Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
Havas háztető
  2023-12-21 23:32:22, csütörtök
 
  Tökéletes karácsonyi sütemény

60 dkg liszt
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
25 dkg porcukor
2 db tojás
5 ek tej
2 ek olvasztott méz
20 dk zsír
jó kidogozzuk ,majd ketté osztjuk a felébe
2 ek kakaót teszünk.
a másik felét is ketté osztjuk és kinyujtjuk a tepsi hátuljának nagyságára.
Majd 12 cm 12 cm be jelöljük
180 fokon , 10 percig sütjük ,osszuk három felé a jelölésnél
a kakaós tésztát is kétrészre osztjuk , majd a feleket 6 - 6 részre amiből rudakat sodrunk.
200 fokon 10 percig sütjük minda 12-db rudat.

Krém:
3 csomag vaniliás pudigport
10 ek cukorral
9 dl tejjel meg fözzük
1 tk vanilia aromával , ha kihűlt teljessen
25 dk vajjal , jó habosra kikeverjük
az első sárga lapot kenjük meg krémmel ,majd rakjun rá 3-kakaós rudat
kenés majd 2-rú,
ismét kenés és 1-rú.
hejezzük fel az oldalakat ,ez a háztető.
3-órára hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a csokimázt
150 g étcsoki és 150 ml meleg tejszint keverjük amíg fel nem oldódik.
finoman rákenjük csurgatjuk ,simitgatjuk.
végül szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Iza konyhája



 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Kakaós kevert
  2023-11-27 19:04:28, hétfő
 
  Finom kevert süti recept. Csak olyan összetevőkre van szükség, amelyek megtalálhatók a konyhában. Ehhez a süteményhez bármilyen lekvárt használhatsz.

Hozzávalók

250 g liszt
200 g cukor
60 g lekvár (eper, málna, vagy ami a kedvenced)
50 g kakaópor
250 ml tej
100 ml olaj
10 ml vanília
1 tojás
10 g sütőpor

Mindent sorba egy tálba , jól kikavarni és mehet a 35x25 -ős papíros tepsibe 180 fokon sülni



 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Fahéjas fátyol bögrésen
  2023-11-26 17:47:45, vasárnap
 
 



A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
- 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
- 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
- 1 csomag szárított élesztő (7 g-os, megfelel 2,5 dkg frissnek)
- 1 púpos evőkanál kristálycukor
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál só

A töltelékhez:
- 7 dkg vaj
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 2 csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró.
2. Ezután kevergessük egy picit villával, hogy a cukor feloldódjon, és egy picit visszahűljön. Langyosnak kell lennie!
3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, majd az élesztőt, és villával alaposan keverjük össze az egészet.
4. Ezután fogunk egy fakanalat, és elkezdjük dagasztani. Nem kell megijedni, mert nem fogjuk túlzásba vinni, ez két-három perces elfoglaltság lesz nagyjából. Én a következőképpen csináltam: a tálat a konyhapultra tettem, a derekamnak támasztottam, egy kézzel fogtam, a másikkal pedig alulról, és oldalirányból pofozgattam a tésztát a fakanállal, míg szép sima nem lett, és el nem kezdett elválni az edény falától. Nagyon lágynak kell elnni a tésztának, nyilván ne folyjon, de légyszíves ne a klasszikus kelt tészta állagot várjátok, és ne kezdjetek egy csomó lisztet hozzáadni, hanem tényleg csak annyit, hogy ne ragadjon!
5. Ezután megliszteztem a tetejét, majd negyven percig pihentettem a tálban, egy konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten.






6. Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtottam, amit megkentem az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórtam a fahéjjal összekevert cukorral. Fontos: a vajból és a fahéjas cukorból is kihagytam egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére tettem később.
7. A téglalapot hat egyenlő csíkra vágtam (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyeztem.





8. Magyarán kaptam egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágtam óvatosan.

9. Ezeket a kockákat kivajazott püspökkenyérsütő formába sorakoztattam élével, ahogyan a fotón is látható. Megkentem a tetejét a maradék vajjal és meghintettem a maradék fahéjas cukorral.





10. Újabb negyven percet pihentek letakarva, és olyan szépen meghíztak, hogy majdnem kitöltötték az egész formát.
11. Ekkor 175 fokos sütőbe került, alul-felül sütés programra és körülbelül 25-30 perc alatt készre sült ez a csoda.





