Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Szilveszteri regölés
  2019-12-31 01:44:27, kedd
 
  A regölés szokását a Dunántúlon, főleg annak nyugati felében, továbbá Székelyföld egyes részein a múlt században még csaknem kétszáz községben ismerték.
Gyerekek, fiatal legények főleg állatbőrbe öltözve járták a falut. Félelmetesen hangzó láncos botjukat rázták, s köcsögdudájukkal nagy zajt csaptak és házról házra járva ilyen szöveggel köszöntöttek:
"Megjöttünk Szent István szolgái,
hideg, havas országból,
elfagyott kinek a füle,
kinek a lába,
a kendtek adományából
akarjuk meggyógyítani.
Mondjuk-e, vagy nyomjuk?"

Ha a ,,mondásra" engedélyt kaptak a ház gazdájától, akkor kezdenek bele az énekbe:
"Itt is keletkezik,
Egy csodató,
Aztat körülveszik
csodatevő szarvasok.
Ezer ága boga,
Ezer misegyertya
Gyulladva gyulladjék,
Altatva aludjék
Az új esztendőben!
Adjon az Isten ennek a gazdának
Egy hold földön száz mérő buzát!
Régi rejtem, régi rejtem
Sej, regü rejtem!...! (Nyögér, Vas m.)

A második részben a legények és leányok kerülnek sorra, akiket összepárosítanak: összeregölnek. Akikre így sor kerül, azokról azt tartják, hogy a következő farsang után összeházasodnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit háborogtok Gyurcsányné nemzetárulásán
  2019-12-30 20:55:50, hétfő
 
  MIT HÁBOROGTOK GYURCSÁNYNÉ ismételt és folyamatos NEMZETGYALÁZÁSÁN?

MIÉRT NEM AKARTOK TUDOMÁST VENNI arról a TÖRTÉNELMI TÉNYRŐL, hogy az akkori politikai ,,elit" megkötötte egymással a PAKTUMOT, és a háttérben mindenben megegyeztek, és azóta is megegyeznek!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
Az MSZMP KB 1989. FEBRUÁRI ÜLÉSÉN pl. a következőket mondta HORN GYULA 1956-ról: - ,,Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"

http://furaila.xfree.hu/234611

1989. március 15-én - egy hónap múlva már meg is kötötték egymással a PAKTUMOT - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!
Tessék csak olvasni hogyan vélekedik a PAKTUMRÓL Boross Péter az általa írt visszaemlékezésben!
,, ... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1041586&sort=

Márpedig, amíg érvényben van a PAKTUM betartási kötelezettsége - addig akár JOBB- akár BALOLDALI politikusok juthatnak hatalomhoz. Éppen ezért, SENKINEK nincs erkölcsi alapja a másik oldalra mutogatni!!!!
*
Nekem, viszont van erkölcsi alapom minden szavazópolgárt a TÉNYEKRŐL felvilágosítani, Ugyanis, a ti ,,tudatlanságotok" és ,,félismereteitek" alapján meghozott döntéseitek (szavazataitok) miatt vagyok még mindig a JELENBEN TITKOSSZOLGÁLATI ELSZIGETELTSÉGBEN!!!
*
https://internetfigyelo.wordpress.com/2019/10/11/gyurcsanyne-nemzetgyalazasa-dobr ev-a-trianoni-bekediktatum-helyszinen-unnepelt-pezsgovel/?fbclid=IwAR2XFYy1wgp0TW GyBbcq58HmNdrZzSZ2a2AJycPG9_z71isG99PzH8yWWzg
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párhuzamok a trianoni békediktátum = 1989-es rendszerváltás
  2019-12-30 20:51:22, hétfő
 
  PÁRHUZAMOK a trianoni békediktátum (1920) és a rendszer-változtatás (1989) között

Az 1989-et követő- un. rendszer-változtatásra sem nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!

