Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Benedekffy Katalin: Bennem te nem múlsz el
  2020-02-08 22:28:34, szombat
 
  Ferdi és Bob Bolland: A három testőr (musical)

,,Anna királynő szerelmes vallomása, a ,,Bennem te nem múlsz el" a legszebb dal a lemezen, melyet Benedekffy Katalin tolmácsolásában hallhatunk. Őt hallva mereng el az ember, miért érdemes musicaleket írni és nézni." (Kultissimo)

Anna királyné: Benedekffy Katalin
Rendező: Balatoni Mónika

Részlet a Gyulai Várszínház előadásából. (2007.)
A bemutató első éves évfordulójára készült el a hanglemez az Alexandra kiadó gondozásában.

Videó Link

- A 3 testőr (musical) - Urak Urak Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Benedekffy Katalin: Ave Maria
  2020-02-08 22:21:57, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Benedekffy Katalin: Francia királylány dala (János vitéz)
  2020-02-08 22:20:07, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Benedekffy Katalin: Lauretta áriája
  2020-02-08 22:18:05, szombat
 
  Jótékonysági koncert Székelyudvarhelyen a Szent Miklós Római Katolikus templomban a Tamási Áron Gimnázium felújításáért (2014. május 7.)

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Nyerő szombat a kézilabda mérkőzéseken 02.08.
  2020-02-08 20:11:16, szombat
 
  - Férfi EHF kupa: Tatabánya - La Roja 26:25

- Női kézilabda B.L.: Valces - Gőri ETO 20:29

- Női kézilabda B.L.: FTC - Rosztov_Don 31:34

- Férfi kézilabda B.L.: Veszprém - Fc_Porto 31.:24

- Férfi kézilabda B.L.: Szeged - Aalborg 26:26
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
„Ha elvész a híd, elvész Erdély!” - Bem József)
  2020-02-08 20:01:22, szombat
 
