Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Gyertek testvéreim, nap mint nap tegyük amit tehetünk
  2020-02-01 21:12:25, szombat
 
  2020. január 31. - Péntek.
Jézusnak mi volt az első tette ezen a földön? Szeretem magam elé képzelni, ahogyan kedvesen rámosolyog édesanyjára, majd pajkosan összekócolja Szent József szakállát! Egyszerű, szerény nyitány és milyen hatalmas mű született belőle! Gondoljunk a kezdetekre, Betlehem kis falujára, a menekülő Szent Családra és gondoljunk a kétezer éves egyház rengeteg szentjére, arra a roppant sok szeretet műre, áldozatra, jóságra mi ebből az angyali üdvözletre adott falusi lány "igenjéből" kinőtt!
Ne féljünk!!! A nagy Isten ha mert jókedvvel, gyermeki vidámsággal közénk jönni, mi is merjünk vele tipegve, topogva útra kelni! Ha Teremtőnk mert a megváltás Végtelenbe torkolló útjára kezünket megfogva rálépni, akkor mi is nézzünk bizalommal a holnapba, jó testvérekként, örömmel, egymás szemébe nézve folytassuk Isten Országának az építését!
Ma Kovásznára megyek, meglátogatom az ottani gyermekeinket, biztatom, bátorítom, hogy az új évben is jól tanuljanak, szót fogadjanak, növekedjenek szépen Isten dicsőségére, mindannyiunk örömére! Egy leheletnyi jó szándék, egy kézszorítás, egy elrebegett ima, mi ez egy fészekből kihullott árva gyermeknek? Tudom, hogy édeskevés, de minden nap egy -egy kis dolgot megteszek, és próbálom azt nagy szeretettel tenni! Adom amit adni tudok, aztán remélem, hogy az én mustármag tetteimből gyermekeink szívében kinő az élő hit, a bátorságot adó remény, világunkat otthonná tevő szeretet!
Gyertek testvéreim, nap mint nap tegyük amit tehetünk, mert így leszünk mi, az eldobott kövek, szegletkővé Isten hatalmas templomában! Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
„Jelnek kell lennünk!”- Dobszay Benedek_riport
  2020-02-01 21:09:26, szombat
 
  Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a megszentelt élet világnapja. Ezen a napon az Egyház azt a mintegy egymillió férfit és nőt is ünnepli, akik a világon megszentelt életet élnek.
,,Kell a napirend, és az elvonultságot is szükséges őriznünk, ami egyáltalán nem könnyű, a digitális világ ugyanis felbontja a klauzúra határait. Ez drámai változás."
,,Jelnek kell lennünk!" - Dobszay Benedek ferences tartományfőnök a megszentelt életről.
Kivonulnak a világból, de a világhoz van küldetésük. Nem szentebbek, mint mások, de a szent jelei akarnak lenni. Ők is változnak, de az alapokat hűségesen őrzik, s istenkapcsolatukból táplálkozva, közösségeik vonzó voltával akarnak hatni. A megszentelt élet napja (február 2.) alkalmából Dobszay Benedek ferences tartományfőnökkel, a Férfi Szerzetes elöljárók Konferenciájának elnökével beszélgettünk.
...... .............


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Misa de la Presentación
  2020-02-01 21:00:36, szombat
 
  Gyertyás körmenet a Vaticanba videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Gondolatok Urunk bemutatása
  2020-02-01 20:56:43, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ururunk bemutatása_gyertya szentelés
  2020-02-01 20:54:42, szombat
 
  ...... ...........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Gyertya szentelés hagyományai
  2020-02-01 19:30:54, szombat
 
  ...... ........... ..............



A magyar paraszti hagyományban a szentelt gyertya a bölcsőtől a koporsóig elkísérte az embert: keresztelésig az újszülött mellett világított; amikor a fiatal anya először ment templomba, szintén gyertyát vitt a kezében; gyertyát égettek a súlyos beteg mellett, szentelt gyertyát adtak a haldokló kezébe, hogy az ördög ne tudjon rajta győzedelmeskedni, körül is járták az ágyát, megkerekítették a testét vele, hogy mintegy elzárják a leselkedő gonosz elől. Bő, Osli asszonyai szerint a gyertya fénye mutatja a haldoklónak a mennyei utat, füstje pedig elűzi, távol tartja a lélektől a gonoszt.
A szentelt gyertyát a sublótban, ládafiában tartották, vagy szalaggal átkötve a falra helyezték, és főképpen vihar idején gyújtották meg és imádkoztak mellette.
A szegedi táj népe úgy tartotta, ha szenteléskor nem alszik el a gyertya, akkor jó méztermés lesz. Ez utalás a gyertya viaszára. Kiszombori asszonyok a szentelésről hazaérve a gyertyából egy csipetnyit a kilincsre tettek, hogy mindig békesség legyen a háznál, és megveregették vele a gyümölcsfákat, hogy szépen teremjenek.
A magyar népi kalendáriumban Gyertyaszentelő Boldogasszony napja idő- és termésjóslásai szerint a hátralévő tél negyvenes rámutatónapja. A naphoz fűződő időjóslás egy középkori deák szentenciát őriz, eszerint: ha Gyertyaszentelőkor süt a nap, hidegebb lesz, mint előtte volt. (Vagyis: ha a medve meglátja árnyékát, visszabújik barlangjába, mert hideg napok jönnek még.)

Forrás: Magyar kurír

",,Áldalak és köszöntelek Téged,
ó, kegyelemmel teljes,
mert világra hoztad az Irgalmasságot,Urunk bemutatása
mely rám leszállt;
te készítetted a gyertyát,
melyet kezembe kaptam.
...... ........... ............


Te szolgáltattad a viaszt
a méhedbe leszállott Lángnak,
Szűz Szülöttednek,
Szüzeknek szent szüze,
amikor Te, tisztaságos anya
romlatlan testbe öltöztetted
a romolhatatlan Igét."


/Guerric d'Igny apát/
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ünnepélyes Mária-köszöntő 02.01 Csíksomlyó
  2020-02-01 19:09:12, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Miért ejt a pap ostyadarabkát a kehelybe?
  2020-02-01 19:00:58, szombat
 
  ...... .............


Jézus testének és vérének a Szentostyában való egységét és Jézus jelenlétét mutatja - Jézus testét, vérét,lelkét és istenségét tartalmazza.
Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egység a sokféleségben.
  2020-02-01 10:44:31, szombat
 
  Az Európai Unió - minden hibája és fogyatékossága mellett - azon az elképzelésen nyugszik, hogy az európai népek családot alkotnak. Nincs család családi kötelékek, szabályok nélkül. Ezek olykor terhesek lehetnek, de védelmet is jelentenek, az otthon meghittségét és békéjét. Az Európai Unió nélkül Európa kis nemzeteit ki vagy mi védi meg a globalizáció jeges szelétől?

Átgondolásra érdemes sorok Szőke Pétertől, a Sant'Egidio közösség magyarországi vezetőjétől
Az Egyesült Királyság ma éjféltől kilép az Európai Unióból. Az alábbiakban Szőke Péternek, a Sant'Egidio közösség magyar vezetőjének írását adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Mit kér Jézus az ő tanítványaitól?
  2020-02-01 10:40:01, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.