Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A női kézilabda olimpiai selejtező menetrendje:
  2020-02-20 23:23:01, csütörtök
 
  Hosszas tárgyalás-sorozat után a közmédia megállapodott a jogtulajdonossal, így az M4 Sport élőben közvetíti március 20-22. között Győrből a női kézilabda olimpiai selejtezőtornát, amelyről Danyi Gábor és Elek Gábor együttese kvalifikálhatja magát a nyári tokiói ötkarikás játékokra.
2020 kiemelten fontos év a magyar sportban. Nagy erőkkel készülünk a nyári olimpiára, és igyekszünk megmutatni már a magyar sportolók Tokióig vezető útját is, aminek tökéletes megtestesítője ez a torna. Hatalmas öröm, hogy nálunk követhetik figyelemmel ezt az óriási érdeklődésre számot tartó eseményt" - mondta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.
"Stratégiai partnerünk az MTVA és az M4 Sport, ráadásul a hazai válogatott mérkőzések hosszú évek óta kizárólag a közmédiában láthatóak - nem lesz ez másként az olimpiai selejtező alkalmával sem" - emelte ki Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. "Óriási az érdeklődés a selejtező iránt, a helyszínen várhatóan telt ház, a képernyők előtt pedig reményeink szerint további százezrek buzdítják majd az együttest. A sportágon belül összefogást hirdettünk a sikeres selejtező érdekében, és ennek része főbb partnereink, így az MTVA aktív szerepvállalása is".
A magyar női kézilabda-válogatott eddig hatszor vett részt az olimpiai játékokon, legutóbb 2008-ban. Most, 12 évvel később ismét reális esélye van a kijutásra, amelyet hazai pályán, Győrben harcolhat ki. A tornára természetesen az M4 Sport stábja is kiemelten készül: helyszíni stúdióval, exkluzív interjúkkal hozza el a képernyőn keresztül a hétvége mérkőzéseinek minden lényeges mozdulatát.
Magyarország Oroszországgal, Szerbiával és Kazahsztánnal küzd a kijutásért. A négyes első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára. A magyar válogatott minden meccsét, továbbá a továbbjutást befolyásoló Szerbia-Oroszország mérkőzést is élőben közvetíti az M4 Sport, a többi mérkőzést pedig az m4sport.hu-n követhetik a nézők.
*
Audi Aréna Győr
Március 20., péntek:
17:00 Magyarország-Kazahsztán
20:00 Oroszország-Szerbia

Március 21., szombat:
17:30 Magyarország-Szerbia
20:30 Oroszország-Kazahsztán

Március 22., vasárnap:
17:30 Szerbia-Kazahsztán
20:30 Magyarország-Oroszország

A négyes első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia 2020  
Van értelme a misének áldozás nélkül?
  2020-02-20 23:02:22, csütörtök
 
  Ismét Misevlog! :)
Csak katolikusok áldozhatnak?
Miért nem nyáron vannak a roráték?
Meddig maradhatnak a karácsonyfák a templomokban?
Van értelme a misének áldozás nélkül?
- Ti kérdeztetek, Kornél atya válaszol! Itt az újabb kérdés-válasz videó!

Van értelme a misének áldozás nélkül? 2020. febr. 20 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Akik egymást szeretik, azok a jó Istent is szeretik!!
  2020-02-20 23:00:31, csütörtök
 
  Istent sem szereted, ha társadat nem szereted!! Tartsatok össze, mert akik egymást szeretik, azok a jó Istent is szeretik!!
Egymás iránti szeretetünk fokmérője Isten iránti szeretetünknek a fokmérője is!! Nagycsaládunk minden tagját, gyereket, felnőttet tiszta szívvel szeretve, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Eucharisztia - a szeretet és élet forrása
  2020-02-20 22:45:18, csütörtök
 
  Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek katekézise Homrogdon, az Eucharisztia ünnepén. (2017. szeptember 7.)

