Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
21 magyar érmet jósolnak a tokiói olimpiára
  2019-12-18 17:50:10, szerda
 
  A Gracenote legfrissebb előrejelzése szerint a magyar sportolók 21 érmet - 7-7 aranyat, ezüstöt és bronzot - nyernek a jövő nyári tokiói olimpián, ezzel pedig az éremtábla 13. helyén végeznének.
Az elemző cég november végén elkészített és publikált statisztikai modellje szerint az éremtábla első helyén az Egyesült Államok végezne 49 arannyal, 38 ezüsttel és 32 bronzzal, összesen 119 dobogós helyezéssel. Kína lenne a második 86, Oroszország pedig a harmadik 68 éremmel, de a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) december 9-i döntése értelmében az orosz sportolók nem versenyezhetnek majd Tokióban.
A Gracenote weboldalán olvasható kutatás eredménye szerint a további sorrend Japán (62), Ausztrália (43), Nagy-Britannia (42), Hollandia (42), Franciaország (38), Németország (33), Olaszország (32), Koreai Köztársaság (28), Kanada (22), Magyarország (21), Brazília (21), Törökország (19), Spanyolország (18), Új-Zéland (17), Ukrajna (17), Lengyelország (16) és Svédország (15) lenne.
Három évvel ezelőtt, a Rio de Janeiró-i olimpia előtt a Gracenote helyesen tippelte meg a legjobb három nemzet sorrendjét, az első tíz közül pedig nyolcat eltalált. A 2018-as phjongcshangi téli játékokat megelőzően sikerrel jósolta meg az első négy sorrendjét.
.........


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Az MLSZ egymilliós büntetéssel sújtotta a Fradit
  2019-12-18 17:47:21, szerda
 
  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága Giuseppe Sanninót, a Honvéd vezetőedzőjét, valamint két játékost is eltiltással büntetett keddi ülésén. A címvédő és listavezető Ferencváros egymillió forintos bírságot kapott.
A magyar szövetség honlapján szerdán nyilvánosságra hozott beszámoló alapján Kamen Hadzsiev (Puskás Akadémia) egy, Danilo Ihnatyenko (FTC) pedig három bajnokit kénytelen kihagyni. Sannino két NB I-es mérkőzésen nem lehet ott a kispadon, mert az Újpest elleni találkozón ,,két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott".
A bizottság az FTC-t szurkolóinak a Diósgyőr elleni meccsen történt rendzavarásaiért (obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszköz használata) egymillió forint befizetésére kötelezte, míg az Újpest összevont eljárás alapján - a Paks és a Honvéd elleni összecsapásokon történt rendzavarásokért, valamint rasszista megnyilvánulásokért - 500 ezer forintos bírságot kapott.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Sós Csaba: történelmi évünk volt az öt vb-arannyal .....
  2019-12-18 17:45:46, szerda
 
  Sós Csaba: történelmi évünk volt az öt vb-arannyal és az ezredik éremmel..
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint a sportág hazai életében történelmi volt az idei év a világbajnokságon megnyert öt aranyéremmel, valamint azzal, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a magyar úszósport történetének 1000. érmét szerezte felnőtt- és utánpótlás-világversenyeket együttvéve.
A sportvezető az M1 aktuális csatornán kedden este azt mondta, a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett vb volt a második olyan, amelyen öt magyar aranyéremnek örülhettek a szurkolók. Ezekből kettőt - 200 és 400 méter vegyesen - Hosszú nyert, akivel kapcsolatban Sós Csaba úgy fogalmazott, "évtizedek óta dolgozom a sportágban, eddig azt hittem, hogy már elég sokat tudok róla, de Katinkát látva, még mindig meg tudok lepődni".
A szövetségi kapitány kijelentette, "minden jel arra mutat", hogy a 30 éves Hosszú meg akarja védeni az olimpiai bajnoki címeit, és mivel az "akaratereje és a lelke szenzációs, arra számítok, hogy Tokióban is aranyérmes lesz".
Arról, hogy Hosszú ebben az évben szakított az edzőjével, és azóta egyedül készül fel a versenyekre, Sós Csaba úgy vélekedett, "stáb eddig is volt mögötte, és most is lesz".
"Hagyományos értelemben vett edző nincs mellette, de azzal a tapasztalattal, amivel ő rendelkezik, nem csoda, hogy úgy döntött, egyedül készül fel az olimpiára" - mondta a kapitány.
A szakvezető kitért a 19 éves, Kvangdzsuban világcsúccsal aranyérmes Milák Kristófra is, kiemelve, hogy ő "nagyon fiatal, a legjobb időket és eredményeket később, 23-25 éves korukban hozzák a férfi úszók".
"Neki két év alatt óriásit változott az élete, ezt nem könnyű kezelni, nem is irigylem tőle" - fogalmazott Sós Csaba, majd kijelentette: "rendkívüli tehetség, és biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben nemcsak 200 méter pillangón fog majd kiteljesedni".
A szövetségi kapitány azt mondta, a magyar úszók "nagyon jól állnak" az olimpiai év előtti felkészüléssel, számukra a márciusi magyar bajnokság lesz a legfontosabb verseny Tokió előtt. Ezután a kapitány azonnal olimpiai csapatot is hirdet majd.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
A Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős szerezte meg .....
  2019-12-18 17:43:05, szerda
 
