Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Fejezetek a szexualitás történetéből
  2014-07-13 18:10:31, vasárnap
 
  A főnxes Rákóczi tér - világ végére várói Erdős Péter szerint - világon és rajtunk végrehajtott folyamatosan történő könyvbeli ember áldozása, köztük a gésák helyett Zoltán Erika szerelemre született médiája, mely nő bennem, ember árulást, világ árulást hajtott végre, kínai lábdeformáció, törzsei a romániai vasbabilon kommunistáinak nemi vesszővel együtt, Púder nudizmusával a média által bemutatott csapásoknak Púder műsorban.

Fejezetek a szexualitás történetéből


Borítón: Picasso Ovidius átváltozása c. művéhez illusztráció.

Megjelent: Gondolat Budapest 1986.
Szerkesztette: Oláh Tamás.

Szerzők: Ádám Péter, Irma Agüero, Antoni Judit, Dr. Boglár Lajos, dr. Buda Béla, Castiglione László, Csongor Barnabás, dr. Erőss László, Horváth Pál, Karsai György, Kiss Imre, Klaniczay Gábor, Papp Gábor, Pelle János, Péter Katalin, dr. Pressing Lajos, Raj Tamás, Sárkány Mihály, Szuhay-Havas Ervin, továbbá Aradiné Szenci Mária, Bojtár Ottó, Gelencsér Ferenc, Gink Károly, Gyerkó Tibor, Jung Zseni, Lévai Jenő, Székely Tamás. Lektorálta: dr. Buda Béla és Klaniczay Gábor.


Ausztrália és Óceánia

A testileg és szellemileg eléggé érett fiatalokat különféle szertartások során avatják felnőtté. Az avatási szertartások törzsenként eltérőek, s a fiúké sokkal bonyolultabb, mint a lányoké. 5-10 éves korukban átfúrják orrsövényüket, néhány évvel később két metszőfogát ütik ki, majd a körülmetélés - circumcisio - és a hegtetoválás következik.
Kép: Őslakos fiatalasszony gyermekével, kezében ásóbottal, fején fatál, mellei lelógnak. beavatási szertartás, mágikus varázsábrák előtt: Különböző jelecskék a klánok testére rajzolva, X vörös festékkel, fekete tojásalakzat közepén világos festékkel, kultikus falloszvédő. A nemi aktus felkészíti náluk az anyát a szellemgyerek befogadására, megszülésére, melyet guruwarinak neveznek. Kép Salamon-szigeteki családi fotó, karperecekkel, ékekkel ellátott szellemvilágból származó család.

Melanézia: ausztronéz, maláj-polinéz, pápua. Pápuák Új-Guineában, Új-Britanniában, Bougainvilleben, nyugati Salamon-szigeteken laknak, ill. foglalták el, mig a melanézek Admirális-szigetek, Santa Cruz, Banks-szigetek észak- és Dél-Új-Hebridák, Fidzsi-, Új-Kaledónia és a Loyauté-szigetek.
KLÁNOK. A klánokat törzs egyesiti. Innen ered a Horda legendája.
A lányokat fiatal korukban eljegyzik. A mentstruáció idejére a nő félrevonul egy erre a célra épített kis kunyhóba vagy a házában elkerített részbe. Oda férfiak sohasem lépnek be..... csak nőneműnek tekintett növényeket ehet, pl. burgonyát. Az ötödik napon, miután letisztította magát, kijön az elzárt helyről. Anyjától tanult varázsszavakat mormolva egy fehér vonalat fest magára a köldökétől a nemi szervéig, s a szemei alá is egy-egy ívet, így jelzi, hogy megtisztult. A felnőttnek tekinthető fiatalokat viseletük megváltozása is elkülöníti korosztályuktól, felnőtt lányok tarisznyát hordanak, a fiúk támadó- védőfegyvert - íjat, dárdát, buzogányt, dárdahajítót -. Homlokszalagokat, ékszereket viselnek hiúságból, karpereceket, bokakötőket, gyöngyökből készített láncot. Új-Guinea lányai sertésfogakkal, paradicsommadár-tollakkal, kuszkuszprémdarabokkal, gyöngyházkagylókkal felcicomázott férfit részesítik előnyben. Énekelnek, a dal ritmusára egymáshoz dörgölik az arcukat, orrukat, homlokukat, néha eltűnnek a párok egy-egy bozótban, ez természetes számukra. Karmolják, harapják egymást a heves küzdelmek alatt izgalomkeltés végett. Mennyasszony váltságok: disznók, kagylók, ékszerek , tolldíszek, kőbalták stb. Az asszony munkaerőt, cserélni lehet. A pápua törzsek szerint a gyermeket a terhesség első jeleitől számított hat héttől két hónapig tartó időszakban állandóan ismétlődő közösülés hozza létre. Úgy vélik, a gyermek az anya vérének és az apa magjának azonos arányú terméke, mely szerint az anya vére készíti a testét a gyermeknek, az apa a lelket eleveníti meg.
Melanézek szerint a szerelem helye a belekben, a hasban, kar bőrében, kisebb mértékben a szemekben van. Karmolják, ütik egymást.
Owa Riki szigeten fiatal lányok termékenységi tánca - bevágott vagy megjelölt nemi szervvel.
Gyékényből vetnek ágyat maguknak.

