Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A lélek kulcsa 6. rész -Csakrák 6. 7. -
  2020-02-13 13:05:29, csütörtök
 
  6. Homlokcsakra -harmadik szem

Eleme: nincs, már nem tartozik az anyagi síkhoz.
Színe: indigókék, és ibolya Kövei: ametiszt, szodalit, kék vagy lila kövek. Jellemzője: felelősség és tiszta érzékelés.

A csakra homlok közepén -két szem között- helyezkedik el. Ajna csakrának is nevezik. Innen indulnak el útjukra azok a csodák, amit megvalósítható ötleteknek tartunk, de az ihlet is itt születik.
Endokrin mirigye: az agyalapi mirigy (hipofízis). A hipofízis egy függelékkel kapcsolódik a hipotalamuszhoz, ami az agy állományában helyezkedik el. Két részből áll: hátulsó neurohipofizis, valódi idegszövetből, és elülső-adenohipofizis, garathám eredetű mirigyszövetből.

A két hátsó lebeny 2 hormonjai: oxitocin (méh összehúzó) és vazopresszin (folyadék háztartást szabályzó). Az elülső lebeny hormonjai: Tüsző-érlelőhormon (follikulusz stimuláló) FSH. Sárgatest hormon (luteinizáló) LH. Adrenokortikotrop hormon, ACTH. Prolaktin, növekedési hormon (szomatotrop) GH. Pajzsmirigy serkentőhormon (tireoida stimuláló hormon, TSH. A hormonjai, utasító szerepet töltenek be, ezáltal utasító tevékenységgel bírnak a többi hormonra. Ide tartoznak a növekedési-, tejképzési-, hormonok.

Egy kisgyerek rajzait szemlélve elcsodálkozunk a rózsaszínű báránykán, lila lovacskán, de nem egyszer megmosolyogjuk tarka papát, és mamát. A színes rajzok láttán elgondolkodunk, honnan ez a képzeletvilág, a szivárvány színeivel. Nem a gyerek képzelőerejével van a probléma, hanem velünk. A gyermek színes aurával körülvéve látja a tárgyakat, élőlényeket, azokat a színeket használja a rajzaiban. Öt és hét éves kor körül a koronacsakra és homlokcsakra közötti híd, beszűkül, ezzel bezárul, megszűnik a gyermek ,,tisztánlátása".

A harmadik szem képességét fokozatokban mérjük. Alapfok: sejtünk valamit, jól sejtünk, megérezzük... A következő fokon képeket látunk személyekkel, csoportokkal, eseményekkel kapcsolatban, ezek állóképek, pillanatfelvételnek, tűnek. Saját fejlődési fokon, a mozgóképek megjelenéséig, ,,rövidfilmekig" juthatunk el, ahol mozgóképekben látjuk az eseményeket, A harmadik szem alapfokait fejleszteni lehet, meditációkkal, spirituális fejlődéssel. A harmadik szem megnyitására nagyon kevés -kiválasztott- mester, kap lehetőséget, és beavatási engedélyt. Ők állandó kapcsolatban állnak a tiszta Szellemi Lénnyel, ,,keresztszülővel"-, aki a megnyitás felelősségét magára vállalja, és ellenőrzést gyakorol a beavatók és a beavatottak felett! Spirituális utam során, a pszi-sebészet elvégzésekor, a beavatással ,,nyitották meg a harmadik szemem" de csak később, mesterré válásom után tapasztaltam meg az első csodát...

A harmadik szem megnyitása nem önálló tanfolyamokon történik. Igen magas szellemi szintek eléréséhez kötődik. Harmadik szemünk radarként működik más dimenzióból érkező jelzések vételére alkalmas, ezért is nevezzük oly sejtelmesen ,,hatodik érzéknek". A mentális gondolatok, fogalmak vizualizáció képességével, a pozitív, negatív gondolatok felismerésével van jelen, melyekben megjelennek a határok az erkölcsi, ideológiai és vallási területeken. Ide tartoznak a következő szerveink: a fej, orr, az agy és az arc.

A fejfájások, és a látászavarok minden formáját ide soroljuk. A nem megfelelő látásmódnak, a bizalom hiánynak komoly szerepe van a krízishelyzetek kialakulásában. Amikor képessé válunk a fentiek felismerésére, megjelenik a változtatás igénye. Nem véletlen, hogy a ,,bölcset" jeleníti meg az archetipikusan, míg temperamentumában, a ,,felszabadultat" jelképezi. Amikor életünknek eme sorsfordulójához érünk, lelki dolgainkban érdemes rendet tenni, megvizsgálni, képesek vagyunk-e a tisztánlátásra, felismerni-, és követni az életfeladatainkat? Súlyos problémához vezet, ha a gyógyító a hatodik érzéket önmagával azonosítja.