- Pontosan úgy járt a magyarság, mint az I. világháborút követően, amikor 1920-ban a Trianoni Békediktátummal KOLLEKTÍVE büntették a háborúban való részvételért!
PEDIG, NEM A MAGYAR NÉP AKARTA AZT A HÁBORÚT SEM, HANEM URALKODÓI...!!!!

- Pontosan úgy, mint ahogy a RENDSZER-VÁLTOZTATÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem a szocialistának hazudott állam csődjét előidéző POLITIKAI VEZETŐINEK!

30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
Azért volt szükség a PAKTUMRA is, meg a NATO- és EU-tagságra is, hogy átmenthesse hatalmát.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

Így működik ez már évtizedek (évszázadok) óta a modernnek nevezett világpolitikában: a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér)HATALOM irányítja.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért kellett a festőművész halálát megvárni
  2019-12-30 13:52:55, hétfő
 
  (Ismeretlen Festőművész 1950-1994)

A vidéken élő Ismeretlen Festőművész, miután már másodszor is megpróbált családot alapítani és otthont teremteni - közben iszonyatos energiával elnyomta magában azt a nagy erővel fel-feltörő belső késztetést, hogy: a mûvész-lelkével látott színes képek sokaságát megfesse.
Közben, kenyérkereső foglalkozással koptatta életenergiáit.

Végre másodszor is állt a ház és benne a félkész mûterem! Végre futotta kellékekre, (ecsetre, vászonra, festékre...) és festett, festett éjjel-nappal. Végre-végre a képektől túlcsordult lelke megkönnyebbülhetett volna, ha közben a megélhetésre szánt pénz el nem fogyott volna... Mivel jól megtapasztalta élete addigi 44 éve alatt a: "Segíts magadon, Isten is megsegít!"-alapigazságot, folyamatosan megpróbálta fölvenni azon körökkel a kapcsolatot, amelyek zsûrizni, majd kiállítani, esetleg értékesíteni voltak hivatva festményeit.
A palóc kisközségben akkor jutott el az önkormányzat oda, hogy "fejlessze az infrastruktúrát" és éppen meghirdette az "önerős telefonhálózat" kiépítését. Ismeretlen Festőművésznek úgy kellett volna a telefon, mint az éhezőnek egy falat kenyér! Hiszen a palóc falu olyan kis pontja az országnak, hogy egy mûvész számára - telefon nélkül - valóságos számûzetéssel felérő eldugottságot jelentett! Azonban már ennivalóra, festékre, vászonra sem futotta a családnak, nemhogy telefonra!
Felesége: Ismeretlen Ismerős Asszony, azon a napon - amikor megözvegyült - éppen jobbmódú, vállalkozóné húgánál járt kölcsönkérni (pénzt, protekciót...).
Ismeretlen Festőművész otthon maradt egyedül és a maradék lepedőt hasogatta vászonnyi darabokra, amikor átballagott hozzá a szomszéd utcában lakó, idős édesanyja.
Szegény "hangyamama" nagyon szégyellte, hogy "ilyen haszontalanságokkal(!) foglalkozó, elfajzott(!) gyereke van". Feddő szavakkal fölszólította, hogy a "maszatolást" hagyja abba és segítsen a málnásból - a térdig érő gazt - kikapálni!
Azon a napon nagyon meleg volt. Ismeretlen Festőművészt azonban a tûz belülről is égette, amint a tûző napon beállt anyja mőgé a málnásba kapálni.
Ez a belső tûz úgy mûködött benne, mint a felfûtött gőzmozdony behúzott fékekkel...
Az idős asszony, pedig csak szidta "haszontalan fiát", csak szidta és amikor végre föltûnt neki, hogy: "gyereke semmit nem szól vissza", megfordult. Sehol nem látta, elindult megnézni, hogy "nem szökött-e el - vissza a házba - a munka elől"!
Amikor menye is hazaérkezett, együtt indultak vissza a málnáshoz. Ott találták meg - a haláltusa nyomaival a földön - Ismeretlen Festőművészt holtan.
*
A TEMETÉST KÖVETŐEN, A HELYI ISKOLÁBAN KIÁLLÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT VÁSÁRT SZERVEZTEK A KÉPEIBŐL. Ott volt a falu apraja-nagyja és szép beszédet is mondott a polgármester. El is kelt minden képe azon nyomban. Csak azt nem értem, hogy MIÉRT KELLETT EHHEZ A FESTŐMŰVÉSZ HALÁLÁT MEGVÁRNI?
*
Bp.1999.11.09. (Bóna Mária Ilona)
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párhuzamok: walesi bárdok = 1956 utáni véres megtorlás
  2019-12-29 21:37:53, vasárnap
 