Mikronézia, Polinézia: maláj-polinéz nyelvcsalád. a fiúk nemi érettségét szintén tetoválással és körülmetéléssel jelzik. a lányokat kölcsönadják kipróbálásra egymásnak a falvak, hogy tapasztalatokat szerezzenek. a fehér bőrszín és kövérség a szépség jele. szerelemrablók járnak éjjelente.

Fekete-Afrika

Nagyon érzékiek, az asszonyok füveket, kérgeket használnak, hogy férjük erejét újjáélesszék. Nemi vágyak megfékezése ellen használnak infibulációt, összevarrást szűzesség megőrzése végett - Szudán, Etiópia, Szomália -, klitoridektóméia.
Olyan nép is akad Afrikábasn - az angolai mbundák -, melynek asszonyai vonakodnak a szerelmeskedéstől. Fafalloszt használnak, vagy kukoricacsövet hüvelytágításra. Több népnél a nevelést lezáró avatás keretében maszkos, olykor állatbőrbe öltözött férfi szeretkezik a lányokkal. - neolit sziklarajz alapján Fezzanban.
Embereket cserélgetnek, asszonyokat adogatnak egymásnak. A felserdült fiúk elérik azt a kort, hogy fiútáborba vonuljanak. Ilyenkor a korcsoport nagy ünnepet tart, majd végigrohannak a falun és környékén, s az útjukba eső lányokkal, asszonyokkal szerelmeskednek, ha azok ellenállnak, megerőszakolják őket. Feleségeiket féltő férjek ilyenkor nem engedik ki asszonyukat a házból. Nyilvánosan szeretőt szerezhetnek az asszonyok és még a férjnek fizetnie kell, általában tehenet fájdalomdíjuk. Feleségcsere is ismeretes körükben. Több népnél szokás, hogy fababát kap termékenység elősegítéseként. Feleség nővérével, férj fivérével kötött házasság csak halál után lehetséges. Az özvegy ilyenkor mindent összetör, ami a múltjára emlékezteti.

A bozótnégerek

Afrikából behurcolt ragszolgák leszármazottai - a könyv szerint. Egészségesek, ellenállók az időjárásnak, betegségeknek, mint az őslakó indiánok. Kultúrájukra afrikai elemeken kívül portugál zsidó műveltség hatott.
Őseik a könyv szerint a legkegyetlenebb rabszolgasági rendszert ismerték meg.
A férfiak szeleburdinak tekintik a nőket. A szűzességet nagy tiszteletben tartják. Pikadunak nevezik a vérfertőzést. Ruhájuk: ágyékkötő. A szülők nem szólnak bele a párválasztásba, a fiúnak megtetszik a lány és megpróbálja felhívni magára a figyelmet. Később díszített fakanalat, vagy evezőt ajándékoz neki szexuális szimbólumként. A vallomás elfogadásának másik formája, hogy megkéri a nőt, fonja be a haját. A férfiaknak általában négy-öt feleségük van, az asszonyoknak három-négy férjük. Heves nemi életet élnek terhesség alatt, hogy a gyermek megkaphassa apja testi erejét és lelki szilárdságát. Jelbeszéd fontos közöttük.

