Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Tóth Árpád: Május
  2020-05-01 20:20:16, péntek
 
  Mikor május kezdi híves hajnaltájon
Édes ébresztőjét halk muzsikaszájon:
Lehet-e rossz jóslat, perben dús csodákkal,
Egy csokorba kötve friss orgonaággal?

Lészen szerelemnek örök-új divatja,
Mind az egész földet templommá avatja,
Akárhol is hajol két fej össze csókra,
Imádság lészen az, új öröm új jókra.

Csak fészek is nyíljék elég a madárnak,
Hová turbékolni szépen hazajárnak,
Édes Uram Isten, végtelen kegyedben
Ne felejtsd: hol leszünk! - új házbér negyedben!
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Rózsafüzér és Szentmise Vesperással Tihanyból - 2020. 05.01
  2020-05-01 20:10:23, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
MÁJUSI LITÁNIA Dr. Székely János megyéspüspök
  2020-05-01 20:04:51, péntek
 
  Videó Link
Loretti Szűzanya litánia énekkel kezdődik a videó
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Lorettoi Szűzanya litánia (Hozsanna 200.vagy 199 )
  2020-05-01 18:06:56, péntek
 
  - Itt olvasható Link

MÁJUSI LITÁNIA Dr. Székely János megyéspüspök Ének_Videó Link

Ének_Videó Link

Lorettói litánia Link
Másik weblapon Link

Képen: Hieronymus Wierix: A Szűz a Loretói litánia szimbólumaival
...... ........... ............



- Május szép imádsága: a Lorettoi litánia Link
Égi édesanyánkat köszöntjük májusban.
Könyörögjünk! Istenünk, te egyszülött Fiadnak, Urunk, Jézus Krisztusnak feltámadásával megörvendeztetted a világot. Add, kérünk, hogy az ő Anyjának közbenjárására eljussunk az örök élet örömébe. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Litániák gyűjteménye  
Kata a hittan csoport társam írta
  2020-05-01 16:16:01, péntek
 
  Drága Marika!
Csak most olvastam az üzenetedet, csúszásban" vagyok, most - a vasárnapot kivéve - minden nap, és ünnepnap is dolgozom...
Isten áldjon meg Téged az ötletért is, az ügyes szerkesztésedért is! Nem fog ki a gonosz Rajtad!
Imádságos ünnepnapot és hétvégét kívánok
Köszönettel szeretettel, Kata
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Vuhan mártírjai - Szentek, akiknek különösen is kérhetjük a
  2020-05-01 12:46:15, péntek
 
  Szentek, akiknek különösen is kérhetjük a közbenjárását a járvány alatt.
Két szent, akik Vuhanban, a koronavírus-járvány kiindulásának helyszínén szenvedtek vértanúhalált, és akiknek közbenjárását kérhetjük ezekben a nehéz hónapokban: Jean-Gabriel Perboyre és François-Régis Clet. Az ő életútjukat idézte fel a Catholic News Agency (CNA) Anthony E. Clark sinológus történész segítségével.
Szent Jean-Gabriel Perboyre vincés pap volt. Franciaországból érkezett Vucsangba, mely ma Vuhan része, ahol 1840-ben vértanúhalált szenvedett. Egyik tanítványa, egy katekumen árulta el őt pénzért. Miután elfogták, leláncolva tartották, kínozták, majd egy fakeresztre kötözték. Szent François-Régis Clet is vincés pap volt, aki szintén Vuhanban szenvedett mártírhalált 1820-ban.
...... ........... .......



Bővebben Link

*
Vuhan a vírus fertőzés ki indulási pontja
Vuhan város ismertetése Wikipedia Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Az MKPK közleménye az új járványügyi szabályok kapcsán 05.01
  2020-05-01 12:39:11, péntek
 
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia értesült arról, hogy új járványügyi szabályok lépnek hatályba, ezért 2020. május 4-e hétfőtől kezdve, korábbi rendelkezéseit módosítva a következő rendelkezéseket lépteti életbe:
1. A templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomaink továbbra is nyitva állnak. A nyilvános liturgia végzéséről, illetve a szentségek kiszolgáltatásának módjáról az egyes megyéspüspökök az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonja alapján a helyi körülmények és lehetőségek, valamint az egészségügyi előírások figyelembe vételével döntenek majd. Budapesten és ott, ahol az állami szabályok változatlanok maradtak, további intézkedésig a korábbi egyházi rendelkezések érvényesek.

2. Mindenben kövessük a hatóságok járványügyi előírásait. Főleg idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinktől azt kérjük, hogy továbbra is maradjanak otthon.

3. A még mindig fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel visszavonásig továbbra is érvényesek a 637/2020. sz., március 17-én kelt rendelkezésünkben foglaltak, miszerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentést adunk, és továbbra is lehetővé tesszük az általános feloldozás megadását, amíg a rendkívüli helyzet tart.

