Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Isten ígéretei
  2020-02-03 20:35:32, hétfő
 
  "Saját tehetetlenségünk semmit sem változtat Isten ígéretein."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Oltártól oltárig
  2020-02-03 20:30:18, hétfő
 
  Oltártól oltárig

,,Ő pedig oltárt épített ott (ti. Sikemnél) az Úrnak... Oltárt épített ott is (ti. Bételnél) az Úrnak..." (1Móz 12,7-8)

Az út az Eufrátesz síkságától Júda dombjáig öt versszakban van elmondva. Szárajnak, gyermektelen feleségének és unokaöccsének, Lótnak a társaságában Abrám virágzó országot hagyott ott. Abrám és házanépe északról nyomult be Kánaánba, és haladt déli irányba, egészen a júdeai pusztaságon lévő Bételig. Ez volt az a nagy utazás, a történelmi jelentőségű utazás, amelynek során az érdeklődés központja, az isteni kijelentés fókusza Kánaánba került át a következő 2000 évre. A beszámoló mégis olyan mértéktartó, mint amilyen rövid. Kilométerek százai és események sokasága van belesűrítve néhány mondatba. De kétszer történik említés arról, hogy Abrám oltárt épített az Úrnak.
Az oltár azt a pontot jelöli, ahol Isten szól, és Abrám hitben válaszol. Az oltárok azok a helyszínek, ahol Abrám az ő Istenével találkozik. A hosszú út valamennyi veszélyét és szépségét ki lehet hagyni az úti feljegyzésből, de az oltárépítés fontos.
Itt van hát az Istennel élt élet egyik kiemelkedő vonása. Az előrehaladást nem a megtett kilométerek és a mindennapi események jelzik. Mindezeket mellőzni lehet, amikor megírják a beszámolót. De az oltárépítés alkalmai olyan lényeges kérdések, amelyeket meg kell említeni.
Ezért az Istennel élt élet titok marad a kívülállónak. A mindennapi életnek olyan állomásai vannak, mint a diploma megszerzése, az előléptetés vagy a fizetési jegyzék. Az emberek életútjukat azokkal a házakkal mérik, amelyekben laktak, s az utazásaikkal, amelyeken részt vettek. Az Istennel élő ember életét azonban az oltártól oltárig megtett út méri.
Az ilyen élet akkor éri el a célját, amikor majd Isten jelenléte zavartalan lesz, és utolsó ígérete is beteljesül: ,,...hogy eljussak Isten oltárához, Istenhez, akinek ujjongva örülök. Hadd magasztaljalak... Isten, én Istenem!" (Zsolt 43,4)

Napi gondolat
Melyek ,,az oltárok" a te életedben?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az áldások után jön a csata
  2020-02-03 20:05:07, hétfő
 
  ,,A Lélek pedig azonnal elragadta Őt a pusztába" ( Mk 1,12).

Ez furcsa módszernek tűnt arra nézve, hogy Isten bizonyítsa a kedvességét.
,,Azonnal" - mit követően? Azután, hogy megnyílt a menny és a (Szent) Lélek alászállt, ,,mint egy galamb" (10. vers), és az Atya szavakban fejezte ki áldását: ,,Te vagy az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm" (11. vers). Ez mégsem egy szokatlan, kivételes tapasztalat.
Én lelkem, már te is megtapasztaltad ezt. Vajon legmélyebb elkeseredéseid nem azok a pillanatok, amiket azonnal követnek a legdicsőségesebb fölemelkedések? Éppen tegnap magasan szárnyaltál a mennyben, és énekeltél a reggel ragyogásában. Ma azonban szárnyaid összezáródtak, és éneked elnémult. Délben sütkéreztél az Atya mosolyának napsütésében, de estére a pusztaságból ezt mondtad: ,,Rejtve van utam az Úr előtt" (Ézs 40,27)
Nem így van, én lelkem, a változás tényleges hirtelensége bizonyítja, hogy az nem kivételes tapasztalat. Érezted-e már az ,,azonnal" szó vigasztalását és azt, hogy a változás miért követi
olyan hamar az áldást? Egyszerűen azért, hogy bemutassa, hogy az az áldást követően érkezik. Isten sugározza rád az Ö fényét, hogy felkészülj az élet sivatagaira, gecsemánéira és kálváriáira. Fölemel téged a magasságokba, hogy megerősítsen, és még mélyebbre menj. Megvilágosít, hogy elküldhessen az éjszakába, és segítséget adjon általad a segítségre szorulónak. Nem mindig vagy méltó a pusztaságra - csak akkor vagy méltó a sivatagra, miután a Jordán folyó ragyogását átélted. Semmi más, csak a Fiú látomása készíthet fel téged arra, hogy hordozd a Lélek terhét, és csak Isten dicsősége tarthatja vissza a sivatag éhségét. (George Matheson)
Az áldások után jön a csata.
A próba ideje, ami kitünteti és nagyon meggazdagítja az ember lelki pályáját, nem általános, hanem olyan időszak, amikor úgy látszik, mintha az egész pokol elszabadult volna.
Ez az az idő, amikor rájövünk, hogy lelkünk hálóba került, és tudjuk, hogy Isten engedi, hogy megragadjon minket az ördög keze. Mégis, ez az az időszak, ami mindig bizonyos diadalban végződik azoknak, akik eltökélték, hogy odatartják lelküket Istennek. És a próba ,,utóbb az igazság békességes gyümölcsével fizet" ( Zsid 12,11), és egyengeti az utat a harmincszorostól a százszorosig növekedő gyümölcsözés előtt, aminek bekövetkezése ígéreten alapul. (Lásd: Mt 13,23.) (Aphara White)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1311
  • e Hét: 5817
  • e Hónap: 67486
  • e Év: 186578
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.