Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Guszta szőlő
  2019-10-02 16:41:47, szerda
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Ferenc pápa üzenete 10.02
  2019-10-02 16:39:24, szerda
 
  A szent őrzőangyalokra való emlékezés erősítsen meg minket abban a bizonyosságban, hogy nem vagyunk egyedül; támogasson minket abban, hogy hirdetjük és megéljük Krisztus evangéliumát, hogy Isten szeretete által megújuljon a világ.  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Női U17-es labdarúgás Magyar győzelem volt
  2019-10-02 16:15:01, szerda
 
  Magyarország - Bulgária 7:0

Össze foglaló a gólokról Videó Link

- Fölényes győzelemmel zárta a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar női labdarúgó-válogatott, amely a négy gólt szerző Vágó Fanni vezérletével 7-0-s győzelmet aratott Bulgáriában. A mieink a negyedik helyen végeztek a 7. számú csoportban.
Gólszerzők: Csiszár (30.), Sipos L. (39., 90.), Vágó F. (51., 64., 67., 71.)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Útravaló – 2019. október 2.
  2019-10-02 13:44:23, szerda
 
  Túl a naiv képek ábrázolásait látva, amelyeken egy angyal védi a zúgó patak felett pallón átkelő gyermeket, mi, felnőttek ritkán gondolunk őrzőangyalainkra. Pedig az Úr ezt mondta Mózesnek: ,,Elküldöm angyalomat, hogy őrizzen utadon." Sőt, a sátán is Isten szavait idézte, amikor megkísértette Jézust: ,,Ha Isten Fia vagy - mondta -, vesd le magad, hiszen írva van: Parancsot adott angyalainak, a kezükön hordoznak majd, nehogy kőbe üsd a lábad." Pál figyelmeztet, hogy nem e világ, hanem a másvilág gonosz hatalmasságai ellen kell küzdenünk. Isten elküldte hozzánk angyalát, hogy álljon mellettünk e küzdelemben, és legyen a segítségünkre mindig, amikor az üdvösségünket veszélyezteti valami. Földhözragadt, világias szemléletű korban élünk, ezért a mai napon ébredjen föl bennünk az őrzőangyalunk iránti tisztelet, kérjük pártfogását, és fejezzük ki iránta való hálánkat. Odaát majd meglátjuk, mennyi mindent köszönhetünk neki.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Elmélkedés Horváth István, Sándor atyától
  2019-10-02 13:41:17, szerda
 
  2019. október 2. - Szerda
Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, elhatározta, hogy tanítványaival Jeruzsálembe megy. Történt pedig, hogy útközben valaki így szólt hozzá: ,,Követlek, bárhová mégy." Jézus így válaszolt: ,,A rókának van odúja, az ég madarainak fészke, de az Emberfiának nincs hová fejét lehajtania."
- Egy másikat Jézus szólított fel: ,,Kövess engem!" Az így válaszolt: ,,Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek és eltemessem apámat." ,,Hagyd a holtakra, hadd temessék el halottaikat - mondta neki -, te pedig menj, és hirdesd az Isten országát."
- Egy harmadik ezt mondta neki: ,,Uram, követlek téged, de engedd meg, hogy előbb elbúcsúzzam a családomtól." Jézus így válaszolt: ,,Aki kezét az eke szarvára tette, és mégis hátratekint, nem alkalmas az Isten országára." Lk 9,57-62

Elmélkedés:
Jézus tudatosan halad célja felé. Tudja, hogy ítélet, szenvedés és halál vár rá Jeruzsálemben, mégsem tér le útjáról, mert mindez küldetésének része. A mai evangéliumban olyan személyekről olvasunk, akik útja során találkoznak vele és csatlakoznának hozzá, felébred bennük a vágy, hogy ők is tanítványok legyenek. Lelkesedésük és buzgóságuk kétségbevonhatatlan. Vélhetően azonban nem tudják, hová vezet Jézus útja, nem értik még, mi a tanítványi élet lényege. Nem tudják még, hogy teljesen az Úrra kell bíznia az életét annak, aki követője szeretne lenni.
Az első személy így szól Jézushoz: ,,Követlek, bárhová mégy." Úgy gondolnánk, hogy ilyet csak az mond, aki elszánt, mindenre felkészült, látja a veszélyeket és a nehézségeket, és felkészült ezekre. Amikor azt kapja válaszként, hogy naponta úton kell lenni és sehol nincs számukra biztos szálláshely, akkor megtorpan. Jézus figyelmeztetése rögtön lehűti őt, egyetlen pillanat alatt elszáll lelkesedése. A második személy szívesen lenne Jézus tanítványa, de nem most, majd inkább később, apjának halála után. A harmadik jelölt számára a családtól való elszakadás jelent problémát, úgy látszik még ő sem készült fel. Lukács evangélista nagyon tapintatosan hallgat a végső döntésükről, amely azt jelzi, hogy lemondtak a tanítványságról. Ha lelkesen indultak volna, akkor erről örömmel írna az evangélista. Ők megálltak, nem lettek tanítványok, Jézus pedig tovább halad.
Én vele tartok-e továbbra is?
© Horváth István Sándor

Imádság:
Jézus, feltámadásod világosság a népeknek, fény az embereknek! Hadd legyen életem is fény a sötétségben: szeressek ott, ahol gyűlölnek, megbocsássak, ahol sértegetnek, összekössek, ahol szakadás van, reményt ébresszek, ahol elkeserednek, vigasz legyek, ahol szenvednek, örömet vigyek, ahol szomorúak. Uram, add, hogy fény legyek!

*
- A tanítványok egyszer ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Mit gondolsz, ki a legnagyobb a mennyek országában?" Erre Jézus odahívott egy gyermeket, közéjük állította, és így szólt: ,,Bizony, mondom nektek: ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát olyan kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki pedig befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, az engem fogad be. Vigyázzatok, meg ne vessetek egyet sem e kicsinyek közül! Mondom nektek: Angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát."
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2274
  • e Hét: 13336
  • e Hónap: 26012
  • e Év: 259759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.