2017. szept. 15 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Johann Caspar KERLL / Requiem
  2020-02-20 22:35:19, csütörtök
 
  A következő felvételen a belga Vox Luminis énekegyüttes Johann Casper Kerll Requiem-jét adja elő. A Johann Sebastian Bachra is hatást gyakorló Kerll a bajor választófejedelemnek ajánlotta és a saját lelki békéjéért írta a művet az 1660-as évek végén..
A Vox Luminis és a francia l'Acheron március 3-iki budapesti műsorában három másik, hasonló hangulatú mű szerepel még. A Fried- und Freudenreiche Hinfahrt - ,,távozás békével és örömmel" - a barokk zene másik képviselőjének, az orgonára írt darabjairól jól ismert Buxtehude-nak édesapja temetésére komponált műve; ezen kívül egy kantáta a Bach előtti időszak legfontosabb német zeneszerzőjének számító, és Kerrllre is nagy hatást gyakorló Heinrich Schütztől, és a Stabat Mater Kerll tanítványától, Agostino Steffanitól. A hat énekhangra és zenekarra komponált Stabat Matert a szerző viszonzásul írta a londoni Régizene Akadémia számára, amikor 1724-ben örökös tiszteletbeli elnökké választották.

2015. nov. 20. Videó Link

*
- 2020. március 3. 19.30-22.00 NAGYTEREM
A VOKÁLIS ZENE MESTEREI: VOX LUMINIS ÉS A L'ACHÉRON
Vox Luminis (művészeti vezető: Lionel Meunier)
L'Achéron (művészeti vezető: François Joubert-Caillet)
Schütz: Krisztus hét szava a keresztfán, SWV 478
Kerll: Requiem
Buxtehude: Fried- und Freudenreiche Hinfahrt, BuxWV 76 - 1. Mit Fried und Freud, 2. Klage Lied
Steffani: Stabat Mater
Egy belga historikus énekegyüttes és egy francia régizenei hangszeres alakulat német és itáliai barokk mesterektől ad elő vokális egyházzenei műveket - akár nevek említése nélkül is ígéretes lehetne ez a program. A két együttesalapító és -vezető ismeretében pedig annál inkább: Lionel Meunier, aki korábban a Collegium Vocale Genttel is együtt énekelt, 2004-ben hívta életre a Vox Luminist, François Joubert-Caillet nagyszerű gambajátékos pedig 2009-ben toborozta össze a L'Achéron tagjait. A programon szereplő művek szerzői, a 17-18. századi nagy- és kismesterek - a Velencében, Drezdában és Dániában egyaránt alkotó lutheránus Heinrich Schütz, a katolikus pap-diplomata Angelo Steffani, továbbá az I. Lipót császárrá koronázásához misét komponáló Johann Caspar Kerll - jószerint személyükben reprezentálják korszakuk ezerszínű változatosságát.
...... .........



- FUX & KERLL // Requiems - VOX LUMINIS directed by Lionel Meunier
2016. júl. 11 videó Link

- H Schuetz, Selig sind die Toten, SWV 391, Vox Luminis, Lionel Meunier
2016. máj. 26. Videó Link
...... .............



- JS Bach, BWV 196, Arnstadt rehearsal
Vox Luminis public videos 2014. nov. 13. Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Templomunk esti keresztje
  2020-02-20 22:22:51, csütörtök
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Három meccs, ötmillió forint: megbüntette a Fradit az MLSZ
  2020-02-20 10:57:06, csütörtök
 
  A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága összevont eljárás alapján ötmillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencvárost.
Az MLSZ honlapján kedden megjelent tájékoztatás szerint a testület az FTC-szurkolók részéről a Kisvárda elleni idegenbeli, valamint a Honvéd és a Fehérvár elleni hazai bajnoki mérkőzésein történt rendzavarások - megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak bedobálása, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata -, valamint a mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírások megsértése miatt rótta ki a pénzbüntetést.
A legutóbbi fordulóban kiállított Cornel Alexandru Ene (Kisvárda) és Elek Ákos (MOL Fehérvár FC) egyaránt kihagyja a következő találkozót.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Gulácsi Péter remek védésével nyert a csapata
  2020-02-20 10:53:14, csütörtök
 
