Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A természet és a természetes fény is gyógyít
  2020-03-15 22:41:48, vasárnap
 
  Bizonyára megtapasztalta már, hogy egy-egy stresszesebb időszakot követően ha kiment a természetbe, sokkal jobban érezte magát lelkileg, de talán még a testi tünetei is enyhültek a fákban, a virágokban, az erdő állataiban gyönyörködve.

Természetesen nem mindig tudunk időt szakítani a kirándulásra, de már az is sokat segíthet, ha biciklivel megyünk dolgozni. A kerékpározás és közben a látnivalók megcsodálása jelentős mértékben csökkenti a stresszt.

A teljesítmény növelését segítheti elő, ha a munkahelyén nem mesterséges fényt használ, hanem elhúzza a függönyöket és engedi, hogy a természetes fény világítsa meg a helyet, ahol dolgozik. Ha még az ablakot is kinyitja, biztos lehet benne, hogy nagyon hatékonyan fog dolgozni. Kutatások igazolják, hogy a természetes fény kevésbé tesz álmossá, mint a mesterséges megvilágítás, és még a kognitív teljesítmény is javul is a hatására.

Kutatások arról számoltak be, hogy azok, akik kevesebb vörös húst esznek, sokkal tovább élhetnek, szemben azokkal, akik ezt az ételt részesítik előnyben. A vörös hússal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy jelentős mértékben képes megnövelni a szívbetegségek és a rákos megbetegedések kockázatait. De a vörös hús más krónikus betegséget, például cukorbetegséget is okozhat.

A műanyag palackok nem éppen veszélytelenek. Számtalan vizsgálat bebizonyította, hogy a műanyag palackokban megtalálható biszfenol beleavatkozik a hormonális működésbe, elsősorban az ösztrogéntermelést állítja le, ami sok egészségügyi probléma okozója lehet.

Mindig szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszon, mivel ekkor a legnagyobb a tápanyagtartalma ezeknek a táplálékoknak. Miért ennénk télen görögdinnyét, amikor nyáron, a termőföldön természetes napfény hatására rengeteg, a szervezet számára hasznos vitamin és ásványi anyag is felhalmozódikbenne. Talán ezért is más az íze a szabad ég alatt termelt gyümölcsöknek és zöldségeknek. Nem beszélve arról, hogy a külföldről behozott termékekkel kapcsolatban nem tudjuk, hogy milyen anyagokkal kezelték azokat, hogy kibírja a szállítást és aztán itthon se romoljon meg olyan hamar.

Neveljen a kertjében zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket. Ezek a táplálékok jó hatással vannak a fizikai egészségre, sőt, a kertápolásnak lélekgyógyító ereje is van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A kivi gyógyhatásairól
  2020-03-15 22:37:23, vasárnap
 
 



Igaz, hogy már tavaszodik, de a zöldséges standokon még jó ideig lehet kivit kapni, ami az egyik legegészségesebb gyümölcs, hiszen nagyon sok tápanyagot tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat.

A magas vérnyomás és a magas koleszterinszint nagymértékben megnöveli a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A kivi azonban sok káliumot tartalmaz, amely segít kordában tartani a vérnyomást. Rosttartalma is magas, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet.

A kivi rendkívül gazdag fitokemikáliákban, amelyek eredményesen harcolnak a szabad gyökökkel szemben. Ezen kívül két antioxidáns vitamin - C- és E-vitamin - is megtalálható benne, amelyek kiemelt szerepet játszanak az erős immunrendszer fenntartásában. Az E-vitamin az egészséges bőrt is biztosítja, a C-vitamin pedig többek között elősegíti a kollagéntermelést és a vérerek egészségének is jót tesz.

Idősebb korban gyakori az olyan szembetegség, mint a makuladegeneráció. A kivi azonban tartalmaz két olyan vegyületet - zeaxantint és luteint -, amelyek megtámogatják a szem egészségét. Rendszeresen fogyasztva akár még a makuladegeneráció is elkerülhet bennünket.

