Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Árnyék és fény
  2020-03-03 20:28:30, kedd
 
  "Árnyék mögött fény ragyog
nagyobb mögött még nagyobb,
amire nézek, az vagyok."

- Gyökössy Endre -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A keresztyén élet harc
  2020-03-03 20:14:25, kedd
 
  ,,Ekkor az kiáltás és erős rángások közepette kiment." (Mk 9,26).

A gonosz sohasem enged a szorításából óriási harc nélkül. Semmilyen lelki örökséghez nem jutunk a piknik élvezetével, hanem mindig csak a csatamező elkeseredett harcai által. Ugyanez áll fenn a lélek mély visszavonulásaiban is. Minden emberi képesség, amely megnyeri lelki szabadságát, ezt vér árán éri el. A Sátánt nem futamítja meg a mi udvarias kérésünk. Teljesen akadályozni akarja utunkat, és haladásunk csak vérrel és könnyekkel érhető el. Emlékeznünk kell erre, különben mi felelünk a helytelen értelmezés önteltségéért. Ha újjászületünk, nem lágy és védett óvodába kerülünk, hanem nyílt terepre, ahol kiveszi erőnket a vihar miatti kétségbeesés. ,,Sok nyomorúságon át kell az Isten országába bemennünk!" (Csel 14,22) (John Henry Jowett)

Atyáink ősi hite él
Börtön, tűz, kard ellenére is,
Ó, hogy ujjongunk szívünkben,
Mikor szólnak hozzánk őseink!
Atyáink ősi hite szent,
Mindhalálig megtartjuk ezt.
Atyáink a mély börtönben
Őrizték szabadságukat,
Bárcsak úgy élnénk szüntelen,
Hogy megvalljuk hű Urunkat!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ördög
  2020-03-03 20:01:13, kedd
 
  "Az ördög vereséget szenved ott, ahol az Atyának engedelmeskednek."

- Andrew Kuyvenhoven -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten népének története
  2020-03-03 19:58:26, kedd
 
  "Isten népének története vérrel és könnyekkel van írva."

- Andrew Kuyvenhoven -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az ütközet
  2020-03-03 19:50:19, kedd
 
  Az ütközet

,,Ő így válaszolt : Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével,
amely Isten szájából származik." (Mt 4,4)

Itt arról olvasunk beszámolót, hogy miként találkozik az ördög Izráel királyával. Folyik az ütközet. A tét: a világ minden országa és ezek dicsősége ( Mt 4,8). A világ feletti abszolút uralom forog kockán.
A csatát azonban nem úgy vívják, hogy erőt állítanak erővel szembe. Az engedelmesség próbájáról van szó. Isten országa akkor jön el, amikor Isten akarata megvalósul. Az ördög vereséget szenved ott, ahol az Atyának engedelmeskednek.
Az ördög nagy sikereket ért el az emberiség elcsábításában. Ádám cserbenhagyta alkotóját.
Izráel is elbukott a próbán. A 40 évnek a pusztában csupán egyetlen célja volt: Isten próbára tette őket, hogy lássa megtartják-e parancsolatát, vagy nem. ,,Megalázta" és mannával táplálta őket, hogy megmutassa nekik : ,,Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal... ami az Úr szájából származik." (5 Móz 8,3)
És ez alapvető próba marad Isten valamennyi gyermeke számára. Mindnyájunknak meg kell tanulnunk, hogy attól még nem élünk, ha van mit a szánkba dugnunk. Csak akkor élünk, ha
hiszünk abban és engedelmeskedünk annak, ami az Úr szájából jön ki.
Most Jézus Izráel útirányát követi, amint Isten iskoláját látogatja. Azt az utat járja, amelyet Isten népe járt. 40 napig vándorol a pusztában. Akkor jön a kísértő. ,,Az első dolgoké az elsőség" -mondja az ördög. ,,Neked enned kell. Ha te vagy Isten Fia, teríttess asztalt az Atyával a magad számára. Parancsold meg, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré."
De Jézus nem hajlandó arra használni hatalmát , hogy megmentse életét. Arra akarja használni hatalmát, hogy engedelmes legyen mindhalálig. Ezért így szól: ,,Még ha azt akarja is Atyám, hogy éhezzem, akkor is engedelmeskedni fogok." Jobb dolog engedelmesnek lenni és éhezni, mint kenyérrel rendelkezni és vétkezni.