  A Magyar Gulácsi Péterrel felálló Leipzig története első nyolcaddöntős fellépése alkalmával egygólos előnyt szerzett a tavaly döntős Tottenham Hotspur vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
A német csapat jobban kezdett, a meccs elején a hazaiak kapusa, Hugo Lloris csak a kapufa segítségével tudott menteni, s bár később a túloldalon a magyar válogatott Gulácsi Péternek is volt egy bravúrja, alapvetően a Leipzig irányított, de gólt nem tudott szerezni. A folytatás angol helyzettel indult, Gulácsi pedig ismét remekül védett. Ezt leszámítva a szintén magyar válogatott Willi Orbán csapatkapitányt térdsérülése miatt továbbra is nélkülöző lipcseiek játszottak fölényben, amely Timo Werner értékesített büntetőjével góllá érett.
Hátrányban magára talált a londoni gárda, de egyenlítenie nem sikerült, amihez Gulácsi is nagyban hozzájárult egy újabb bravúrral, amikor Giovani Lo Celso szabadrúgását a kapufára tolta
...... ..............


...... ............


A visszavágókat március 10-én rendezik.
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Tottenham Hotspur - RB Leipzig 0-1 (0-0)
gól: Werner (58., tizenegyesből)
Interjú videó Link
Gulácsi bravúros védései Videó Link

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Mária-oszlop újra felállításáról Prágában
  2020-02-20 10:30:44, csütörtök
 
  A Mária-oszlop újra felállításáról Prágában a kilencvenes évek közepén éles társadalmi vita robbant ki.
Visszakerül Prága történelmi központjába a Mária-oszlop.
Visszakerül a prágai Óvárosi térre annak a barokk Mária-oszlopnak a másolata, amelyet 1918 novemberében, röviddel az Osztrák-Magyar Monarchia bukása után döntött le a tömeg egy tüntetésen, mivel az oszlopot a Csehország feletti osztrák és katolikus uralom jelképének tartották.
Az eredeti oszlop másolatát Petr Vána szobrász készítette. A prágai városi tanács több, egymásnak ellentmondó döntés után a közelmúltban jóváhagyta, hogy az Óvárosi téren, a ledöntött oszlop helyén állítsák fel a Mária-oszlopot. A munkálatok február 17-én kezdődtek. A tervek szerint a Mária-oszlop újbóli felavatására 2020 szeptemberében kerülhet sor.
A Mária-oszlop újra felállításáról Prágában a kilencvenes évek közepén éles társadalmi vita robbant ki. Bár a korábbi oszlop mása már évek óta kész, a városi tanács 2019 nyarán is elutasította az engedélyezést. Több történész szerint a cseh múlt megtagadása lenne, ha a Mária-oszlop visszakerülne Prága történelmi központjába. A városvezetésben módosult erőviszonyok miatt azonban a közelmúltban a tanács jóváhagyta a Mária-oszlop újbóli felállítását az Óvárosi téren, és a hivatalos építési engedélyt is kiadták.
...... ...........


Petr Vána, aki a fennmaradt részek, valamint korabeli fényképek és háttéranyagok alapján készítette el az oszlop másolatát, a munkálatok helyszínén újságíróknak elmondta: az oszlop alatti helyet először a régészek tárják fel, mert az előzetes vizsgálatok szerint a föld alatt még mindig ott vannak az 1650-ben állított eredeti szobor alapjai. A másolatot ezekre az alapokra kívánják elhelyezni.
Az új Mária-oszlop felállítása április 24-én kezdődne, és a tervek szerint szeptemberben felavatható lenne a mű - nyilatkozta a szobrászművész. Szerinte az alapokban van elhelyezve a Mária-oszlop alapítólevele is, amelyet a régészek várhatóan megtalálnak.
Az oszlopot 1650-ben annak emlékére emelték, hogy Prága a harmincéves háború végén, 1648-ban sikeresen visszaverte a svédek támadását, és a város megmenekült. A túlerőben lévő svédek ostroma alatt a prágaiak fogadalmat tettek, hogy ha sikerül megvédeniük városukat, hálából emléket állítanak Szűz Máriának.
Az oszlop - Jan Jiří Bendl alkotása - idővel sok cseh szemében a fehérhegyi csatát (1620) követő, gyűlölt osztrák és katolikus uralom jelképévé vált. A Mária-oszlopot 1918. november 3-án a feldühödött tömeg ledöntötte. Csehszlovákia megalakulása, 1918. október 28. után országszerte számos, a Habsburgokhoz köthető szobrot döntöttek le. A prágai közhangulatra jellemző, hogy az 1989-es rendszerváltás után a mai napig csak egyetlen ,,Habsburg-szobrot" sikerült visszahelyezni a város köztereire.
A Mária-oszlop az Óvárosi tér közepén állt, közel Husz János közismert szobrához. Sokak véleménye szerint a katolicizmus jelképe kiegészítené a protestantizmus jelképét.
...... ........... ............