  1849. február 9-én vívták Bem József honvéd tábornok és Puchner Antal erdélyi császári főparancsnok seregei a sorsdöntő piski csatát, ahol véres küzdelem árán a lengyel származású hadvezér csapatai győzedelmeskedtek.
Az 1848 decemberében meginduló fényes erdélyi hadjárat a Nagyszebennél elszenvedett kudarc után fordulóponthoz ért, ugyanis Puchner hamarosan rákényszerítette a szász és román nemzeti komitékat a Havasalföldön állomásozó orosz seregek behívására. Miután a cári csapatok megszállták Nagyszebent és Brassót, a császári főparancsnok teljes erejével Bem ellen fordulhatott, így február 4-én, Vízakna mellett jelentős győzelmet aratott a honvédek felett. ,,Osztrolenka véres csillagának" a súlyos vereség után már csak 1500 embere és néhány ágyúja maradt, így csupán egyetlen lehetősége volt: egérutat nyerni nyugat felé, a Maros mentén ugyanis jelentős utánpótlás haladt kelet felé, amit a Bánságból kiszoruló Damjanich János küldött Bem számára.
Miután Puchner csapatai nyomasztó túlerőben voltak, a következő napokban a honvédeknek szinte emberfeletti teljesítményt kellett nyújtaniuk, ugyanis a visszavonulással egy időben véres utóvédharcokat vívtak a császáriakkal, miközben a lengyel fővezér sebesülése miatt lényegében cselekvésképtelen volt. A Bem József helyére álló Czetz János ezredes azonban kiválóan teljesítette a rábízott feladatot, így néhány nap után a honvédek egyesülhettek a Damjanich által küldött segédhadakkal, ezáltal az erdélyi hadsereg 7000 főre gyarapodott. Ezután már csak egyetlen, ám annál komolyabb feladat maradt: meg kellett állítani Puchner seregeit, mielőtt azok kijutnak az Alföldre. Erre az 1849. február 9-én vívott piski csatában került sor.
Az apró falucska Dévától 8 kilométerre keletre, a Sztrigy folyó bal partján fekszik, ahol Bem csapatai már az ütközet előtti napon, február 8-án elfoglalták állásaikat. A lengyel származású fővezér feladata egyszerű és világos volt: meg kellett akadályoznia, hogy a császáriak elfoglalják a Sztrigy felett épült, mintegy 40 méter hosszú fahidat. Miként Bem is megállapította: ,,ha elvész a híd, elvész Erdély is", így aztán a Piski melletti átkelő később a magyar hadtörténet egyik legjelentősebb hídjának bizonyult. A tábornok a siker érdekében a folyó jobb partján álló fogadó mellett is erős védelmi állásokat épített ki, ezeket azonban a február 9-én hajnalban meginduló osztrák támadás egy pillanat alatt elsöpörte. Puchner körülbelül Bem seregével azonos haderővel, 7000 reguláris katonával érkezett Piskihez, a császáriakat azonban ezen felül még a román népfelkelők tömege is segítette, az osztrák tüzérség pedig messze felülmúlta a honvédok tűzerejét.
A csata tehát császári támadással kezdődött, Kemény Farkas honvédjainak visszaszorulása után pedig hiába küldték rohamra a Mátyás-huszárokat, Puchner tüzérsége pillanatok alatt rendet vágott a lovasok között. A küzdelem hamarosan már közvetlenül a hídért folyt, ahol az ütközet egy válságos pillanatában az osztrák katonák meg is kezdték a honvédek lefegyverzését, Czetz megjelenése azonban megfordította az eseményeket. A magyar erők hamarosan elkeseredett rohamot vezényeltek a császáriak ellen, akiket meglepett a nem várt ellenállás, és rövid idő múltán meghátráltak. Egy időre Bem csapatai kerültek fölénybe, az általános támadás azonban ismét megtört Puchner ágyúi előtt, a Piskihez érkező osztrák főparancsnok vezetésével pedig az ellenség újra a Sztrigyig jutott.
Fortuna tehát ismét pártot váltott: a jobb parton álló fogadó rövid időn belül harmadszor is gazdát cserélt. A honvédok helyzete ezután még a korábbinál is válságosabbra fordult, ugyanis miközben a magyar csapatok egy része már futásnak eredt, Puchner utászai megkezdték a híd lerombolt részének újjáépítését, hogy az ágyúk átvontatása után döntő csapást mérhessenek Bem maradék erőire. A csata látszólag elveszett, a lengyel hadvezér azonban észrevette, hogy a császáriak már szinte teljesen felélték lőszerüket, ezért mindent egy lapra tett fel: harcba küldte a Bethlen Gergely parancsnoksága alatt álló tartalék egységeket, melyek végül kiharcolták a győzelmet.
A Sztrigy két partját összekötő híd tehát a honvédek kezén maradt, a következő hónapokban pedig Erdély is újra magyar uralom alá került. Igaz, a döntő sikerhez még komoly bravúrokra volt szükség, ugyanis Bem csak Puchner és az oroszok kicselezésével tudott visszajutni a Székelyföldre, ahol ismét felfrissíthette csapatait, és felkészülhetett az ellenséges csapatok kiűzésére.

Facebook oldali videó Link

*
- 1849. február 9. | Bem József győzelmet arat Piskinél Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Az emberrel képes párbeszédet kezdeni,
  2020-02-08 19:57:29, szombat
 
