Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
x'D
  2019-03-31 23:30:25, vasárnap
 
  Érthetetlen ismerkedés és udvarlási szokás... Ez van...

Ennyire vonzódnak hozzám a nők élőben. Pláne amikor közlöm hogy én ugyan nem akarok gyereket, lehet némelyiknek ilyesmi a reakciója olyankor. Hm...

Én nem akarok több "láncokat", beérem azokkal amik jelenleg is vannak. Nekem azok is elégségesek.

Autót sem akarok, sőt, okostelefont sem, mert azt a hülyéknek találták ki szerintem. Inkább egy űrhajót, azt elfogadnék. De mivel nem akarok sok pénzt, pláne annyit nem amennyit mások elherdálnának, nem éppen bölcsen, szóval az is felejtős.

Szóval minek annyi emberi fizikális test erre a bolygóra? Fel kell szabadítani a Földet, azokat akik fizikálisan hozzá tartoznak jelenleg, mint tudatok vagy szellemek, hogy sokaknak ne kelljen reinkarnálódniuk, egy olyan sötét rendszerbe, ami bizony kezdetektől "rabszolgatartó". Már szenvedtek eleget.

Én nem biztos hogy el tudnám viselni, hogy azokból is rabszolga legyen mert "megfertőződnek", akiknek én is "megteremteném" a fizikális testüket. Itt mindenki az, ezen a bolygón, csak valaki kevésbé, valaki jobban az, de a lényegen nem változtat.

Tőlem senki se várja azt, hogy ösztönöktől vezérelve, hirtelen felindulásból akár, vagy előre megfontolt szándékból "utánpótlást teremtsek", ami vagy amik földi emberi fizikális testek. Valószínűleg sokaknak abszurd ez a gondolatmenet és megfogalmazás, bizonyos tudatállapotban, de valahol el kell kezdeni, én elkezdtem már. Másabb tudatállapotban talán megérti.

De akik megélték és megtapasztalták ebben az életükben is tudatosan azt, amikor fizikális test nélkül mennyivel nagyobb szabadság van, ők biztosan jobban értik. Feltéve ha nem inkarnálódik vagy reinkarnálódik, akár valamiféle küldetés jóvoltából. De sajnos amit elvállaltunk, azt olykor illik megtenni, csak kérdés az, ki mit vállalt, pláne abban a köztes létben, amire sokan nem emlékeznek. Itt kezdődnek a főbb problémák, egy eleve "sötét rendszerben" a korábbi létek emlékeinek hiánya, amik valójában nem hiányoznak csak blokkolva vannak, mivelhogy sokan úgy élik le az életüket hogy fogalmuk sincs, ők miért vannak vagy voltak ezen a bolygón. Szomorú dolgok ezek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hm...
  2019-03-31 23:22:37, vasárnap
 
  ...... ........... ..............





Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2019-03-31 23:15:48, vasárnap
 
  Nemsokára kidőlök, Macskuszok igaz álmát fogom aludni. Nemsokára fel kel a Nap, szóval szemtakaró sem árt, bár én nem szoktam ilyesmit használni, csak a kép kedvéért...

Nemrég ettem egy egész doboz tejfölt egy vastag szelet kenyérrel (házi készítésű, fokhagymás), tudom nem macskaeledel, akkorát büfögtem utána hogy a közelben lévő örök hóval borított hegycsúcsról megindult a lavina...







Számmisztika

http://www.lelkititkaink.hu/grafologia_szamok.html

8-as szám jelentése

Ezt a számot az univerzális rend tényezőjének tartják. A szám több vallásban is megjelenik (buddhizmus, hinduizmus, japán kultúra). Ez a szám jelenik meg a leggyakrabban és a legváltozatosabb formákban az írásban. Formamódosulásként találkozhatunk vele a b, g, s, d, f, ly, t és az l betűkben.

A számmisztika szerint az akadályok, a gátló hatások, a bánat, a nyomor, a katasztrófa, a szegénység, a végzet száma. Fegyelmezettséget, merevséget, gyakorlatiasságot, anyagiasságot, hatalomvágyat, sikerorientáltságot mutat. Túláradó indulatokra, a türelem, a megértés és megbocsátás hiányára utal. Mértéktelen cselekvési energiát jelöl, amely építésre és rombolásra egyaránt felhasználható.

Felfedezhetünk fektetett 8-asokat is az írásban. A nyolcas szám minden esetben a jelenlegi közegből vagy élethelyzetből valókitörési vágyat, de a változtatásra való képtelenséget jelöli. A számnak nincsen sem eleje, sem vége: egy olyan pálya, amelyben szabadon lehet mozogni, de kikerülni belőle képtelenség. A fektetett 8-as a végtelenséget, a végzetet szimbolizálja.

9-es szám jelentése

Az isteni hármas megsokszorozódása, a tökéletesség és az örökkévalóság száma. A hinduizmusban erre épül a mandala (9X9=81 négyzetből áll), amely a világot jelképezi, és amelyet felhasznál a jóslásban és az asztrológiában. Leggyakoribb a megjelenése a g betűkben.