12. Gyönyörűen kiborult a formából, és nagyon gyorsan hűlt helye maradt, vagy még inkább meleg helye???

Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is!
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Kókuszhercegnő, a világ legfinomabb süteménye, amit 30 perc
  2023-11-22 17:19:25, szerda
 
  Pillanatok alatt elkészíthető és egyszerűen fenséges! 30 perc alatt elkészíthetsz! Pazar!

Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt,
150 g vaj,
1-2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,
100 g cukor,
1/2 tasak sütőpor.

Hozzávalók a kókuszos krémhez:
6 tojás fehérje,
10 kanál cukor,
200 g kókuszreszelék.

Hozzávalók a vanília krémhez:
6 tojássárgája,
200 g cukor,
3 evőkanál liszt,
1 tasak vaníliás pudingpor,
300 ml tej,
250 g vaj,
1 teáskanál vanília aroma

A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.
Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 - 175 fokos előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük.

Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.

A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd szeleteljük.



 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Olcsó és finom békebeli sütemény
  2023-11-22 17:11:40, szerda
 
  Hozzávalók a kakaós lapokhoz :
25 dkg liszt, 5 dkg zsír, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 dkg szalalkáli, 1 evőkanál kakaópor, kevés tej ( kb. 1 dl )

Hozzávalók a piskótához : 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor,
Hozzávalók a krémhez : 4 dl tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 db citrom reszelt héja, és leve

Elkészítés :
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27 * 34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.
180 fokon süssük meg, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész. Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta :
a 6 tojásfehérjét keményre felverjük,és adjuk hozzá a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük mint a lapokat.

A krémhez :
a lisztet a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és a citrom levét is.
Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük ki a margarinos krémmel.
A sütemény összeállítása : Alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, szeletelés előtt minimum egy nappal el kell készíteni, hogy a lapok megpuhulhassanak, és szépen lehessen szeletelni.



 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Dió torta
  2023-10-29 15:54:57, vasárnap
 
  A világ legfinomabb diótortája, annyira ínycsiklandó, hogy rögtön két szeletet tegyél belőle a tányérra! Pazar süti!





Hozzávalók a tortalaphoz:
12 db tojás,
16 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
4 evőkanál szénsavas üdítő,
1 csipetnyi só,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej,
1 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
300 g margarin,
150 g darált dió,
50 g csokoládéreszelék.

Elkészítés:
Készítsük el az első lapot.
Verjük fel a 6 tojás fehérjét egy csipetnyi sóval majd adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot. Amikor a cukorral is felvertük, tegyük bele a darált diót és a 6 evőkanál lisztet. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük bele az elkészített masszát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

Készítsük el a második lapot.
Verjünk fel 6 tojás fehérjét, adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot, az üdítőt és a 6 kanál lisztet, amelyben elkavartuk a kakaót. Végül kavarjuk bele a 6 tojás sárgáját és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe Süssük kb. 25 percet 180 fokos sütőben.

Készítsük el a krémet.
Főzzünk fel 400 ml tejet. Egy tálban keverjük el a vaníliás pudingport a tojások sárgájával (6 db. amelyek az első tortalaptól maradtak) és 100 ml tejjel, kavarjuk bele a felfőzött tejbe, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Amikor megfőtt vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. A margarint kavarjuk habosra, majd adjuk a krémhez, a darált dióval együtt.

Tegyük egy tálcára a kakaós tortalapot és kenjük meg az elkészített krém felével, a krémre tegyük rá a dióval készített lapot és kenjük rá a megmaradt krémet. Az összeállított torta tetejét szórjuk meg csokoládéreszelékkel és hagyjuk egy napot állni, hogy megpuhuljon. Másnap szeleteljük, jó étvágyat!

 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
puha mézes puszedli!
  2023-10-23 22:14:39, hétfő
 
 



30 dkg finomliszt,
10 dkg rétes liszt,
10 dkg porcukor,
1 púpos teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál kakaó,
1/2 teáskanál fahéj,
1/2teáskanál őrölt szegfűszeg,
pár csepp citrom vagy narancslé,
1 tojás 1 sárgája,
1 evőkanál tejföl,
15 dkg méz melegítve,
8 dkg zsír vagy vaj,
semmiképp sem margarin!
Kis gombócokat formázunk távol egymástól, megsütjük!
Még forrón megkenjük mázzal,
ami egy fél tojásfejhérje,amit csak villával keverünk ki,
nem habosítjuk és ehhez adunk 3 részletben 12 dkg porcukrot!

ez sikerülni fog, nem kell pihentetni, azonnal süthető 180 fokos sütőben 10-15 perc!
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Menzás piskóta
  2023-10-01 10:16:54, vasárnap
 
  Hozzávalók
-
1
20 x 25 cm-es tepsihez
+
Hozzávaló
5 db tojás
5 ek víz
120 g cukor
150 g liszt
1 csipet só
5 g sütőpor

A csokiöntethez

60 g vaj
50 ml víz
25 g kakaópor
60 g porcuko


A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a sárgájákat, a vizet, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Az öntet hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd egy kis lábasban összemelegítjük. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, és az öntettel leöntve tálaljuk.