  A WALESI BÁRDOK c. ballada után írt Arany János megjegyzésére vonatkozóan, hogy miért kellett meghalni ötszáz walesi bárdnak. Idézem: "... a fiakat föl ne gerjeszthessék az angol járom lerázására."
https://www.youtube.com/watch?v=bUZxzo5xmEc

PÁRHUZAMOT vonva az angol király diktatórikus vérengzése és a magyarországi: - 1945 utáni- valamint az 1956-os forradalom leverését követő véres megtorlások évei között - nyilvánvaló, hogy:a Rákosi- és a Kádár-korszakot csak JÁROMBA hajtott fejjel lehetett túlélni...
Ennek ellenére, az ÉLET LÁNGJÁT mégis tovább adták azzal a REMÉNYSÉGGEL, hogy majd utódaik, a mai idősebbek és ifjak, gyermekek majd kivívják azt amit nekik nem lehetett..

.Ezért tiltakozom oly nagyon mindaz ellen a rossz ellen, ami 1990 után is folytatása volt a Kádár-rendszernek... Engem ugyan nem küldtek máglyára, azonban egy életöltőn át tartó elszigeteltségben van részem.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Decemberi történet
  2019-12-29 00:07:31, vasárnap
 
  1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni! Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak...

A tényeken alapuló igazság ELHALLGATÁSA, pedig a legalattomosabb hazugság, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat. http://furaila.xfree.hu/257487 http://furaila.xfree.hu/55534

Akkor, 1996-ban a millecentenárium évében viszont, joggal hihettük, hogy tehetünk nemzetünkért, a magyarság sorsának jobbrafordulásáért valamit. Azonban, hazamenvén erről a nagyszabású rendezvényről, hiába figyeltük a híreket és a tv-híradókat, mert bizony egyetlen szót, egyetlen képet nem lehetett mindabból látni, amiről mi azt hittük, hogy megmenthetjük vele - akár az egész világot!
Márpedig, azok a kimondott, vagy leírt gondolatok, történések, amelyek nem jutnak el az emberekhez, olyan, mintha soha ki nem mondták, le nem írták, meg sem cselekedték volna!

Így jártam én is, mert ugyanezt kellett a magánéletemben megtapasztalni...
Mert, milyen egy újságíró, író az, akinek nem jelenhet meg egyetlen leírt szava sem sehol? Semmilyen! Az olyan, mintha meg sem született volna és egyetlen szót le nem írt és ki sem mondott volna!

Akkor még nem sejtettem, hogy valahol, valakik a határon belül és főleg azon kívül - kint a nagyvilágban - vannak olyan hatalmi kompetenciák, amelyek képviselői azon szorgoskodnak, hogy az egész magyarság a feledés homályába kerüljön, elsüllyedve a történelem útvesztőjében!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára
  2019-12-19 13:18:25, csütörtök
 
  Id. és ifj. HEGEDÜS ANDRÁS, TARI MIKLÓS, CSEH GERGŐ BENDEGÚZ

(A képen: Tari Miklós, jelenleg ÁBTL-"kutató", volt ügynök 1980-as években, amint éppen megfigyel. http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278340&kid=1041065&sort=
Ez a Spartacus vendéglátó-helyiség pont a munkahelyemmel szemben volt, ahol gép- gyorsíróként, majd anyagkönyvelőként dolgoztam 15 évig.)

