Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Pio atya - Hogyan beszélgessünk Istennel? (részlet)
  2020-03-06 18:50:09, péntek
 
  .Az ima szent ajándéka, leányom, az Üdvözítő kezében van, és minél inkább kiüresíted majd önmagadat, vagyis minél inkább megszabadulsz egyéni hajlamaidtól, és minden testi köteléktől (- belegyökerezve ugyanakkor a szent alázatosságba- ), annál inkább megadja majd ezt az ajándékot szívednek. Sok türelemmel ki kell tehát tartanod az elmélkedés szent gyakorlatában, és meg kell elégedned, ha apró lépésekben haladsz előre addig, míg lábaid a futásra alkalmasak lesznek, vagy - még inkább - amíg szárnyakat kapsz, hogy repülhess. Nagy szeretettel alázd meg magad Istennel és embertársaiddal szemben, mert Isten csak azokhoz szól, akik nagyon alázatosan viselkednek Előtte.

1918 szeptember 23-án (három nappal a stigmák elnyerése után) egy lelki leányának.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Csab testvér gondolata mára 03.06
  2020-03-06 18:48:11, péntek
 
  Jézus arra biztat, hogy vegyük számba mindazokat akik valós, vagy kevésbé valós ok miatt neheztelnek, haragszanak ránk és béküljünk ki velük. Vegyük komolyan Mesterünk kérését és e szép tavaszi napot szánjuk a béke megteremtésére, a kiengesztelődésre.
Teljesen mindegy, hogy van-e valós alapja a haragnak vagy nincs, a gyűlölködés, az ellenségeskedés testet-lelket elemésztő sátáni dolog? Ezért akár csak egy vérző sebet, a "haragost" is el kell látni, meg kell gyógyítani. Ha két autó egymásnak megy és mi összetörve testünkből kilógó csövekkel fekszünk a kórházba, mindhiába mondjuk, hogy nekem volt igazam. A baleset engem is tönkretesz.
Jézus tanítása világos, egyszerű: "menj, békülj ki ellenségeddel"! Menj, keresd meg a módját, hogy hogy tudsz téged tépő, gyalázó, mocskoló emberrel kibékülni, kiengesztelődni. Azért, hogy testi lelki békében élhess, bármilyen árat érdemes megfizetni. Tudnod kell, hogy minden békét kereső embernek szövetségese a Békesség Istene.
Jézus nemcsak bátorít, biztat, megbocsájtásra, kiengesztelődésre, újrakezdésre, hanem kereszthalálával, föltámadásával példát is mutat. Vegyünk kezünkbe egy keresztet, vagy akár a gyerekeink által rajzolt falapocskát s nézzük alázattal, elmélkedjünk át Krisztus értünk vállalt keresztáldozatát. Merítsünk erőt az ő szeretetéből, s lépjünk mi is rá a kiengesztelődés, az újrakezdés, a szeretet útjára, mert ez az egyetlen emberhez méltó út, ez az út vezet az Örök életre is!!
Kisebb testvéretek, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent Pio atya – gyóntatás
  2020-03-06 18:46:24, péntek
 
  Egy ember, aki gyónásra várakozott, azt mondta félhangosan a többieknek:
,,Gyónáskor nem szoktam minden bűnömet bevallani, mert végeredményben nem kell a papnak mindent tudnia"
Pio atyánál is így tett. Gyónása után az atya megkérdezte:
,,Mi van a többi bűnöddel"?
De az ember hallgatott.
- ,,Miért szégyenled bevallani bűneidet? Elkövetni nem szégyellted"?
Ekkor Pio atya elkezdte sorolni bűneit egyiket a másik után, azokat is, amelyeket az ember régen elfelejtett.
A végén pedig hozzátette: ,,Ötször méltatlanul gyóntál. Hozzád irgalmasabb az Úr, mint Júdáshoz volt.
Menj, készülj elő becsületesen, és azután gyere vissza".
Az illetőt ez annyira megrázta, hogy sírva fakadt. Megbánta bűneit, és utána életgyónást végzett


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
„Az az éjszaka a tetőn!”
  2020-03-06 18:43:23, péntek
 