Az igazi látók tudják, elfogadják, és tiszteletben tartják, hogy mindig annyit látnak, amit láttatni akarnak velük. Általában (saját tapasztalat) a földi élet kellemetlenségeinek nevezett előjelzéseket kapjuk, hogy fel tudjunk készülni, ki tudjuk védeni, illetve, ha megéljük, tanuljunk belőle. Szélhámos, aki elhiteti magáról, hogy mindent ,,lát", és mindenre tudja a választ. A magukat látónak aposztrofált emberek szívesen osztogatnak tanácsot másoknak, jó pénzért...

Ne feledjük minden helyzet más. Mások életébe ,,belenyúlni" szabad akaratot korlátozni, befolyásolni, fekete mágia. Nincs jogunk senki életét irányítani, mások akaratát korlátozni. A gyógyítók, terapeuták lehetőségeket és utakat mutatnak, viszont az egyénre bízzák a választás jogát és felelősségét. Az igazi látók a képességeikkel soha nem dicsekednek, nem beszélnek róla. Nem "szolgáltatnak" mert tisztában vannak vele, hogy senki nem láthatja a másik ember útját, hiszen a lélek az utolsó pillanatban meggondolhatja magát, és szabad akaratából új irányt vehet...

A kuruzslók, azt mondják, amit a kétségbeesett ember hallani szeretne. A mások magánszférájában ki-be járók, negatív erők befolyásával, a szabad akarat korlátozásával teszik függővé a hozzájuk fordulókat. A ,,tisztánlátáshoz" ennek semmi köze, a manipulációra épül. Súlyos árat kell fizetni annak, aki az ördöggel cimborál, mert senki nem maradhat adósa! Az ilyen embertől legjobb olyan távolságra kerülni, hogy energiacsere se jöjjön létre közöttük.

Úgy védekezhetünk az ilyen emberrel való találkozás ellen, ha megnézzük a környezetét, magánéletét, szokásait, végzettségét, mielőtt a szolgálatát igénybe vennénk. A tiszta szellemmel megáldott segítőnek a környezete, magánélete rendezett, szokásai egyszerűek. Munkájában pontos, megbízható. Személyiségében az alázat dominál. Szellemi fejlődését folyamatosan biztosítja, így őrzi meg a legnagyobb kincsét.

Harmonizáláskor, csodálatos hatást érhetünk el Bach muzsika hallgatásával.
Asztrológiában a Jupiter uralja, és tengelye: SZŰZ-HALAK .

7. Koronacsakra
Eleme nincs, anyagon túli felső sík
Színe: fehér-, lila-, arany- fény.
Kövei: hegyikristály és gyémánt.

Az emelkedett tudat jellemzi. A koronacsakra másik neve: ahasrara.
Endokrin mirigye: a tobozmirigy (glandula pinealis) A köztiaggyal egy nyél köti össze. Melatonint termel, ami a gonadtrop hormon felszabadítója, ami serkenti a nemi mirigyek fejlődését. A szerotonin- és a melatoninképzés függ a fényhatástól (homlokszem).

Hormonja: a melatonin A csakra a kutacsoknál helyezkedik el. Feladata a magasabb rendű világgal való kapcsolatteremtés, mellyel eljutunk a Mindenséghez, a Teremtőhöz, az Atyához. Az egyén spirituális fejlődésével van kapcsolatban. Fizikai, érzelmi, és mentális egységet teremt. Emlékezzünk, honnan indultunk el. A gyökércsakra a Földanyával, míg a koronacsakra az Atyával köt össze bennünket, így válik folyamatossá az életenergia áramlása. A két energia találkozási pontja a szívcsakrában van.

Az energiaörvények kétféle mozgást végeznek, energiát vesznek fel és adnak le. A felvétel az óramutató járásával megegyező irányában történik, míg a leadás ellenkező irányba. Egyszer leírtam, de nem lehet eleget ismételni. A csakrák soha nem állnak le, az élet feltétele a folyamatosság, diszharmóniában lelassulhatnak oly mértékben, hogy érzékelni nem lehet. Tévesen, ezt az állapotot elzáródásnak szokták nevezni. Ilyenkor megbetegszünk.

