2019-12-15 08:17:42, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl
Töltelék:
4 alma
2 teáskanál fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk,
a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd
egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.
Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a
fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét.
Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|