  A következő vallomás elég mulatságos, még az érintett számára is. Nello Masini atya, a Szent József Kongregáció tagja az 1950-es években ismerte meg Pio atyát. Lelki gyermeke lett, rendkívül tisztelte, és sokszor meglátogatta San Giovanni Rotondóban.
Egyik nyáron szerzetestársaival lelkigyakorlatra mentek Venetóba. A testvérek a folyó végén egy távoli szobában szállásolták el a testes, hangosan horkoló Nello atyát, hogy senkit ne zavarjon. Egyik éjjel Nello atya kiment a mosdóba, ám véletlenül úgy magára zárta az ajtót, hogy nem tudott kimenni. Hiába kiabált segítségért, senki nem hallotta, ezért elhatározta, hogy az ablakon át kimászik a tetőre. Neki is gyürkőzött, ám százhúsz kilójával beszorult a szűk ablaknyílásba. Tehetetlenségében Pio atyához fohászkodott. Kisvártatva, maga sem tudta, hogyan, kijutott a tetőre, onnan egy nyitott ablakon át a könyvtárszobába, végül vissza a saját szobájába. Másnap reggel az volt az első gondolata: ,,De jó, hogy Pio atya megsegített az éjjel!"
Néhány hónappal később meglátogatta lelkiatyját San Giovanni Rotondóban. A verandán imádkozó Pio atya, amint meglátta, nevetve felkiáltott: ,,Don Nello, Don Nello, az az éjszaka a tetőn!"
...... .........


(Carla Riceputinak, a pap unokahúgának vallomása, Cesena, 2001. november 29.)


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio Atya imája Jézus Szent szívéhez
  2020-03-06 18:38:48, péntek
 
  ...... .........


Pio Atya imája
Jézus szent szíve, minden jónak forrása, imádlak Téged, hiszek Benned szeretlek Téged és bánom minden bűnömet.
Neked ajándékozom az én szegény szívemet. Tedd alázatossá, tisztává és minden kívánságodnak megfelelővé.
Add jóságos Jézusom, hogy én Benned és Te énbennem élj.
Védj meg veszedelemben és veszélyben, vigasztalj a szenvedésben, őrizd meg testem egészségét, add áldomást minden művemre, és a szent halál kegyelmét add meg nekem.
Pió atya: imádkozd ezt az imát reggel, este gyakran napközben is, templomba szentáldozás után, és majd közelebb fogsz jutni Jézushoz. Ö nekünk emberek az Atya és a Fia és a Szentisten szeretetének forrása.
Add azt imát tovább és próbáld meg szereteteidet ennek a napi elmondására buzdítani. Az Úr akarja, hogy a Földön minden ember imádkozza ezt az imát. Különösen az ifjúság és a gyerekek. Imát a pápa jóváhagyta és ajánlja is.
Amen.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Hitchcock: Boszorkánykonyha
  2020-03-06 18:19:01, péntek
 
  Videó Link Lejátszási idő 2 óra

Jones amerikai újságírót lapja 1939 elején Európába küldi, hogy beszámoljon az esetleges világháború lehetőségéről. A véletlen úgy hozza, hogy Londonban találkozik egy idős politikussal, aki fontos dolgokat tud. Egy megrendezett merénylet után az öregurat náci kémek elrabolják. Jones egy fiatal lány segítségével Hollandiába indul a professzor felkutatására, akinek az apja állítólag egy pacifista szervezet elnöke, valójában azonban náci vezető egyéniség. Egy tengeri repülőszerencsétlenség után az apa öngyilkos lesz, de Jones megmenekül, majd később Londonban újra találkozik a lánnyal...

