Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Természetes szépítők
  2019-11-05 20:40:16, kedd
 
  Mindannyian szeretnénk jól kinézni. És mindannyian szeretnénk sokáig szépek maradni. Azonban sok kozmetikum még ma is tele van mindenféle káros anyaggal, amelyek nem igazán javítják a bőr állapotát, csak rontanak rajta. Ezek a kozmetikumok nemhogy lassítják az öregedési folyamatokat, még különféle bőrbetegségek is sújthatnak bennünket, hiszen tele vannak olyan anyagokkal, amelyek az egészségre veszélyesek. Gondoljunk csak a hajfestékekben előforduló PPD-re vagy az egyéb kozmetikai szerekben előforduló DMDM hydantoinre (formaldehidre), ezek rákkeltő hatása mára teljesen bebizonyosodott.

A jojobaolaj a száraz bőr táplálását segíti elő és hatóanyagai mélyen a bőrbe hatolnak, persze csak akkor, ha előtte alaposan megtisztítjuk, leradírozzuk az arcbőrről az elhalt hámsejteket.

A hialuronsavnak a ráncok feltöltésében van kitüntetett szerepe. Nem véletlen, hogy sok öregedésgátló krémbe belecsempészik, hiszen ragyogóvá és fiatalossá varázsolja az arcbőrt. A bőr sokkal simább, üdébb és frissebb lesz a hialuronsavtól.

A kókuszolaj leginkább a haj ápolásában használatos. Pakolásként használhatjuk hajmosás előtt. Előtte érdemes egy kicsit megmelegíteni és egy kevés ricinusolajjal is össze lehet keverni. Legalább fél órán keresztül szükséges a hajon hagyni hajmosás előtt. A haj sokkal fényesebb és egészségesebb lesz ettől a csodaolajtól.

Az argánolaj extra tápláló hatással rendelkezik. Tele van esszenciális zsírsavval, tápanyagokkal, különösképpen az E-vitamin-tartalma nagyon magas. Az argánolaj szinte belülről táplálja a hajszálakat és fényessé teszi a hajkoronát.

A kakaóvajnak édes illata van és fantasztikus bőrlágyító hatással rendelkezik. Táplálja a bőrt, hiszen tele van értékes antioxidánsokkal, amelyek eredményesen küzdenek az oxidatív stresszel szemben és így megakadályozzák, vagy legalábbis lassítják a bőr öregedését. Ezen kívül javítják a bőr tónusát és rugalmasságot kölcsönöznek annak.

A koenzim-Q10 is egy remek antioxidáns, amely szintén kozmetikai krémek alapanyaga, hiszen hidratál, felgyorsítja a bőrsejtek regenerálódását, így hatékonyan csökkenti a ráncok megjelenését. Éppen ezért a koenzim-Q10-et tartalmazó krémek használata nagyon javasolt azoknak a hölgyeknek, akik érett arcbőrrel rendelkeznek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hőhullámok ellen
  2019-11-05 20:37:29, kedd
 
  Hőhullámok gyötrik? Van megoldás!

A hőhullámok és az éjszakai izzadás leginkább a perimenopauzában és a menopauzában jellemző. Ez az időszak akár több évig is eltarthat. Egyes nők arról számolnak be, hogy több mint 10 éven keresztül szenvedtek a menopauza kellemetlen tüneteitől, ami megkeserítette az életüket. Azonban jó, ha tudja, hogy egyáltalán nem szükséges ezekkel a tünetekkel együtt élni, hiszen van rájuk megoldás.

Vannak olyan tényezők, amelyek megnövelik a hőhullámok gyakoriságát és súlyosságát. Ilyen például a meleg időjárás, a stressz, a fűszeres ételek, a koffeines és az alkoholos italok és a dohányzás.

A dohányzás felgyorsítja a menopauzát mint folyamatot, azaz jóval korábban bekövetkezhet a változókor, ha valaki hódol ennek a szenvedélynek

A hőhullámok gyakorisága és intenzitása egyenes arányban növekszik akkor is, ha valaki el van hízva.

A stressz megnöveli a testhőmérsékletet. A pihentető tevékenységek azonban segítenek csökkenteni és megszüntetni a hőhullámokat. Ajánlott relaxációs gyakorlat lehet a jóga, a tai chi, az akupunktúra, a masszázs vagy a légzőgyakorlatok.

Léteznek olyan gyógynövények, amelyeket szintén használhatunk, ha meg szeretnénk szabadulni a hőhullámoktól. Ilyenek lehetnek a fitoösztrogének. Sok gyógynövény tartalmaz fitoösztrogéneket, amelyek képesek az emberi ösztrogén receptorokhoz kapcsolódni. Fitoösztrogének találhatók a hüvelyesekben, a gabonafélékben és a magvakban. Lignánokban gazdag a len és a szezámmag. Ezek is segíthetnek a tünetek csökkentésében.