Forrás: MTI
Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala; MTI; Wikipédia
Magyar Kurír 2020. február 19.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szent Marto Jácinta és Ferenc, a fatimai látnokgyermekek
  2020-02-20 10:16:17, csütörtök
 
  ,,Tűz ég itt belül, a mellkasomban, de nem éget el" (Marto Jácinta)
Két gyermekre emlékezünk ma! Kérjük közbenjárásukat
Képen: Szent Marto Jácinta és Ferenc, a fatimai látnokgyermekek
.......


Az Egyház február 20-án emlékezik Szent Jácintára és Ferencre, a két fatimai látnokgyermekre, akiket Ferenc pápa 2017. május 13-án, az első fatimai jelenés 100. évfordulóján avatott szentté a portugáliai Mária-kegyhelyen.
Ferenc (Francisco Marto) 1908. június 11-én, Jácinta (Jacinta Marto) 1910. március 11-én született. A legkisebbek voltak szüleik, Manuel és Olimpia Marto hét gyermeke közül. Unokatestvérükkel, Lúciával (Lúcia Santos) a család nyáját őrizték a Fatimához közeli völgyben, Cova da Iriában, amikor 1917-ben májustól októberig hat alkalommal megjelent nekik a Szűzanya.
- Ferenc, Jácinta és Lúcia olyanok voltak, mint minden portugál falusi gyerek abban az időben: írni-olvasni nem tudtak, de gazdag szájhagyományban élő kultúra vette őket körül; miközben a nyájat őrizték, játszottak, táncoltak, énekeltek, saját visszhangjukat hallgatva kiáltoztak.
Jácinta gyönyörködött a virágokban, füzéreket készített belőlük unokatestvérének, Lúciának, akit rajongásig szeretett. Örömét lelte az állatokban is, nevet adott a bárányoknak. A három boldog pásztorgyerek a teremtett világ és a természet csodálatában élt. A napot a ,,Miasszonyunk lámpásá"-nak nevezték, a csillagokat pedig az ,,angyalok lámpácskái"-nak. Sötétedéskor újra és újra megpróbálták megszámlálni őket. Naponta elmondták ebéd után a rózsafüzért, de - hogy többet játszhassanak - lerövidítették az imádságokat. Ez azonban hamarosan megváltozott...
1916 tavaszán egy angyal jelent meg nekik, és arra kérte őket, hogy imádkozzanak vele. Majd nyár közepén újra megjelent, ekkor azt kérte, ajánlják fel szenvedéseiket Istennek a bűnösökért. Egy utolsó jelenés alkalmával pedig, nyár végén az angyal vérző ostyát tartott egy kehely fölött, és megáldoztatta a gyerekeket. Ez a tapasztalat végleg elszakította őket játszótársaiktól és felkészítette őket a következő eseményekre.
- Lúcia visszaemlékezései szerint Ferenc békés, szelíd, töprengő fiú volt, de hajlamos a tréfára testvéreivel és barátaival szemben. Gyíkokkal, kígyókkal játszott, gyakran hazavitte őket, bosszúságot okozva édesanyjának. Egyszer odaadta egy forintját, minden pénzét egy társának egy foglyul ejtett madárért, csak azért, hogy aztán szabadon engedhesse. A jelenések után egyre inkább szeretett egyedül lenni és imádkozni, legjobban a tabernákulumban rejtőző Jézus mellett; így fogalmazott: ,,vigasztalni Jézust az egész világ bűneiért".
Az életvidám, kedves, érzékeny, ugyanakkor önfejű Jácinta mindenkit elbűvölt, aki ismerte. Különlegesen erős szeretetet érzett az Úr iránt, öt évesen keservesen sírt a passiót hallván, és megfogadta, hogy nem követ el bűnt és soha nem bántja meg az Úr Jézust.
*
- Első alkalommal 1917. május 13-án jelent meg a Szűzanya a gyerekeknek. Jácinta félénken hátrahúzódott, pedig szerette volna megkérdezni az Asszonytól, hogy odaadhatja-e neki a kenyeret és a sajtot, amit ebédre vittek magukkal. Unokatestvére kérésére a kislány megfogadta, hogy senkinek nem beszél arról, amit láttak. Ezt mégsem tudta megtartani, kiáltozva szaladt haza: ,,Édesanyám! Láttuk ma a Miasszonyunkat!" Anyja csak mosolygott rajta, apja azonban komolyan vette, és Ferenc is igazolta, amit húga mondott, annak ellenére, hogy ő semmit nem látott és nem hallott az első jelenéskor. Jácinta, ellentétben Ferenccel, mind a hat jelenés alkalmával látta a Szűzanyát, de ő sem hallotta mindig, mit mondott Lúciának. A Szűz mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért.