Számmisztikailag a 9-es szám kettős jelentéstartalommal bír. Egyfelől a nyugalomra, békességre, boldogságra, tökéletességre, másfelől indulatokra, törekvésekre, erőszakosságra, kegyetlenségre és elszántságra utal. A küzdőképesség számának is szokták nevezni. A szám utalhat erős személyiségre, határozottságra, akaraterőre, bátorságra, birtoklási vágyra, tetterőre, önimádatra. Jelenthet helyes megérzéseket, érzelemvezéreltséget, fejlett hatodik érzéket, különleges élményeket. A szám gyakori megjelenése rendkívüli energiával, természetfeletti erőkkel bíró egyént mutat, aki elsöprő energiák, iszonyú erők mozgósítására képes.

https://www.szammisztika.hu/cikkek/kinai-szammisztika-numerologia-szerencseszam

8

A 8-as számnak különösen nagy szerencsét tulajdonítanak a taoista numerológiában, különösen mivel éppen a 8 Repülő Csillag periódusában élünk mely a 3 fehér szám egyikeként gazdagságot és termékenységet hoz. A 8-as szám a Föld jegyéhez tartozik, mely szintén jó alapot teremt egy kitűnő Feng Shuihoz. Ha a születésnapod, vagy a KUA számod is 8, akkor különösen erős a kötődésed ehhez a számhoz és mindig tenned kell érte, hogy a szám energiája megmaradjon életedben! Hordj 8 köves gyűrűt, vagy szerezz egy misztikus csomót, melyen a 8-as szám háromszor van jelen.

És melyik számokkal érdemes kombinálni a szerencsés 8-ast?

3 - igazi barátja a 8-asnak, ketten a Ho Tu kombinációt alkotják
2 - a 8-assal együtt 10-et alkotnak, mely különösen szerencsésnek mondható
1 és 6 - a 168 igazi mágikus számkombináció, a 3 fehér szám.


"Hordj 8 köves gyűrűt, vagy szerezz egy misztikus csomót, melyen a 8-as szám háromszor van jelen."

x'D

Eposz megjegyzés:

- Nekem nincs szükségem ilyen "xarságokra", haver... Semmiféle ékszert nem szoktam hordani, még tetoválásom sincs, nem is lesz, legalábbis ebben az életemben biztos hogy nem...


Május 9.: Európában befejeződik a II. világháború (1945)

2017. május 09. presshelsinki

https://helsinkifigyelo.blog.hu/2017/05/09/majus_9_europaban_befejezodik_a_ii_vil aghaboru
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Észak Dél ellen (1. fejezet)
  2019-03-31 21:31:47, vasárnap
 
  Észak Dél ellen: Az amerikai polgárháború 1860-1865

(História álarc nélkül - Az igazság nyomában)

* A dinamikus észak és a provinciális dél

Észak és Dél ellentéte megalakulásától fogva végigkíséri az Amerikai Egyesült Államok egész történetét. Az Unió magját az Atlanti-óceán partján elterülő államok alkották. Ezek között az államok között már a természet, az éghajlat is válaszfalat emelt. Észak inkább azokat vonzotta, akik a kereskedésnek, az iparosodásnak, a bányászatnak mozgalmasabb életmódját becsülték többre, Dél pedig azokat, akik az ültetvényesek nyugodtabb és úribb életmódját akarták élni.

A déli földnek tropikus klímája, a rendkívüli termékenység maga után vonta, hogy a gyapottermelés fejlődött ki legerőteljesebben a dohány mellett. A gyapottermelés előfeltétele volt, hogy minél több gépszerűen működő robotos álljon rendelkezésre, ezeket a robotosokat pedig a fekete rabszolgák töménytelen mennyisége biztosította.

Ha visszatekintünk a rabszolgaság történetére, az Afrikából származó fekete bőrű rabszolgáknak, ahogy ekkoriban nevezték, a "fekete elefántcsontnak" a szállítására az első engedélyt még a spanyolok adták ki 1537-ben. A nyugat-afrikai partokon létrehozott portugál kereskedőállomások gyorsan felkarolták a kínálkozó lehetőséget, és elsősorban arab közvetítőkön keresztül vásároltak rabszolgákat, mivel különösen akkoriban még Brazília volt nagyon fontos hely, ahol a cukornád-ültetvények elterjedése és fokozatos fejlődése szükségessé tette a rabszolgamunkát. Amikor az angolok, a hollandok és a franciák is elkezdték a kereskedést, és letelepedtek a nyugat-indiai szigetvilágban, hasonló sikerrel használták a cukornád-ültetvényeken a rabszolgamunkát. Ennek a jelentősége csak növekedett a 17. században, mikor az európai nagyhatalmak fokozatosan gyarmatosították Amerika területeit. Ennek a robotnak a kényszerűsége elsősorban az éghajlat volt, amely rendkívül nehézzé tette a fizikai munkát, a feketéket sokkal jobb munkaerőnek tekintették, mint az ilyen jellegű tevékenységhez hozzá nem szokott indiánokat, s úgy vélték, hogy jobban ellenállnak a trópusi betegségeknek is.