4. Továbbra is bátorítjuk testvéreinket, hogy töltsenek kellő időt imádsággal - a Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével vagy más imával - egyénileg vagy a családban. Több helyen van online miseközvetítés. A közszolgálati televízió vasárnap és ünnepnapokon szentmisét közvetít. A közvetítések rendjéről felületeinken tájékoztatást adunk.

5. A betegellátás, a gyóntatás és a rendkívüli áldoztatás tekintetében is mindenben kövessük az állami járványügyi rendelkezéseket, figyelemmel az egyes egyházmegyék külön előírásaira is.

6. Oktatási, szociális és egészségügyi intézményeinkben továbbra is mindenben kövessük az állami előírásokat. A hatóságokkal mindenben működjünk együtt és legyünk figyelemmel az általuk adott általános irányelvekre.

7. A plébániai és a szerzetesközösségektől továbbra is kérjük, hogy - a járványügyi hatóságok előírásainak megtartása mellett - szervezzék meg a folyamatos imát a járvány érintettjeiért.
Jelen rendelkezés Magyarország latin szertartású egyházmegyéire érvényes.
Köszönjük a paptestvérek szolgálatát, mindenki helytállását és a hívek megértését ebben a sajátos helyzetben. Gyakoroljuk továbbra is a nagylelkűség erényét és különösen is figyeljünk egymásra.

Budapest, 2020. május 1. a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Forrás és fotó: MKPK Titkárság
Magyar Kurír

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Karantén-litánia, avagy köszöntsük együtt a Szűzanyát
  2020-05-01 12:16:43, péntek
 
  Otthon imádkozók
A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága egy különleges vállalkozásba kezdett, ennek eredményeképpen Dr. Székely János püspök atya, Brenner József atya, a családreferens atyák és ötvenegy család részvételével készült el ez a kisfilm, ami egy különleges imádság.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Pio atya imái
  2020-05-01 12:13:34, péntek
 
  - Egyre inkább bíznunk kell Miasszonyunkban, sok csatát már megnyertünk a Szent Rózsafüzér segítségével. Végül diadalmaskodik a Szűzanya Szeplőtelen Szíve. Pio atya

- Mária, az emberré lett Igének Anyja és a mi Édesanyánk!
Íme, lábad elé borulunk ennek az új napnak reggelén, és átvesszük Tőled Urunk nagy ajándékát. Kezedbe és szívedbe helyezzük egész létünket.
Tieid leszünk értelmünkkel és akaratunkkal, szívünkkel és testünkkel. Alakíts ki bennünk anyai jóságoddal ezen a napon új életet, a Te Jézusod életét!
Égi Királynő, előzd meg és kísérd anyai sugalmazásoddal még a legkisebb cselekedetünket is, hogy az tiszta és méltó legyen a szent és szeplőtelen áldozathoz. Tégy szentté bennünket, jóságos Anyánk, szentté, miként azt nekünk Jézus megparancsolta, amint Szíved kéri tőlünk, és forrón kívánja. Ámen.
Szent Pio atya

- A legjobb kényelem az, ami az imából származik. (Szent Pio )

- "A szentek jobban szeretnek, mint a világhoz kötött emberek." Pio atya

- Édes Szűzanyám, én jobban szeretlek téged az ég és a föld minden teremtményénél... úgy értem, Jézus után... nagyon szeretlek

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Május, Mária drága hónapja, ránk ragyog!
  2020-05-01 12:10:17, péntek
 
  A szép kikeletnek, az év legszebb hónapját, májust, minden évben Máriának, a mi keresztények mennyei édesanyánknak szenteljük. Koronavírus miatti bezártságunkban hová is menekülhetnénk, mint a mi drága Szűzanyánk oltalmába:
"Emlékezzél meg, ó legkegyesebb Szűzanya, Mária, hogy sohasem lehetett hallani, hogy te valakit gyámolítás nélkül magára hagytál volna, aki oltalmadat kérte, és pártfogásért Hozzád folyamodott. Hasonló bizalomtól lelkesítve sietek hozzád, szüzek Szüze, Istennek Anyja, Mária. Hozzád fordulok és színed előtt sóhajtva állok én szegény bűnös. Ne vesd meg könyörgésemet, ó Anyja az örök Igének, hanem hallgass rám kegyelmesen és hallgass meg engem."
Akárcsak az Egyházunk mi is májust a Szép szeretet Anyjával, Mária lábánál szeretnénk kezdeni! A Keresztény Tanösvény következő 15 állomását arra szenteljük, hogy hosszan elmélkedjünk, gondolatban bejárjuk a csíksomlyói Szűzanya most épülő, szépülő kertjének udvarait!
Gyertek tanuljunk Máriától, öltsük magunkra mint páncélt mennyei édesanyánk szép vonásait, s akkor egészen biztos, hogy testi, lelki egészségünket, épségünket vissza fogjuk nyerni, meg fogjuk őrizni!
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.