Piskóta csokiöntettel

Ha kedvet kaptál a nosztalgiázáshoz, itt a kincset érő recept!
Azt gondolná az ember, hogy az ilyen imádott sütik elkészítése nagy szakértelmet kíván, a menzás piskóta csokiöntettel receptje viszont nem nevezhető bonyolultnak. Való igaz, nem időspórolós recept, de ha belevágsz, a végeredmény mindenért kárpótol.





Ennek a régi időket idéző, tipikus és imádott menzakajának a neve mindent elárul róla. A piskóta csokiöntettel pont az, amit ígér: magas piskóta édes csokiöntettel, amit akár otthon is el tudsz készíteni. Megkockáztatjuk, hogy ha előrukkolsz egy ilyennel, a felnőttek, akik sokszor álltak sorba ezért a suli ebédlőjében, még a gyerekeknél is lelkesebben fogadják majd az alkotásodat.






HOZZÁVALÓK A VIZES PISKÓTÁHOZ:

5 db tojás
100 g cukor
150 g liszt
5 evőkanál víz
6 g sütőpor
1 csipet só

HOZZÁVALÓK A CSOKIÖNTETHEZ:

1 tasak csokoládés pudingpor (főzős változatban)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
100 g cukor
6-7 dl tej

ÍGY KÉSZÜL:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval és a cukor felével, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a kimaradt cukorral.
A felvert sárgáját a vízzel óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe és több részletben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 40 perc alatt. A biztonság kedvéért tűpróbát végzünk.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a csokiöntetet: a pudingporba belekeverjük a cukrot és a kakaót, csomómentesre keverjük a tej felével és elkezdjük melegíteni. Hozzáöntjük a többi tejet, míg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
A kész piskótát felkockázzuk és a tetejére kanalazzuk a kihűlt krémet.
Fotó: Getty Images
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Tündér süti!
  2023-09-04 11:08:59, hétfő
 
 



Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor,
1 cs sütőpor, 5 tojás sárgája,
25 dkg margarin.

A töltelék:
2 cs. puncsos főzős pudingpor,
8 evőkanál krist.cukor,
fél liter tej.
Ha kész a puding, hozzáadunk még melegen 450 gr. tejfölt és az 5 tojás felvert habját.
Először a tölteléket kell elkészíteni és amíg hűl gyúrjuk meg a tésztát.
Egyharmadát félretesszük, ebből rácsozzuk, kétharmadát kinyújtjuk a tepsi méretére és erre jön a töltelék és a rács. 180 fokos sütőben sütjük, 30 perc után ha kell papírral letakarva még 10 percig sütjük


 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Diós-fahéjas háromszögek kelt tésztából
  2023-09-03 10:47:50, vasárnap
 
 




500 g búza finomliszt ,300 ml tej,1 ev. kanálkristálycukor
1 db tojásfehérje,70 g vaj,20 g friss élesztő, csipet só
Töltelék:
120 g vaj,100 g porcukor,2 kv. kanálfahéj,100 g darált dió
Kell még:
1 db tojás sárgája
1 ev. kanálolaj
A tejet felmelegítjük (langyosra) és felolvasztjuk benne a vajat. Egy pohár langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:
egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval (esetleg mákkal, apróra tört pisztáciával, mandulával...).
A töltött tésztát felcsavarjuk és a roládot háromszögekre vágjuk. Mindegyik háromszöget a közepén benyomunk. Én erre egy fakanál nyelét használtam. Úgy nyomtam, hogy a közepén a tészta jól elvékonyodjon, ezzel szinte 2 háromszöget kaptam, amit a közepén egy vékony tésztasáv választ el.
A kis háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket az olajjal felvert tojássárgájával. A tepsit a háromszögekkel egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen még negyed órát pihentetjük. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a háromszögeket aranyszínűre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 287
  • e Hét: 839
  • e Hónap: 12226
  • e Év: 49974
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.