A rabszolgák szállítása először a nyugat-afrikai partvidékről történt, de később kiterjedt az Indiai-óceánra is arab rabszolga-kereskedők közvetítésével. 1620-ban jelent meg az első néger rabszolgákkal megrakott angol hajó Virginia partjain. A 18. században is angol túlsúly volt a rabszolga-kereskedelem területén, az 1713-as utrechti béke alapján az angolok még a spanyolok által birtokolt területen is jogosultak voltak a rabszolga-kereskedésre. Általában az 1770-es évek körül nem kevesebb, mint százezer rabszolgát szállítottak át az Atlanti-óceánon, mintegy 20 fontért vásárolták őket fejenként Nyugat-Afrikában, és a legnagyobb rabszolgapiacon, Jamaika szigetén 40 fontért adták el, tehát 100 százalék volt a haszon egy-egy rabszolgán. Azonban már a szállítások során is nagy volt a halálozási ráta, úgy vélik, hogy általában minden nyolcadik ember áldozatul esett a nehéz, és számukra megváltozott körülményeknek, továbbá az Amerikába szállított rabszolgák egyharmada meghalt három éven belül.

A 18. század vége felé azonban a liberális közvélemény, különösen Angliában, kétségbevonta a rabszolgaságnak, mint rendszernek az erkölcsi alapjait, és hosszú viták után Nagy-Britannia volt az első, amely 1807-ben megtiltotta a rabszolga-kereskedelmet, magát a rabszolgatartást pedig 1833-ban törölték el.

Észak-Amerikában is, már az egyes államokban a 18. század végén megtiltották a rabszolga-kereskedelmet, Dél-Karolina állam ezt a tilalmat 1793-ban hatályon kívül helyezte, és ezen túlmenően is nagymértékben folyt a rabszolgák csempészése. Az Egyesült Államok hajóépítő üzemei, külön erre a célra, gyorsjáratú és nagy befogadóképességű hajókat építettek. Az Egyesült Államok kormánya azonban - a közvélemény nyomására - mindinkább folyamatos lépéseket tett a rabszolga-kereskedelm korlátozására. Az utolsó állam, amely a rabszolgaság eltörlését kikáltotta, érdekes módon Franciaország volt, a forradalmi gondolat és a liberalizmus élharcosa. Az Atlanti-óceánon a kereskedelem utolsó nagy hulláma az 1820-as években Brazília felé irányult, ahol is 1825-ben a lakosság fele már rabszolgákból vagy azok leszármazottaiból állt. Ez a 400 éven át zajló erőszakos és brutális elszállítás - amely mintegy 10 millió embert érintett - Afrikából Amerikába igen jelentős társadalmi fejlődést eredményezett az államokban.

A felvilágosodás korának humanizmusa jogosan az emberiség egyik legsötétebb szégyenfoltját látta az emberkereskedésben, és igyekeztek mindenféle módon megakadályozni. 1787-ben az Unió törvényhozása megtiltotta a rabszolgák behozatalát az Egyesült Államokba, de a törvényt Dél tiltakozása hatására módosították, így 1808-ig mégis meg volt engedve.

Az angol textilipar óriási arányú fellendülése, majd az északi államok önálló nagyiparának kialakulása a gyapotot a legkeresettebb nyers termékké tette. A déliek minden rendelkezésre álló területet ezzel a "csodanövénnyel" ültettek be, amely szinte fáradtság nélkül nagy anyagi haszonnal járt, 1800-ban az Egyesült Államok 5 millió dollár értékű gyapotot exportált, ami 7 százaléka volt a teljes nemzeti exportnak.

Az amerikai Eli Whitney 1793-ban feltalálta az úgynevezett kimagvazó gépet, a Cotton gint, olyan technikai berendezést, amely a gyapot magját kiszedi a gyapotból. Így a rabszolgaság, amely akkoriban már visszafejlődőben volt, egyszeriben új jelentőséget kapott. A gyapottermelés, mint azt a fenti számokból láttuk, ugrásszerűen emelkedett. 1791-ben, tehát a magvazógép feltalálása előtt csak 2 millió fontra rúgott, 1801-ben már 40 és 1826-ban több mint 330 millió fontra emelkedett, és mindig újabb és újabb területeket vontak művelés alá. Ennek folytán Dél egész gazdasági rendszere a fekete rabszolgaságra épült fel, 1860-ra a Dél gyapottermelő birodalommá vált, és mintegy 4 millió rabszolgát alkalmazott.

Egyébként az Egyesült Államokban is a rabszolgatartó államok voltak többségben. Azonban minél több új állam alakult a benépesített nyugati területekből, annál inkább a rabszolgaellenes Észak javára billent az egyensúly. Ezeket a területeket éppen azok a kisemberek népesítették be, akik szükségszerűen ellenségei voltak a rabszolgaság intézményének. A déliek katonásabbak, fegyelmezettebbek és egységesebbek voltak, mint a szabadságukra és függetlenségükre oly büszke északiak, akiket akkor kezdtek el nevezni "yankee"-nek.

