Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
1956-tal kapcsolatban még nagyon sok mindent elhallgatnak
  2019-10-17 23:58:13, csütörtök
 
  1956-tal kapcsolatban még nagyon-nagyon sok-minden nem került szóba, amit azonban, a történelmi hűség szempontjából már nagyon is ideje lenne BEVALLANI!

Ezek a következők:
ÜRÜGY és ROVOKÁCIÓ
A történelemben legtöbb forradalom és háború kirobbantásához szüksége volt/van a mindenkori (háttér) hatalomnak ÜRÜGYRE,amit PROVOKÁCIÓVAL, a nép provokálásával lehet kikényszeríteni. (Lásd Gyurcsánynak a 2006-os őszödi beszédét!)

Bizonyságul szolgáljon itt egy 1955-ös történet, amikor is az akkor még egymással szövetséges Vörös Hadsereg és a NATO csapatai 1955. október 25-én megkezdték a kivonulást Ausztriából. Cserébe, Ausztriának teljesítenie kellett a szovjet ,,molotovi alku" rá eső részét. Ezért másnap, 26-án a bécsi parlament kihirdette, majd alkotmányba iktatta a semlegességről szóló nyilatkozatot.

A szovjet- ,,molotovi alku" lényege:
- A szövetséges erők (Vörös Hadsereg és a NATO) kivonása után az Osztrák Köztársaság - Svájc mintájára - semleges államként folytassa életét. Szemben, az 1955 májusában a NATO-hoz csatlakozó NSZK-val. Az Osztrák Köztársaság ezzel együtt fogadalmat tett a jövőbeli náci vagy fasiszta mozgalmak elfojtására és ezen ideológiák betiltására is.
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1955_oktober_26_ausztria_belep_
a_semleges_allamok_soraba/

Ekkor vált fontossá a Szovjetunió számára, hogy az Ausztriával határos Magyarországon állomásozó szovjet haderőt meg kell sokszorozni. Ezért, kidolgoztak egy olyan stratégiát, amelynek lényege a PROVOKÁCIÓ-val teremtett ÜRÜGY volt.
Az akkori miniszterelnök, HEGEDÜS ANDRÁS ""A forradalom kirobbanásakor átadta a kormányfői posztot Nagy Imrének, utólag antedatálva aláírta a szovjet csapatok beavatkozását kérő dokumentumot, átvállalva ezzel Gerőtől az emiatti felelősséget. Néhány napig összekötő a PB és a katonai bizottság között, majd a Szovjetunióba távozhatott (1956. okt. 28.)."" http://nevpont.hu/view/9854
*
Más forrás szerint:
"1956-ban a Varsói Szerződés keretében 4 hadosztálynyi szovjet haderő tartózkodott az országban. Október 23-án Hruscsov - Gerő Ernővel egyeztetve - döntött a budapesti katonai beavatkozásról. Zsukov, honvédelmi miniszter kapott parancsot Budapest megszállására. 24-én hajnalban, több irányból a fővárosba vonult - egy csaknem hadosztálynyi alakulat - csaknem 6000 katona, 290 harckocsi és kb. 120 páncélozott szállító harcászati jármű, valamint 156 ágyú. 25-én megérkezett Budapestre három új hadosztály a Szovjetunióból, Romániából - 20.000 főnyi össz-létszámmal."
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM

Kiegészítés: KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK:
1.) A fenti történetben az okozza a gondot, amit ELHALLGATNAK a fenti linken látható, hallható videóban! Mégpedig, az, hogy már október 23-án milyen nagy tömegek indultak az utcára és milyen szervezetten. Nézzük csak meg ezt a másik videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről percre! https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM

2.) Hogyan lehetséges, hogy HRUSCSOV már október 23-án dönthetett Budapest megszállásáról? Csakis úgy, hogy már jóval korábban megszületett a terv a népfölkelés KIPROVOKÁLÁSÁRÓL, mint lehetséges ÜRÜGYRŐL, amire hivatkozva a szovjetek ÚJABB csapatokkal megszállhatták a Magyar Népköztársaságot.