  Az emberrel képes párbeszédet kezdeni, folytatni a Teremtő! Jézus Krisztus szeretettel meghív mindannyiunkat a mennyei Atyánk asztalához, a nagy mennyei lakomára, hol nincs első és utolsó vendég. Minden egyes ember Isten gyermeke, és ez őt olyan ranggal, méltósággal ruházza fel, melyet nekünk minden helyzetben tisztelnünk kell!!
Ezt a méltóságot törik össze, gyalázzák meg mindazok, akik az embert tárgyként kezelik, és elkezdenek üzletelni, kereskedni bármilyen formában is vele!! Ez ellen mi keresztények nem csak tiltakozunk, hanem minden eszközt megragadva harcolunk is! A végső cél melyet magunk elé kell tűzzünk nem más, mint az, hogy minden ember Isten gyermeki szabadságban, békében élhesse életét!
Az ember iránti tisztelettel, Csaba testvér
*
Február 8. az emberkereskedelem elleni tiltakozás napja.l
A Vatikán az emberkereskedelem elleni fellépés napjává nyilvánította február 8-át, Szent Bakhita emléknapját. 2015-ben először ezen a napon világszerte az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság felszámolásáért imádkoznak - tájékoztat a Catholic News Agency és a Crux Now portál.
Peter Turkson bíboros, az Igazságosság és Béke Pápai Tanács elnöke egy február 3-i sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: ,,Tisztábban kell látnunk, meg kell látnunk ennek a bűnnek a mélységeit, és azt, hogy milyen messzire érnek el hatásai; a tisztánlátástól az imáig, az imától a szolidaritásig, a szolidaritástól a koncentrált cselekvésig kell eljutnunk - míg végül a rabszolgaság és az emberkereskedelem nem lesz többé."
Február 8-án, Bakhita Szent Jozefina szudáni származású rabszolganő ünnepén arra hívják a híveket, gyújtsanak egy gyertyát az emberkereskedelem ellen, mindazokért, akik a modern kori rabszolgaság bármilyen formájának áldozatául estek. Afrikában szolgáló szerzetesnővérek mozgalma, a Talitha Kum szervezi a közös imádságot, melyhez a szerzetesség számos intézménye és szervezete, valamint a Elvándorlók és Útonlévők Pápai Tanácsa és az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsa is csatlakozott.
Mint Turkson bíboros a Catholic News Agency-nek elmondta, az új nemzetközi nap szívesen látott kezdeményezés; melynek célja, hogy fölhívja a figyelmet Szent Bakhita ünnepén arra, hogy még nem sikerült leszámolni a rabszolgaság intézményével. Az emberkereskedelem még mindig globális jelenség, és tisztában kell lennünk vele, mennyire súlyos ez a probléma még napjainkban is - hangsúlyozta a bíboros. ,,Azok számára, akik - általában némán - könyörögnek a szabadulásért, Bakhita Szent Jozefina példája reményt adhat" - mondta a ghánai bíboros.
Képen: Bakhita Szent Jozefina
...... ..............


Imelda Poole nővér, a Mary Ward Loreto szervezet alapítója szintén előadott a sajtótájékoztatón, melyen az imakezdeményezést meghirdették. Beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos az, hogy ne csupán imádkozzunk és gyertyát gyújtsunk, hanem ténylegesen tegyünk valamit az emberkereskedelem ellen, mely napjainkban emelkedő tendenciát mutat a gazdasági válság hatására.
Becslések szerint az emberkereskedelem mintegy 36 millió embert érint napjainkban, és évi 150 milliárd dollár profitot termel. Ferenc pápa már Bergoglio érsekként is aggasztónak találta a jelenséget, és pápaságának is fontos eleme az emberkereskedelem elleni harc. Elkötelezettségét mutatja többek között az is, hogy 2014-ben megalapította a Global Freedom Network nevű vallásközi szervezetet, valamint más vallási vezetőkkel közös nyilatkozatot bocsátott ki, melyben elítélik és az emberiség elleni bűncselekménynek minősítik a modern kori rabszolgaságot, annak valamennyi formájában (emberkereskedelem, kényszermunka, prostitúció, szervkereskedelem). Ezenkívül a 2015. január 1-jei béke világnapi üzenete témájául is a modern kori rabszolgaságot választotta a Szentatya, melyben leszögezi: globális jelenségről van szó, tehát az ellene való fellépésnek is globálisnak kell lennie.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Isteni irgalmasság rózsafüzér - 2. rész
  2020-02-08 19:50:28, szombat
 
  ...... .......