  A Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős szerezte meg a 2019-es világbajnoki címet a Nemzetközi Tenisz Szövetségnél
...... ......


Az egy hete a női versenyeket szervező WTA-nál is a legjobbá választott duó az idén döntőt játszott az Australian Openen, majd a Roland Garroson diadalmaskodott, később pedig megvédte címét az évzáró WTA-világbajnokságon.
A magyar szövetség honlapján emlékeztet arra, hogy az ITF 1996 óta tünteti ki az év legjobbjait a világbajnoki címmel női párosban. Babost először díjazta az ITF, Mladenovicnak viszont van már egy ilyen címe, 2016-ban Caroline Garcia párjaként lett világbajnok.
Magyar részről előzőleg csak Gálfi Dalmát tüntette ki az ITF, ő 2015-ben lett világbajnok a junior lányok között.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Útravaló – 2019. december 18
  2019-12-18 17:38:42, szerda
 
  Milyen könnyen ítélkezünk a látszat alapján, és milyen könnyen lezárjuk a lehetőségét is egy-egy kapcsolatnak. Nem igazán hiszünk már a meglepetésekben, abban, hogy egy-egy váratlan helyzetből jó is születhet. Még talán düh és türelmetlenség is van ilyen helyzetekben bennünk. József nehéz helyzetbe kerül, és meg is születik benne a döntés. Ugyanakkor Isten üzenetének hatására az elképzelhetetlent tudja választani, és így részesévé tud válni a megváltás örök tervének. Álmaink, vágyaink néha az elképzelhetetlen közelébe visznek bennünket is. Legmerészebb álmainkban szentekéhez hasonló tetteink és életünk van: merjünk belevágni néha, és hagyjuk, hogy Isten terve szerint alakuljon életünk.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Adventi köznapok - december 18.
  2019-12-18 17:37:33, szerda
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Isten megígéri a Megváltót, aki hazavezeti népét a fogságból és otthont ad neki.
Prófétája által jövendöl az Úr: Igen, jönnek napok - mondja az Úr -, amikor igaz sarjat támasztok Dávidnak. Királyként uralkodik majd, bölcsen kormányoz, s gondja lesz a jogra és az igazságra az országban. Az ő napjaiban megszabadul Júda, és biztonságban él Izrael. Ez lesz a neve, amelyen szólítják: ,,Az Úr, a mi igazságunk," Jönnek napok - mondja az Úr -, amikor nem azt mondják többé: ,,Amint igaz, hogy él az Úr, aki kihozta Izrael fiait Egyiptom földjéről", hanem: ,,Amint igaz, hogy él az Úr, aki visszavezette és hazahozta Izrael házának ivadékát észak földjéről és azokból az országokból, ahová szétszórta őket." És a saját földjükön laknak majd.
Ez az Isten igéje.Jer 23,5-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Szent József angyali jelenésből tudja meg, hogy Mária gyermeke a Szentlélektől van.
Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten." Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala parancsolta neki.
Ezek az evangélium igéi. Mt 1,18-24

Imádság
Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus! Szükségünk van rád. Elismerjük, hogy nélküled egyedül vagyunk, magányosak vagyunk és elhagyottnak érezzük magunkat. Életünk olyan vándorút, amelyen társakat, barátokat keresünk. De oly sok csalódás ér bennünket. Akiről azt hittük, hogy valóban szeret minket, az később elhagyott. Akit szerettünk, hűtlen vagy hálátlan lett. Újra és újra feléd indulunk. Te az adventi időben alkalmat adsz nekünk, hogy a megtérés útjára lépjünk. Adj nekünk őszinte bűnbánatot, amely irántad való szeretetből fakad! Segíts, hogy találkozhassunk veled, az emberré lett Istennel!