Dél-Amerikai indián törzsek - Leviathannak tulajdonított nép

Szeretkezni jó - mondta egy indián Lévi-Straussnak, neves francia kutatónak, mint ezt a Szomorú trópusok könyvben olvashatják. braziliában a fallosz szobrokat asszonyok készítik.
Guarani törzs tagjainál a fiú apától, a lány anyától ered és ha egy asszony több férfival szeretkezett, gyermekének több apja is lehet.
Óriáskígyó csontjaiból készült nyakláncot visel az újszülött, hogy ereje a kígyókéhoz legyen mérhető. pálmalevélből készített, háromszög alakú takarót hordanak az asszonyok nemi szervük előtt. Nyakukba pálmadióhéjból faragott ember-állatalakokkal ékesített láncokat akasztanak, fejüket sűrű olajjal bekenik. Ezután a leány bemutatkozik a közösségnek, majd együtt táncol és iszik velük. Felvonulnak a maszktáncosok, Majd fallikus majomalakok, hogy elriasszák a gonosz démonokat és serkentsék a termékenység szellemeit. Mindenki kitép egy hajszálat a leány hajából ,majd bekötik a fejét kendővel. Némely törzsben a lányok derekára és karjára zsinórt kötnek.
szertartásuk: karitu, mely során halszellemet idéznek meg és hangsúlyozzák, hogy a nők a társadalom alacsonyabb rangú tagjai.
A ritusban asszonyok nem vehetnek részt, még a hangszereket sem láthatják és ha megszegi, akkor a közösség minden tagjával köteles szerelmeskedni. Törzsi jelekkel pecsételik meg magukat. Jamurikuma, asszonylázadás, amikor a nők átveszik az uralmat a törzs felett.

India


Siva, mint megtermékenyítést segítő linga, férfi nemi szerv, benne a férfiúi principium, tiszteletére templomokat emeltek. A szobor Jónin, a női principium kőbe faragott ábrázolásán került elhelyezésre. Hires gyűjteményük: A papagáj hetven meséje - Radnótiéktól? -. A falloszuk tisztelete Görögországban is elterjedt. Atlantiszi elsüllyedt-világ elmélet Dóri és Jóni aranykorszakáról. - Antológia Humana, .
Brahma vallás, filozófia, a szépirodalom és a vele kapcsolatos mitológia
Igen magas szintre jutott. Leghíresebb: Káma-szútra.


Kína


Kínában a szerelem, szeretet egyenlő a sajnálattal, irígységgel. Dalok könyve kulturális adományuk. Jin-jang ellentétpár a világos és sötét, hideg és meleg, száraz és nedves, passziv és aktiv, férfi és nő, tehát ellentétpárokat jelent, mint ahogyan a magyar nyelvben is minden, ami élesen különbözik egymástól. Leánygyermekeket vízbe fojtották, mint értéktelenebbet. Hangos jajveszékeléssel illett a szülők temetésén.
Lábelkötés leánygyermekeknél úgy, hogy ujjaik nagyujjak kivételével a talpuk alá lettek hajlítva. ezt nevezték aranylótusznak. .
Ezt a férfiak nemi vonzerőként ismerték el. Erotikus áldozó művük: A vörös szoba álma. Az erkölcstelenség megváltozott a Népköztársaság megalakulásakor után. Kina szomszédai - hunok, avarok, türkök, tibetiek házasságokkal kötöttek szövetséget egymással.
Orvos asszonyt nem vizsgálhatott meg, az asszony ágya függönye közül kinyújtott egy elefántcsont szobrocskát, azon jelölte meg, testének mely részét fájlalja, csuklóját kendőbe burkolta, ha érverését az orvos ki akarta tapintani. Homoszexualitás uralkodó körökben ismeretes volt, színészfiúk játszották a női szerepet.
Női szépség leírása Dalok könyvéből: ,,Keze ...csorbóka, bőre ..fagyott zsír, nyaka ...bogáré, a fogai dinnyemagvak, a homloka kabócáé, szemöldöke lepke csápja".