Annál a csakránál, ahol a probléma van, a hozzátartozó szervek keringése, idegrendszere sérül, fizikai tünetek, fájdalmak alakulnak ki. Archetípusa nincs, de temperamentumában a ,,mester"-t látjuk. A tobozmirigy és a hipofízis összehangolt működése lehetővé teszi a belsőlátásunkat, a magasabb rendű síkról érkezik jelzéseket, üzeneteket. Ez a csakra biztosítja a tudatosságot, békét, de a kétség is itt kap helyet. Zavarai az elmét károsítják, az elmebetegség széles skálájával találkozhatunk.

Például ide soroljuk: a skizofrénia ágait, a depressziót, mániákat, és az öngyilkossági hajlamot. Ugyanakkor az értelmi fogyatékosság, az epilepszia-, a Parkinzon-kor, valamint az Alzheimer-kór megjelenését. Pszichiátriai betegségek esetében a gyökércsakrát is kezelni, harmonizálni kell, hogy a földelés biztosítva legyen. Asztrológiában a Szaturnusz uralja, a ,,Küszöb őre". Tanulási folyamatunk elárulja, hogy -értelmi fejlettségünkön keresztül-, milyen magas szellemi szint elérésére vagyunk képesek.

Csakratisztító és harmonizáló gyakorlatotok.

Mielőtt a gyakorlatokat elkezdenénk, elevenítsük fel, hogy a csakrák állandó mozgásban lévő ,,energiatölcsérek". A koronacsakra tölcsére felfelé az Atya felé, míg a gyökércsakra hátul, lefelé a Földanyához mutat. A koronacsakra mennyei energiát, a gyökércsakra földi energiát közvetít, ami a szívcsakrában egyesül. Szellőztesd ki a szobát, gyújts egy szál gyertyát, teremts csendet magad körül. Vegyél fel egy meleg zoknit, cipőtől, papucstól szabadulj meg erre a rövid időre. Pár percig ,,hallgasd" a csendet. Gyakorlat Hallgass klasszikus, vagy meditációs zenét, -a természet hangjával-, olyan hangerővel, ami nem vonja el a figyelmed. Ülj le egy kényelmes székre úgy, hogy a hátad egyenes legyen, mind a két talpad a földön pihenjen.

Két kezed tedd a combodra, tenyérrel felfelé. Végy egy mély lélegzetet, és lassan ,,lélegezd ki" a koronacsakrádon át, -ezt nevezzük csakranyitásnak-, a következő belégzésnél hunyd le a szemed, ismételd meg háromszor a légzésgyakorlatot. A negyedik belégzésnél érzékeld, hogy arany fénynyaláb érkezik az Atyától a koronacsakrádba, és csodálatos fényével feltölti azt. Lassan tovább folyik a homlokcsakrádba, és keveredik annak indigószínével, mikor a színek tökéletesen elegyedtek, az aranyfény folytatja útját. Eléri a torokcsakrádat, és annak kék színével egyesül. Érzed, amint torkod, nyakad megtelik a fénnyel. Ekkor az aranyfény tovább indul. A szívcsakrádhoz ér. Csillogó arany zöldjével beragyogja.

Szívedben a szeretet lángja gyúl, öröm, és boldogság simogatja a lelkedet, és nyugalom burkolja be a testedet. A gyógyító arany fény az elosztócsakrádba folyik, elárasztja sárgával kevert aranyfényét az egész testedben, érzed, ahogy minden sejtedhez eljut. Az aranyfény tovább indul a keresztcsonti csakrádba, ahol narancs színével keveredve, a medencédben lévő szervek, felmelegednek, ellazulnak, kiegyensúlyozottan végzik funkciójukat. Az aranyfény kijelölt útját tovább halad. A gyökércsakrádhoz érve, annak vörösével egyesül. Itt kissé elidőzik, várakozik. A Földanya szívének ezüstsugarából a gyökércsakrádba küld egy nyalábot, ami az atyai aranyfénnyel és csakrád vörösével egyesül.

Az arany ezüst keveredett bronzfénye visszatér a keresztcsonti csakrádhoz, ahol az arannyal kevert narancs színnel keveredik. A bronznyaláb elindul az elosztócsakrádba, a csakra sárga fényével együtt eljut tested minden porcikájához. Innen indul tovább szíved központjába, ahol aranyos smaragdzölddel egyesülve a Földanya és az Atya átható fénye megpihen. Megtisztultál, sejtjeid felfrissültek, szerveid egészségesen szolgálják fizikai testedet, egészséges vagy. Hagyod, hogy ez az érzés átjárja testedet, lelkedet, élvezed a nyugalmat. Lélegezz párszor jó mélyen, mozgasd meg az ujjaidat, és nyisd ki a szemed! Megérkeztél! A gyakorlatot bármikor megismételheted, ajánlatos hetente legalább kétszer, de bármikor, ha szükségét érzed.
* A következő gyakorlatot azoknak ajánlom, akik rendszeresen imádkoznak, és ismerik a