A fegyelmezett fellépésnek jó iskolája volt a néger rabszolgák féken tartása. Délen nem volt sem életképes középosztály, sem szabad parasztság, de volt még egy réteg, a szegény fehérek, akik feltétlen engedelmességgel viselkedtek az ültetvényes arisztokráciával szemben, amely őket eltartotta és felhasználta. Ezeknek a szegény fehéreknek a tömegeiben a Dél olyan fegyverrel rendelkezett, amelyet észak nem tudott ellenük mozgósítani. Nem érdemes azonban azt hinnünk - mint ahogyan a marxisták állították -, hogy a déli ültetvényesek mind humánus emberbarátok lettek volna. A rabszolgatartó ültetvényesnek, már csak a saját érdekében is, meg kellett kímélnie a munkásait - rabszolgáit -, hiszen ők hozták neki az anyagi bevételt, tehát gondoskodnia kellett a szükségszerű ellátásukról. Sorsuk semmivel sem volt rosszabb, mint az északi gyárakba, bányákba bezsúfolt "szabad" munkás bérrabszolgáké. Az északiak könyörtelen pénz utáni hajszában éltek, és ez maga után vonta az álszenteskedést. Dél gazdasági okoknál fogva nem ismerte ezt az izgatott hajszát, az emberek itt patriarchális életet éltek. A déli társadalom gavalléros volt, harcos és bátor, tudta élvezni az élet örömeit, és sok tekintetben szabadabb volt, mint a pénzrabszolgaságban élő jenkik világa. Az ültetvényesek fiai pedig a katonáskodást választották, és az Unió tisztikarának nagyobbik része közülük került ki. Arra is figyelemmel kell lennünk, hogy Északnak hosszú ideig nem fűződött semmi anyagi érdeke, hogy erélyes akcióval a rabszolgaságot megszüntesse. Az északi munkásnak és farmernek egyelőre semmiféle konkurenciát nem jelentett a négerek ingyenes munkája, az északi államokban nem volt munkanélküliség, hanem inkább munkáshiány, amit az Európából érkező kivándorlók tömege enyhített.

A gyapottermelés alacsony költségei révén ezek a tömegek igen olcsó nyersanyaghoz jutottak.

Hogy mindezek ellenére a rabszolgaellenes mozgalom fokozatosan hatotta át Északot, annak magyarázatát inkább a humanizmus eszméjének térhódításában találhatjuk. Ne felejtsük el, hogy az Egyesült Államok is a szabadság eszméjének köszönheti a létét. Az északi lakosság jelentékeny részét alkották különböző protestáns felekezetek, akiket áthatott a munka megszentelésének vallásos hite, márpedig szerintük csak a szabad munkavállalás lehet szent. Az Egyesült Államok alkotmányának fő ideológiai létrehozója és megfogalmazója, Thomas Jefferson elszánt harcosa volt a rabszolgarendszer elleni mozgalmaknak, és logikus gondolkodásával próbálta eszméit győzelemre vinni, már a Függetlenségi Nyilatkozatba is bele akarta foglalni a rabszolgaság eltörlését. 1784. március 1-jén egy javaslatot terjesztett elő, amelyben utalt arra, hogy "az 1800. évi keresztény éra után nem szabad engednünk sem a rabszolgaságot, sem a kényszerszolgaságot egyetlen egy államunkban sem." Azonban ezt a javaslatot egyszerű szótöbbséggel elutasították. Polgári egyesületek is jöttek létre, amelyeknek a célja a rabszolgaság megszüntetése volt. 1833-ban amerikai rabszolgaellenes szövetség alakult, amely 40-es a évekre már 150-200 ezer taggal rendelkezett, noha eleinte még a puritán északi államok lakosságának csak csekély töredékét tudták megnyerni. Állandó harc volt a körül, hogyan döntsék el a rabszolgaság kérdését az újonnan alakult államokban és a Mexikótól átengedett területeken. Ez az "átengedés" a Mexikóval vívott háború következménye volt. Az 1850. évi "Nagy kompromisszum" néven foglalt törvények kimondták, hogy az aranyláz során létrejött szabad államként szervezkedő Kaliforniát felveszik az Unióba, de a többi területeken a lakosság maga dönt a rabszolgaság tilalma vagy megengedése ügyében. Délnek tettek engedményt a szökevény rabszolgákról szóló törvény megszigorításával, mely az államok hatóságait olyan területeken is kötelezték a szökött rabszolgák üldözésére, ahol maga a rabszolgaság intézménye tilalmas volt. Ez a megszigorított törvény erősen felizgatta az északi államok közvéleményét, és alkalmat adott, hogy megírják a leghatásosabb abolicionista - tehát rabszolgaság-eltörlő - propagandairatot, Beecher-Stowe írónő Tamás bátyja kunyhóját, amely különösen színpadi átdolgozásban igen hatásos propaganda eszköznek bizonyult. 1852-ben jelent meg, és már az első évben 300 ezer példányban fogyott el. A későbbi események előre vetítették árnyékukat, már 1855 körül rabszolgaellenes és rabszolgabarát őrjáratok és portyázók csaptak össze Kansas állam területén, ezzel járt lakóépületek és csűrök felégetése, a lovak elhajtása, és már eldördültek az első fegyverek is. Puszta véletlenből fokozta ezt a feszültséget az úgynevezett Dred Scot-ügy is, amikor is egy Missouri vidékére való rabszolgát, aki szabad területre került, utólag eladtak egy rabszolgatartó állam polgárának. A sértett a szövetségi bírósághoz fellebbezett, és azt állította, hogy szabad territóriumon való tartózkodásával szabad polgár lett belőle. A Legfelsőbb Ítélőszék azonban elutasította a keresetet azzal az indoklással, hogy rabszolga vagy rabszolgák ivadéka nem lehet az Egyesült Államok polgára. A határozat kimondta továbbá, hogy a rabszolga azért sem jogosult a polgári jogok élvezésére, mivel másnak a tulajdonába tartozik, tulajdonképpen "dologként" kezelendő. Ez az állásfoglalás óriási felháborodást váltott ki az emberi jogokért küzdők táborában. A bíróság magyarázata szerint azért sem lehet joga egy feketének, mert az Egyesült Államok Alkotmánya fehér emberek számára készült, tehát az alkotmányos jogok csak őket illetik meg. A rabszolga egyébként is a magántulajdon egyik alkotóeleme, a magántulajdon védelme pedig az alkotmány értelmében a kongresszusnak kötelessége. Ilyenformán a rabszolgaellenes mozgalom eddigi vívmányai is megkérdőjeleződtek ennek az 1857-ben született bírósági döntésnek a következtében.