A menopauza tüneteit a valerianagyökér is csökkentheti. A valeriana - vagy más néven macskagyökér - elősegíti a pihentető alvást, és a hőhullámok gyakorisága és intenzitása is csökken a gyógynövény hatására. Az alvás javítását úgy tudja elősegíteni, hogy fitoösztrogéneket tartalmaz, amely befolyásolja a szerotonintevékenységet.

A poloskavész is nagyon hatékony a hőhullámok ,,kezelésében". Azonban hormonfüggő daganatokra - mellrák, petefészekrák és méhtestrák - hajlamos személyeknek nem javasolható a fogyasztása.

A hőhullámok csökkentésére és megszüntetésére ki lehet próbálni még a következő gyógynövényeket. A vörös lóherét - hormonfüggő daganat esetében nem javasolt a használata -, a komlót, a ginszenget, a wild yamet, a zsályát, a ligetszépeolajat, a fekete bodzát, a pitypangot és a tyúkhúrt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A flavonoidokkal teli Ginkgo biloba
  2019-11-05 20:34:24, kedd
 
 



A Ginkgo biloba az egyik legcsodálatosabb gyógynövény az egész világon. Nagyon hasznos az egészségünk számára, hiszen javítani tudja a szív- és érrendszeri funkciókat, kezeli a vérrendellenességeket, a memóriaproblémákat is orvosolni tudja és a szem egészségének javításában is szerepet játszik.

A Ginkgo biloba magas flavonoidtartalommal bír. A flavonoidok olyan antioxidánsok, amelyek védelmet jelenthetnek a káros hatású szabad gyökökkel szemben, ezzel védelmet élvezhetünk az oxidatív károsodással szemben. Az antioxidánsok csökkenteni tudják a rákos megbetegedések kialakulásának a kockázatát.

A Ginkgo biloba segítheti a kognitív funkciók javulását. Kiemelkedő szerepe van a húgyhólyagfertőzés gyógyításában. Növeli a szexuális energiát.

Ez a gyógynövény védelmet jelenhet az idegsejtek számára, így segítséget nyújthat az Alzheimer-kór kialakulása ellen. A Ginkgo biloba nagyon jó hatással van a memóriára és a gondolkodásra. Egyes feltételezések szerint a normális társadalmi viselkedést is elősegíti, és megvédi az agyat az idegi károsodással szemben.

A galukóma egy szembetegség. Kutatások igazolják, hogy a Ginkgo biloba segít ennek a szembetegségnek a javulásában.

A Ginkgo biloba fogyasztását nem javasolják vérhígító és antidepresszáns szedése mellett. Mellékhatásai is lehetnek. Ilyen például a hányinger, a hasmenés, a szédülés, a fejfájás, a gyomorfájás, a nyugtalanság és a hányás.

A Raynaud-szindróma a kezeket és a lábakat érintő betegség. Hideg időben a kéz és a láb ujjai elfehérednek, majd kék színre váltanak. Visszatérve a meleg szobába az ujjak kivörösödnek, megduzzadnak, és a kezek, illetve a lábak ujjaiban bizsergő érzés alakul ki, amely fájdalmassá is válhat. A Ginkgo biloba azonban ezen a betegségen, pontosabban a betegség tünetein is enyhíthet.

A Ginkgo biloba segíti a vér áramlását és csökkenti a hajszálerek törékenységét. Ha jobb a végtagok vérellátása, akkor a tünetek is jelentősen enyhülhetnek, sőt egyes esetekben el is tűnhetnek. Ha valaki más kiegészítőt is szedni szeretne a betegségre, kipróbálhatja a C- és E-vitamint, a B-vitamin-komplexet, a rezet és a szelént.

Milyen táplálékok nyújthatnak még segítséget? A máj, a sötétzöld leveles zöldségek és a vasban gazdag táplálékok.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Strokecsökkentő táplálékok
  2019-11-05 20:27:50, kedd
 
 



Strokecsökkentő táplálékok egymás mellé kirakva az asztalra.
A stroke csökkentése között első helyen a magas vérnyomás megszüntetése szerepel. A megfelelő étrend nagyban hozzájárul a vérnyomás normalizálásához és ezzel együtt a stroke kockázatának jelentős mértékű csökkentéséhez.

A halfogyasztás nagyon egészséges. Nemhiába javasolják a fogyasztását táplálkozási szakértők legalább heti három alkalommal. A halakban - például a lazacban, a tonhalban vagy a makrélában - omega3 zsírsavak találhatók, amelyek csökkentik a gyulladást az artériákban, emellett javítják a vér áramlását és csökkentik a vérrögképződés kialakulásának az esélyét. Javasolható a halfogyasztás mellett a vörös húsok és a feldolgozott élelmiszerek minimalizálása, mivel ezek telített zsírokkal vannak tele, ezek pedig negatívan hatnak a szív-és érrendszer egészségére.