MIATYÁNKOT.
Pszi-sebészetnél én is ezt alkalmazom... Az ima, zsoltár, híd szerepét tölti be Isten és ember között. Amennyiben isteni gyógyító erőt szeretnénk közvetíteni, kapcsolatba kell lépnünk Istennel, ehhez a "hidra" kell lépnünk, hogy eljussunk hozzá. Az angyalok segítségét is bármikor igénybe vehetjük, csak kérnünk kell őket, de ne felejtsük el, ők csak hívásra jönnek. A gyógyító felelőssége, hogy mindig tudatában legyen annak, hogy az általa közvetített energia nem a sajátja, nem tőle származik, az isteni gyógyító energiának nem teremtője, hanem közvető csatornája! A gyakorlatokat állva végezzük.

Végy egy mély lélegzetet, kilégzéssel megnyitod -az első gyakorlatban megismert technikával-, a koronacsakrádat. A harmadik légzésgyakorlat után, a kilégzéssel elkezded az imád.
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, Szenteltessék meg a Te neved, Jöjjön el a Te országod, Legyen meg a Te akaratod,

Érzékeld, ahogy az isteni gyógyító, tisztító energia, arany fénye, golyó formában a koronacsakrádba érkezik, fényével beragyogja, és megtisztítja azt.
Majd folytatva útját elindul...
Amint a mennyben, úgy a földön is.
Homlokcsakrádhoz érve, ragyogó fényével megtisztítja és feltölti azt...

Tovább gurul,
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
Torokcsakrádhoz érve, szikrázó aranyfénnyel tölti meg, általa tiszta ,,hang" születik, mely képes betűből szavakat formálni, hogy megértsd, és megértesd magad. A fény feladatát betöltve tovább halad...

És bocsásd meg vétkeinket...
Szívcsakrádat, a legszebb szent ragyogással, -a bűnbocsánat alázatával, és a legtisztább szeretettel tölti fel. A fény örömpalástjába takar, mielőtt folytatja az útját...
Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek

Elosztócsakrádban a fény szétterjed fizikai testeden. A szeretet palástja melegíti lelkedet, minden élőnek és eltávozottnak megbocsátasz. Isten kegyelmében részesülve, szeretetben és békében élheted tovább a földi életed a megbocsátást örömét megélve. Az isteni gyógyító, tisztító golyó tovább folytatja áldásos útját...

És ne vígy minket kísértésbe...
Keresztcsonti, -szexcsakrádhoz- érve, az aranyfénygolyó mutatja az utat, az erény birodalmához, az egészséges vágy megismeréséhez, a termékenység beteljesítéséhez. Majd dolga végeztével tovább gurul...

De szabadíts meg a gonosztól...
Gyökércsakrádba érve, megpördül, kiseper minden negatív energiát, átmossa szikrázó fényével, majd isteni gyógyító-, tisztító energiával feltölti. Dolga végeztével a gerinc mellett, -érintve alsó csakráidat-, a szívcsakrába visszatér.

Mert Tied az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké, Ámen!
Jobb kezünket a szívcsakrára tesszük, és szellemi (tudati) pecséttel lezárjuk.
Folyt. köv: Aura

Lélek Sándorné (Ekpafat) A lélek kulcsa c. könyvből 2011.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap Szent Bálint ünnepén elkezdhetnénk
  2020-02-13 08:58:58, csütörtök
 
  Holnap Szent Bálint ünnepén elkezdhetnénk ezt a szép kilencedet, házasságainkért! Áldott estét!

Szentlélek kilenced házaspároknak
Testvérek, ha tehetitek, imádkozzátok velem a Szentlélek kilencedet. (Szénégető István atya elmélkedései)
Bíró László püspök írja:
"A házaspárok sem tudhatják, milyen nehézségek, gondok várnak rájuk, mire lesz szükségük egy-egy konkrét probléma megoldásához. Elsődlegesen nem lakást vagy autót, jó állást vagy lottónyereményt kell kérniük, hanem éber figyelmet a Lélek szavára, erőt és bátorságot a Lélek irányításának követésére, lehetőséget a munkára azokért a javakért, amelyekért meg kell dolgozniuk. Merjünk mindig a Lélek vezetésére hagyatkozni! Ha Isten marad létünk középpontjában, ha létünk Istenre irányul, vagyis ha a Lélek indításait követjük, akkor a dolgok helyükre kerülnek, a Lélek adományai segítségével boldogok és boldogítók leszünk."