Ezekben az években egyre szélesebb körökben terjedt el a vélemény, hogy a déli államokat erőszakkal kell majd a végén kényszeríteni, hogy mondjanak le legalább a rabszolgaság további terjeszkedéséről. A régi pártok azonban minden erejükkel tiltakoztak e megoldás ellen. Nem akarták sem az Unió felbomlását, sem az eddigi politikai szervezetek feloszlatását, amelyek egyáltalán nem az Észak-Dél ellentétek körül kristályosodtak ki. A régi pártjelszavak azonban elvesztették már a hatásukat a felizgatott közvélemény szemében. A whigek helyére, akik a rabszolgaság kérdésében kirobbant összeütközést továbbra is politikai kompromisszumok toldozásával-foldozásával akarták levezetni, északon új pártszervezet, a Republikánus Párt alakult, amely a rabszolgaság kérdésben - legalábbis, ami a területi megosztást illeti - nem ismert megalkuvást.

A rabszolgaság kérdése megmérgezte az egész közhangulatot, ez nem egyetlen oka volt a kirobbanó polgárháborúnak, hanem kétségtelenül egy olyan ok, amely nélkül a háborúra nem kerülhetett volna sor.

A közhangulatot és a közállapotokat legjobban a John Brown-féle akció jelzi. Ez a szinte ószövetségi alak egész életét a rabszolgák felszabadításának szentelte, néhány hívével betört Virginiába, hogy az ige erejével szabadítsa fel a rabszolgákat. Az ige ereje azonban, úgy látszik, nem volt túlzottan elegendő, mert fegyveres föllépéssel is támogatta a malasztot. Túszokat szedett, polgári személyeket ölt meg, végül 1859 októberében elfoglalta az amerikai hadsereg egyik fegyverraktárát, úgyhogy önkénteseket és a virginiai milíciát kellett mozgósítani, még tengerészgyalogosok is érkeztek, akk végül megrohamozták és elfoglalták ezt a fegyverraktárat. Magát John Brownt elfogták, Charlestonban bíróság elé került, és felakasztották. A halálát sríató ének, a "Glory, Glory Alleluja" Észak egyik legnépszerűbb, azt lehet állítani, slágerévé vált, amelynek komor és monoton dallamát fogják majd énekelni az északi katonák a felgyújtott déli falvak tüzénél.

The Battle Hymn of the Republic: Glory! Glory! Hallelujah!
Link

Ki kell térnünk azonban két további tényezőre, amik szintén lényeges közreműködői voltak az Észak és Dél között fokozódó feszültségnek, mely oly méretű volt, hogy már az elszakadásról és az Unió szétszakadásáról is lehetett hangokat hallani.

Északon a társadalom sokkal gyorsabban fejlődött a maga iparosodására támaszkodó gazdasági szervezetével. Tízezrével érkeztek a bevándorlók, és hatalmas területek nyíltak meg számukra nyugaton. Ezek a tömegek új ipari létesítményeket hoztak létre, és azt kívánták, hogy védelmet találjanak a kormányzatnál az európai import ellen, és ennek megfelelően különböző társaságok alakultak, amelyek azt követelték, hogy a központi kormányzat védővámokat léptessen életbe.

Délen ezzel szemben a társadalom sokkal statikusabb volt, kevesebb volt a bevándorló, kevés volt a város, a gyárrendszer nem nagyon fejlődött, és a gyapotbárók azt akarták, hogy a világpiacon eladott áruik ellenértékeként olcsó európai importhoz jussanak hozzá. Sokan a déliek közül attól tartottak, hogy ha az északiak többségbe kerülnek a törvényhozásban, akkor a déli gazdaságot tönkretevő intézkedésekre fog sor kerülni.

Az északon kialakuló gyáriparnak, az angol piaccal kialakuló verseny miatt védekezésképpen érdekében állottak védővámok, délnek pedig a szabad kereskedelem felelt meg gazdasági struktúrája miatt. Ám a védővámok következtében az élet megdrágult, ami az északi kis embereket éppen úgy sújtotta, mint a déli ültetvényest, ezért a jenki kapitalizmus elleni harc sok kis embert a déli demokraták táborába hajtott.

A további ellentét az Amerikai Alkotmány értelmezéséből adódott, ami már az 1700-as évek utolsó évtizedétől felbukkant, és ami azt jelentette, hogy hatálytalanítani lehet azokat a törvényeket, melyek túllépik a szövetségi kormányzat hatáskörét. Ennek kellő megértéséhez tudnunk kell, hogy az Egyesült Államok - mint azt a neve is mutatja - önálló és szuverén államoknak az összekapcsolása. Amikor a szövetségi kormány vagy a kongresszus olyan intézkedést hozott, amely sértette egy állam saját magának fenntartott jogait, akkor az alkotmányellenesnek minősült, és az érdekelt vagy megsértett állam a saját hatáskörében - határain belül - megakadályozhatta a törvény érvényesülését. Ily módon az alkotmány szorosan korlátozta a szövetségi kormányzatot, hogy beavatkozzon egyes szuverén államok belügyeibe. Ebben a rendelkezésben a déli államok megfelelő biztosítékot láttak arra, hogy abban az esetben is, ha az északiak többségbe kerülnének, és számukra kedvezőtlen intézkedéseket hoznának, azokat ők hatálytalaníthatják saját államuk határain belül.