Japán

Tokio melletti Szexológiai Múzeum.

ha egy japán fiatalasszony csukott szempillákkal...ringatózik egy hintaszékben ..... bizonyára a gésa-golyócskának, Ben-wa-készüléknek, vagy Rin-no Tamának nevezett gömbökkel játszadozik éppen

Ősi gésakultusz: - még a lant feltalálása előttről -, a minden művészethez értő finom lelkű művésznők.

Japán pszichológusok szerint a fiúk már nem tekintélyelv kialakítására vágynak a családban, hanem dédelgetésre.

Arabok

Nem számítva az iszlám világ peremterületeiről származó könyvillusztrációkat, egyedül írásokból lehet megtudni szerelmi életükről valamit.
Prófétájuk szerint a be nem teljesülő és ezért halálos kimenetelű szerelem áldozatát mártirrá avatja, s ilyenformán a túlvilági paradicsomban - legalább ott! - a hurik vég nélküli ölelésében részesül. Iszlám népszerű legenda a Beduin Dzsamil költő és Buszajmán, kedvese esete.

Legnépszerűbb a szerelmében eszét vesztő Madzsnún - jelentése őrült -és Leila története. Ezt az Énekek énekében jegyezték fel

A Korán szavai és Mohamednek tulajdonított mondások - Hadisz - házasságra ösztökélnek, mivel szerintük a feleség Allah áldása és ajándéka, a házasság pedig a hit felének beteljesülése.
A Válás Mohamed szerint gyűlölt dolog, elkerülendő. Ha a feleség indok nélkül akart válni, köteles volt a jegyajándékot visszaszolgáltatni..
Értekezés a szerelemről c. mű, melyben kimutatható Platón, Arisztotelész, Philón, peripatetikusok eszmerendszere, háromféle szerelmet különböztetnek meg: naturális - fizikai sík -, intellektuális - lelki - és isteni szférát - asztrális. Misztikus szerelem c. könyvben olvasható erről. A házasságra lépő feleknek serdültnek és épelméjűnek kellett lenniük. A vőlegénynek muszlimnak, a menyasszonynak könyves népből valónak - kereszténynek, zsidónak, zoroasztriánusnak - kellett lennie.

Elterjedt náluk az önkielégítés, isztimná, egynemű kapcsolatos, állatokkal való nemi kapcsolat - vahsijja - gyakorlata. Andalúziában adót is fizettettek prostitúció után.
Az Illatos kert a középkori arab birodalom szerelmi életének tükre.
A mű címe: Sejk Umar ibn Muhammad an-Nefzawi. Fordította: Kiss Imre. Illlisztrációk: Töreky Ferenc. Lektorok: dr. Fodor Sándor, dr. Károlyi István. Az illatos kert egy marokkói arab kiadás hely dátum nélkül, A párizsi Bibliotheque Nationale kézirata, Sir Richard Burton angol nyelfű fordításával - The Perfumed Garden tevődik össze. Medicina könyvkiadó Bpest 1987.
Pár idézet: ,,A hagyomány szerint Gábriel arkangyal közvetítette Mohamedhez Allah szavait.. -A Korán CVIII. Szúrája -.
Belekerült a többszáz éves Illatos kertbe a túlzott dohányzás ártalmai között a szexualitás, mint nemi zavar, valamint magzat fejlődésének akadálya. Beígért paradicsomi örömökből jelentős részt tulajdonít az iszlám hit a szexuális élvezetnek, amelyben a fekete szemű szűzek, a Hurik fogják részesíteni az igazhivőket. A mustármagot vélt bibliai újtestamantumi egyik beavatásként szexuális serkentőszernek írták meg.


Ókori Izrael

Énekek éneke idézet szintén, melyet Salamonnak tulajdonítanak, amelyik néger volt. Héberül: Sir hasirim a címe - ill. sír Buddha, akinek nevéhez rímfaragások fűződnek.

Ma is szokás a vőlegényt királynak, a menyasszonyt pásztorleánynak öltöztetni.

Énekek éneke, melyet a magyar költőcskék és színészek játszanak és feldolgoztak áldozásképpen:

,,Fekete vagyok, de szép, Jeruzsálem leányai,
mint a beduin sátrak, mint Salamon szőnyegei...
kertek őrzőjévé tettek -
a magam kertjét nem jól őriztem...