A kilenced minden napján:
Az elmélkedést ezzel kezdjük:
Jöjj el, Szentlélek, tölts be minket és családjainkat!
És gyullaszd fel bennünk szereteted tüzét.
Küldd el Szentlelkedet és minden átalakul!
És megújítod a Föld színét.
Könyörögjünk!
Isten, aki híveid szívét a Szentlélek felvilágosítása által tanítottad, add, hogy a Szentlélek által mi is megismerjük, ami helyes, és az Ő vigasztalását mindig érezzük! Égesd, Uram, a Szentlélek tüzével szívünket, hogy tiszta szívvel kedvedben járjunk, Krisztus, a mi Urunk által.
Amen.

Ének: Jöjj Szentlélek...
Az elmélkedés befejezéseképpen minden nap imádkozzuk ezt:
Úr Jézus Krisztus, örök Főpap! Őrizz meg minket Szent Szíved oltalmában, ahol senki sem tud neki ártani. Őrizz meg minket tisztának, őrizd meg tisztának ajkainkat, melyek szent Testedet érintik. Őrizd meg tisztának a szívünket, melyet a szentségi házasság jelével pecsételtél meg. Ó Jézus! Segíts minket növekedni a szeretetben és hűségben irántad, hogy ne a földiekhez ragaszkodjunk. Add meg nekünk ahhoz is az erőt, hogy a szívünket egymás mélyebb szolgálatára megváltoztassuk, és Téged mindenkivel megszerettessünk. Áldd meg életünket bőséges gyümölccsel, és egykor add meg nekünk az örök élet koronáját! Ámen. (Kis Szent Teréz nyomán)


1. nap - Belső fegyelmezettség
Üljünk le... csendesedjünk el. Teremtsünk csendet a földies, csapongó, gyötrődő gondolataink között... Összeszedetten, alázattal és bizalommal Istenhez járulhatunk. Vágyódjunk az Ő tiszta Lelke után. Hangosan vagy csak a szívünk csendjében mondjuk ki a hívó szót: Jöjj el, Szentlélek. Költözz a szívünkbe. Vigasztalj... irányíts...
Kérdezzük meg magunktól: mi az, ami eltávolít a Lélektől? Zavarja valami békémet? Imádkozz tisztánlátásért és erőért, hogy szándékadat megvalósíthasd.

2. nap - A jóság
Jöjj, Szentlélek Úristen! Jöjj el, Jóság Lelke! Ma felnézünk az égre és csodáljuk a Napot... az esőt... mely életet ad jóknak, gonoszoknak egyaránt.
"A mással jóttevő ember megkövéredik, és aki mást felüdít, maga is felüdül" (Péld 11,25). Ha figyelmes vagyok másokkal szemben, Isten is figyelmes lesz velem szemben, és valamilyen formában megadja annak jutalmát. Ha gondoskodom mások szükségleteiről, Isten is gondoskodik rólam. Ha törődöm a gyermekekkel, Isten tulajdon gyermekeként törődik velem. Ha legeltetem az Ő nyáját, Ő is legeltet engem. Ezt Jézus ígérte nekünk.
Félthetem betegesen magamat, amíg aztán valóban beteg leszek, figyelgethetem az érzéseimet, amíg nem érzek már semmit; siránkozhatom gyengeségemen, amíg már nincs erőm a panaszkodáshoz sem. Mindennél többet érne, ha önzetlenül, az Úr Jézus iránti szeretetből elkezdenék törődni azokkal, akik körülöttem élnek.
"Senki sem jó, csak egyedül az Isten" - mondja Jézus. De ha Szentlelke szívembe költözik, az Ő jósága kezd élni bennem és körülöttem. Mitől leszek jó feleség... férj... jobb ember, jobb keresztény... mit jelent ez most nekem?
Kérjük egy imabeszélgetésben az Urat, hogy tisztogasson önzéseinktől, és töltsön el ma a Jóság Lelkével.
Testvérek, hálaadással, ma is szánjunk pár percet a Lélek hívására. Erősíthet az a tudat, hogy többen, sokan imádkozunk együtt.