,,A Szentlélek ajándékával tölts el engem, ó Uram, hogy Szent Igéidet a bűnösökhöz vihessem, akiket a Te Szent Nevedben segítenem kell, hogy megmenekülhessenek. Segíts nekem, hogy betakarhassam őket imáim által, értékes Véred imáival, úgy, hogy az Szent Szívedhez vonzani tudja őket. Add meg nekem a Szentléleknek azon ajándékát, hogy ezek a szegény lelkek a Te Új Paradicsomodban örvendezhessenek. Ámen
*
Könyörögjünk!
Urunk Jézus Krisztus! Áldj meg és védj meg minden jóakaratú embert ezen a világon. És mindazoknak, akik távol állnak tőled, adj jóakaratot. Indítsd őket az igazság keresésére, és segítsd őket, hogy Téged megtaláljanak, megismerjenek, megszeressenek és soha el ne hagyjanak. Engedd, kérünk, hogy a Te végtelen irgalmasságoddal találkozzanak, mielőtt igazságoddal kellene szembesülniük.
- Menjetek gyermekeim, és ne féljetek. Bízzatok Bennem, Szeretett Atyátokban, aki szeretettel teremtett meg mindnyájatokat. Én minden egyes lelket ismerek, minden részetek ismert Számomra.
Egyikötök sincs kevésbé szeretve mint a másik. Éppen ezért egyetlen egy lelket sem akarok elveszíteni. Egyet sem. Kérlek továbbra is imádkozzátok minden nap.
*
- IMÁDSÁGOK AZ IRGALMASSÁG ÓRÁJÁBA
"Ó Vér és Víz, mely Jézus Szívéből törtél elő, mint irgalmunk forrása - bízom benned" (187).
****
"Ó, Jézusom, tisztán irántunk való szeretetből magad vállaltad a szörnyű szenvedést. Egyetlen sóhajod kiengesztelte volna Atyád igazságosságát. Minden szenvedésed, megsemmisülésed, egyedül felfoghatatlan szereteted és irgalmad műve. (...) Abban a pillanatban, amikor a kereszten meghaltál, az örök élettel ajándékoztál meg minket. Feltártad legszentebb oldaladat, megnyitva nekünk irgalmad kimeríthetetlen forrását. A legdrágábbat adtad, amid volt: Szíved vérét és vizét. Ez irgalmad mindenhatósága, ebből árad ránk minden kegyelem" (1747).
***
"Ó, Jézus, örök Igazság, Életünk, könyörgöm és koldulom irgalmadat a szegény bűnösök számára. Uramnak szive, könyörülettel és kimeríthetetlen irgalommal teljes drága Szív, könyörgök hozzád az árva bűnösökért. Ó, Legszentebb Szív, irgalom forrása, amelyből felfoghatatlan kegyelmek sugarai áradnak az egész emberiségre, könyörgök Hozzád a bűnösök megvilágosodásáért. Ó, Jézusom, keserves kínszenvedésed emlékére ne engedd elveszni a lelkeket, melyeket legszentebb véred árán váltottál meg.
Ó, Jézusom, ha véred hatalmas értékére gondolok, örömmel tölt el annak nagysága, hiszen egyetlen cseppje elég lenne valamennyi bűnösért. (...) Ó, mily öröm ég a lelkemben, ha felfoghatatlan jóságodat szemlélem, ó, Jézusom. Minden bűnöst lábaidhoz akarok vezetni, hogy örök időkön keresztül dicsőítsék a te irgalmadat" (72).
* * *
"Ó, keresztre feszített Jézus! Könyörgök, add nekem kegyelmed, hogy mindig, mindenhol és mindenben hűen teljesítsem Atyád legszentebb akaratát! Ha pedig úgy adódna, hogy nehéz lenne teljesítenem Isten akaratát, szent sebeidből árassz erőt lelkembe Jézus, hogy ajkaim készségesen ismételhessék: Uram, legyen meg a Te akaratod!
Ó, világ Megváltója! Ó, az emberi megváltás Szerelmese, ki megfeledkezel magadról iszonyú szenvedéseid közepette, s csak a lelkek megmentésére gondolsz. Legirgalmasabb Jézus! Add meg nekem a kegyelmet, hogy teljesen elfeledkezzem önmagámról, és kizárólag a lelkeknek éljek és így segítsek neked a megváltás művében Atyád legszentebb akarata szerint" (1265)
* * *
"Meghaltál, Jézusom, de a lelkek számára felfakasztottad az élet forrását. Az egész világ rendelkezésére áll az irgalom tengere. Ó, élet kútja, Isten végtelen irgalma, öleld át az egész világot, s áradj ki ránk" (1319).

Megbocsátó ima
Mennyei Atyám, azt a kegyelmet kérem ma Tőled, hogy mindenkinek meg tudjak bocsátani, akivel bajom volt eddig az éltem folyamán.
Tudom, hogy megadod nekem azt a kegyelmet és erőt, ami kell ahhoz, hogy megbocsássak. Többé nem akarok Rád haragudni, Istenem, és megbocsátok Neked minden bajért, gondért, betegségért, halálért, ami előfordult a családomban.
Tudom, hogy nem büntetés gyanánt küldted ránk ezeket, és bocsánatot kérek Tőled, végtelenül jó és szerető Istenem, amiért azzal vádoltalak, hogy Te küldte a bajt! Ma átadom magam Neked hitben és bizalomban; Te jobban szeretsz engem, mint én saját magamat, Te jobban akarod az én boldogságomat, mint én magam.