A hír gyorsan elterjedt, és mivel a plébános sem hitt a gyerekeknek, Lúciát hazugsággal vádolták. Jácinta pedig amiatt szégyenkezett, hogy megszegte unokatestvérének tett ígéretét. Később, mikor arról kérdezték, hogy a Szent Szűz miért nem beszélt soha Jácintához, Lúcia így válaszolt: ,,Mert Jácinta sem beszélt. Ha szólt volna, a Szűz is szólt volna hozzá." A kislány azonban csak félénken mosolygott és soha nem tudott megszólalni a Szűzanya jelenlétében.
*
- A második jelenéskor Lúcia megkérdezte a Szűzanyától, hogy a mennyországba fognak-e kerülni. Ő azt válaszolta, hogy Ferenc és Jácinta hamarosan, de Lúciának várnia kell még. (Valóban, Lúcia a három látnok közül egyedüliként megérte a felnőttkort, kármelita apáca lett, és 2005-ben halt meg, 97 éves korában.)
- A harmadik jelenés alkalmával, július 13-án a Szent Szűz megmutatta a gyerekeknek a poklot. Úgy tűnt, Jácintát érintette a legmélyebben a rettenetes látomás. Hogy megmentse a bűnösöket, hármuk közül ő vállalta a legtöbb önsanyargatást, lemondott ételről-italról - sokszor nem ivott semmit a legnagyobb hőségben sem -, és durva kötelet viselt a derekán.
A három gyerek önként vállalt vezeklését gúny kísérte a hitetlenek részéről, zaklatás a szkeptikus világiaktól és klerikusoktól egyaránt és állandó türelmetlenség a hívők felől a Szűztől hallott titkok felfedését illetően.
Augusztus 13-án a hatóságok képviselői elzárták a gyerekeket, hogy megakadályozzák, hogy Cova de Iriába menjenek a megígért következő találkozásra. Fenyegették és erőszakkal próbálták rávenni őket, hogy vallják be, hazudtak. Az augusztusi jelenés ezért 19-én történt, miután a gyerekek visszatértek otthonukba. (E jelenés helyszíne is más volt: a szintén Fatimához közeli Valinhos. Itt a magyarok építettek kápolnát, melyet 1956. augusztus 12-én szenteltek föl.)
Szeptemberben, az ötödik jelenés alkalmával tízezrek voltak jelen a völgyben, egy hónappal később pedig, október 13-án, az utolsó jelenéskor mintegy 70 ezer ember látta a napcsodát: a nap megnagyobbodott, forogni kezdett, majd úgy tűnt, rázuhan a földre.
1918 augusztusában, mikor az első világháború már a végéhez közeledett, Ferenc és Jácinta megbetegedtek az egész világon pusztító spanyolnátha járványban. A következő év áprilisában Ferenc, tudván, hogy nincs sok ideje, kérte, hadd vehesse magához először a ,,Rejtőzködő Jézus"-t a szentáldozásban. A következő napon, április 4-én fénylő arccal meghalt. Először Fatima temetőjébe temették, majd később átvitték a jelenések völgyében épült templomba.
,,Tűz ég itt belül, a mellkasomban, de nem éget el" - mondta Jácinta kínok közt, melyeket akkor érzett, ha a pokolra gondolt és a bűnösökre, akiket meg akart menteni. A kislány a spanyolnátha után tüdőgyulladást kapott, majd tuberkulózist. A Szűzanya előre felkészítette, megmondta neki, hogy két kórházba is bekerül majd, nem gyógyul ugyan meg, de Isten szeretetéért és a bűnösök megtéréséért sokat fog szenvedni. Először két hónapot töltött kórházban, fájdalmas kezeléseken esett át, és egy gennyes kelés az oldalán rettenetes kínokat okozott neki. Szenvedéseit növelte magánya, különösen az, hogy távol került Lúciától. Azonban nem panaszkodott soha. Még egyszer hazatérhetett Fatimába, de nem sokkal később Lisszabonba vitték. Először egy katolikus árvaházba került, mivel nem volt szabad ágy a kórházban. Itt mindennap részt vehetett a szentmisén, áldozhatott és a tabernákulum közelében lehetett. Nagyon boldog volt. Azonban hamarosan átkerült a kórházba. Itt Jácinta megtette végső felajánlását: elfogadta a magányos halált. 1920. február 20-án kérte a betegek szentségét, majd még aznap éjjel békében meghalt. Egyedül, tíz évesen. Akik látták őt nyitott koporsójában, azt mondták, olyan bájos volt az arca, mintha élne. A betegsége és sebei okozta kellemetlen szagok helyett virágillat áradt a közelében. Ferenccel és Lúciával együtt a fatimai bazilikában nyugszanak. Sírjukon egyszerű felirat hirdeti: ,,akiknek a Miasszonyunk megjelent".