3. nap - Az erősség
Jöjj, Szentlélek Úristen! Jöjj el, Erősség Lelke! Ma képzeljetek magatok elé egy fát, annak gyökérzetével együtt... Benne az élet rezdüléseinek szilárd tartása, stabilitása van. Erő van benne, de nem erőszakos. Állandó, mégis évszakonként megújul.
"És a ház nem dőlt össze, mert sziklára épült" (Mt 7,25). Isten ma erővel akar felruházni, a kitartás és a hűség lelkületével. Törékenységemben, sebezhetőségemmel hívom a Lelket. Fizikai és lelki fáradalmaimban, vállalkozásaimban vágyakozok az Erős Lélekre, elkezdett munkáimban, hivatásom feladataihoz kérem kegyelmét. Szentlélek, jöjj és erősíts meg engem... frissíts, bátoríts! Ne engedd, hogy beleszürküljek... belefásuljak... reménytelenné váljak hétköznapi rutinjaimban. Kérem az elevenség, éberség, az őszinte benső derű ajándékát.
Erős Lélek, jöjj és Te lélegezz bennem, hogy gerinces, jellemes keresztény legyek. "Jött az áradat, nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze" (Mt 7,27).
Miben lehetek még következetesebb, hol újíthatom meg hűségemet?
Kérjük egy imabeszélgetésben az Urat, hogy akarata szerint erősítsen meg minket és családunkat.
Testvéreim, ma szánjunk egy kicsivel több időt az imára, mint előző napokon.

4. nap - Az ima lelkülete
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, imádság Lelke! - A mai elmélkedéshez kezetekbe vehettek egy kisebb edényt vagy kedvenc poharatokat... és maradjatok így elmélkedésünk végéig... Amint szemlélitek, indítsátok fel magatokban az Istennel való érintkezés utáni vágyatokat... nyitott tenyérrel, kezekkel. Hívd a Lelket, hogy töltsön be.
"Kérni fogom az Atyát és másik Pártfogót ad majd nektek, hogy veletek legyen mindörökké" (Jn 14, 16). A Szentlélek az a Valaki, aki személyes erőt ad az embernek ahhoz, hogy rendületlenül helyt álljon a bajban, a terhek alatt. A Szentlélek, mondaná Keresztes Szent János, felemeli a lelkedet Isten örök ünnepébe. Igaz, most még ebben a testben vagyunk és Istentől távol vándorlunk. De ha vágyakozással vándorlunk, imádsággal az ajkunkon, meghalljuk az éneket, amely Isten házára emlékeztet bennünket.
Megkérdezhetném, hogy imádkoztok-e a Lélekhez egyáltalán? De mielőtt ezt kérdezném, biztos, hogy megelőzött a Lélek és már meg is kérdezte tőletek.
Jöjj el Szentlélek és imádkozz bennem! Mi segít engem jobban: a szóbeli ima? A kötött ima? Az egyéni, spontán beszélgetés Istennel vagy a közösségben végzett ima? Szívből imádkozom-e, vagy csak letudom az imaadagokat?
Gyökössy Endre: "Amikor imádkozom, úgy érzem magam, ahogy egy óra érezheti magát, ha érezni tudna: életem rugói a Lélek mozgására fel vannak húzva, testi-lelki erőim lüktetnek, új erőre kapok, járok és mutatok".
Kérjük az imabeszélgetésben az Urat, hogy küldje el - egészen személyesen, nekünk - a Szentlelket... Jöjj el szívembe, testembe-lelkembe Lélek... járj át... éltess... lélegezz bennem... imádkozz bennem.
(szavak nélküli imaidő)

5. nap - A Szentlélek finom érzékenysége
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el érző Lélek! - Keressünk egy kisebb követ... vegyük a kezünkbe és szemléljük... milyen formája... színe... hőmérséklete... majd rövid időre zárjuk össze tenyerünket, anélkül hogy szorítanánk. Az ima idejére maradhatunk végig zárt tenyérrel, a kaviccsal a kezünkben.
"Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek; elveszem testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom majd belétek, és gondoskodom róla, hogy parancsaim szerint járjatok, törvényeimet megtartsátok és meg is cselekedjétek" (Ez 36,26-27). A Lélek úgy vesz körül minket, mint a levegő, amit belélegzünk, vagy ahogy tengerben a víz a halakat. Itt van, körülölel, átkarol... Isten szeretetét hozza közelembe. "Veled vagyok... melletted állok... hátulról támasztalak... előtted haladok... mindennap, a világ végéig".
A betlehemi csoda közénk hozta Istent, de a pünkösd most a szívedbe hozhatja. Isten Országa Jézus tanítása szerint "bennünk van". Figyelmességetekre, érzékeny lelketekre van szüksége ahhoz, hogy szívetekbe lépjen. Igen, jöjj, költözz hozzánk, élj bennünk, Szentlélek!
Figyelek az Úrra? Érzékeny vagyok indításaira, sugallataira? Elég alázatos vagyok, a csend barátja? Hogy vagyok az előzékenységgel? Bűnbánat, elfordulás a bűnöktől... fokozatos odafordulás a Szentlélekhez - ez jelenik meg cselekedeteimben?
Az imabeszélgetésben kérjétek az Urat, hogy szíveteket fordítsa magához. - Jöjj Szentlélek, fordítsd szívemet a Szeretet forrása felé.
Testvérek, a mai napon is elmélkedjünk, imádkozzunk együtt!