3.) Az elmúlt héten vettem elő Rácz Sándornak, a PARÁZSLÓ SZÁNDÉK című, és az EMLÉKEK ÉS TÉNYEK 1956-BÓL alcímű könyvét. Ebben, a 2005-ös kiadásban a 140. oldalon található a "FIATAL MAGYAR TÖRTÉNÉSZEK FIGYELMÉBE" című fejezeten megakadt a tekintetem és tovább olvasva öt kérdést találtam. Ebben az 5 kérdésben fogalmazza meg azoknak a történelmi tényeket, melyeknek érdemes lenne "utánajárni."
Rácz Sándor 1. kérdése:
- "Vajon a magyar forradalmat valóban tudatosan, előre megtervezve robbantották-e ki? Az eltelt 49 évben sokszor hallottam erről a feltételezésről. Az általam olvasott anyagok is erősen arra engednek következtetni, hogy a jaltai találkozón valóban erről tárgyaltak.... "

4.) Hogyan lehetséges, hogy sehol soha még csak említést sem tesznek a történészek arról, hogy HEGEDÜS ANDRÁS volt 1955-56-ban a Magyar Népköztársaság miniszterelnöke, valamint Bata István a honvédelmi minisztere?

5.) Hogyan lehetséges, hogy hiába volt a nagy felhajtással megünnepelt 60. évforduló, ha még mindig nem jött el az igazmondás ideje 1956-tal kapcsolatban!

6.) Hogyan lehetséges, hogy a PAKTUM értelmében védelmet élvezve megúszhatták az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűzért való felelősségre-vonást is?
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832047&aid=276520
Annak ellenére, hogy HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án tanú-vallomást tett az ügyészségen:
,,... A mi am-orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt. Ebben a Katonai Bizottságban volt Apró Antal, Fehér Lajos, Bata (István), Piros (László), Földes László. Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
https://issuu.com/.../k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23

7.) Hogyan lehetséges, hogy a mai napig ünnepelhetnek az 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb GYILKOSAI voltak a 13 napos harcban résztvevőknek? És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban?

8.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,reformkommunistákra", azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem - ily módon az 1990 utáni közéletének legismertebbjei - mint pl.:Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb - néhány év vagy hónap letöltésével szabadulhattak?

9.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,kölyökharcosoknak" nem kegyelmezett a rendszer?
Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban tiltott módon akarta elhagyni az országnyi börtönt - a disszidálási kísérletet pedig, mint ismert, a szocialista demokrácia őrei szigorúan büntették. 13 év múltán az összes ajtó bezárult körülötte: - szó szerint és átvitt értelemben is. Soha többé nem állt talpra.
Az 1990. esztendő számára már túlságosan későn érkezett meg.
- Volt egy délelőtt, amikor fél órán át fontosnak látszott EGYKORI ZÁRKATÁRSA számára, GÖNCZ ÁRPÁD tűzte kopottas zakójára a boldog-boldogtalannak osztogatott érdemérmet. Ezt követően jöttek az éhezés hónapjai és az elfeledés, ahová őt az ünneplők lökték.

BÓNA REZSŐ 1996. NOVEMBER 28-án HALT MEG, a János Kórházban. Az ELHANTOLÁSÁRA azonban csak 1997. MÁRCIUS 4-én került sor, mert hivatalos papírok nélkül, HAJLÉKTALANKÉNT került a kórházba.
A temetésnek alig nevezhető ,,szertartás" abból állt, hogy Bóna Rudi urnáját egy "Puli-4" típusú talicskára téve. A mártírok parcellájában néhány centi mélységű földbe helyezték a hamvait. Mert pap sem volt jelen, az urnát letakarták egy nemzeti zászlóval.
A "bajtársak" egyike ima helyett egy emigráns költő két versét olvasta fel.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 346
  • e Hét: 623
  • e Hónap: 9227
  • e Év: 45168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.