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
141 centiméteres a hótakaró a Bâlea-tónál
  2020-02-08 19:42:15, szombat
 
  Péntek reggel a Bâlea-tónál 141 centiméteres volt a hóréteg, ez lévén a legvastagabb, amit a meteorológiai állomások közelében mértek. A Fogarasi-havasokban, 2.000 méteren található tónál fokozott a lavinaveszély, az 1-től 5-ig terjedő skálán 3-as szintű, tájékoztatnak a Szeben megyei meteorológusok. - a Maszol.ro portálról
...... ........


Péntek reggel a Bâlea-tónál 141 centiméteres volt a hóréteg, ez lévén a legvastagabb, amit a meteorológiai állomások közelében mértek. A Fogarasi-havasokban, 2.000 méteren található tónál fokozott a lavinaveszély, az 1-től 5-ig terjedő skálán 3-as szintű, tájékoztatnak a Szeben megyei meteorológusok. A tavat ebben az időszakban csak a drótkötélpályás felvonóval lehet megközelíteni, és csak akkor, ha az időjárási körülmények ezt megengedik. Gépkocsival csak a Bâlea-vízesésig lehet felmenni a Transzfogarasi úton, innen indul a felvonó a Bâlea-tó mellett található menedékházhoz.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Azzal, hogy haragot tartasz, saját magad ölöd meg
  2020-02-08 19:38:38, szombat
 
  Azzal, hogy haragot tartasz, saját magad ölöd meg belülről - Bölcs példabeszéd!
A harag az egyik legártalmasabb méreg, amit saját magad ellen táplálhatsz! Szabadulj meg minden dühtől, indulattól és negatív energiától, ha nem akarsz saját magadnak ártani!.
*
Egy lány, amikor hazament, indulatosan így szólt az apjához:
...... ...........


- Utálom a szomszédunkat, nagyon idegesít, de ha megölöm, bezárnak. Segítesz valahogy megszabadulni tőle?
- Igen, drágám, de csak egy feltétellel: előbb békélj meg, légy kedves, szeretetteljes, figyelmes. És utána, tessék itt van ez a méreg, minden nap egy kis kanállal keverj a poharába, egészen addig, amíg hatni fog.

Egy hónappal később a lány ismét visszament az apjához.
- Már nem akarom megölni őt apa, szeretem, és egyáltalán nem idegesít. Mit tegyek, hogyan fordíthatnám vissza a méreg hatását?
- Ne aggódj drágám, a méreg, amit adtam neked, csupán rizsliszt, semmilyen káros hatása nincs. Az igazi méreg viszont az, ami benned volt.

Azt mondják, hogy aki nem szeret, az nem tud megbocsátani. A szeretet a felelős az összes többi érzelemért, amit embertársaink iránt táplálunk. Az igazi megbocsátás csak akkor lehetséges, ha őszinték a szándékaink. Csak akkor tudunk igazán boldogan élni, ha képesek vagyunk a megbocsátásra, ehhez azonban nem kis erőfeszítés szükséges.
Nézzük, mit kell tennünk ahhoz, hogy szabadon élhessünk:
Próbáljuk megérteni, mi okoz fájdalmat!
Ha nem próbáljuk megérteni, hogy valójában miért is vagyunk dühösek, akkor a problémánk nem oldódik meg. Életünk során újra és újra szembesülni fogunk ugyanazzal a problémával csak más élethelyzetben. Értsük meg, hogy mi az, amiért, vagy amire tulajdonképp haragszunk, és a haragunk egyből enyhülni fog.
Bocsássunk meg!
Miután a megbocsátás útját választottuk, ajánlott sokkal kevesebb időt találkozni az illető személlyel, mert különben a helyzet könnyen megismétlődhet.
Fogadjuk el a szenvedést és a haragot!
A legfontosabb lépés, hogy megértsük és elfogadjuk az érzéseinket, még akkor is, ha negatívok. A fájdalom enyhítésének egyetlen módja önmagunk és érzéseink elfogadása.
Bocsánat - érezzük át!
Gyakran nem elegendő az, ha azt mondjuk, bocsánat próbáljuk meg valójában át is érezni, amit mondtunk. Ha nem tűnik el a negatív érzés, újra meg kell próbálni megbocsátani. Annyiszor ismételjük meg, amíg meg nem szűnik a bennünk uralkodó düh, és harag.

Forrás: filantropikum weboldal
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.