Ezt Jehova bibliában átírták oly módon, hogy a Salamon kedvesének nagy folyása van, mint Szulamithnak. ,,Ki az aki jő fel a pusztából veres ruhában, büszke? ,, a borsajtót egyedül tapostam és a népek közül senki nem volt velem".
A kút náluk találkozó helynek számított. Bálák Moáb királya, Bálám Mezopotámiai - állítólag és Bálám azzal a tanáccsal látta el Moáb királyát, hogy országa határát a héberekkel lányaival és fiatal asszonyaival védje meg.

Héber elmélet: Az asszony háromféle módon szerezhető meg: pénzzel, okirattal és együttéléssel - így kezdődik a Talmudnak az eljegyzésről szóló kötete.

Berlini régészek szerint felső-egyiptomi Asszuánban találtak rá az arámi nyelven íródott egyik holt tengeri tekercsre.

Aphrodité és Erosz - hellenisztikus kultúra elmélete

Politész: teljes jogú polgár.
Apát, vagy gondnokot kürioszának nevezték. Tragédiák: Élektra stb.
Hetérák, mint prostituáltak, hírnévre tettek szert. Férfi szépség ideáljukat Apollón névvel illették. Hellenisztikus komédiák, epigrammitikus költemények szövik át irodalmukat, mitikus lényekkel végeznek szexuális játékokat. Dionüszosz legendája a bor, a mámor, Heléne, akinek nevéből a hellenizmus született, valójában férfit jelent: Plútót, az alvilág egyik istenét.
Pán-legenda. Aphroditét közösülésre erőszakoló Pán szobra Délosz szigetén. Ugyanott Dionüszosz-szentély kultikus márványfallosz.


Róma:


Keresztények Európában

Pál apostolnak tulajdonítják, a Galilea-beliekhez írott leveléből ismert nemi életük, mely fontossá vált Magyarországon. Erkölcstelennek a nikolaiták számítottak az apokalipszisből.

Udvari szerelem - lovagok

Trubadúrok hirdették, általában várúr feleségéhez intézték dalaikat - Balassi -, a férj ugyanis nem szeretheti szerelemmel feleségét. Az udvari szerelem gyarapítja a szerelmes férfi hírnevét és becsületét, a házasság nevetségessé teszi az embert - ezek ismeretében érthetőek meg a színházi előadások nevetséges irományai, valamint az anyósviccek, pletykarovatok stb. Valamennyien nevetségesen primitív élőlények torz tulajdonságait csúfolják, melyeket maguk hoztak létre színházasdival.

Középkor

Apácák és papok kolostori szerelmi élete, korbácsolások, bűnbánások stb.
Ekkoriban került oda a játékosok szerint Ádám és Éva elmélete Csehszlovákiában a templomra.

Aszkézis

Eretnek szekták, melyek elítélik a házasságot és utódnemzést. A gyermeket elégetik, dobálják a tűz fölött kézről kézre, hamvait belesütik egy kenyérbe, s abból mindenki harap egyet áldozatként. Ezt feketemisének nevezték.
Katharosz, tiszta jelentéssel ekkor született.
Franciaországban albigens néven emlegetett Katar - innen a katarzis, forgószél elmélete Szepeséknél - Bogumil könyve Hamvastól, mely szerint minden, ami a földön van, Sátán teremtménye, csak az emberi lélek isteni eredetű: az emberekben a Luciferrel együtt elbukott lázadó angyalok lelkei lakoznak. bogumil lélekként is van ábrázolva a pszichografológiai könyvben, a Sátán pedig kígyó formájában. Addig kell az embereknek bűnhődniük ember formájában anyagba zártan, amig meg nem tisztulnak, csak utána juthatnak vissza istenhez.
Másik az Adamita eretnekség a beginák és begárdok köreiben. Egymás között, utcán is meztelenül járnak. Franciaországban turlepinnek és pikárdnak, Bulgáriában messzaliánusnak, Csehországban huszita mozgalomban adamita névvel jelölték a szélsőséges vallási csoportosulásokat.
Adamiták vezérei: Rohan Kovács és Mária kivonultak táborból, a vallási központból. Mezítelenül táncoltak, szexuális szabadságot hirdették, majd minden nő odaadta magát a Mózes nevét felvevő szektavezérnek stb.
Amszterdami anabaptistáknak híres meztelen futása a szégyenérzet alól feloldozó vallási tökéletesség állapotával kapcsolatos elmélkedések, meztelen igazságot jelentenek náluk és azt hirdették, közeleg a végítélet órája, melyet csak az ő tanaikat elfogadó tökéletesek élnek túl.