Az egymásnak feszülő ellentétes vélemények, állásfoglalások zűrzavaros politikai és közbiztonsági helyzetében lépett fel Abraham Lincoln, aki egy csapásra véget vetett a kompromisszumok korszakának.



Földi Pál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az éhes szellem
  2019-03-31 12:08:37, vasárnap
 
  Ezúttal egy rövid videot ajánlok, melyben dr. Máté Gábor beszél a függőségek okairól.
A mindössze hat és fél perces kis film (a cikk alján) megrendítően egyszerűen mutatja be a függőségek kialakulásának okát. Ajánlom minden szülőnek és minden gyereknek a figyelmébe.

"Ha szeretnéd megérteni a függőséget, nem azt kell nézned, mi a rossz a függőségben, hanem azt, hogy mi a jó benne. Más szóval mi az, amit az ember megkap általa, amit nem tud másképp megkapni. A függők megszabadulnak a fájdalomtól, békét éreznek, a helyzet uralmát, a nyugodtságot, de csak nagyon rövid ideig...az igazi kérdés a függőségről, nem az, hogy miért van függőség, hanem, hogy miért van fájdalom... Az erősen függő betegeim életéből teljesen nyilvánvaló, hogy miért éreznek fájdalmat.

Egész életükben bántalmazták őket. Bántalmazott gyermekként kezdődött az életük, testileg bántalmazták őket, elhanyagolták őket, szexuálisan zaklatták őket, újra és újra elhagyták őket, és ezért éreznek fájdalmat. Az emberi agy (tudat) kölcsönhatásba lép a környezettel, a gyermek környezete fogja valójában az agyat (a tudatosság fokait) fejleszteni. A buddhisták szerint a szellem éhes. Az éhes szellemek szimbolikusan ábrázolva hatalmas, üres hasú, kicsi, vékony nyakú és apró szájú lények, így sohasem tudnak betelni, sohasem tudják kitölteni ezt a belső ürességet. A függőség pedig nem más, mint vágy arra, hogy ezt az ürességet kívülről töltsék ki. Ilyen tekintetben megérthetjük, miért van olyan sokféle függőség.

Lehet függeni drogoktól, de van kényszeres vásárlás, szexfüggőség, internetfüggőség, evéskényszer. Minden embernek más módszere van az üresség kitöltésére, de az üresség mindig oda tér vissza, amit nem kaptunk meg, amikor nagyon kicsik voltunk...

És mi van azokkal az emberekkel, akik a különböző bűnöket elkövetik, nekik milyen függőségeik vannak? Ők hatalommániások. A gazdagság megszállottjai. A birtoklás rabjai. Azt akarják, hogy nagyobbnak látszódjanak. A hatalommánia mindig egy olyan ürességről szól, amit az ember kívülről akar kitölteni.

Jézust és Buddhát is megkísértette az ördög, többek közt hatalmat kínált nekik. Mindketten nemet mondtak. Hiszen a hatalom bennük van. Nincs szükségük kívülről jövő hatalomra. Nem uralni, hanem tanítani akarták az embereket példamutatással, nem pedig erővel, ezért elutasították a hatalmat.

Jézus azt mondta, Isten királysága belül van, a hatalom nem kívül van, hanem benned. Buddha ezt mondta: ne bálványozz engem, saját magadban leld meg a fényt. Légy saját magad lámpása, belül keresd a fényt...
Ne a hatalmon lévőktől várjuk a dolgok változását, mert a hatalmon lévő emberek nagyon gyakran a világ legüresebb emberei közé tartoznak. Saját magunkban kell meglelni ezt a fényt...saját bölcsességünkben, saját alkotóképességünkben.

Ha megtalálod ezt a fényt odabent, ha megtalálod saját természetedet, jóságosabb leszel magaddal szemben és jóságosabb leszel a természettel szemben is."

A fordítás Sevaster munkája, ezúton is köszönöm.



Link


berczesadam.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint az éhes szellemek vágyai...
  2019-03-31 11:48:46, vasárnap
 
  ...... ........... ............





Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-03-31 03:33:26, vasárnap
 
 