6. nap - A szeretet adománya
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, Szeretet Lelke! Jöjj Szentlélek, áraszd szét a mennyből szereteted sugarát! - Ma egy virágot szemléljünk... kint a természetben, a kertben vagy egyszerűen az utcán... formájával, színeivel, szépségével és illatával lásd, hogy érted van itt, neked teremtette Isten. Ha elég nyitott vagy rá, egy élményt, életet fog nyújtani ma ez a virág.
"A Lélek gyümölcse: szeretet" (Gal 5,16). A Szentlélek a szeretet Lelke, pünkösd pedig a szeretet legfölségesebb kinyilatkoztatása. A Szentlélek: szeretet. De milyen szeretetről van szó? Elsősorban nem a mi Isten iránti szeretetünkről, hanem Isten szeretetéről, mely a testvérem iránti szeretetre indít.
Tapasztalom-e Isten szeretetét? Kivel kell megújítanom a kapcsolatomat?
Jöjj Szentlélek, jöjj Szentlélek Úristen, jöjj, örök Szeretet, taníts meg engem mindig szeretni, elsőnek szeretni, viszonzás nélkül is szeretni, megbocsátani és bocsánatot kérni.
"Veni Sancte Spiritus" - "Jöjj Szentlélek, töltsd el híveid szívét és gyújtsd meg bennük szereteted tüzét". Az imabeszélgetésben kérjem az Urat, mutasson rá életem azon területeire, ahol szükségem van Isten szeretetére - és ahol jobban szerethetek másokat.

7.nap - Béke és öröm
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el Béke, jöjj el Öröm Lelke! - Ma a képzelő erőnk segítségével szemléljünk egy folyót... Hogy képzeled el? Gyorsfolyású? Lassú? Üdítő, tiszta víz... ahogy szalad, zenéje lecsendesíti az emberi elmét és benső békére vezet el.
"A tanítványokat eltöltötte az öröm és a Szentlélek" (ApCsel 13, 52).
"A szívetek örülni fog, és örömötöket nem veszi el tőletek senki" (Jn 16,22).
A tanítványok öröme, amely a feltámadt Úrral való találkozásból fakad, a Szentlélek által válik maradandóvá, hiszen a Lélek tudatosítja bennük, hogy Jézus győzött a világ és a világ fejedelme felett (Jn 16,11).
Az Isten Országa öröm és béke a Szentlélekben. Miközben hívjuk a Szentlelket, az Öröm Lelkét, dicsőítsük a Teremtőt és a Megváltót énekkel, imádsággal! Dicsőítéskor öröm költözik a lelkünkbe a Szentlélek által! Mert mi is az igazi öröm? Nem más, mint az, hogy Isten szeret bennünket! A vidám szív jót tesz a testnek (Péld. 17. 22), örüljünk hát az Úrban! Ez a hitünk.
De a mindennapokban? Milyen sokszor vagyunk elfoglalva problémáinkkal, a gondok nyomasztanak és a bajtól való félelem szorongást okoz. Szemünk a valós nehézségeket szemléli. Ehhez kell a Szentlélek! Eljön és azt súgja: lásd az örömöket is. Mindennap meglátogatlak örömömmel, hogy elvegyem félelmeidet.
Ma mikor éreztem az örömet, mi történt akkor? Mik az én örömeim? Szereztem/szerzek/-e ma valakinek én is örömet?
II. János Pál halálos ágyán mondta: "Legyetek derűsek! Én az vagyok."
Jöjj Szentlélek, Békesség Lelke! Jöjj Szentlélek, jöjj Öröm Lelke, töltsd el lelkemet isteni örömöd boldogságával, hogy a reménytelenség és szomorúság támadásait kegyelmeddel elviseljem és örömmel szolgáljalak Téged!
Az imabeszélgetésben hozzátok Jézus elé szorongásaitokat, feszült érzéseiteket... és kérjetek Tőle békességet és Örömet.
Testvéreim, kitartás!