Reneszánsz kor

Új ember, a nagy felszabadulás, angol és francia felvilágosodás. Túlfeszített érzelmek, tobzódó szenvedélyek kora volt Szerb Antalék szerint.
Próbaéjszakákat vezettek be.
Amikor elérkeztek ehhez a passióhoz -,Parsifal, Lohengrin mondák, Gudrun énekek születtek emlékére, melyekhez Krisztus vérével telített kelyhet párosítottak, mint rózsakeresztes rendek szimbólumát.
Terhes asszonyt gyakran ábrázoltak, mint Raffaello. Eyck Évája a példa.
Parsival legendát feldolgozták rock-operások - Vikidál: Féltett kincseim.

Szifilisz

Kolumbusztól származtatják Amerikából, melyet Hispaiola szigeten kapták meg a bennszülöttektől, azután átterjedt Franciaországra, más európai népre. Fracastoro olasz orvos írt egy Szifillosz nevű pásztorról - allegórikus alakról - innen a betegség elnevezése.
Prostituáltak kísérték a hadjáratokat a háborúk alatt, mint például Nápoly bevételénél.
Nyáry Pálnak Várady Katával kötött házassága óriási gazdagságot hozott, társadalmi emelkedést - írták meg a középkor vagyon vagyonnal házasodik paraszti elméletét - Kisvárda.
Esterházy Miklós fiát, Pált azért akarták összeházasítani rokonával, Orsolyával, hogy a vagyont összetartsák.
Gyöngyösi István költő írt erről a pénzen vett gazdagságról, mely a faragatlan élőlények szerelmi életét örökítette meg, mint passiót.

Libertinage

Anarchikus jelenség, szabadgondolkodók megjelölésére szolgált.. Libertinus filozófus, Chaulieu abbé vendége volt La Fontaine és Voltaire is.
Másik libertins scandaleux csoport botrányoktól vált hirhedtté, szentség káromlók, szintén Párizsból.
Mivel akkor fogamzásgátló nem volt, művi abortusz veszélyeztette az anyák életét, a társadalom ilyen brutális módon szabadult meg a felesleges szájaktól.

libertinusok számára a hódítás eszköze volt a színlelés, hazugság, s miután meghódította a kiszemelt nőt, eldicsekedett sikerével, hogy megsemmisítse végleg áldozatát. ekkor született Casanova legendája, A Kék szakállú herceg vára -. Ez is a győzelem egyik jele volt, mivel egyre primitivebb népcsoportok kerültek beavatásra titkos legendákba és kerültek létrehozásra szobrok, piramisok, elméletek megtervezése mellett.

Egy utópista, aki mindhiába várt a női messiásra


Nagyon ritkán hallani a teljes nevét: Barthélémy Prosper Enfantint, aki utópista szocialista volt és forradalmi elveket hirdetett a férfi-nő kapcsolatban. Imádói így nevezték: le Pére Enfantin, Enfantin, az Atya. Egy időben nyúlánk, jóvágású férfi, finom szálú körszakállával és vállára omló, gesztenyeszínű hajával egy kis szekta istene volt párizsban. végül visszakanyarodott a műszaki tudományokhoz.