Volt egy nagyon kedves barátom, küzdőtársam: Bencze Pál, aki olvasta az 1956-os forradalom 60. évfordulóján meghirdetett pályázatra írt "AZ ÉN 1956-OM" című írásomat. Akkor a következő email-lel keresett meg:
,,Úgy adta a sors, hogy ma kutatni voltam az ÁBTL-ben és találkoztam Hegedűs Andrással, az egykori miniszterelnök fiával. Említettem neki, hogy tud-e arról, hogy az apjának van egy Hegedűs Etelka nevű féltestvére? Nem emlékezett rá, de Veled szívesen beszélne e témában is. Megadta az elérhetőségét:..."
Ifj. Hegedüs Andrásnak Bence Pál átadta az apja miniszterelnök lánytestvérére vonatkozó leírásom részleteit. HEGEDÜS ANDRÁS, apja miniszterelnökről a wikipediában: https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

Ezt követően, ifj. Hegedüs András email-üzenetet írt nekem, amiben megismételte, hogy ,,nem tud a volt miniszterelnök-apja lánytestvéréről". Ennek ellenére szívesen elbeszélgetne velem - írta. Amiért nemleges volt Hegedüs Etelkával (Imre nagybátyám feleségével) kapcsolatos nyilatkozata, okafogyottá vált számomra a vele való személyes találkozás.
Ifj. Hegedüs András azóta betöltötte 2019-ben a 70. életévét. Ennek ellenére, valószínű, hogy tovább ,,dolgozhat" az ÁBTL-nél azon, hogy eltüntessen minden - az apja-miniszterelnökre vonatkozó - terhelő bizonyítékot.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1041067&aid=278340
Erre megvan minden eshetőség, hiszen: amikor 1997-ben felállították a Történeti Hivatalt,egyértelmű volt a szándék. Nem véletlen, hogy telenyomták egykori BM-esekkel, akiket csak a nyugdíjkorhatár elérése szelektál ki. Vagy az sem.

TARI MIKLÓSNAK hívják azt a ,,levéltárost", aki az állambiztonság operatív tisztje volt, a figyelőknél. de kihallgatásokat is vezetett. Most ott ül, és ,,anonimizálja" azokat az iratokat, amelyeket kiadnak az áldozatoknak. (Egyébként a hatos kartonokat is csak egy egykori BM-es kezelheti, mai napig ő dönti el, kit lehet beazonosítani, kit nem!) Tari Miklós idén betölti a hetvenet, el kellene mennie nyugdíjba, de a vezetés megnyugtatta, hogy maradhat, csak új feladatot kap. ,,Oral historyt" kellene készítenie. Egy kihallgató tisztnek!
*
Nézzék csak meg ezt a Facebook-profilt: https://www.facebook.com/peter.eotvos = ,,Péter Gábor" = Cseh Gergő Bendegúz az ÁBTL főigazgatója.
Elnézve a profilt: Péter Gábor Eötvös, meg aranyos sünik.
Csakhogy, ,,Péter Gábor" olyan volt az 1956-os véres megtorlások idején, mint a zsidóságot ért holokauszt idején Mengele...
Így viccelődik CSEH GERGŐ BENDEGÚZ 2019-ben! Nem is lenne ez annyira borzasztó, csakhogy, ő az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának jelenlegi főigazgatója! http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1041066&aid=278340
Hogyan lehetséges, hogy a mai napig ilyen alakok dolgozhatnak ott?
*
Szerkesztette: Bóna Mária Ilona, 2019 decemberében.
*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Az én 1956-om,Pestre hozattak az iskola miatt
  2019-12-13 11:34:39, péntek
 