8. nap - Az apostoli lelkület
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj, Küldetés Lelke! - Ma elmélkedésünkhöz a tüzet, a tűz lángjainak képét hívjuk segítségül. Maga elé képzelheted egy tábortűznek a lángjait... emberek a tűz köré gyűlve, beszélgetnek, nevetnek... jó hangulatban körbeülitek a tüzet... lásd színeit... hallgasd hangjait... érezd annak melegségét, fényét testeden végig áramlani...
"Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon" (Lk 12, 49). A tűz a Szentlélek jelképe. Isten, amikor szövetséget kötött Ábrahámmal, "lángoló fáklya" formájában tette magát Ábrahám számára láthatóvá. Amikor pedig kinyilatkoztatta titokzatos nevét, "Jahve", "Én vagyok", égő csipkebokorból szólt Mózeshez. Keresztelő Szent János hirdette, hogy az eljövendő Messiás Szentlélekkel és tűzzel fog bennünket megkeresztelni (vö. Mt 3, 11). A Szentlélek lángnyelvek formájában jött le az apostolokra (vö. ApCsel 2, 3), és olyan belső tűzzel töltötte el őket, hogy lelkes szavaikkal le tudták dönteni a különböző nyelvek válaszfalait, és a sokféle nyelvű hallgatóságban mindenki megértette őket. A Szentlélek tüze hatására a sokféle ember eggyé kovácsolódott. A tűz képével arra tanít bennünket az Isten, hogy Jézus barátai, akiket a Szentlélek tölt el, nem lehetnek frigid, hideg emberek. Azoknak, akiket a Lélek gyújtott meg, szenvedélytől, lelkesedéstől kell égniök.
"Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig" (ApCsel 1, 8). A bérmálásban megkaptuk a Szentlelket. Tanúk lettünk... Jézus életének, szavainak és cselekedeteinek tanúi.
Jöjj Szentlélek, érints, égess a Te tüzeddel. Tüzesíts, frissíts, gyógyíts engem... jöjj, hogy a feltámadott Krisztus reményében élhessek... hadd égjek, világítsak. Szent Bernát életelve volt "ardere et lucere", "égni és világítani".
Tüzes lelkű vagy? Lelkes? Lelkesítesz? Kik lelkesítenek engem? Kiket kellene lelkesítenem?
Az imabeszélgetésben vizsgáljátok meg az Úr előtt, mi tesz titeket hideggé...esetleg közömbössé... és kérjétek a kegyelmet tőle és az apostoli lelkületet a misszió és evangelizálás feladataihoz.


9. nap - A Szentlélek házanépe
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, Egyház Lelke! Jöjj el, minden közösség Lelke! - Képzelj magad elé ma egy nagy hálót... alaposan szemléld végig gondolatban... lásd a párhuzamos szálait, melyek a csomóknál összefutnak és találkoznak. A háló, mely megtart... véd... kifog.
"Mindannyiunkat egy Lélek itatott át" (1Kor 12,13). Mi valamennyien, miután egy és ugyanazon Lelket kaptuk, valamiképpen egymással és Istennel eggyé válunk. Sokan vagyunk, de a Szentlélek által egyekké lehetünk. Így vagyunk az Atya szeretetében és Jézus Krisztusban egyek. A Szentlélek mindenkit lelki egységbe forraszt. A lélek az egység Lelke. Ezért kedveli a liturgia a "Szentlélekkel egységben" imaformulát.
Urunk Jézus, szentelj meg minket, családunkat, közösségünket Szentlelked által!
A Szentlélek a közösség megteremtője. Igazi közösség csak ott van, ahol a Szentlélek munkálkodik. Minden társadalmi közösség, a Szentlélek Isten kívül, csak érdekközösség, amely csak addig áll fenn, amíg az érdekek fennállnak, és azonnal megszűnik, amint az érdekek meggyöngülnek. A baráti, családi, egyházi közösségben csakis Jézus nevében és a Szentlélek által lehetünk egyek. A Szentlélek által mondhatjuk ki a közösséget létrehozó és fenntartó szavakat: szeretlek... fontos vagy... köszönöm neked... bocsáss meg nekem... maradjunk együtt!
Jöjj el, közösség Lelke! Jöjj el, Egység Lelke!
Hol vannak legfontosabb kapcsolódási pontjaink a családtagjaimmal? Kik számomra a legfontosabbak? Hogyan törekszem arra, hogy a szeretet egyre növekedjen közöttünk és igazi közösséggé kovácsolódjunk? Támasz vagyok másoknak? Gyógyír? Vigasz? Kikért élek?
Az imabeszélgetésben hozzátok az Úr elé mindazokat, akiket szerettek, akikkel egy családba, közösségbe tartoztok... és akikért felelősséggel tartoztok.

Testvérek, köszönöm, hogy ebben a kilencedben együtt elmélkedünk, imádkozunk. Áldott szép életet nektek és családjaitoknak, szeretteiteknek!



 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 137 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.