Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Táncoló liba
  2019-11-09 17:44:15, szombat
 
  Márton napi lustálkodó

Márton napján pihenni kell,
ne főzz, ne moss, teregess,
lábat lóbálj, heverésszél,
pipafüstöt eregess!
Márton napján unatkozz csak,
legyen későn, vagy korán,
s el ne felejts jóllakni egy
pazar libalakomán!

Mentovics Éva





 
 
0 komment , kategória:  Animált GIF 1.  
A gondolat erejével
  2019-11-09 17:32:02, szombat
 
  Ha csak ülsz és figyelsz, észreveszed, milyen fáradhatatlan elméd.
Az elméd szép lassan lelassul, és a pillanat hatalmasra tágul. Sok olyat
meglátsz, amit azelőtt nem láttál. Ez az elmélet, ezt kell gyakorolni.





 
 
0 komment , kategória:  Animált GIF 1.  
Bundás karfiol sajttal összesütve
  2019-11-09 14:45:03, szombat
 
  Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb,
mint rántva A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag,
amiből jobbnál jobb ételeket készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában
és sok sajttal is!

Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a
sós, fűszeres palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé
macerás elkészíteni. Minden eddiginél finomabb lesz, ha sajttal
megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája extrán ropogós, a
sajt pedig nyúlós lesz.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
15 dkg sajt
12 dkg liszt
5 dl tej
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós
vízbe és főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi,
ha még roppanós. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel,
közben ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell
kapnod. Szükség esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel,
sűríteni pedig liszttel tudod. Mártsd a karfiolrózsákat a masszába és
forró olajban süsd aranybarnára minden oldalukat. Szedd papírtörlőre
és itasd le róluk a felesleges olajat. Ezt követően rendezd a karfiolokat
vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd
össze 15 perc alatt, vagy amíg a sajt megolvad.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Szív alakú
  2019-11-09 14:25:28, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 2.  
Időtöltés
  2019-11-09 14:13:02, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tél van 2.  
Liba
  2019-11-09 13:36:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  GIF képek 3.  
Hangulat változás
  2019-11-09 08:14:04, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hangulat 1.  
Ne búsulj
  2019-11-09 07:20:54, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hangulat 1.  
Kendős cicák
  2019-11-09 06:49:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Cicás 3.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 551 db bejegyzés
e év: 4376 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 7434
  • e Hónap: 16818
  • e Év: 149372
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.