  Örülhettek, mert VÉGE A FORDÍTOTT SORRENDBEN MEGJELENTETETT 1956-OS SOROZATOMNAK

Az én 1956-om, A túlélő áldozatok igazsága

1. rész: PESTRE HOZATTAK AZ ISKOLA MIATT

Az én 1956-os TÖRTÉNETEM VALÓJÁBAN 1952-ben KEZDŐDÖTT. AKKOR VOLTAM 6 ÉVES. Arra emlékszem, hogy milyen NAGYON NEHÉZ VOLT AKKORIBAN az ÉLET MAGYARORSZÁGON IDŐSNEK, FIATALNAK, GYEREKNEK EGYARÁNT.
Addig nagyszüleimmel és nénikémmel éltem a kunszentmiklósi tanyán, ahol nagypapát a beszolgáltató minisztérium emberei zaklatták. Majd, nagyon meghurcolták, amikor a beszolgáltatni köteles disznó megdöglött - gutaütést kapott a kánikulában való herce-hurcától.
A KÉPEN NAGYAPA LÁTHATÓ, az utolsó betakarításkor, amiből még a JÖVŐ ÉVI VETŐMAGOT IS LESÖPÖRTÉK A PADLÁSRÓL!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278081&kid=1030564&sort=

NAGYAPA, az ,,ISONZÓI HŐS" ezt már nem élhette túl. Még azon az őszön meg is halt agyvérzésben. Apa FERI nevű fiatalabbik fiú testvére akkor töltötte Jászberényben a 3 éves sorköteles katonai szolgálatát, aki még az édesapja haláláról szóló értesítésről sem tudhatott. Csak, amikor már eltemették nagyapát, mondták meg neki, hogy: - ,,Meghalt a ,,KULÁK" apja!".

Apa, pedig hangtalanul zokogva járt-kelt a házban, mert azon vívódott:
- ,,Mi lesz, ha elmegy egy kuláknak a temetésére?". Hogyan kérjen szabadságot, hogy ne tudják meg a gyárban mire kell."

Rettegve félt attól, hogy ha megtudják, ,,racizni" fogják emiatt. Azon gyötrődött, hogy akkor ki fogja eltartani a beteg feleségét- annak idős- özvegy édesanyját és a gyerekeit? APA ELTARTOTTJAI láthatók a képen:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278081&kid=1030563&sort=

Végül is soha nem tudtam meg, hogy elutazott-e nagypapa temetésére...
*
(Folytatása következik a 2. részben.)
*
Ezt a sorozatot azért teszem közzé, hogy mindenki megértse végre, hogy ANNAK a magyar népet eláruló- a POLITIKAI BŰNÖSÖKNEK VÉDETTSÉGET JELENTŐ PAKTUMNAK a BETARTÁSI KÖTELEZETTSÉGÉT KELLENE MEGSZÜNTETNI! Akkor a vétlen áldozatok - mint én is - végre szabadon élhetnénk közös hazánkban!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Az én 1956-om, Hegedüs András miniszterelnök beházasodott
  2019-12-12 15:43:16, csütörtök
 
  Nehogy elolvasd, mert még megtudsz valamit arról amiért még mai napság is elviselhetetlen a NEHÉZ-SORSÚAK társadalmi helyzete!

Az én 1956-om, avagy a túlélő áldozatok igazsága

2. Rész: Az én tragédiám, hogy HEGEDÜS ANDRÁS MINISZTERELNÖK BEHÁZASODOTT A BÓNA CSALÁDBA

(Az 1. rész folytatása: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3518160181557707&set=a.13012248369484 4&type=3&theater )