A stroke esélyének csökkentésében nagy szerepe van az LDL-koleszterinszint minimalizálásának. Ezért minden olyan táplálék, amely koleszterinszint-csökkentő hatással rendelkezik, segíthet a stroke kivédésében. Ahhoz, hogy elkerüljük a szívbetegségeket, mindenképpen csökkentenünk kell az LDL-koleszterin szintjét.

Az édesburgonya azért olyan egészséges, mivel sok rostot tartalmaz. Legfőképpen oldható rostokban gazdag. Emellett tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik - a rostokkal együtt - az esélyét a plakk kialakulásának az artériák falán.

A fekete áfonya is bővelkedik antioxidánsokban. Ez az apró bogyós gyümölcs elősegíti a vér áramlását, miközben a gyulladást is csökkenti a szervezetben. Naponta 3-4 adagnyi gyümölcs- és zöldségfogyasztás is segít minimalizálni a stroke kialakulásának kockázatát.

A káliumban gazdag ételek fogyasztásával is csökkenthetjük a magas vérnyomást. Kutatások igazolják, hogy a káliumban gazdag táplálékok fogyasztása mintegy huszonöt százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának esélyét.

A zöld banán különösen fontos szerepet játszik a vérnyomás csökkentésében. Keményítőt is tartalmaz, ami javítja az inzulinérzékenységet, ez pedig javítja a vércukorszint szabályozását, amely optimalizálja a vér áramlását, és ez az, ami segít csökkenteni a vérnyomást.

A magnéziumban gazdag táplálékok is csökkenthetik a stroke kialakulásának a kockázatát. Minden magnéziumban gazdag tápláléknak ilyen hatása van. Magnéziumot tartalmaz a fekete bab, a spenót, a hajdina és az árpa is.

A magnézium mellett a spenót tele van folsavval és B-vitaminokkal, amelyek szintén vérnyomást csökkentenek, így a stroke ellen is védekezhetünk a segítségükkel.
Forrás : Link

Megjegyzés : vesekő és vesehomok esetén óvatosan a spenóttal ! (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Miért fáj a fejünk sírás után?
  2019-11-05 20:18:58, kedd
 
  Amikor fizikai vagy lelki fájdalom gyötör bennünket, akkor természetes, hogy az érzelmeink túlcsordulnak, és ennek akár sírás is lehet a vége. Amikor fejfájás gyötör bennünket, akkor kínunkban lehet, hogy még sírva is fakadunk. Ettől függetlenül lehet, hogy a fejünk továbbra is fájni fog - vagy felerősödik a fájdalom -, de érzelmileg mindenesetre megkönnyebbülünk.

Amikor sírunk, a következőket tapasztalhatjuk meg: orrfolyás, vörös, duzzadt szem, kipirosodó orcák és az arc puffadása.

A szomorúságot valamilyen stressz váltja ki. Ez lehet fizikai, lelki vagy érzelmi. A stresszes állapot gyakran vezet fejfájáshoz. Ha szomorúak vagyunk, akkor sírunk. A sírás háromféle fejfájást válthat ki.

A feszültség okozta fejfájás azért alakulhat ki sírás után, mivel ebben az esetben a fej és a nyak izmai túlságosan megfeszülnek, egy diszkomfort állapotba kerülnek. Ebben az esetben az egyén nem lesz érzékeny sem a fényre, sem pedig a zajra.

Sok esetben a sírás és a könnyek orrfolyást okozhatnak. Az orr nemcsak váladékozhat, hanem el is dugulhat, emellett a torokfájás és a köhögés is megjelenhet. Szinusz fejfájást okozhat az is, ha túl sok váladék gyülemlik fel az orrmelléküregben.

A migrénes fejfájást egyre többen tapasztalják meg manapság. Ez egy olyan intenzív, lüktető fejfájás, amely általában csak a fej egyik oldalán jelentkezik. Tünetként megjelenhet még a hányinger, a hányás, a fény- és a hangérzékenység. Migrén sírás nélkül is kialakulhat, de a migrén olyan stresszes állapotba rángatja a személyt, hogy a migrén miatt sírhat, így a sírás ismét migrénes rohamokat válthat ki.

A sírás elkerüléséhez fontos, hogy a stresszes helyzeteket minimalizáljuk az életünkben. Mai világunkban ez egyáltalán nem könnyű feladat, de egyáltalán nem lehetetlen. A sírás sok esetben segíthet megkönnyebbülni, ennek ellenére is maradhat a fejfájás, amelyet lehet csökkenteni természetes módszerekkel, nem feltétlenül szükséges gyógyszerekhez folyamodni. Az aromaterápia sokat segíthet a fejfájás csökkentésében és annak elmulasztásában. A leghatékonyabb a rozmaring, a borsmenta, a citromfű és a levendula illóolaja.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2087
  • e Hét: 16455
  • e Hónap: 30204
  • e Év: 234905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.