunk, azaz a »Szivárvány havasán...« kezdetű népdalunk első sora. A stiláris szempontokon túl fontosnak tartottam, hogy a dallam könnyen elsajátítható legyen."


Forrás: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Székely János: Ne kényszerítsék arra a társadalmat.....
  2019-09-07 15:32:55, szombat
 
  Székely János: Ne kényszerítsék arra a társadalmat, hogy házasságnak kelljen nevezni az azonos neműek együttélését!
...... ......


Az egyház azt kéri az LMBTQ személyektől és az őket képviselő egyesületektől, hogy ne kényszerítsék a társadalmat arra, hogy házasságnak kelljen nevezni az azonos neműek együttélését. Ahogyan a színtévesztők sem várják el, hogy a kéket ezentúl kéknek és zöldnek is lehessen nevezni, és e két ,,megközelítést" mostantól a társadalom egyenértékűnek tekintse - fogalmaz Székely János szombathelyi püspök a Vasárnap.hu megkeresésére küldött írásában, amelyben a hvg.hu által megszólaltatott, önmagukat kereszténynek valló homoszexuálisok és szervezeteik kijelentéseire reagált. A püspök gondolatait az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Tanévnyitó 2019 - Dr. Erdő Péter előadása
  2019-09-07 15:27:08, szombat
 
  A katolikus iskolák pedagógusainak szerepe, küldetése a mai oktatásban, címmel tartott előadást Dr. Erdő Péter bíboros, augusztus 28-án az egri bazilikában.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Szeptember 8. Égi Édesanyánk Mária születésnapja
  2019-09-07 10:11:07, szombat
 
  Kis Boldogasszony napja. 2019 évben vasárnapra esik és a liturgia nem említi meg.
*
- Vallásos Network oldalon
...... ..........


A mai ünnep eredetileg annak a jeruzsálemi templomnak felszenteíési évfordulója, amely ott áll, ahol a hagyomány szerint Mária született. (Ma Szent Anna-templom.) Bizáncban és Rómában egyaránt már a VII. században megünnepelték Mária születésnapját. Rajta kívül csak Jézusnak és Keresztelő Szent Jánosnak üljük meg földi születésnapját. Ez a nap a nagy Mária-ünnepek közé tartozik.
Mária születése hajnalcsillag az emberiség egén. A megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. Mária születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.
Számos keleti egyházban a liturgikus év kezdetét jelentette, így természetes, hogy a keleti egyházból ered. A nyugati egyházba valószínűleg I. Sergius pápa vezette be a 7. század végén. Eredetileg a jeruzsálemi Szent Anna bazilika szentelési évfordulója volt. A keresztény tisztelet mindig fontosnak tartotta megemlékezni arról, aki a Megváltó édesanyja lett.
A mai napon születésnapot ünnepelünk. Szűzanyánknak, égi édesanyánknak születésnapját. Ezen a napon az Egyház az evangéliumból egy hosszú és első pillantásra unalmas evangéliumi szakaszt tár elénk: Jézus Krisztus nemzetségtábláját. Valóban unalmas pusztán a nevek egymásutánját olvasni. A Szentírásban nagy hagyományra tekint vissza a nemzetségtáblák felsorolása. Az Ószövetségben még ennél is hosszabb és részletesebb nemzetségtáblákat találunk

