Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hogyha magad maradsz...
  2019-10-18 19:44:37, péntek
 
  Hogyha magad maradsz...
(Ha már erőd sem lesz...)

Hogyha magad maradsz, Majd elhagyatottan,
Betegen, éhesen és kitaszítottan;
Árván, anya nélkül,
Koldusan, pénz nélkül,
Ha már nem lesz, aki jó szóra méltasson.
Régi jó barát, ki szánalmat mutasson:
Téged be ne csapjon,
soha be ne csapjon,

Kar: Küldj hozzá egy sóhajt bűnbánó szívedből,
Isten nem vonta meg kegyét még senkitől.
Soha még senkitől, Soha még - senkitől!

Ha már azt sem tudod ki az ellenséged;
Ki mosolyog, vagy ki nyíltan gyűlöl téged?
Elvesztve hitedet,
És reménységedet...
És már el sem bírod kétségbeesésed,
Süket fülekhez jut jajveszékelésed...
Minden könyörgésed
A segély kérésed.

Ha már erőd sem lesz, segítséget kérni.
Érzed, nem bírod a holnapot megérni;
Még mindig van Aki:
Bajod jóvá teszi...
Ki lehajol hozzád, mint jó barát s Atyád,

És megosztja veled, Mennyei otthonát;
- Üdvözültek honát,
Hol béke vár reád. (Kar)

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mert intelmeiden elmélkedem
  2019-10-18 19:26:28, péntek
 
  ,,Minden tanítómnál okosabb lettem, mert intelmeiden elmélkedem. Értelmesebb vagyok a véneknél," Zsoltár 119,99-100

Amikor ezt az Igét olvassuk, úgy tűnik, mintha egy hencegő, felfuvalkodott ember szavai lennének. Talán meg is lepődtünk, hogy ilyen mondatokat találunk a Bibliában.

Ha azonban figyelmesen olvassuk ezeket, megtaláljuk a kulcsszót. A Zsoltárosnak megvan a jó oka erre a kimagasló értelemre. Azt mondja: ,,Mert intelmeiden elmélkedem". Más szavakkal: több bölcsessége van neki, mint a tanítóinak, akik nem ismerik a Szentírást. Több mindent ért meg, mint az öregek, akiknek a bölcsessége csak világi természetű. Önmagát tehát nem a többi hívőhöz hasonlítja, hanem e világ embereihez.

És így természetesen már igaza van! A legegyszerűbb hívő is többet láthat térdre borulva, mint a legtudósabb hitetlen, még ha lábujjhegyen ágaskodik is. Hadd világítsuk ezt meg néhány példával:

Egy ország vezető politikusa rádióbeszédében biztosítja népét afelől, hogy békesség lesz a világon, ha egy bizonyos utat követnek, és ha ezt meg ezt cselekszik. Egy távoli falucskában egy hívő keresztyén parasztember hallgatja ezt a beszédet a rádióján. Ő azonban tudja, hogy ezen a világon nem lesz békesség mindaddig, amíg el nem jön a Békesség Fejedelme, és meg nem alapítja a földön az Ő királyságát. Csak akkor kovácsolnak majd az emberek ekét a kardból, és akkor szűnnek meg hadat viselni. Lám, itt a paraszt okosabb, mint a diplomata.

Vagy lássuk a híres természettudóst, aki azt a tant hirdeti, hogy ez a világ, úgy, ahogyan ismerjük, minden isteni közbeavatkozás nélkül állt elő. Egyik hallgatója egy fiatalember, aki nemrég tért meg Jézus Krisztushoz. Ő a hite által megérti, ,,hogy a világot Isten szava alkotta úgy, hogy a nem láthatóból állt elő a látható" (Zsid 11,3). Ennek a hallgatónak olyan ismerete van, amilyen a professzornak nincsen.

Vagy gondoljunk a pszichológusra, aki megkísérli megmagyarázni az emberi viselkedést, de nem hajlandó elismerni az ember bűnös természetének tényét. A hívő ember, aki ismeri Isten Igéjét, jól tudja, hogy minden ember már romlott természetet örökölt, és amíg valaki ezt be nem látja, addig csak látszatmegoldásokra juthat el az ember problémáival kapcsolatban.

A Zsoltáros tehát nem volt nagyképű, amikor azt mondta, hogy ,,minden tanítómnál okosabb lettem". Akik hitben járnak, jobban látnak, mint azok, akik csupán testi szemeikre hagyatkoznak. Akik Isten intelmein elmélkednek, olyan igazságokat látnak meg, amelyek el vannak rejtve e világ bölcsei és értelmesei elől.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tévelygés
  2019-10-18 19:22:43, péntek
 
  ,,Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán." (Zsolt 1,1)

Mindez úgy hangzik, mintha a földön kisebbségben volnának azok, akik nem az istentelenek tanácsán járnak. De hát senki sem akar bűnös lenni és jogtalanságot elkövetni! Honnan származnak akkor az istentelenek oly sokan? Ennek oka az, mondja [a zsoltáros], hogy ők mindazt, amit tesznek, tanácsnak, okosságnak, bölcsességnek, jónak és helyesnek nevezik; ne is nevezze, ne is ítélje azt másnak senki. Így hát beválik a példabeszéd:

Mindenkinek tetszik a maga módja,
Ezért oly sok a világ bolondja.

Így tehát a föld szentekkel van tele; csak a mennynek kell megtelnie bűnösökkel. Az ördög és az ő világa szent; megfontoltan, szentségben és bölcsességben jár. Így van ez, és így is kell ennek lennie. Csakhogy ennek végül gonosz kimenetele lesz, ha e zsoltár vége is beteljesedik egykor: Mert tudja az Úr az igazak útját; a gonoszok útja pedig elvész.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 12692
  • e Hónap: 24567
  • e Év: 212369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.