Tavasszal sokan kezdenek életmódváltásba, hogy megszabaduljanak a télen felszedett plusz kilóktól. A kivi segíthet a fogyásban, mivel egy rostban bővelkedő gyümölcsről van szó, amely könnyedén eltelít, így kevesebbet eszünk, nem beszélve arról, hogy csak nagyon kevés kalóriát tartalmaz.

A kivi - mivel sok rost van benne - az emésztésre is jó hatással van. Ha emésztési gondjai vannak, csak fogyasszon el egy kivit, amely segítségével jelentősen csökkenhetnek és meg is szűnhetnek ezek a problémák.

Tavasszal is sokan betegszenek meg influenzában vagy fáznak meg a szeszélyes időjárás miatt. Az immunrendszert meg kell erősíteni, hiszen csak így képes védekezni a különféle kórokozókkal szemben. A kivi rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami elősegíti, hogy az immunrendszer sikeresen küzdjön meg a betolakodókkal. Tehát a kivi megerősíti az immunrendszert, különösen igaz ez a gyermekekre és az idősebb személyekre.

Az oxidatív stressz gyakran okoz károsodást a DNS-ben. A DNS károsodása pedig szorosan kötődhet a vastagbéldaganat kialakulásához is. A rendszeres kivifogyasztás azonban csökkentheti ennek a betegségnek a kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Miről árulkodik az arcunk?
  2020-03-15 22:32:52, vasárnap
 
  Az arcunk nemcsak azt árulja el másoknak, hogy mit érzünk vagy esetleg mit gondolunk, hanem a betegségeket is előre jelezheti.

Nyilván vannak olyan emberek, akik száraz arcbőrrel rendelkeznek, de a nagyon száraz arcbőr és ajak betegségről is árulkodhat. Olyan betegség is megbújhat a háttérben, amely érinti a verejtékmirigyek működését, de pajzsmirigybetegség vagy akár még cukorbetegség is meghúzódhat a háttérben. A pajzsmirigybetegség tünete lehet többek között, ha valaki folyton fázik, de a súlygyarapodás és a fáradtság is. A cukorbetegség tünete lehet a gyakori vizelési inger, az állandó szomjúság és a homályos látás.

A szőrösödés is utalhat komoly egészségügyi problémára. Testszőrzet megjelenhet az állon és ajkak fölött. Ez a policisztás ovárium szindróma egyik tünete. Ez egy hormonális egyensúlyhiány, amikor is a férfi nemi hormon szintje megemelkedik.

A szemhéjon megjelenhetnek puha, sárga foltok, amely a szívbetegség előrevetítője is lehet. Akinél ilyen tünetek jelentkeznek, nagyobb eséllyel lesz gondja az artériájával, és nagyobb eséllyel kap szívrohamot - legalábbis a hozzáértők szerint.

A szem alatti táska és puffadás is betegségre utalhat. Ez lehet az egyik jele az allergiának. Ilyenkor még apró hajszálerek is megjelenhetnek ezen a bőrfelületen.

Ha az arc színe megváltozik, az is lehet jele valamilyen betegségnek. A sápadt arcszín jelezheti a vérszegénységet. Ha az arc sárga tónusúvá válik, akkor a háttérben májbetegség húzódhat meg. Ha az arc színének kékes árnyalata van, vagy az ajkak színeződnek kékre, akkor az utalhat szív- vagy tüdőbetegségre. Ilyenkor a körmök is ölthetnek kékes színezetet.

Az arcon az is megmutatkozik, ha az emésztéssel vannak gondok. A viszkető piros dudorok lisztérzékenységre utalhatnak. Ez egy olyan autoimmun betegség, amikor a szervezet nagyon rosszul tolerálja a glutént. Ha pillangó alakzatban jelenik meg az orcán egy nagy, piros folt, az is egy autoimmun betegséget jelezhet, melynek lupusz a neve.

Ekcémára utal, ha kis, piros pörsenések jelennek meg az arcon és az arc szárazzá válik. Hajszálerek is kialakulhatnak az orron, az orr tövében és az orcákon, ez pedig rosacerára utalhat.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.