- Boldog Öcséb oldalon
OLVASMÁNY Mik 5, 1-4a
Mikeás próféta, Izajás kortársa arról beszél, hogy Jeruzsálem és a nép a kinyilatkoztatás ellenére sem hűséges Istenhez, ezért Isten elfordul tőlük, és büntetést küld rájuk. Ennek ellenére eljön az idő, amikor teljesíti ígéretét. Nem Jeruzsálemből, hanem a jelentéktelen Betlehemből hozza a szabadítót, aki az Úr erejében legelteti nyáját. Uralma kiterjed a föld határáig, vagyis egyetemes uralkodó lesz, aki az egész emberiségnek üdvösséget hoz.
OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből
Eljön az idő, amikor Betlehemben megszületik a Messiás.
Ezt mondja az Úr:
Te, efratai Betlehem, bár a legkisebb vagy Juda nemzetségei között, mégis belőled születik majd nekem,aki uralkodni fog Izrael felett.
Származása az ősidőkre,a régmúlt időkre nyúlik vissza.
Ezért elhagyja őket az Úr, míg nem szül, akinek szülnie kell,és testvéréhez, Izrael fiaihoz vissza nem tér a maradék.
Föllép és legelteti nyáját az Úr erejében, az Úrnak, az ő Istenének, fenséges nevében.
Akkor biztonságban élnek, mert hatalmát kiterjeszti egészen a föld határáig: és ez lesz a béke.
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE Róm 8, 28-30
Az üdvösség történetében Isten terve valósult meg. Ő ugyan szabad akaratot adott az embernek, de azért a teremtés művében nem kell csalódnia. Ismeri övéit, akiket kiválasztott, akik a meghívást elfogadták, s ezeket arra rendelte, hogy Fiának hasonlatosságát öltsék magukra. A kegyelmet azért kapják, hogy Krisztus tanítását életté váltsák, és majd a feltámadásban az ő dicsőségét is magukra öltsék. Mária az üdvtörténetben különleges előrerendelést kapott, s a Krisztushoz való hasonlóságot is ő valósította meg legjobban.
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten arra rendet minket, hogy Fiának képmását öltsük magunkra.
Testvéreim! Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket. Akiket ugyanis előre ismert, azokat eleve arra rendelte, hogy Fiának képmását öltsék magukra. Így lesz ő elsőszülött a sok testvér között.
Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta; akiket meghívott, azokat igazzá tette; akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette.
Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM Mt 1, 1-16. 18-23
Jézus családfáját az evangélista nem úgy közli, mint történeti okiratot, hanem mint az ószövetségi nép történetének hitbeli értelmezését. Isten kezdettől fogva mindent az eljövendő Megváltóra irányított. A felsorolt nevek és az általuk megjelölt korok azt mutatják, hogy az Isten Fia a gyarló emberekhez jött. Beleszületett abba a történelembe, amelyet a bűn, az emberi gonoszság olyan sok sötét folttal eléktelenített. Isten nem tagadta meg teremtményét, nem félt attól, hogy szentségét a gyarló emberi környezet beszennyezi. Azért jött az elesettekhez, hogy a betegek orvosa, a reménytelenek bátorítója és az igazságot keresők világossága legyen. Mária a bizonyíték arra, hogy a megváltás ereje hatékony lehet a földi emberben.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Mária gyermeket fogant a Szentlélektől.
Jézus Krisztusnak, Dávid és Ábrahám fiának családfája:
Ábrahámnak Izsák volt a fia, Izsáknak Jákob, Jákobnak Juda és testvérei, Dudának Fáresz és Zára Támártól, Fáresznek Eszróm, Eszrómnak Árám, Árámnak Aminadáb, Aminadábnak Náásszón, Náásszónnak Szalmon, Szalmonnak Bóász Ráhábtól, Bóásznak Jóbéd Ruttól, Jóbédnek Izáj, Izájnak pedig Dávid király.
Dávidnak Salamon volt a fia Uriás feleségétől, Salamonnak Roboám, Roboámnak Abija, Abijának Ászáf, Ászáfnak Jozafát, Jozafátnak Jórám, Dórámnak Ozijás, Ozijásnak Joatám, Joatámnak Achát, Achátnak Ezekiás, Ezekiásnak Manasszesz, Manasszesznek Ámósz, Ámósznak Joziás, Joziásnak pedig Jekoniás és testvérei a babiloni fogság idején.
A babiloni fogság után: Jekoniásnak Szálátiél volt a fia, Szálátiélnek Zorobábel, Zorobábelnek Ábiud, Ábiudnak Elijakim, Elijakimnak Ázór, Ázórnak Szádok, Szádoknak Áhim, Áhimnak Eliud, Eliudnak Eleazár, Eleazárnak Mattán, Mattánnak Jákob, Jákobnak pedig József. Ő volt a férje Máriának, akitől a Krisztusnak nevezett Jézus született.
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől.''
Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott:
"Íme, a szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten.''
Ezek az evangélium igéi.

Rövidebb forma
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből 1, 18-23
Mária gyermeket fogant a Szentlélektől.
Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől.''
Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott:
"Íme, a szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki,ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten.''
Ezek az evangélium igéi.

Könyörgés
Egyetemes könyörgések Szűz Mária születésének ünnepére (Kis Boldogasszony) (Szeptember 8.)
Pap: Örvendezzünk, testvéreim, a mai ünnepen, mert hatalmas közbenjárónk született! A Kis Boldogasszonnyal együtt könyörögjünk mennyei Atyánkhoz!
Lektor:
1. Add, Urunk, hogy Szűzanyánk születésében minden ember felismerje megváltásunk hajnalhasadását!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, hogy Egyházad pásztorainak szolgálata által mindnyájan újjászülessünk az örök életre!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, Urunk, hogy égi Anyánk közbenjárására megszülessék a földön a béke!
Hívek: Kérünk téged .... .
4. Add, Urunk, hogy a betegeket és a szomorúakat is örvendeztesse meg a ,,Szomorúak Vigasztalójának'' születése!
Hívek: Kérünk téged... . .
5. Add, Urunk, hogy Kis Boldogasszony mai ünnepe mennyei születésnap legyen elhunyt testvéreink számára!
Hívek: Kérünk téged ..... . .
Pap: Jóságos, mennyei Atyánk! Szent Fiad megtörte az ősi ellenség erejét. Az ő Szent Anyjában égi édesanyát adtál nekünk. Kérünk, hogy közbenjárására bennünk is törje meg a gonosz lélek hatalmát a mi Urunk, Jézus Krisztus. Aki él és uralkodik mindörökkön-örökké.
Hívek: - Ámen.

*
- Wikipedia oldalon Link

- Mária, Dávid nemzetségéhez tartozott, Joakimtól és Annától született szeptember 8-án.
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.