V.I.R.U.S. 666 - Don't Stop The Movie (Infective Mix)
Laurent X - 12 A.M. | Drowning In A Sea Of House
Neal Howard - To Be Or Not To Be?
Draganá - Taxi Fantastique (Droite Mix)
Mr. Fingers - The Juice
D.J. Spy - Go To Your Heart (Original Mix)
Black Girl Rock - The Theme (D:Ream Mix)
2 Unlimited - Twilight Zone
Data Drama - Close Your Eyes (Suburbia Mix)
Eurotrance - Bien Venidos Al Mundo Trance
Das Modul - Computerliebe (Rave Remix)
Den Harrow - I Feel You (The Factory Team Mix)
Geneti-k - Galaxy
Cappella - U Got 2 Know (Coffee Mix)
Psycotik - Get Down
Phortune - Jiggerwatts
Four Dimensions - First Dimension
Ella G. - Forever (The DFC Remix)
Lorenz D. - Mystery (Extended Mix)
Dinamix 3 - Don't Touch That Dial (Tribute To Dinamix II Version)
Bass Bumpers - Move To The Rhythm (Huzzle Mix)
A7 - Piece Of Heaven (Central Seven Remix)
Shogun - The End Of The Dream (First Stop)
Cool McCool - World Turns Round
Da Tekno Warriors - He Is My DJ (Album Version)
Lightforce - Join Me (Club Mix)
Victor Romeo - Acid Rain (Rain Dance UK Mix)
DJ Jurgen - Higher & Higher (Radio Edit)
Psyche - Crackdown
Astroline - Angels (Extended Mix)
Sunniva - True Love (True Faith Remix)
Sleezy D. - I've Lost Control (House Side)
Ralphi Rosario - In The Night (House Night)
Solar System - City Of Angels (Extended Club Mix)
Sals 8 Feat. K-Bizarre - Downtown (Original Radio Mix)
Mario Piu - Communication (Somebody Answer The Phone) (Yomanda Remix)
Nagano All Stars - Push It To The Limit (Club Mix)
System F - Cry (Original Extended Mix)
Dutch Force - Deadline (Original)
Hi-Gate - Pitchin' (In Every Direction) (Original Mix)
Southside Spinners - Luvstruck (Atlantis ITA Remix)
Def Dames Dope - Havin' A Good Time
Kikka - Love Me Tonite (F.T. & Company Edit)
Phuture - Acid Trax
Bam Bam - Where's Your Child?
Mr. Lee - I Can't Forget (Club Mix)
Emergency - In The Heat Of The Night (Night Extended Mix)
Blizzard - Living In The Night (Euro Classic Mix)
Interactive - Forever Young (Radio Version)
Fade II Black - The Calling (Reprise)
Jens Lissat & Ramon Zenker - Energy Flow Eternal (Loco & Jam Remix)
Franchino - 999 (Extended Mix)
Link




Euro House | Eurodance | Eurotrance
House | Techno | Trance | Makina | Hard House
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Ku Klux Klán története
  2019-03-31 00:10:29, vasárnap
 
  [William Joseph Simmons, a második Ku Klux Klán alapítója és Birodalmi Varázslója]




* Fetámadás: A Ku Klux Klán második korszaka

A Klánt törvényi úton betiltották, ám a rasszista gyűlölködés parazsa idővel újra lángra kapott, és a szervezet 1915-ben ismételten felállításra került: a férfi, aki életre hívta a rossz emlékű társaságot, egy Atlantában élő metodista lelkész volt.

William Joseph Simmons mind fizikai tulajdonságai, mind elvei alapján kirítt Isten jámbor szolgái közül. Szálfatermetű, kivételesen erős fizikumú katonaember volt (a spanyol-amerikai polgárháborúban ezredesként harcolt), a nők szemében pedig vonzó, megnyerő küllemű férfi. Testi adottságain kívül szellemi képességei is kiemelték az átlagos emberek közül: az esze gyorsan vágott, kivételes kommunikációs készséggel rendelkezett, és soha nem tért ki a megmérettetés elől. William Simmons ügyes vezető és felkészült, magabiztos szónok volt, aki játszi könnyedséggel befolyásolta az embereket. A metodista lelkész egyaránt felhasználta az első Ku Klux Klán szellemi örökségét, valamint új elemekkel dúsította a gyűlölet ideológiáját. Elődjeihez hasonlóan ő is karitatív üzenetbe csomagolta a rasszista törekvéseket, így fennen szónokolt a család szentségéről és az elesettek oltalmazásáról, a hazafiságról és a gyermekek keresztényi neveléséről, de mindenek előtt a fehér faj totális felsőbbrendűségét hirdette. Roppant érdekes, sorsszerűnek tűnő körülmény, hogy az újraalapító William Simmons még kicsiny gyermekkorában került a Klán bűvkörébe. A csuklyás lovasokról szóló történeteket nevelőnője, egy idős fekete asszony mesélte neki, akit nem egy ízben félemlítettek meg az éjszakánként kilovagló, fehér lepelbe bújt alakok. A nő mesélt a keresztégetésekről és a portyákról, a feketék elleni atrocitásokról és a gyújtogatásokról. William Simmons gyermekkora az 1880-as évekre esett, mikor a Ku Klux Klán kiváltképpen aktív volt, így rengeteg rémtörténet juthatott a fülébe, amelyek komoly hatást gyakoroltak személyiségének fejlődésére. Még gyermek volt, de roppant mód megtetszett neki a Klán által használt külsőségek összessége és a miszticizmus által sugárzott erő, így még zsenge korában elhatározta, hogy egyszer majd ő is belép a szervezetbe. Az ifjú Simmons a papi hivatást választotta, így elvégezte a teológia szakot, majd praktizálni kezdett. 1901-ben látomása támadt: fehér palástba és csuklyába öltözött lovasokat látott, akik lángoló keresztek alatt vonultak az éjszakában. Sorsfordító erejű látomás volt: Simmons még aznap megfogadta, hogy ereje és tehetsége szerint saját "testvéri társaságot" alapít, amely továbbviszi a Ku Klux Klán nevét.