Amint egy istenséghez illik, Enfantin kopott párizsi bérházban született a forradalmi VIII. évben 1796-ban, elszegényedett bankár törvénytelen fiaként. Ragyogó képességű diák, minden jel arra mutatott, hogy kitűntetéssel végez a műszaki főiskolán. Megbukott Napóleon, azután Waterloo következett, majd a Bourbonok. Enfantin jó borkereskedő lett Svájcban, majd Hollandiában. Szentpétervárott írnok.
Azután Saint-Simon hatása alá került.
Azt, hogy utópista volt, mintha megbocsátó elnézéssel emlegetnénk, hiszen a szocializmus végül is az utópiától eljutott a tudományig.
A proletár szót enfantin írta le először 1830-ban.
Javasolta, hogy mindenki képességeinek megfelelően dolgozzék és munkája szerint részesüljön a termelt javakból, szűnjön meg a születési arisztokrácia, nemesség helyét iparmágnások foglalják el, a társadalom élén pedig a szeretet vallásának főpapja, egy gazdasági vezető, aki bankár és egy tudós legyen, mint szentháromság. A nőket pedig emancipálnák.
Újságot alapítottak Párizs belvárosában, megszervezték a Család saint-simonista közösségét. Ez egyenlőre klub volt, semmint szekta. A nők ugyanannyit érnek - mondta - mint a teremtés koronái, sőt sok tekintetben magasabb rendűek.
Azután átcsúszott a homályos metafizikába. Szerinte az anyag - mint a szellem - isteni eredetű. A hús - szent. Hitt a lélekvándorlásban, bár szerinte a lélek egyre tökéletesebb testbe költözik. Isten nem férfi, nem is nő, hanem androgün, vagyis kétnemű, de két személy.
Ő, Enfantin az atya a Saint-Simonista családban, aki buzgón keresi az anyát, hogy próféta házaspárrá vegyüljön vele. párosodásuk jelképes: a társadalmi egység szimbóluma.

Hívei elmondták az emberiség vezérének, élő törvénynek, azt beszélték, Mózes, Jézus és Saint-Simon szelleme költözött a testébe. Heinrich Heinek is eljárt előadásaira, a zeneszerzők közül ott szorongott Belioz és Liszt Ferenc.

1832-ben édesanyja meghalt, egy házat hagyott fiára Ménilmontant dombján, Párizs keleti peremén. Odaköltözött negyven tanítványával.
Uniformist tervezett apostolainak: Fehér nadrágot - télen kéket -, hófehér mellényt, vörös szegélyű lajbit, kék kabátkát térdig lelógó sállal, fejükre vörös kis sipkát. a ház fölött fehér-lila-vörös zászló lengett, a fehér a vallás, a lila a tudomány és a vörös a munka jelentéseként.

A kertben csillagászatot, földrajzot, geológiát és zenét tanított. Bibliájuk: az új könyv lett volna, ha valaha is elkészül.

Börtönbe vetették közbotrányokozás és erkölcstelenség vádjával. A Rend kissé ideges volt. Küldetésem még nem ért véget! - kiáltotta az utolsó szó jogán - Isten igéje nem öltött testet másodjára, hogy ismét két lator között szenvedjen kereszthalált! Mert uraim, Isten nem ismétli önmagát!

Szabadulása után nem tudta, hogy mérnöki tanulmányait próbálja gyümölcsöztetni, vagy misztikával foglalkozzon. Egyiptomba utazott, téríteni, terjeszteni tanait, csatornát tervezett a szuezi földszorosban, Nyugat és Kelet olvad majd egybe jelképesen, akár a Nő-férfi kettősség...
Lyon volt a francia vasútépítési láz központja. Most is kozmikus méretekben álmodott. Cikkeket írt egy óriási vasútvonalról, amely az atlanti parti Le Havre kikötőjét kötné össze a messzi délen Marseille városával. Felfigyeltek rá a Rotschildok, a Pereire fivérek és Hottinger. Megtették az egykori diákat a vasútvonal szervezőjének, később a hatalmas társaság igazgatója lett. III. Napóleon alatt a Becsületrend vörös rozettájával a gomblyukában administrateur, azaz főmenedzser Le Pére. Iskolákat alapított, segélyegyleteket hozott létre, könyvtárat és múzeumot is. Csendes és gazdag reformista lett belőle. 1864-ben halt meg, de sohasem találta meg az Asszony-mesiást.

