Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A "függetlenített" KISZ- párt- és szakszervezeti bizottságok
  2020-01-10 11:53:28, péntek
 
  A "FÜGGETLENÍTETT" KISZ- PÁRT ÉS SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGI RENDSZER
(Vázlatos visszatekintés)

Ahol én dolgoztam 1970-től, mint KISZ-es fiatal- gyors- és gépíró - annál a vállalatnál több, mint 3000 fő fizikai MUNKÁS dolgozó volt állományban. A vállalati vezetőség 5 tagú volt. A cég irodaháza a főváros V. kerületében székelt. Az igazgatói tanács ott működött. Az élén az igazgatóval, a főkönyvelővel a függetlenített párttitkárral- KISZ-titkárral és szakszervezeti titkárral.

Ezeket az embereket a vállalati KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség)- PÁRT (Magyar Szocialista Munkáspárt- ágazati szakszervezet (pl. Építők Szakszervezete) javasolta vezetőnek. Az V. kerületi KISZ- párt- és szakszervezeti bizottság elfogadta, majd rendezett a jelölt számára a vállalat hivatalos helyiségében egy választást... A jelölt megszavazása esetén a KISZ-titkár jogosult lett a cég ifjúságának képviseletére. Amikor a kb 1500 fő KISZ-fiatal megválasztotta KISZ-titkárnak a jelöltet, a vállalat biztosított számára irodát, irodista dolgozót, akik a cégtől kapták a fizetésüket. Az iroda fenntartási és minden más költségét a vállalat fizette. Ugyanúgy a reprezentációs költséget, gépkocsit sofőrrel, vagy taxi-csekket... stb.
Döntési jogkörrel rendelkeztek ezek a politikai vezetők még akkor is, ha mondjuk az építőipari cég párttitkára - szakképzettségét tekintve - pék volt! A vállalatnál történtekről az V. kerületi KISZ Bizottságnak tartozott beszámolási és jelentési kötelezettséggel, valamint az ÉVM-nek. Vagyis, az illetékes minisztériumnak is időszakonként hangulatjelentést kellett írni...

Éppen ezért, HATALMAS INFORMÁCIÓS TŐKÉVEL rendelkeztek pl. az ipari minisztériumban.
Ezt az INFORMÁCIÓS TŐKÉT a rendszerváltoztatásban ANYAGIAKRA lehetett váltani pl. a PRIVATIZÁLÁSOKNÁL!
Nem véletlenül lett az egyik leggazdagabb politikus pl. a baloldali KAPOLYI LÁSZLÓ... http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257851&kid=828037&sort=

Minden programot, amit a kerületi KISZ bizottság szervezett, a vállalati fiatalok számára, arra a vállalati KISZ- titkár köteles volt mozgósítani. Erre megvoltak a helyi kulturális- propaganda- agit.prop., stb bizottságok ,,választott" vezetői is, de ők a vállalat szakmai dolgozói voltak. Úgynevezett ,,TÁRSADALMI MUNKÁBAN" végezték a KISZ-es munkáikat!

MINDEN KÖLTSÉG a vállalati költségvetésből lett fedezve!!! Az OTP-nél volt egy számlája a KISZ-nek, ahova minden hónapban átutalta a VÁLLALAT a megállapodás szerinti összeget, amiből a vállalati KISZ Bizottság gazdálkodott.

Amikor a kerületi KISZ bizottságtól szóltak, hogy elfogyott a pénz, akkor kénytelenek voltak un. kommunista műszakot megszervezni szombat- ill. vasárnapra... A dolgozók az arra a napra- napokra járó fizetésüket FELAJÁNLOTTÁK a helyi KISZ számára, amit át is utaltak számlájára, amit az OTP-nél (Országos Takarékpénztár) vezettek.
UGYANÍGY MŰKÖDÖTT a vállalatnál a párt és a szakszervezet is!!!!
Valóságos gazdasági érvágás volt minden alkalommal a vállalat gazdálkodásában.

Amikor már elfogytak ezek a pénzügyi források, kezdett az MSZMP bajban lenni!

Minderről a KISZ-es fiatalok semmit nem tudtak. Lelkesen jöttek a kommunista műszakokra dolgozni, hiszen együtt lehettek, csak ők fiatalok a műszak utáni vendégségben, a vállalati étteremben. Ilyenkor még sört is kaptak... Ezektől az együttlétektől nagyon jó hangulatúak voltak a kommunista műszakok.

Amikor már semmiképpen sem volt átutalható bevételi forrás, akkor kezdtek kölcsönöket fölvenni!!! Volt, hogy már az 1970-es évek végefelé attól a rothadónak sulykolt nyugattól felvett hitelből fizették a dolgozók bérét, mert oly mértékben felélték a politikai vezetői apparátusok a bevételüket!!!!
Ez elmondható a legsikeresebb cégekről is!

Akkor kezdték megszüntetni a vállalati KISZ-t, pártbizottságokat, és szakszervezeti bizottságokat.
A tagságot átirányították a lakóhelyük szerinti szervezetekhez...

Amikor kivonult a "függetlenített" politikai apparátus a vállalatokból, meghirdették a PRIVATIZÁLÁSÁT. Ekkor már 1988-89-et írtunk! Ezekben az években készültek ezek a jegyzőkönyvek, melyekből közreadtam a kivonatolt részleteket, mint bizonyítékot!
Az a baj, 30 éve ELHALLGATJÁK, hogy az MSZMP-s hatalom miért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben BE KELLETT VOLNA JELENTENI A MAGYAR ÁLLAM FIZETŐKÉPTELENSÉGÉT!

Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611

A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog _ MSZMP

Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül az igazság! És az is, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak! Hogy létezik az, hogy 1989-ben (is) lesajnálták azokat a MUNKÁS-PARASZTSÁG-hoz tartozókat, akik érdekében hazudták a hatalomgyakorlást!

Ráadásul nagyon könnyű szívvel tették, hiszen az 1980-as évek MUNKÁSA már nem volt azonos azokkal, akik megvalósították 1945 illetve 1956 után a proletárdiktatúrát!
Sokkal inkább azonosak voltak azokkal, akiket oly erőszakosan proletarizáltak!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 241
  • e Hét: 518
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 45063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.