- A Boszorkánykonyha (eredeti cím: Foreign Correspondent) 1940-ben bemutatott amerikai fekete-fehér thrillerfilm Alfred Hitchcock rendezésében. Forrás: wikipedia
Film cselekménye:
ones amerikai újságírót lapja 1939 elején Európába küldi, hogy tudósítson az esetleges világháború lehetőségéről. Londonban véletlenül találkozik egy idős holland professzorral, aki fontos titkokat tud.
Egy merénylet után, melynek során a professzor hasonmását megölik, a professzort német kémek rabolják el Hollandiában. Jones egy fiatal lány (Laraine Day) és annak ismerőse segítségével siet a felkutatására, és egy szélmalomig követi a merénylőt, ahol kihallgatja a beszélgetésüket és az elrabolt professzorral is találkozik, azonban őt nem tudja kiszabadítani, mert addigra az elrablói elkábították. Jonest szállodai szobájában egy nyomozó és egy rendőr keresik fel és be akarják kísérni a kapitányságra, hogy kihallgassák az elrablással kapcsolatban. Mire ugyanis a rendőrség kiért a szélmalomhoz, az el rablóknak és a professzornak hűlt helyét találják. Jones gyanút fog és a fürdőszoba ablakán át egy másik szállodai szobába mászik be, ahol történetesen a lány lakik. A lány eleinte nem akar hinni neki, de hamarosan együtt menekülnek el. Az Angliába tartó hajó fedélzetén szerelmet vallanak egymásnak.
A lány apja (Herbert Marshall) egy pacifista szervezet elnöke Angliában, politikus, de valójában Németországot tekinti hazájának, a professzor elleni merénylet szervezése mögött is ő áll. Jones mellé egy magándetektívet ajánl, azzal a titkos céllal, hogy az megölje Jonest. Azonban a detektív zuhan ki egy magas torony tetejéről, amikor le akarta onnan taszítani Jonest. A professzort megpróbálják fényszórókkal és hangos zenével kínozni, majd testi erőszakot alkalmaznak ellene. Az idős ember ekkor elmondja nekik, hogy mi volt a titkos záradék tartalma. Hamarosan kitör a második világháború.
Egy tengeri repülőjáraton a ,,pacifista" politikus és lánya, valamint Jones utaznak Amerika felé. Az apa bevallja lányának, hogy elárulta Angliát, most ezért menekül el. Egy német hadihajó ágyúval lövéseket ad le a repülőgépre, ami hamarosan lezuhan, a vízbe esik és a szárnyai leválnak, majd a gép elsüllyed. Néhány megmaradt utas a gép szárnyán helyezkedik el. Szóba kerül, hogy túl sokan vannak, és a szárny is elsüllyedhet. Emiatt-e, vagy menekülési szándékkal, a politikus a vízbe csúszik. Jones és egy másik férfi utánaugranak, hogy kimentsék, de nem találják. Hamarosan egy amerikai hajó kimenti őket a vízből és visszaviszi őket Londonba.
Jones Londonban lelkesítő beszédet tart a rádióban, miközben bombák hullanak az égből és a villany kialszik.
Film készítése:
A Boszorkánykonyha végén egy repülőgép zuhan az óceánba. A pilóták nem tudják már megakadályozni a balesetet, a tenger egyre közeledik, a kamera a két pilóta között vállmagasságban láttatja a zuhanást. Ekkor, mindenfajta vágás nélkül a gép belezuhan a tengerbe, két ember megfullad, s mindez ugyanabban a beállításban. Hitchcock úgy oldotta meg ezt a felvételt, hogy csináltatott kemény anyagból a háttérvetítéshez egy átlátszó vásznat és a mögött a vászon mögött egy nagy víztartályt helyezett el. Forgott a háttérvetítés, a repülő már zuhant, és mikor a képen elérte a vizet, gombnyomásra a háttérvászon szétnyílt a víz súlya alatt. A nagy tömegű víz hatására nem lehetett észrevenni a szétrepedt vásznat.
A filmben fontos volt, hogy a repülő még azelőtt darabokra törjön, mielőtt a vízbe merül, és már akkor leszakadjanak a szárnyai, amikor a két ember még benne van. Egy óriási medencébe síneket helyeztek el, a repülő ezen a sínen jött egy pontig, a szárnya meg egy másik sínen, merőlegesen.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Fáy Ferenc versét, Kozák András mondja el.
  2020-03-06 18:11:27, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Kiripolszky Péter: A Megfeszített - rockopera
  2020-03-06 18:05:03, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Jézus keresztútja, - családoknak ...
  2020-03-06 18:00:49, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Keresztút Kormorán egy. rockopera
  2020-03-06 17:58:42, péntek
 
  Mihályfalvi János Videója Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1563
  • e Hét: 8253
  • e Hónap: 20929
  • e Év: 254676
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.