Viktoriánus kor - ruha nélkül

Jellemző művészete: Shakespeare-válogatások, hetérák, félmeztelen némberek, viktoriánus gentlemanok.
Londoni rendőrség neve: Metropolitan Police, jelentéseket tett közzé a kéjnőkről. Aberrációk, mint Lewis Carrol, amelyik az Alice Csodaországban c. mesét írta, igazi nevén Dogdson, oxfordi matematikus aktfelvételeket készített kislányokról. Homoszexuálisok jöttek létre, melyet Sátánnak tulajdonítottak. Sok tizezer volt a mosónők száma. Pygmalion, My Fair Lady zenés változat főhőse, Eliza virágáruslány volt Londonban.


Pszichoanalízis és nemiség

A bécsi ideggyógyásznak, Sigmund Freudnak elméletei megrendítették a képmutató felfogását a 19. század végének. ezt felvilágosultságnak nevezték, természetességnek.
Elméleteit szerinte lelkibeteg, neurotikus emberek gyógykezelése során szerezte. Az általa kidolgozott lélekelemzések gyógymód a mai embernek hihetetlennek tűnnek, állati vágyakat, titkokat kutatott, szerinte a szégyenérzet nem engedi ezeket kimondani. olyan lényeket vizsgált, amelyeknek szexuális örömöt okozott a székelés ingere. A szexualitás szerinti az ember lelki működéseinek mozgatórugója. szexualitás és lélek, mint párhuzam, furcsa együttállás, de itt ösztönlényekről van szó, nem emberekről. Szerinte hamis a gyermeki ártatlanság fogalma. Létrehozott egy felettes ént, amely kontrollálja a lelket - léleknélküli élőlényeknél! Helyettesítő cselekvéseket alkalmaz a vágyak kielégítésére.

Wilhelm Reich új pszichoanalízises elmélete az emberi boldogságot teljesen azonositja az akadálytalan nemi kielégüléssel. A nemi játék bűntetése pl. a gyermeknél behódoló magatartást váltanak ki, amely egész lelki életét meghatározza. Még 1960-ben is nagy hatással volt elmélete az anarchista és újbaloldali mozgalmakra.

Pornográfia

Görögből származtatják. Hellén hatásra kezdték el a különféle életörömök keresését, írta Cicero. Baccaccio Dekameron, a művészet mint emberi test ábrázolója a mindennapok számára.
Vetkőzőszámok bemutatása francia olasz bordélyházakban, bécsi szexológiai intézet működtetése. Amerikában hamar rájöttek arra, hogy milyen üzlet rejlik a pornográfiában, majd öncenzúrát hoztak létre. Egyszer Walt Disney Miki egerére is nadrágot rajzoltak. Németországban nudizmust vagy meztelen testkultúrát propagáltak.
Az 1969-ban megindult változás Dániában kezdődött. Az első szexvásárnak 1970-ben sikere volt. Ekkor játszották a Playboyt - magyarokkal koalícióban. Amerika, Franciaország felülmúlta Dániát és Németországot. Bernardo Bertolucci - maffiatag -: Utolsó tangó Párizsban c. filmjében pornográfiát űztek, emberkereskedelmet nyiltan művészetként.

Homoszexualitás

Hellenisztikus görög elmélet, eredete bibliai Szodoma és Gomorából, Úr városából - Caldea, istálló-Venus-elmélet. Bővebbet a vasfüggönynek nevezett Popper Péter Lexikon a szerelemről c. könyvéből lehet olvasni róla. Valamint a Bibliában.
Létrehozói: Thomas Mann, Stephan Zweig


Önkielégítés

Különösen nők körében vált ismertté, ami régen szégyellnivaló volt, most természetessé vált.

Nudizmus

Ádámnál és Évánál kezdődött az egyházak rajzocskái szerint, egy ártatlan Paradicsom derűs békéjével. A német szocialista Heinrich PUDER Angliába költözve dr. Sham - Álszent - néven folytatja nudizmus melletti propagandahadjáratát. John Sharp prédikátor megjelentette Amerikában a Meztelenség Evangéliumát, majd egymás után nyitották meg a nudista központokat - itt Nyékládházán. Leghiresebb apostolok: Richard Ungawitter Zimmermann és Koch helyett.


csütörtök, 2007. június 14.





 
 
0 komment , kategória:  Fejezetek a szexualitás ...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 29 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 472
  • e Hónap: 12177
  • e Év: 51178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.