Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Sámson ereje
  2020-01-24 20:51:53, péntek
 
  Sámson ereje
Bír 13,1-7

Sámson különös alakja az Ószövetségnek. Gondolom más is úgy volt gyermekkorában, hogy őt jegyezte meg elsőként a bibliai szereplők közül, hiszen ki ne szeretne erős lenni, legyőzni a másikat, elbírni erős hatalmakkal. Mai gyermekek közkedvelt példaképei az izomkolosszusok, Herkulesek, filmhősök, sportolók. Ám nem mindegy, hogy valaki mit kezd erejével. S az erő itt a hatalmat is jelenti. Pál apostol hatalmas volt, mikor Damaszkuszba igyekezett, üldözni a keresztyéneket... Sámson testi erejével is Isten bírájaként harcolt a filiszteusok ellen. Mégsem használta jól, hiszen hite nem működött együtt erejével. Erős volt, de elgyöngült. Elárulta ereje titkát, melyet Delila csalt ki tőle. Pedig Izráel bírája volt.
Hogyan tudjuk mi a saját erőnkkel Istent szolgálni? Nem valamiféle jelkép ez? Átvitt értelemben értendő csupán? Nem ! Egyszerűen arról van szó, hogy amit meg tudunk tenni Istenért, a gyülekezetünkért, azt tegyük meg! Fizikai erőnkkel is.
Szolgálatunk lehet egészen gyakorlati.
Például észrevehetjük, hogy hol segíthetünk lelkészünknek.
Észrevehetjük a gyülekezetben lévő idősek nehézségeit, amit ők már nehezen tudnak megtenni. Észrevehetjük az ifióra után otthagyott székeket, a koszos függönyt, a templomkertben viruló gazt. Gyülekezeteinkben nemcsak szívünkre, hitünkre van szükség, hanem két kezünkre is.

Egy németországi templomban egy sérült Krisztus-kereszt látható, mely alatt ez a felirat áll: ,,Nekem nincs kezem és lábam, de neked van. Legyél Te az én meghosszabbított kezem és lábam a világban!"
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Istennek van rendelt ideje és kitűzött célja
  2020-01-24 20:39:01, péntek
 
  ,,De a galamb nem talált nyugvóhelyet a lábának, és visszatért hozzá a bárkába... Még másik hét napig várakozott, és ismét kibocsátotta a galambot a bárkából. Este megjött hozzá a galamb, és íme: leszakított olajfalevél volt a csőrében" (1Móz 8,9.10).

Isten pontosan tudja, hogy mikor tartsa vissza vagy adja meg bármilyen látható jelét a bátorításnak. Milyen csodálatos ez, mert bízhatunk benne bármelyik esetben! Mégis jobb, amikor visszatartja minden látható jelét annak, hogy megemlékezik rólunk. Tudatni akarja velünk, hogy Igéje - az az ígérete, hogy megemlékezik rólunk - valóságosabb és megbízhatóbb, mint bármilyen bizonyíték, amit érzékszerveinkkel tapasztalunk. Jó az, amikor elküldi a látható bizonyítékot, de még jobban értékeljük azt, miután bíztunk benne anélkül is. És akik a leginkább hajlanak arra, hogy bízzanak Istenben minden bizonyíték nélkül, Igéjét kivéve, mindig a legnagyobb mértékű látható bizonyítékát kapják szeretetének. (Charles Gallaudet Trumbul)

Hiszek benne, ha viharfelhők jönnek fel,
És az égen nem látszik már semmi jel.
Ő meghall imát, s gondjában van a veréb...

Dicsérem Őt, ha gyász vagy fájdalom tör rám,
Ha veszteség és bánat ér éltem során,
Mert Ő megmarad, mint egyetlen nyereség.

Kezét fogom, hisz félelmetes az ösvény,
És már se közel, se távol nincs semmi fény,
Ő jól vezet, bármilyen rögös is az út.

Nyugodt vagyok, ha semerre nincs már tovább,
És teljesen kihull kezemből e világ,
Mert végül Ő nyitja meg nekem a kaput.

Az imádságokra későbben adott válaszok nem visszautasítások. Sok kérés eljut hozzá és föl van jegyezve, de ezzel a megjegyzéssel: ,,Időm még nem jött el!" Istennek van rendelt ideje és kitűzött célja, és Ő határozza meg szabadulásunk időpontját.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Múlik az idő
  2020-01-24 20:23:20, péntek
 
  Múlik az idő

,,De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát." (Gal 4,4)

Természetesnek tűnik, hogy úgy gondoljunk az időre és a történelemre, mint valami körforgásra, mivel így jelenik meg előttünk, lelki sötétségben élők között. Az emberi lét a születés, a növekedés, az érett kor és a halál ciklusain rohan át. Úgy látszik, hogy egy-egy nép ugyanazt a pályát futja be: feltűnik, életerőssé, virágzóvá válik, hanyatlani kezd, majd eltűnik. A négy évszak is azt a látszatot kelti, mintha a természet nagy körforgásában csupán küllő lenne.
Ha egyszer elfogadtuk, hogy minden ciklikusan halad, elveszítettük a lehetőségét annak, hogy az életnek bármiféle értelmet, a történelemnek bármiféle jelentést tulajdonítsunk. Ami fenn van, egyszer lekerül, ami lenn van, ismét felkerül. Körbejárunk, és mi magunk egy nagyobb körforgás része vagyunk. Körbe-körbe forgunk, és közben bennünket is forgatnak. Talán van ott valaki vagy valami a kormánynál. Ki tudja?
A Biblia arra tanít bennünket, hogy egészen másként szemléljük az életet és az időt. Beszél ,,az idő teljességéről", amikor Isten elküldte Fiát, és az ,,utolsó napról", amikor a Fiú ismét eljön. A ,,teljesség" szó megjeleníti előttünk egy hordónak a képét, amelybe víz folyik. Mindegyik csepp növeli az összmennyiséget. És végül a hordó tele lesz.
Az élet, az idő és a történelem nem az, mint aminek látszik. És a mai nap vagyis január 24. nem csupán egy másik küllő egy nagy kerékben, ami egyre csak forog. Nem egy másik menet a körhintán, nem egy másik futam az élet bűvös körében. Nem, hanem egy másik csepp Isten hordójában. A napok és a hetek ,,elfolynak", és mi öregebbek leszünk. De e napok folyásának célja van. Isten az, aki figyeli és szabályozza a folyamatot. Hamarosan hallani fogjuk a főangyal szavát. Felhangzik a trombita hangja, mert ,,az a nap" eljött. ,,Állj! Betelt az idő!"
Az idő múlik. Meg kell tanulnunk, hogy hogyan használjuk ki. Ne félj, de ne légy meggondolatlan sem! Isten országa közeledik.

Napi gondolat

Gondold végig azt a tényt, hogy életed - és az idő egésze - nem körbejár, hanem egy határozott cél felé halad. Mennyiben befolyásolja ez életviteledet?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 384 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7111
  • e Hét: 18822
  • e Hónap: 48134
  • e Év: 235936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.