Ferenc és Jácinta kanonizációját 1961-ben indították el, majd 1989-ben elismerték hősies erényeiket. II. János Pál pápa avatta boldoggá őket 2000. május 13-án, harmadik fatimai útja során. Az első jelenés 100. évfordulóján, 2017-ben pedig Ferenc pápa a szentek közé emelte a két kis látnokot. Unokatestvérüket, Lúciát Isten szolgálójaként tiszteljük.


Forrás
Magyar katolikus lexikon
Ewtn.com - 100 years of Fatima
Catholic.org
Magyar Kurír 2020.02.20

*
- 2017.Május 13-án délelőtt Ferenc pápa ünnepélyes szentmise keretében szentté avatta a száz évvel ezelőtti Mária-jelenések gyermek látnokait Fatimában.
...... .........


Homíliáját teljes terjedelmében közöljük. Link

*
- 2017. május 13 Kovács Zoltán a fatimai jelenésekről: Szűz Mária a remény és a vigasztalás jele.
Száz évvel ezelőtt, 1917. május 13-án a portugáliai Fatimában Szűz Mária megjelent három kisgyermeknek, a tízéves Santos Lúciának, a kilencéves Marto Ferencnek és a hétéves Marto Jácintának. A száz évvel ezelőtt történtekről és a fatimai titkokról Kovács Zoltán­ ­ma­rio­ló­gussal beszélgettünk. A gyerekek környezete számára az volt a leghihetetlenebb, hogy a Szűzanya három egyszerű, írni-olvasni sem tudó gyermeknek jelent meg.
Bővebben Link

*
- 2018. május 13. A Fatimai Boldogságos Szűz Mária Link

*
- Engedjük szeretni, engedjük Jézushoz a gyermekeinket!!
A gyermekek lehetnek-e szentek?? E kérdésre a mai nap egy nagyon frappáns választ ad!! Jácinta és Ferenc kis gyermekek voltak, de nagy lángoló szívvel szerettek!! Ilyen egyszerű szenté válni, szentként élni, mindannyiunk számára járható az életszentség útja!! Ha a szívünkben már csak a szeretet lakik, ha életünket a szeretet Istene tölti be, akkor boldogok, szentek vagyunk!! Kövessük a fatimai látnokokat, Csaba testvér.

*
- A fatimai jóslatok - vallásos film
Nostradamus Effect: 1917-ben Fatimában 3 gyerek isteni kinyilatkozást hallott, melyekből 3 a pusztulásról szólt. A háromból két gyerek 3 éven belül meghalt. A harmadik a Vatikánnal osztotta meg a 3 titkot. A Vatikán aggódott, hogy a levelek tartalma világméretű pánikot kelthet, így közel 50 évig "hét lakat alatt" tartotta őket.
2011. jún. 26 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3316
  • e Hét: 10006
  • e Hónap: 22682
  • e Év: 256429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.