NAGYAPA HALÁLÁT követően, nagymamám - Piroska nénikémmel együtt - beköltözött a városi házába. Ott hagyta a tanyát Bóna Imre nagybátyáméknak, aki azelőtti években (már nem tudom pontosan melyik évben) nősült meg. Ez még akkoriban történt, amikor még én is ott laktam a nagyszüleimmel és nénikémmel. Nagy lagzit csaptak, aminek nagymama egyáltalán nem örült!
Ma már azt is tudom, hogy nagymama és nagyapa azért nem volt ott, mert IMRE fiúk egy ,,HEGEDÜS-lányt" - az 1955-56-os magyar miniszterelnök, HEGEDÜS ANDRÁS testvérhúgát vette feleségül, akivel egy gazda-tanfolyamon ismerkedett meg.
Fél évszázaddal később tudtam meg, hogy HEGEDÜS ANDRÁS politikus miatt váltam NEHÉZ-SORSÚVÁ.
A képen HEGEDÜS ANDRÁS, az 1956-os MAGYAR MINISZTERELNÖK látható.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1030639&aid=278081
*
1952-ben lettem 6 éves, és amiért ott voltak kötelesek iskolába járatni, ahol be voltak jelentve azok, akik szüleimként lettek UTÓLAG anyakönyvezve, felhozattak magukhoz Pestre.

Ettől fogva apa azzal kínozott, hogy felejtsem el a tanyát, meg mindent, ami oda kötött! Ne beszéljek semmiről senkinek, mert "még a falnak is füle van"!
Akkor voltam bajban, amikkor Cs. bácsi, a szomszédban örökösen kérdezgetett a kerítésen keresztül és jókat nevetett, amikor válasz helyett ijedten beszaladtam a házba. Egy idő után megbarátkoztam a PESTI SZOMSZÉDÉKKAL, válaszolgattam nekik a tanyáról, a kiscsikóról, a kisborjúkról...
Amikor ezt az ,,anyuka" nevű néni megtudta, elnevezett ,,ÁRULKODÓ JÚDÁSNAK", akinek hátra kell kötni a sarkát...". ,,Na majd az iskolában ellátják a bajodat!"... ,,kapsz olyan körmöst, hogy mind a tíz körmödet leverik pálcával" - mondta.
ETTŐL FOGVA RETTEGVE FÉLTEM MINDENTŐL ÉS MINDENKITŐL. DE LEGFŐKÉPPEN AZ ISKOLÁTÓL.

Pedig, NÉNIKÉM úgy engedett el, hogy azt mondta:
- ,,Nagyon okos kislány leszel, mert iskolába járhatsz, ahol megtanulsz majd írni, olvasni, számolni! Az a legfontosabb, hogy legyél nagyon jó kislány, mert a jóság majd elnyeri méltó jutalmát!"

EZZEL SZEMBEN,, az ,,Anyuka" nevű néni akkora félelmet ültetett el bennem, hogy mire megkezdődött a tanév nem akartam iskolába menni.
Egy hétig ott ült mellettem ,,APA" az iskolapadban... mert mihelyt fölállt, én is rohantam utána lélekszakadva, mert annyira rettegtem mindattól, hogy be fog következni, amivel ,,Anya" ijesztgetett.
*
Ezt a sorozatot azért teszem közzé, hogy mindenki megértse végre, hogy ANNAK a magyar népet eláruló- a POLITIKAI BŰNÖSÖKNEK VÉDETTSÉGET JELENTŐ PAKTUMNAK a BETARTÁSI KÖTELEZETTSÉGÉT KELLENE MEGSZÜNTETNI! Akkor a vétlen áldozatok - mint én is - végre szabadon élhetnénk közös hazánkban!
*
(Folytatása következik a 3. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. Az én 1956-om, Állami röpcédulák már 1956 augusztusában
  2019-12-11 22:37:25, szerda
 
  Az én 1956-om, avagy a túlélő áldozatok igazsága

3. rész: ÁLLAMI RÖPCÉDULÁK már 1956 AUGUSZTUSÁBAN
(2. rész folytatása https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3525241490849576&set=a.13012248369484 4&type=3&theater )

