Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Interjú Fábry Kornél atyával, a NEK főtitkárával
  2020-02-04 21:20:41, kedd
 
  Interjú Fábry Kornél atyával, a NEK főtitkárával a százezreket megmozdító eseménysorozat eredetéről, programjáról. Érdemes elolvasni, sok hasznos infót megtudhattok.
Fábry Kornél: ,,Ha tudom, hogy nem vagyok egyedül a hitemmel, az engem is erősít"

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Búcsút vettek Török Józseftől szülővárosában, Makón
  2020-02-04 21:18:47, kedd
 
  Nála volt súlya a dolgoknak
A makói belvárosi Szent István király-templomban február 4-én bemutatott szentmisével búcsúztatták Török József atyát. Az egyháztörténész, papnevelő, prépost, pápai prelátus, pálos konfráter, tiszteletbeli konventuális máltai káplán a mai magyar Egyház meghatározó személyisége volt. A makói római katolikus temetőben helyezték örök nyugalomra.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Nemzetközi operett és opera gálakoncert 2019.
  2020-02-04 21:09:12, kedd
 
  Nemzetközi operett és opera gálakoncert 2019.
Benedekffy Katalin, Gregorio Diaz, Turpinszky Gippert Béla

Videó Link

*
- Benedekffy Katalin: Marica grófnő videó Link

- Benedekffy Katalin: Marica grófnő videó 2 Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Rorate szentmise - kaposfüredi
  2020-02-04 21:06:20, kedd
 
  Rorate szentmise - kaposfüredi Szent Őrangyalok templom 2016.12.13.
Tomanek Péter plébános
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ő és én – Tanúságtételek mindenki_NEK
  2020-02-04 10:22:22, kedd
 
  ,,Segítettből segítővé váltam..." Amikor az utcán kiabáló hajléktalan azt mondhatja, hogy ,,Íme, az Isten Báránya", ez a legtöbb a földön.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága sorozatot indított, amelyben olyan emberek tanúságtételét hallhatjuk, akiknek talán kicsivel több megpróbáltatás jutott osztályrészül az életben, mint másoknak, ám ezáltal eggyel több lépést tudtak megtenni Isten felé. Ezek a tanúságtevők vállalták, hogy az egész világ előtt meséljenek életükről és istenkapcsolatukról.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Szentírással a hétfő ellen - minden borongós esős napra
  2020-02-04 10:19:38, kedd
 
  Véget ért a hétvége, újabb munkahét kezdődik, a maga feladataival, nehézségeivel, az egyszerre több fronton való helytállás keserveivel.
Hogy ne merüljünk bele a hétfői rosszkedvbe, fordulhatunk a Szentíráshoz is, például az alábbi öt igehelyhez.

1.Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek - mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek. Ha majd segítségül hívtok és könyörögve hozzám jöttök: meghallgatlak titeket. Ha kerestek, megtaláltok, föltéve, hogy szívetek mélyéből kerestek.
(Jer 29,11-13)

2.Uram, kegyelmezz nekünk,
benned reménykedünk!
Légy karunk ereje reggelenként,
és szabadításunk bajaink idején!
(Iz 33,2)

3.Istenben keress, lelkem, nyugalmat, segítség csak tőle jön! Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő a váram, nem rendülök meg.
(Zsolt 62,6-7)

4.Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat találtok lelketeknek.
(Mt 11,28-29)

5.Tehát, szeretett testvéreim, legyetek állhatatosak, rendíthetetlenek, tegyetek mindig többet az Úrért, hiszen tudjátok, hogy munkátok nem hiábavaló az Úrban.
(1Kor 15,58)

Forrás: Aleteia.org Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szent Teréz tanítása - Karmelita rend
  2020-02-04 10:15:49, kedd
 