Napi gondolat

Hogy alkalmazható ennek az igemagyarázatnak az utolsó verse az életedre ma?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A király
  2020-03-03 08:38:36, kedd
 
  A király

,,Hol van a zsidók királya, aki most született?" (Mt 2,2)

Az evangélium nagy meglepetése az, hogy az Izráelnek megígért király úgy élt, mint rabszolga, és úgy halt meg, mintha köztörvényes bűnöző lenne. Ez az evangélium nem ejt kevésbé ámulatba minket akkor sem, ha sokat töprengünk rajta. Ugyanakkor a szenvedő királyról szóló örömhír fényt vet a Jézus Krisztusban hívők életére. Azoknak, akik ehhez a királyhoz tartoznak, egyelőre részt kell vállalniok az ő szenvedéseiből. Ahhoz, hogy megint méltányolni tudjuk ,,az evangéliumnak ezt a nagy meglepetését", minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy el tudjuk képzelni az ókor királyainak ezt az ,,isteni méretű" hatalmát. Ha királyról beszélünk, hajlandók vagyunk magunk elé képzelni egy kormánytisztviselőt, aki nagyon fontos személyiség, mégis ugyanolyan emberi lény mint mi többiek. De akik az ókori trónok árnyékában éltek, jobban tudták: a király előtt minden halandó vagy meghódol, vagy elpusztul. Ők nem voltak annyira bizonyosak benne, hogy maga a király emberi.
Nagy hátrány a bibliaolvasásunkban, hogy nem ismerjük az abszolút monarchiát. Miért? Azért, mert az Ószövetség szíve egy olyan ígéret, amely egy hatalmas királyról szól. És az Újszövetség magva az az üzenet, hogy Jézus ez a tökéletes uralkodó. Ha Jézus valóban a 72-dik zsoltárban megígért uralkodó, akkor az Újszövetségnek le kellene írnia, hogy a világ urai hogyan hajtanak térdet őelőtte és hogyan helyezi kincsét minden ember az ő lábaihoz. De - amint tudod - a nagy meglepetés az, hogy Jézusnak egy kereszten kellett függenie, mielőtt trónra ült, mindenki rabszolgája volt, mielőtt mindenki urává lett.
Ma - legalábbis az úgynevezett szabad világban - a keresztyének imádhatják királyukat, mert minden embernek biztosítva van a szabadsága, hogy választása szerint vegyen részt istentiszteleten. Hálásak vagyunk ezért a szabadságért és késznek kell lennünk, hogy megvédjük. Azonban nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy a modern vallási türelem mintájára gondoljuk el Jézus királyságát.
Valójában Jézussal is úgy áll a helyzet, ahogy az ókori királyokkal állt: vagy meghódolunk, vagy elpusztulunk.

Napi gondolat
Mi a jelentősége számodra annak, hogy Jézusra, mint ,,királyra" gondolsz?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten gondviselése
  2020-03-03 08:20:48, kedd
 
  ,,Nézd meg Isten cselekedeteit: ki teheti egyenessé, amit Ő görbévé tett?" ( Préd 7,13)

Úgy tűnik, hogy Isten gyakran a nehézségek között mély helyre teszi gyermekeit, sőt sarokba szorítja, ahonnét nincs menekvés. Olyan helyzeteket teremt, amilyeneket az emberi megítélés még megfontoltság alapján sem engedne meg soha. Mégis, a körülmények ködös állapota is Őt szolgálja, hogy átvezessen minket a túlsó oldalra. Talán éppen egy ilyen helyen találod magad ebben a pillanatban.
Helyzeted tele van bizonytalansággal és nagyon súlyos, de ugyanakkor tökéletesen megfelelő. A mögötte levő ok igazolja Őt , aki idevitt téged, mert az egy olyan terület, ahonnét Isten bemutatja az Ő mindenható kegyelmét és hatalmát.
Ő nemcsak megszabadít, hanem amikor ezt teszi, egy olyan leckét tanít meg veled,
amit soha nem fogsz elfelejteni. Az eljövendő napokon pedig énekelve térsz vissza ennek igazságához. Képtelen leszel eléggé megköszönni Istennek, hogy miért tette pontosan azt, amit cselekedett.

Várok rád, míg a menny feltárul,
Mert tudom, hogy csak Te vagy az Úr.

Nem aggódom, Uram, mert Te mindent ismersz,
Egy nap megoldod e világ fonákságát;
Addig vallom hittel, hogy jó úton vezetsz,
S biztosan megnyílik nekem a mennyország.

Most próbák közt élek, ám azért vezetsz így,
Hogy még jobban feléd forduljak hitemmel,
Meg hogy szaporítsam rám bízott kincseid,
S végül majd e Földről a mennybe jussak el.

Boldog, hálás szívvel dicsőítlek Téged
Azért, mert reám sok feladatot bíztál,
Örömet okoz, mit velem tett kegyelmed,
Hogy Szentlelked által dicsőségre hívtál.

F. E. M. I.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.