A 3. és a 4. osztályban kifejezetten megszerettem az iskolát. Volt egy csodálatos tanító nénink, akit Apor Istvánnénak hívtak. Olyan anyaian megértő és mégis szigorú volt, hogy egészen megszerettem.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278078&kid=1008758&sort=

Ez meg is látszott a bizonyítványomon, mert majdnem jeles lettem. Nem is volt más jegyem ÉVVÉGÉN, mint 5-ös és 4-es. ENNEK MÉG LESZ A TOVÁBBIAKBAN JELENTŐSÉGE.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278078&kid=1008759&sort=

Csík János igazgató bácsi és az alsó tagozatos tanítók jutalomkirándulást szerveztek júniusban az osztályelsőknek.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278078&kid=1008760&sort=
*
1956-ban, a szünidő kezdetén anya fölrakott a vonatra, hogy vár engem a tanya! Nagy volt az örömöm... Igaz, féltem a vonaton egyedül és furcsa volt, hogy csak egy kicsi hálós cekkerbe berakta a torna ruhámat, és a mackó nadrágot... Slussz! Imre nagybátyám várt az állomáson akkor már a Pannonia motorral! Amikor megérkeztünk, nagy volt a csalódottságom, mert ez a tanya már nagyon nem az a tanya volt, ami az én emlékeimben élt! Nem volt ott Piroska nénikénk és nagymama sem a bölcs nyugalmával és szeretetével!

EKKOR TÖRTÉNT MEG AZ, AMI MIATT AZÓTA IS TITKOSSZOLGÁLATI ELSZIGETELTSÉGBEN ÉLEK!

Egy nap kint őriztem a legelőn az állatokat. Éppen meséltem kicsi unokahúgomnak az Odüsszeusz kalandos utazásaiból.
Egyszer-csak motorzúgást hallatszott. Először azt hittem, nagybátyám megy valahova a motorral. De ez sokkal hangosabb volt annál és ez az ,,égből" jött. Megijedtem, mert addig még soha nem láttam és hallottam közelről repülőt. Főleg nem olyant, amelyikről csomagok potyognak...
Az egyik csomag kiszakadhatott, mert rengeteg kis papír-cetli keringett a levegőben.
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/10/26/10/46/www.tvn.hu_
985b6ce288ea8744ca2446043650fd76.jpg
Ijedtségemet legyőzve, odaszaladtam, ahol a papírok szálldostak és elkaptam egyet.
Amint láttam, hogy nyomtatvány ,,Kiáltvány" címmel, kíváncsian olvasni kezdtem. Olyanok - számomra ismeretlen szavak - voltak benne, mint ,,sztrájk"... és pont odaértek nagybátyámék, akiktől szerettem volna megkérdezni, hogy mit jelent.
Erre azonban nem kerülhetett sor, mert azonnal kivették a kezemből, mondván:
- ,,EZ NEM GYERÖKNEK VALÓ!".
*
Ezt követően olyan elutasítóak lettek velem, mintha én egy nagyon-nagy rosszaságot csináltam volna... Azt azonban nem mondták meg, hogy mi is lenne az, amit jóvá tudnék tenni. Erőmön felüli - még FELNŐTTEK SZÁMÁRA IS MEGERŐLTETŐ - FELADATOKKAL BÍZTAK MEG. EZEK KÖZÜL AZ EGYIKBE MAJDNEM BELEHALTAM...
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/2271476156221701
(Folytatása a 4. részben következik.)
*
Ezt a sorozatot azért teszem közzé, hogy mindenki megértse végre, hogy ANNAK a magyar népet eláruló- a POLITIKAI BŰNÖSÖKNEK VÉDETTSÉGET JELENTŐ PAKTUMNAK a BETARTÁSI KÖTELEZETTSÉGÉT KELLENE MEGSZÜNTETNI!
Akkor a vétlen áldozatok - mint én is - végre szabadon élhetnénk közös hazánkban!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 289
  • e Hét: 7287
  • e Hónap: 8234
  • e Év: 44175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.