  Ötszáz éve született Avilai Szent Teréz. A Nagy Szent Teréznek is nevezett kármelita szerzetes nővér ünnepét október 15-én tartja az egyház, idén összekötötték ezzel a jubileumi évfordulóval. A 16. században Szent Teréz alapította meg a Sarutlan Kármelita Rendet.
A magyarszéki sarutlan kármelita nővérek a világtól elzártan élik életüket, most azonban megnyitották kapuikat a látogatók előtt. Közös imádságra, vesperásra, majd szentmisére várták az érdeklődőket kápolnájukba.
Avilai Szent Teréz a 16. században új közösséget formált az akkori Kármelita Rendből. A sarutlan kármeliták számára épp ezért különösen fontos az alapítójuk ünnepe. Terézt követve a magyarszéki nővérek is a csendes imádságnak szentelték életüket.
,,Megtanuljuk igazán szeretni az embereket, a világot. Ez nem önmagunkba fordulás, hanem ebből a belső erőből és ebből a belső forrásból táplálkozva tudunk aztán így másokhoz is közeledni, és másokat is Istenhez vezetni." - mondja Beáta nővér.
A kármelita nővérek szerint Szent Teréz tanításának az a lényege, hogy a szerzetesi élet keretei között, a mély istenkapcsolatban váljanak szabaddá.
,,Rendünk egy élő Istenkapcsolatot mutathat föl a világnak, ami a mai világ felszínességében, zűrzavarában megpihenés, megbékélés, és igazi életet adó örömforrás lehet" - vallja Petra nővér.
A nővérek délután vesperásra, kora este pedig szentmisére várták a látogatókat kápolnájukban. A szertartást Udvardy György pécsi megyéspüspök celebrálta, aki kiemelte: Szent Teréz az egész egyháznak kijelölte az utat, hogyan éljen együtt Istennel.
,,Lehetséges-e így élni? A mai ünnepben azt ünnepeljük, hogy igen, lehet. Ünnepeljük Nagy Szent Teréz személyében az Isten és az ember találkozásának az ünnepét, az ember vágyakozásának beteljesülését, és az Isten vágyakozásának a beteljesülését is." - mondta a főpásztor.
A magyarszéki sarutlan kármeliták azt mondták, szerettek volna bepillantást engedni életükbe azoknak, akik nyitottak az Istennel való kapcsolatra. Kármelita lelkülettel ugyanis nemcsak a kármel falain belül, hanem a világban is lehet élni.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Fájdalmas rózsafüzér imádság
  2020-02-04 10:09:25, kedd
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
A megszentelt élet ünnepe egyházmegyéinkben
  2020-02-04 09:51:45, kedd
 
  Urunk bemutatása, vagyis Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe 1997 óta - II. János Pál rendelkezése nyomán - a megszentelt élet napja. Idén február 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ünnepeltek a szerzetesek.

Bővebben Link

Szombathelyen
...



...


Tanulság tétel hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Veres András: Ilyen komoly és sértő támadással még .....
  2020-02-04 09:49:54, kedd
 
  Veres András: Ilyen komoly és sértő támadással még nem kellett szembenézni.
Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában február 2-án elmondta, komolyan kell venni és időben kiállni a rasszista gondolattal szemben, különösen hazánkban, ahol a nemzetiszocialista, majd szocialista terror áldozatainak emléke minden jóérzésű embert kötelez.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményt adott ki, amelyben kifejezte: tagjait megdöbbentette, hogy 2020-ban Magyarországon keresztény embereket bélyegeznek meg a hitük miatt.
Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester közelmúltban elhangzott nyilatkozatára reagálva azt írták: ,,Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott".
Veres András szerint szokatlan egy ilyen jellegű rasszista kirohanás. Hozzátette, az elmúlt években is érte támadás a kereszténységet, de ilyen komoly és sértő támadással még nem kellett szembenézzen a magyar, keresztény társadalom.
A püspök szerint az erzsébetvárosi polgármester kijelentése egy tudatosan átgondolt, megfontolt üzenet volt, hiába próbálják ezt egyesek elbagatellizálni. Ezért is gondolta a püspöki konferencia állandó tanácsa, hogy megszólal az eset kapcsán.
Közleményükkel szerették volna megakadályozni, hogy Niedermüller Péter mentalitása továbbterjedjen a társadalomba - mondta Veres András. Hozzátette, nem lenne a 21. századhoz méltó, ha a múlt századból visszahoznák a kereszténység negatív megítélését. A nemzetiszocializmus, majd a szocializmus egyértelműen azt a látszott keltette, hogy a kereszténység rossz és veszélyes. Ezért történhetett meg az, hogy a kommunizmus idején papokat, szerzeteseket, elkötelezett civil keresztényeket üldöztek, börtönbe, munkatáborba kényszerítettek.
Veres András szerint képződménynek nevezni egy embert, egy embercsoportot dehonesztáló, megbecstelenítő, nem szabad semmilyen körülmények között lehetővé tenni, hogy a közbeszédben általánossá, megengedetté váljon.
A püspök visszásnak érzi Niedermüller Péter kijelentését és a baloldal viselkedését, hiszen elviekben ők a liberalizmus nevében igyekeznek minden embernek egyenlőséget, tiszteletet kiharcolni. Mégis megengedik maguknak, hogy egy általuk kiszemelt embercsoporttól megvonják az említett jogokat, azokat a jogokat, amiért állítólagosan küzdenek.
A jelen helyzet a Római Birodalom bukására emlékeztetni Veres Andrást, mert ott is az abnormálist állították normálisnak, aminek az lett az eredménye, hogy az értékrend, a társadalmi kohézió teljes szétesésével egy egész társadalom megszűnt.
Veres András zárógondolatként megjegyezte, elfogadhatatlan, hogy a keresztényeket szó nélkül, következmény nélkül lehet támadni.


Forrás: Híradó.hu
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.