Másfél évtized telt el, míg a metodista lelkész beváltotta fogadalmát. A közbeeső időben Simmons tucatnyi titkos társaságba lépett be, többnyire patrióta szervezeteket és szabadkőműves-mozgalmakat tüntetett ki figyelmével, ám csak rövid ideig látogatta ezeket a köröket - hisz ő saját társaságot kívánt alapítani, és nem egy már meglévő rendbe kívánt beilleszkedni. A várva várt pillanat 1915 agusztusában jött el: ekkor történt, hogy William Simmons barátaival és a Klán egykori tagjaival egyetemben fehér csuklyát és leplet öltött, majd a csoport kivonult Atlanta város Stone Mountain nevű dombjára, és lángoló keresztet állított. A metodista lelkész meghirdette a Láthatatlan Birodalom újjászületését, amely birodalomnak az alapítás pillanatában alig 50 tgja volt. William Simmons roppant büszke volt tettére: úgy érezte, immár beteljesítette szent küldetését, amelyet maga Isten [Eposz megjegyzés: vagy inkább Sátán?] ruházott reá, aki egy látomás formájában tudatta vele akaratát. Miként az a fentiek alapján is nyilvánvaló, a szakrális küldetéstudat által tüzelt lelkész roppant elszántan tevékenykedett, így a maroknyi férfi csoportosulásaként induló új Ku Klux Klán gyorsan működőképes szervezetté dagadt. A második Ku Klux Klán soraiba csak és kizárólag a 16. életévüket betöltött, natív amerikai származású, protestáns férfiakat vették fel - a katolikus és a zsidó vallású személyek, feketék és nők nem léphettek be a szervezetbe.

William Simmons ritka szerencsével választotta ki az újjáalapítás időpontját. A társadalmi körülmények egyre kedvezőbbé váltak a szervezet számára, sőt, még egy filmművészeti alkotás is melléjük szegődött. Az 1915-ben bemutatott "Birth of the Nation" (Nemzet Születik) című film (rendezte: D. W. Griffith) hirtelen jött népszerűsége a Simmons-féle Klán malmára hajtotta a vizet. A film elképesztően magas nézőszámot ért el, minden korábbi bevételi rekordot megdöntve 18 millió dollárt kasszírozott, így hihetetlenül széles tömegek felé juttatta el az erkölcsi szempontból igen kétségesnek nevezhető üzenetét. A Nemzet Születik ugyanis nyíltan kiállt az első Ku Klux Klán mellett, amelynek tagságát lovagias patrióták karitatív gyülekezeteként ábrázolta. A fekete populációról kommunikált kép ellenben a legrosszabb és legaljasabb déli sztereotípiákat követte: az afro-amerikai lakosságot bűnözők és csökött értelmű személyek, tolvajok és semmittevők hadaként vonultatta fel.


Torrente del Bosque (Géczi Zoltán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-03-30 23:15:35, szombat
 
  - Én viszont az "Idegen Légiót" részesítem előnyben, hiszen énnálam nem egészen a földi fizikális testek a lényegesek, bár lehetne rajtuk mit tökéletesíteni, hanem az ami benne belül van. Persze ez nem azt jelenti hogy a szubjektív bennső világom esetében szépnek és tetszetősnek vagy dizájnosnak titulált fizikális formákat megvetném, éppen ellenkezőleg. Nekem semmilyen problémám sincs a "hibridekkel". Phhúú, baszki... Hamarosan nagyon meleg lesz, a Napocska közelebb lesz énhozzám is, már most készülök lelkileg, pedig még egészen kellemes hűvös van. Sajnos vagy nem sajnos, bizonyos nézőpont kérdése, nekem ebben az életemben nordikus jelenleg a fizikális testem, nem éppen nagy hőségekhez tervezték. Énnálam a plusz 25-30 fok és ami afölött van, az már szenvedés, de próbálom majd nem szenvedésként megélni. Be lesz ám fűtve, mint állítólag a Pokolban is, főleg nappaloknál. Mindig elgondolkodok azon, ha tényleg tudatában vagyunk annak hogy létezik reinkarnáció, akkor bizony sok illetőnek lehettek előző életeiben más fizikális testei amiben létezett mint tudat vagy szellem is. Bizony akár még távolibb rendszerek esetében, egykor nagyon-nagyon régen is olyan fizikális testekben lehettek néhányan, akiket mi "idegenekként" vagy földönkívüliekként szoktunk emlegetni. Mindenféle vallás és ideológia akár filozófia szokott engem érdekelni, ugyan egyikhez sem tartozok, és nem is akarok egyikhez sem tartozni, ennek meg vannak az okai. Viszont énnálam is léteznek nézetek és elvek, amelyeket sokszor szeretek rugalmasan is kezelni, nem szeretném őket beskatulyázni és szavakkal illetni őket...

Idegenlégió: a legkeményebb hadsereg - 1. rész
Link












Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-03-30 22:44:56, szombat
 
  Nagy durranás 2. - A második pukk:

Saddam: - Meghálsz, mint... Kutyáh!
Kutya, mármint Saddam yorkshire terrierje: - Grrrrrr... Vráuh!

Hot Shots! Part Deux - Main enemy

Saddam Hussein / Perro (Fusión)
Link

The Yellow Rose of Texas - The Confederate Army
Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 216 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 1223
  • e Hónap: 1836
  • e Év: 12770
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.