Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hit
  2020-02-08 22:20:38, szombat
 
  "Amennyit hiszel, annyi a tied."

- Füle Lajos -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten gondot visel reánk mindig
  2020-02-08 22:10:09, szombat
 
  ,,Íme, én veletek vagyok minden napon" (Mt 28,20).

Soha ne tekints félelemmel előre ez élet változásaira és kihívásaira! Ehelyett, amint ezek előjönnek, tekints rájuk azzal a teljes bizonyossággal, hogy Isten, akié vagy, kiszabadít téged belőlük! Vajon nem őrzött meg téged mindeddig biztonságban? Ezért tartsd szorosan az Ő szerető kezét, és Ő biztonságosan átvezet téged mindenen. Amikor pedig nem tudsz állni sem, karjaiban visz téged tovább.
Ne tekints előre úgy, hogy vajon mi történhet holnap! Ugyanaz az örökkévaló Atya, aki gondoskodik rólad ma, törődni fog veled holnap és minden nap. Megőriz a szenvedéstől, vagy megadja neked az Ő rendíthetetlen erejét, hogy azt elviseld! Nyugodj meg tehát, és tedd félre minden aggódó gondolatodat és bizonytalanságodat! (Szalézi Ferenc)

Az Úr az én pásztorom (Zsolt 23,1).

,,Ő nem volt, nem lehet, nem lesz. Az Úr az én pásztorom most. Ő az én pásztorom vasárnap, hétfőn és végig a hét minden napján. Ő az én pásztorom januárban, decemberben és az év minden hónapjában. Ő az én pásztorom, amikor otthon vagyok, vagy Kínában. Ő pásztorom békében vagy háborúban, a bőség vagy szegénység idején." (J. Hudson Taylor)

Az Úr bölcsen készít utat,
Előre mindent látva,
És magára vállalja azt,
Hogy élted kézben tartsa.

Az Úr tervében nincs kudarc,
Lelked betölti jóval,
Hidd el, hogy a célba juttat
Bölcs irányításával!

Az Úr megtervezi sorsod
Sok-sok meglepetéssel,
Soha nem hallott s nem gondolt
Mesteri bölcsességgel.

Az Úr irányítja lépted,
Tervét tisztán meglátod,
Csapdákon át is eléred,
Mit célként lelked vágyott.

Az Úr készít fel téged,
Mint hű Atya gyermekét,
Hogy élvezd örökséged,
Ha végül a mennybe érsz.

E. Mary Grimes

Amit csak tiszta hitünk Istenről tud, Ő éppen az!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Viszonylag jó
  2020-02-08 21:31:35, szombat
 
  Viszonylag jó

,,Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, egyedül csak az Isten." (Lk 18,19)

Jézus kérdése meglep bennünket: ,,Miért mondasz engem jónak?" Ha Jézus Krisztust nem hívhatjuk ,,jó Mesternek", akkor egyáltalán nincsen ilyen, hogy jó mester.
,,Senki sem jó, egyedül csak Isten." De hát Jézus nem Isten örök Fia? Nem maga a Biblia mondja egy bizonyos Józsefről és egy bizonyos Barnabásról, hogy ők jó (ill. jámbor) emberek voltak? (Lk 23,50 és ApCsel 11,24 a Károli fordítás szerint. Az újford. szerint: derék. - A fordító megj.)
Jézus nem tagadja, hogy ő jó, de helyesbíti a hozzá forduló fiatalember egysíkú látásmódját. Ennek a gazdag ifjúnak meg kell tanulnia, hogy nagyon óvatosan bánjon ezzel a szóval, hogy ,,jó". A fiatalember egy jellegzetes vallásos moralizmust képvisel, amely folyamatosan fertőz minket is. A jósággal kapcsolatos elgondolásaink azon alapulnak, ahogy másokkal mérjük össze magunkat. Ezen az alapon kapjuk egymástól és adjuk egymásnak a minősítéseket, éppen úgy, ahogy az iskolában az osztályzatokat általában a többi tanuló teljesítményéhez viszonyítva adják.
De Jézus az embert mindig Isten elé állítja. ,,Senki sem jó, egyedül csak az Isten." Arra tanít bennünket, hogy Istennek a mi életünkre vonatkozó akarata felől kérdezősködjünk. Amikor Krisztus kijelentette Isten akaratát a fiatalembernek (,,add el minden vagyonodat... és kövess engem"), akkor ő úgy találta, hogy a követelmény túl magas. Amikor hittestvéreihez viszonyította magát, nem vallott szégyent. (,,Ezt mind megtartottam ifjúságomtól fogva"). De az új követelmény hasonlíthatatlanul magas volt.
Minden ember Isten jelenlétében él. Hittestvéreink nem állíthatnak fel számunkra irányadó mércét. Mi sem ragaszthatjuk egymásra a ,,jó" vagy a ,,jobb keresztyén" jelzőt. A mi jutalmunk az Úrtól van.
Aki ismeri az ,,igaz bírót", azt nem veszik le a lábáról az emberi elismerések. De ugyanilyen okból az emberi ítélkezés sem végleges.

Napi gondolat
Milyen helyzetek vagy milyen környezet jelenthet neked kísértést, hogy Isten helyett a többi hívő legyen számodra mérvadó?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5608
  • e Hét: 17319
  • e Hónap: 46631
  • e Év: 234433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.