Elmélkedés
Jézus születésének ünnepéhez közeledve Szent József alakjával találkozunk a mai evangéliumban. Máté evangélista fontosnak tartja az ő személyének és szerepének tisztázását, tudniillik azt, hogy ő nem Jézus vér szerinti édesapja.
Bizonyára Józsefnek is megvolt a maga terve, elképzelése, amikor eljegyezte Máriát. Családot, gyermeket szeretett volna. Az eljegyzés után azonban azzal szembesül, hogy Mária gyermeket vár. Nyilvánvaló számára, hogy ez a gyermek nem lehet az övé, nem származhat tőle. Tervezgetése, gondolatai új irányba indulnak. Úgy érzi, hogy Máriával nem jött össze ez a házasság. Eljegyzett felesége a házassági ígéretet megszegve más férfitól vár gyermeket. József arra gondol, hogy inkább mással fog családot alapítani. Gyorsan átgondolja tehát a helyzetet és rögtön van új elképzelése saját jövőjére vonatkozólag, amelyben persze már nincs helye Máriának.
De mi legyen Máriával? Ha a közösség tagjai számára is kiderül a dolog, akkor kegyetlenül rásütik a házasságtörés bűnének bélyegét. Ekkor történik az isteni közbeavatkozás. József álmában, az angyaltól tudja meg a történések okát. Felismeri, hogy az ő emberi tervezgetését, nem Mária vélt hűtlensége írta felül, hanem az üdvözítő Isten terve. Amikor pedig megismeri ezt az isteni tervet, akkor elfogadja, elfogadja szerepét a megváltás művében.
Kész vagyok-e megtenni azt, amit Isten kér tőlem?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Tájkép
  2019-12-18 17:33:59, szerda
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Karácsonyi képeslap
  2019-12-18 17:31:20, szerda
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Pósa Lajos: Csitt, csendesen!
  2019-12-18 17:29:16, szerda
 
  Csitt, csendesen! Kocogtatnak.
Nyílik odabenn az ablak.
Valaki száll a szobába,
Hallik szárnya suhogása,
Bűbájosan zendül a dal...
Csitt, csendesen! Itt az angyal!

Csitt, csendesen, gyöngyöm, húgom!
Karácsonyfát hozott, tudom.
Most rendezi, igazgatja:
Meglásd, baba is lesz rajta,
Földíszítve kék szalaggal...
Csitt, csendesen! Itt az angyal!

Csitt, a szívem azt dobogja:
Ragyog már a karácsonyfa.
Egy kis cukrot tesz még rája,
Diót, fügét az ágára.
Mindjárt csenget kis haranggal...
Csitt, csendesen! Itt az angyal!

...... ............



Forrás: TVN Kőszegi Marika blogja
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Karácsonyi hálaadás
  2019-12-18 16:56:18, szerda
 
  ,,A keresztény ember meg tud elégedni a tisztességes életvitelét biztosító javakkal. A mindig többet, nagyobbat és drágábbat birtoklás vágya nem fér össze Krisztus tanításával, hiszen a boldogság alapja az erkölcsös megelégedettség és a segítségnyújtás, nem a szüntelen többre vágyás."
...... .......


A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének év végi közleménye:
Jézus Krisztus születésnapja nemzetünk döntő többsége számára kiemelten fontos ünnep. A Krisztust követő ember a karácsony szép hagyományainak megélése által megtapasztalja a megtestesülés történelmi eseményében az Isten emberszeretetét. Az ünnep a megajándékozott emberből a hála és a köszönet őszinte szavait váltja ki, egyben alkalmat ad arra is, hogy átgondolja helyzetét.
Ha felfüggesztjük a közéleti, politikai és ideológiai vitákat, és körülnézünk magunk körül, észrevesszük, hogy van miért hálát adnunk: nem kell háborúk, járványok, éhezés és nélkülözés borzalmaiban élnünk, nemzetünk gyarapszik, viszonylagos jólétben és biztonságban alakíthatjuk magunk és gyermekeink jövőjét, olyan környezetben, amely az egyén jogait és szabadságát garantálja. Látjuk azonban azt is, hogy sokan vannak körülöttünk, akik segítségre szorulnak, akikért mindent meg kell tennünk, akár lemondva saját kényelmünkről.
A keresztény ember meg tud elégedni a tisztességes életvitelét biztosító javakkal. A mindig többet, nagyobbat és drágábbat birtoklás vágya nem fér össze Krisztus tanításával, hiszen a boldogság alapja az erkölcsös megelégedettség és a segítségnyújtás, nem a szüntelen többre vágyás.
Jézus Krisztus születésének a Szentírásból megismerhető szerény körülményei arra irányítják figyelmünket, hogy megértsük a kizárólagos isteni és emberi értékek igazságát és azok érvényességét minden időben. Ezen értékek mellett egyénileg és közösségben kiállni és azokat megvédeni az igazi karácsonyi hálaadás.

Budapest, 2019. december 16.
a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége
Forrás és fotó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3920
  • e Hét: 9721
  • e Hónap: 42875
  • e Év: 276622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.